söndag 30 november 2014

Den gemensamma nämnaren?


"Löfvens regering går på tomgång" .. skriver Anna Dahlberg i Expressen.

"Hur många fler misstag tål Stefan Löfven?" .. undrar Peter Wolodarski och Mikael Gilljam, statsvetare vid Göteborgs universitet, tycker att det är anmärkningsvärt att det gått så pass bra för den rödgröna S/MP-regeringen i opinionsmätningarna?

Fler och fler röster höjs också på sociala medier om värdet av ett nyval, en annan politik och en annan regering.

Och så är det hela ovissheten med budgeten? Vilket/vilka partier kan tänkas vara så självmordsbenägna att de sviker sina väljare för att rädda en regering som inte särskilt många verkar vara  nöjda med?

Det verkar inte gå så bra för det "vinnande" laget?

Det görs analyser och utvärderingar .. vafför är det på detta viset?? Hur kunde det gå så här illa när sossarna äntligen fick tillbaka den makt de aldrig borde ha förlorat om allt gått rätt till?

Finns det någon gemensam nämnare i två valförluster och ett fiasko, som kan ge en förklaring?

År 2006 förlorade Göran Persson och fick lämna över statsministeruppdraget till Fredrik Reinfeldt. Då var Ylva Johansson en minister nära den avgående partiledaren

År 2010 var det meningen att Mona Sahlin skulle bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Som nära vän till partiledaren och den tilltänkta statsministern var Ylva Johansson självskriven för en ministerpost.

Under Håkan Juholts rekordkorta tid som partiledare valde han att INTE ha Ylva Johansson vid sin sida. Hon var däremot en av de första som öppet kritiserade hans partiledaregenskaper? Jättejättesnabbt blev Håkan Juholt avpolletterad?

Så valdes då Stefan Löfven till partiledare och när han .. ÄNTLIGEN!! .. klev upp på den tron som av hävd varit reserverad för sosseledare, så återtog Ylva Johansson sin rättmätiga plats som minister vid hans sida.

Miljöpartiet pekas ut som sossarnas snubbeltråd i regerandet .. allt kommer att bli ljust och vackert om de bara försvinner och sossarna får regera ensamma? Är den gemensamma nämnaren för all otur som drabbar sossarna .. Miljöpartiet

Är Miljöpartiet sossarnas jinx?


Jo .. Ylva Johansson!!


Jag tror jag är något på spåren här ..... ?????


SvD, DN, DN,

10 kommentarer:

 1. Man anar att det finns någon sorts utbredd föreställning inom S att Ylva Johansson är... bra?!

  Jag förstår mig inte på det partiet. Verkligen inte alls.

  SvaraRadera
 2. Ylva Johansson är inget bra. Men jämfört med Sahlin och Wallström ger hon antagligen ett intelligent intryck i sossarnas inre krets.

  SvaraRadera
 3. Malin: Tycker du verkligen det? Slug är kanske ett bättre ord?

  Any: Sniffa på du ute bland spåren. Tycker det verkar som att din näsa leder dig rätt.

  SvaraRadera
 4. Any kommer du ihåg när vi såg snorkfröknarna Ylva o Veronica följd av lilla Micke i hasorna i Almedalen? Näsorna i vädret och säg inte när de nästan trampade ner den okunniga populasen. Jag tror vi såg begynnelsen på en triangel (modell Bermuda)där. Vi vet var Ylva och Micke är - men är djupt orolig över att jag inte har någon koll på lilla Vonkan. Hon är inte minister så vad gör hon? Du är något STORT på spåret så fortsätt du med din undersökning. Skulle vara intressant att läsa som en sorts efterrätt till budgetpresentationen i veckan. Du är skrämmande smart du.

  SvaraRadera
 5. Hmm. Njä, JAG tycker inte Ylva verkar intelligent, men herre gud...Sahlin är banne mig en fara för Sveriges säkerhet.

  Hon sa faktiskt härförleden på en konferens att om IS-krigarna ångrade sig jättemycket och ville åka hem till Sverige måste de få hjälp med det.
  Hon preciserade inte hur men kanske tänker hon sig att hämta hem dem med regeringsplanet. Det skulle inte alls förvåna mig. Människan är inte riktigt klok och hon kan mycket väl bli skyldig till Sveriges första stora lyckade terrordåd.

  SvaraRadera
 6. @ Malin, då får det bli en liten rundtur för regeringsplanet. Next stop efter att de hämtat upp Snowden blir Jihads med cutarmbåge och skavsår på avtryckarfingret.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19943872.ab

  SvaraRadera
 7. Nämen hon Shalin ska ju fixa en stödtelefonlinje,det är väl jättebra!!! Och du Any det var väldigt vad dom där pengarna rullar,jag vet inte om jag har så stor lust att betala längre...

  SvaraRadera
 8. Mona & Malin: Ja Sahlin ska ju skapa en kunskapsbank på nästet så att alla som funderar på att bli jihadister ska kunna läsa på där så att de inte blir sådenadäringar som krigar för IS.

  *ruller med ögonen*

  SvaraRadera
 9. Alltså .. kan inte Stefan Löfven sätta munkavle på miljöpartisterna så att de inser att samarbete är att förankra uttalanden INNAN de uttalas?

  Men medge att det är gulligt med en nödtelefon för terrorister som ångrar sig.
  Bara i Sverige barn, bara i Sverige .. som Virtanen absolut inte säger som politisk ledarskribent i AB.

  Bara det .. förtjänar en egen ögonbrynshöjning! ;-)

  SvaraRadera
 10. Det är VÄLDIGT mycket som slaskblaskorna undanhåller för sina läsare. Det är mycket VIKTIGARE att skriva om turerna i Paradis hotel.

  SvaraRadera