tisdag 31 mars 2015

En sak vet jag alldeles säkert!

Om den rödgröna regeringen överlever hela mandatperioden fram till valet 2018 så kommer jag aldrig, aldrig att rösta på ett borgerligt alternativ som går till val med decemberöverenskommelsen i bagaget.

Och lika omöjligt är det att rösta på Vänsterpartiet.

Det innebär att .. om inget annat alternativ seglar upp på den politiska scenen .. jag egentligen inte har något kvar som jag kan tro på.

Hur sorgligt är inte det i ett val där det finns minst 10 partier att rösta på?

Nu i april kommer den bakbundna oppositionen att godkänna den ena vansinnigheten efter den andra. En del förslag är visserligen förpackade i tilltalande förpackningar .. men tittar jag lite närmare på den verklighet som de ska fungera i så blir jag lätt panikslagen.


Det var INTE det här jag röstade på när jag gav min röst till Allianspartierna. 

Moderaten Finn Bengtsson har lämnat in en motion till partiets östgötastämma, där han vänder sig mot att 279 ledamöter ”fått mandatet kraftigt beskuret på förhand av några få ledande personer i respektive partitopp för en överenskommelse som på ett ”cyniskt sätt” främjar ”en socialistisk ekonomisk utveckling framför en borgerlig” .. och .. "Politiska broilers tycker att det här är intressant spelteoretiskt. Det är cyniskt och verklighetsförvänt. Jag upplever på gräsrotsnivå ett massivt uppror mot det tänkandet",

Han uttrycker så väl det jag själv tänker och hade jag haft den minsta lilla aning om att detta skulle ske hade jag hellre avstått från att rösta.

Många jublar över Vänsterpartiets gåva till vården och omsorgen .. men ytterst få kan se helheten lika tydligt som Mattias Lundbäck. Många ser ROT- och RUT-avdragen som överklassförmåner men tänker inte på att de har gett arbete till många lågutbildade kvinnor som fått chansen att starta egna företag och en fungerande vardag till pensionärer som inte kvalificerar sig till äldreboende .. och till många små byggföretag som kämpade för sin överlevnad men som hittills kunnat förverkliga även lågavlönades renoveringsdrömmar för vita pengar. En del löften och utgiftsposter handlar om "gåvor till folket" som faktiskt inte finns .. t.ex 5000 nya sjuksköterskor som ska trollas fram ur hatten där det förhoppningsvis också döljs ett större antal läkare och lärare .. och om pengar till vård, skola och omsorg som kommunerna har beslutsrätt över och inte alls behöver eller kommer att använda till avsett ändamål.

Allt sker i ett sammanhang .. utom i den vänstersocialistiska politiken där arbetslösheten ska avskaffas genom att bestraffa arbete, företagande och sparande.

Jag var inte glad åt allt som hände när Alliansen hade regeringsmakten och jag grät sannerligen inte när Fredrik Reinfeldt avgick, men jag kunde förstå hur de tänkte, varför de fattade de beslut de tog och framför allt sammanhanget besluten var tänkta att fungera i.

Alliansregeringens tanke var att hålla hjulen snurrande .. medan den nuvarande regeringen tänker bromsa eller backa sig fram i ekonomin?

De nyheter som nu presenteras inför vårbudgeten har inget sammanhang, fungerar mest som eftergifter i en oenig regering men inte i verkligheten och är i övrigt fullständigt obegripliga .. hur jag än vrider och vänder på dem .. och ändå så kommer "mina representanter" att rycka på axlarna åt beslut som jag inser kommer att få en negativ påverkan på människors vardag.

Jag tänker vänta och se .. skrev jag den 30:e december. Fram till vårbudgeten kan jag vänta med att utvärdera effekterna av uppgörelsen. Sedan tänker jag bestämma mig för exakt hur idiotisk jag tycker den är.


Nu behöver jag inte vänta längre .. det kommer förmodligen bara att bli värre .. nu vet jag, att jag känner mig obeskrivligt dum, arg, lurad och ... 


SvD, SvD, NT, DN,

måndag 30 mars 2015

Om alla på jordklotet höll andan i en timme så skulle växthuseffekten inte vara något problem längre.


Under valrörelsen tyckte jag att Gustav Fridolin såg ut som en auktionsförrättare, där han stod med sin kolbit i handen och försäkrade att det inte fanns på kartan att statliga Vattenfall skulle kunna fortsätta med sina brunkolsgruvor i Tyskland .. och dessutom utöka gruvdriften .. om Miljöpartiet fick inflytande i regeringen.

Men jag hade ingen aning om hur rätt jag hade och hur lätt kolbiten kunde förvandlas till en auktionsklubba beredd att klubba högsta budet på brunkolsverksamheten och miljöförstöringen?

Stoppa gruvorna! Det är det viktigaste för oss. Vi är beredda att förhandla olika lösningar för det, men att bara sälja så att andra driver det vidare, det är ju ingen lösning .. sa Gustaf Fridolin med upprört darr på rösten .. före valet.

Åsa Romson tog också sitt miljöpartistiska ansvar på allvar .. Det innebär en massaker på jordbruksmark och skogsmark! .. och ansåg att utsläpp orsakade av svenska statliga bolag var oacceptabla och att en försäljning bara skulle leda till att någon annan fortsatte med samma miljösvineri.

Efter valet står den rödgröna regeringen med brunkolsklubban i handen .. 30 miljarder! Får vi ett bud? Första, andra ... ?? Sålt för .. ??

Ja, vad blir priset på det som var det viktigaste i hela valrörelsen för Miljöpartiet? Vad är det för angelägna utgifter som kräver en massaker på jordbruksmark och skogsmark?

Gustav Fridolin har också sagt .. ”Ett samhälle som ger upp att vara bra för alla är snart inte bra för någon” och " alla har rätt att grilla korv, men en regering har också en skyldighet att regera".

Men rätten till korvgrillning kvarstår fortfarande .. vilket kanske kan vara till tröst för Jonas Sjöstedt?


SR, DN, SvD, Expr., SVT, DI, GP,

söndag 29 mars 2015

Jag såg Skavlan hata Jimmie Åkesson i fredags.


 I vår familj brukar vi bara titta på Skavlans program när vi har har tid. Men då gör vi det för att programledaren har intressanta gäster, ett behagligt sätt, ett intresserat tilltal och vett om att hålla sig inom ramarna för vettigt uppträdande.

I går såg jag en helt annan person .. borta var den trevlige svärmorsdrömmen och i stället möttes jag av en man som inte kunde dölja sitt hat och sin avsky för den gäst han bjudit in?

Det var riktigt, riktigt obehagligt .. särskilt med tanke på att Jimmie Åkesson mötte allmänheten för första gången efter en lång sjukskrivningsperiod. Programledaren lyssnade, lätt ointresserat, på partiledarens sjukdomshistoria och ägnade sedan resten av programtiden åt att visa sitt förakt för en person redan låg.

Fredrik Skavlan som alltid gett intryck av att verkligen se och bekräfta sina gäster, behandlade en person .. som alla kunde se inte var fullt återställd .. som något som katten släpat in.

Det var plågsamt att se. Det lade sig som ett skammens filter över hela intervjusituationen och jag antar att det var fler än jag som slutade lyssna och bara önskade att det skulle ta slut

Kanske reagerade jag mer, eftersom jag vet vad Jimmie Åkesson har gått igenom. Inte som politiker .. där reaktionerna han fått möta ibland kan beskrivas som både medeltida och avhumaniserande .. men som människa.

Jag har själv varit där, för många år sedan. Satsade allt, ansträngde mig bortom min förmåga och föll handlöst och ohjälpligt. Det tar tid att komma tillbaka till den person du var innan .. om det överhuvudtaget går.

Innan du faller tror du att du är oövervinnerlig och osårbar .. efteråt ska du leva med en helt annan självbild. Det är inte helt lätt.

Jag blev också erbjuden antidepressiva tabletter som förvandlade mig till en person som jag inte kände igen. Men, till skillnad från Jimmie Åkesson, var det ingen som hatade mig, ingen som ville mig illa och det fanns inget offentligt "frikort" till alla att håna, hata och förfölja mig och min familj, så jag slängde tabletterna och börja slåss med mina demoner på ett annat sätt.

Jag grävde upp halva tomten. Eller åtminstone ca 25-30 m2 och ca 30-40 cm djupt. Jag grävde upp sten, många nästan omöjliga att förflytta och sedan handrensade jag bort vartenda litet envist ogräs och varje liten ovälkommen rot, vände ner torvmull och gödning och planterade buskar på hela ytan.

Det tog en hel sommar och metoden rekommenderas då den effektivt motarbetar både sömnlöshet och tvångstankar .. eftersom hela kroppen brinner av fysisk utmattning, träningsvärk och småsår.

Däremot så rekommenderar jag ingen som befinner sig i en djup depression att bygga en grind utan förkunskaper. Jag grät floder när jag stolt reste upp mitt verk från marken och det föll ihop i en värdelös hög av löst sammanfogade brädor och hönsnät.

Tiden efteråt var skör och det tog säkert år innan jag landade i att ingen någonsin ska få mig att hamna där igen. I dag förväntar jag mig alltid det värsta från min omgivning, men blir glatt överraskad över varje händelse som inte motsvarar mina förväntningar.

Det finns människor som jag skulle kunna hata .. om jag tillät mig själv att sjunka så lågt.

Men bara tanken på att tillfoga andra så stor skada får mig att låta bli. Du vet aldrig vilka demoner andra kämpar mot i sitt liv, du kan aldrig se hur nära andra människor befinner sig den avgrund som är mellan liv och död.

Och även om du kan lätt häva ur dig .. jag önskar du var död din jävel .. till någon som du varken ser eller känner, så tror jag inte att du skulle känna dig bekväm med att veta att det var just du som såg till att någon valde att avsluta sitt liv.

Det mest föraktliga och fega som finns är att sparka på någon som ligger, slå undan kryckan för någon som försöker stå eller att avsiktligt krossa någon som är svagare än du. Oavsett vem det är och oavsett hur fruktansvärt illa du än tycker om den personen, dennes åsikter, bakgrund eller utseende.

Jag kommer inte att kunna se Fredrik Skavlan mer, utan att se översittaren som avsiktligt sparkade på en man som försökte resa sig från liggande.

fredag 27 mars 2015

.. och jag som tyckte att jag var överdrivet pessimistisk i går?


Om jag är besviken på mitt val förra året så kan jag kanske trösta mig med att de som trodde och litade på Stefan Löfvens löfte om att ROT-avdraget skulle vara orört och Magdalena Anderssons försäkran att bensinpriset inte skulle höjas åtminstone måste känna sig liiiite överraskade i dag.

Lite lurade kanske rent av? 

Men skatt på sparande och höjd arbetsgivaravgift på unga och höjd skatt på 65 plusare och ändrade beräkningar för gränsen för statlig skatt och skatt på vindkraftsel och lite annat smått och gott kanske känns välkommet för en frälst sosse?

Och då har den regering som de valde ändå inte uttalat sig om hur det ska bli med inkomstskatten, bankskatten, arvsskatten, fastighetsskatten och vägslitageskatten än? Och efter det så väntar andra "angelägna" skatter på att bli presenterade för att "laga revorna i välfärden". Men de revor som finansministern talar om är det minskade bidragsberoendet som gör fria människor mindre benägna att rösta på Socialdemokraterna.

Kommer någon ihåg löftet .. ingen vanlig knegare ska få höjd skatt? Det ska bli intressant att äntligen få veta vilka statsministern ser som "vanliga knegare"? De arbetslösa eller de strandsatta "nyanlända" i sin moment 22-tillvaro, kanske?

Sedan vill väl Vänsterpartiet ha lite skattemedel att röra sig med när det gäller kampen mot företagsvinster?

Per Gudmundsson uttryckte det väl när han skrev om överskottsmålet som finansministern inte tycker spelar så stor roll nu, när "rätt sida" kan låna till "rätt saker" ..

.. I stället för reformer som ger jobb, satsar Socialdemokraterna på så kallade traineeplatser. Outbildade ska fösas in i offentlig sektor för att utföra konstruerade sysslor, samtidigt som riktig personal ska tvingas lägga sin tid på handledning för omotiverade gymnasieavhoppare. I stället för att göra det lönsamt att arbeta ska regeringen göra det enklare att vara sjukskriven. I stället för att göra det lättare för folk att få nytt jobb, vill regeringen göra det mer förmånligt att vara arbetslös med högre a-kassa.

Dvs höjda skatter för att finansiera höjda bidrag. Samma gamla system som svenska folket kväljdes av och röstade bort i valet 2006.

Socialdemokraterna har blivit det som var Vänsterpartiet då, Vänsterpartiet är så knallröda att de nästan är ryska och Miljöpartiet har helt tappat sin folkliga förankring och förvandlats till ett storstadsparti som älskar makt, överstatlighet .. och små trevliga parker utan tiggare.

Och vad har vi som inte röstade på det rödgröna helvetet att sätta emot? En allians som av taktiska skäl tänker låta regeringen regera ihjäl sig under ytterligare 3,5 år i hopp om en jordskredsseger 2018 .. då de kan åberopa decemberöverenskommelsen för att få samma förmåner i budgetarbetet som dagens regering har?

Hur dum får man egentligen vara?

De litar på Stefan Löfven!

Mannen som har svart bälte i otydlighet och svek .. vad säger att han tänker hålla en överenskommelse som är till hans nackdel vid en valförlust?

Om jag skulle satsa pengar på det så lade jag dem på att Stefan Löfven är lika pålitlig när det gäller DÖ som när det gäller vallöften.

Om det nu blir något val 2018?

Den svenska demokratin firar liksom inga triumfer under den här regeringen. Tankarna går snarast till Stefan Löfvens beskrivning av Kina .. ingen diktatur, men ett land med en enpartiregering och utan val.

Men när valet väl kommer .. om tre och ett halvt oändligt evighetslånga år .. så kommer  jag att minnas att gav min röst till en allians som stillatigande stod och tittade på när finansministerns giriga fingrar grävde sig allt djupare i väljarnas plånböcker .. medan de svagaste och minst röststarka i samhället fick nöja sig med smulorna som .. kanske .. blev över.

Valet 2014 kommer att gå till historien som valet där alla lurade alla och alla blev förlorare och ingen vinnare.


Det är nästan så jag saknar Göran Persson ...


torsdag 26 mars 2015

Det var länge sedan jag skrattade ..

.. så där härligt, fnittrigt, okontrollerat och ansvarslöst som jag gjorde så ofta, för bara något år sedan?

Egentligen så kan jag inte minnas att jag gjort det sedan juli 2013 då Granntanten och jag vimsade runt, helt vilse utan vare sig riktning eller mål, under Almedalsveckan?

Men det måste väl ändå ha hänt någon gång efter det, tycker jag? Fast visst skrattar jag dagligen ändå .. som när jag hittar den Makalöses bakben och svans hjälplöst viftande ur min handväska som hänger på dörrhandtaget, medan resten av katten verkade ha gått vilse bland bra-att-ha-sakerna i väskans innandöme.

Men det är i min egen lilla, trygga verklighetsbubbla och inte riktigt samma sak.

Nu för tiden är allt så tungt, allvarligt och försiktigt... det går inte an att vara sig själv hur lättsinnigt som helst .. var som helst .. för tänk om någon i omgivningen bekänner sig till åsikter eller ideologier som kan kränkas om de behandlas med en obetänksam, humoristisk  klackspark.

Livet har blivit tråkigare, tycker jag. Det marcheras mer i takt och uniform, än springs okontrollerat och lyckligt barfota ... typ.

Vår lilla, idylliska stad som storstadsvännerna uttalat sig så lyriskt om, har börjat dö ut på ett obegripligt sätt. Stora lokaler byggs om till fler och mindre, som sedan står tomma, outhyrda och ekande i små genomtänkta gallerior som borde sjuda av liv.

Snart har vi fler pizzerior, coffeeshops, sushibarer, restauranger och liknande än små butiker. Men ett har de alla gemensamt .. det sitter en tiggare utanför var och en av dem.

Ibland två.

En del är rätt arga, förmodligen beroende på att det inte är lika många i rörelse på vår enda affärsgata nu för tiden.

Nu för tiden motarbetar jag medvetet de återstående småföretagen i min egen lilla stad genom att handla det mesta på nätet. Jag verkar inte vara ensam om det och det skapar inte direkt tillfällen till spontana möten med människor som jag kanske nästan glömt eller tillfälligtvis tappat kontakten med.

Inte med några nya bekanta heller för den delen, vilket känns rätt deprimerande om jag ska vara ärligt, för det är ju i mötet mellan människor som är helt nya för varandra som nya idéer tänds. Möten som gör att båda går därifrån och både har gett och fått något.

Det är sorgligt, men de enda affärerna jag besöker rent fysiskt nu för tiden är livsmedelstemplet och apoteket och då endast före klockan 10 eller efter klockan 18 .. dvs innan tiggarna kommer till jobbet eller efter det att de har gått hem.

Hem för en del av dem, är numera parkeringen utanför kyrkogårdspersonalens personalrum vid vår kyrka?

Mitt ute i spenaten där vi bor .. en handfull lantisar .. där står nu för tiden 5-6 välskötta bilar på tomgång så gott som hela nätterna och under dagtid finns bara en bil som håller värmen medan de "aktiva" tiggarkollegornas chaufför väntar på att klockan ska bli 18.00 så han kan sätta sig i den betydligt äldre skåpbilen för att hämta hem gänget igen.

Han måste ha världens mest meningslösa och långtråkiga jobb och jag har all förståelse för att han fyller tiden med ivrigt telefonerande, kedjerökning och kedjeätning av skräpmat, även om kyrkobesökarna redan börjat klaga på att resterna ligger som en matta på parkeringen .. och inte i de utplacerade soptunnorna.

Jag tittade på Uppdrag Granskning i går och skämdes. Det finns liksom inget annat sätt att reagera när en ung man säger att han bara väntar på att få börja leva .. utan att ha en aning om hur förutsättningarna ser ut. Skam är också bara förnamnet när sanningen går upp för honom och han förvånat utbrister .. men tänker de då inte alls när de tar emot så många människor?

Jag blir orolig när jag ser vår finansminister visa alla symptom på ångest och panik, när vår statsminister rycker på axlarna åt ett löftesbrott, när vår bostadsminister inte ens anses vara tillräckligt tillförlitlig för att få delta i presskonferensen om hur regeringen tänker "Bygga Sverige" med pengar som faktiskt inte finns annat än som ett räkneexperiment på pappret. Resten av ministrarna försöker jag undvika att tänka på .. för att inte bli lika retlig och lättirriterad som Magdalena Andersson, som verkar ha full poäng på självskattningsfrågorna i GAD-7.

För att inte tala om hur deprimerande det är att ha en opposition som sålt ut sina väljare och sin trovärdighet, åtta år framöver. Vilket för min del betyder det att jag inte ser några andra alternativ vid valet 2018 än att lägga ner min röst eller rösta på Sverigedemokraterna.

Båda valen går tvärs emot min egen övertygelse ... och jag önskar, önskar att jag kunde hitta något annat alternativ.

Något att tro på.

I större delen av mitt liv har jag levt i tron att jag haft ett kontrakt .. en överenskommelse ..  med mitt land och med de politiska blocken som turas om vid "styråran". Jag har arbetat, betalat skatt, trott att jag betalat premier till social-, sjuk- och arbetslöshetsförsäkringar och utnyttjat dem så lite som möjligt.
Jag har ställt upp och öppnat vårt hem för dem som behövt oss för stunden, jag har arbetat ideellt när det behövts och nu upptäcker jag att ingenting av det som utlovades kommer att levereras enligt grundöverenskommelsen.

Sjukvården i vår kommun är så dålig att den officiellt beskrivs som "nästan olaglig", äldrevården är så underbemannad att de anställda öppet säger att de inte kan ta ansvar för de äldres säkerhet och välbefinnande, det finns inga pengar till varken hemlösa, missbrukare, psykiskt sjuka, misshandlade kvinnor eller barn med särskilda behov och det blir bara fler och fler som kommer att få mindre och mindre.

Stefan Löfven tänker skjuta till en slant så att regelkrånglet för byggande blir mindre och de stora byggbolagen kan bygga subventionerade, lågpris-hyreslägenheter till alla som inte har någonstans att bo, säger han.

Då kommer allt att bli så bra .. om en 5-6 år ungefär.

Men vilket byggbolag vill bygga billiga lägenheter med låg lönsamhet här? Kommunens eget bostadsbolag lär garanterat inte göra det, det kostnadskrävande badhuset, som inga kvinnor vågar bada i, är ännu inte ombyggt och klart? Vem vill satsa pengar på en kommun som inte ens kan uppfylla de enklaste och mest grundläggande delarna av sitt samhällskontrakt med de medborgare som redan finns?

Det är som sagt ett tag sedan jag skrattade så där härligt befriande och ansvarslöst. När jag tänker efter så var det också ett tag sedan jag hävdade att allting är möjligt om du släpper fram din inneboende förmåga till engagemang, kreativitet, skaparlust och livsglädje .. vilket har varit mitt mantra i ett helt liv.


Det tog ungefär sex månader för vår nuvarande regering att skapa ett samhällsklimat som släckte den låga som brunnit så starkt i hela mitt liv och det vete sjutton om jag kan få den att brinna igen?

måndag 23 mars 2015

En sinnessjuk politik i en sinnessjuk tid?

"Om målet med samhällsutvecklingen skulle vara att vi alla skulle arbeta maximalt vore vi sinnessjuka. Målet är att frigöra människan till att skapa maximalt. Dansa. Måla. Sjunga. Ja, vad ni vill. Frihet". .. sa socialdemokraten Ernst Wigforss, som var finansminister 1925-1926 och 1936-1949.

Jag tror att jag skulle ha gillat Ernst Wigforss? Men sådana sossar görs inte längre. Framför allt så finns det inte tillstymmelsen till sådana finansministrar .. även om behovet är stort.

Det är lika troligt att stöta på en sådan sosse som att möta en dinosaurie i svampskogen och jag kan inte låta bli att fundera över vad Ernst Wigforss skulle ha tyckt om Stefan Löfven och Magdalena Andersson?

Skapa maximalt? Dansa? Måla? Sjunga? Skapa vad vi vill? Frihet? Jag kan nästan höra hur taxametern tickar när dagens finansminister uttalar de här orden .. för naturligtvis måste resultatet av så glädjefyllda aktiviteter beskattas åtminstone till hälften. För delad glädje är ju dubbel glädje och en halv inkomst är ändå mer än ingen inkomst .. fast lägre än ett glädjelöst bidrag.

Låter jag lätt förvirrad?

Det är i så fall inte en effekt av alla bedövningssprutor som min tandläkare använde på mig helt nyligen, utan helt normalt i ett samhälle som styrs av en regering som anser att alla problem automatiskt försvinner om alla arbetar maximalt, oavsett om de statligt fördelade arbetsuppgifterna är nödvändiga eller inte. Enligt Ernst Wigforss blir ju effekten av en sinnessjuk politik en sinnessjuk befolkning .. vilket gör att jag för närvarande passar perfekt i dagens politiska system .. om jag tolkar hans uttalande rätt?

Se bara på mediarapporteringen .. där arbetar alla maximalt för att sälja budskapet att felet med landet är att alla INTE arbetar maximalt.

Ernst Wigforss tanke .. "Att frigöra människan till att skapa maximalt" .. verkar vara fruktansvärt omodern, till skillnad från det fortfarande dagsaktuella Lenin-citatet .. Ideer är betydligt mer fördärvbringande än kanoner. Varför skulle vem som helst få köpa sig en tryckpress och sprida skadliga åsikter avsedda. att försätta regeringen i en svår situation?


SvD, SvDSvD, SR, SVT, Neo, DS,

söndag 22 mars 2015

I dag kunde vi ha fått en ny chans att rösta fram en ny regering ..

.. eller fått en möjlighet att tacka Stefan Löfven för hans insatser för Sverige, de senaste 6 månaderna.

Om det nu finns någon som har det behovet?

OM det hade varit extraval i dag .. så hade det föregåtts av en ca tre månader lång valkampanj med partiledardebatter, intervjuer och samma eländiga, destruktiva fixering och blockering runt Sverigedemokraterna, för att dölja tomheten bakom de övriga partiernas plakatpolitiska budskap.

Men .. kanske .. hade ett extra val tvingat ut Stefan Löfven på banan, så att väljarna kunde ha fått svar på hur han ser på sitt jobb .. vad han lägger in i orden "regera" och "ledarskap"??

Eller åtminstone ett begripligt svar på NÅGONTING?

Tror han att det räcker med att låsa sig på kammaren och ägna sig åt att försöka anpassa  EU:s medlemsländer till LO:s regelverk .. och portionera och delegera ut styret av landet till Några Andra .. som då får ta hela ansvaret för alla klavertramp som sker medan statsministern sysslar med Något Annat?

Fattar han inte att det är han som är ytterst ansvarig för ALLA beslut och uttalanden som kommer från hans ministrar?

Går allt enligt planerna, Stefan Löfven?

Begränsa exporten och vinstmöjligheterna för företag, bygg ut bidragssystemen och kalla dem något annat, satsa på modulsamhällena "Tröstlösa och Hopplösa" någonstans där de boende inte stör, "vårda" de äldre till döds i oändliga köer till hjälp som inte finns, behåll utförsäkringen/stupstocken och .. vips .. så har vi den lägsta arbetslösheten i Europa redan vid valet 2020? Vilket kommer att garantera en rödgrön valvinst 2022 då döverenskommelsen upphör att gälla?

Är det så det är tänkt?

Eller är ALLT Alliansens fel eftersom de inte "räddat" regeringen tillräckligt mycket och solidariskt? Eller SD:s fel .. eftersom de finns? Eller är det väljarnas fel, eftersom de inte fattar storheten i att betala 60% marginalskatt, fastighetsskatt, gåvoskatt och arvsskatt .. samtidigt som de får bära bördan av energiskatter i alla upptänkliga former och höjda kommunalskatter och sämre service för att kompensera för de pensionsbesparingar som dagens pensionärer arbetat ihop .. men som försvann någon gång på 90-talet?

Tänker Löfven även fortsättningsvis besöka platser där människor faller offer för gängkrig och/eller kriminella uppgörelser? Gäller det i så fall också "inhemska" hemska, uppgörelser mellan narkotikahandlare eller olika mc-gäng där unga män faller offer för kulregn från illegala vapen?

Alla som dör pga av att vården inte alltid räcker till för alla .. kommer statsministern på begravningen om det blir tillräckligt många på en och samma dag .. på samma sjukhus, på samma ort?

Har regeringen några planer på att stödja Sveriges kommuners desperata insatser för att härbärgera en allt större skara tiggare, samtidigt som det krävs att de ställer upp med bostäder till en allt större skara "nyanlända", samtidigt som unga människor inte kan få egna bostäder, samtidigt som hjälpbehövande äldre köar för boende, samtidigt som kvinnojourerna stängs ner i brist på lokaler och bostäder, samtidigt som vuxna funktionshindrade inte får en chans till det vuxenliv som kan ge deras föräldrar samma möjlighet?

Ska alla bo i modulerna "Tröstlösa och Hopplösa", som kommunerna inte har råd med, på mark som inte finns? Gå i skolor, besöka vårdcentraler, tandläkare och arbeta på arbetsplatser .. som inte heller finns?

Om det hade varit val i dag .. så hade vi kanske fått veta att ingen har en aning om hur de ska hantera den situation som landet befinner sig i nu. Att det som hänt de senaste sex månaderna INTE ingår i en rödgrön plan utan bara .. liksom,har blivit så .. eftersom ingen egentligen vet vad som krävs för att kunna ta ansvar för ett helt lands befolkning.

Men nu blev det inget val.

Nu har vi ingen opposition att tala om.

Vi har inte längre någon objektiv, oberoende eller granskande statstelevision och ytterst få journalister vågar sig utanför den rödrosagröna åsiktskorridoren, som de hoppas ska leda till utökat presstöd.

Något som jag personligen tycker är hemskare än något annat.

Om inte Göteborgsposten funnits och bevisat att det fortfarande finns journalister och ledarskribenter som törs röra sig fritt och oberoende av den rödgröna armén .. så hade jag nästan trott att demokratin var avskaffad.

Så i dag, när folkviljan skulle få avgöra, finns ingen extra valmöjlighet, väldigt lite faktabaserad information .. men mycket väsen och lite ull, som kärringen sa när hon klippte grisen.

I stället för extra val får vi se fram emot en spännande rödgrön resa i ytterligare tre och ett halvt år .. med nya överraskningar varje vecka eller dag.

Men .. HURRA!! .. Sverigedemokraterna är lika blockerade från det politiska beslutsfattandet som mer än hälften av svenska folket .. och det var väl det som var målet med hela döverenskommelsen.


Eller?


DT, DN, DN, DN, GP, GP-Ranelid, SvD, DS

torsdag 19 mars 2015

Det finns egentligen bara en sak som Stefan Löfven kan göra ..


 .. om han vill lösa problemen med svenska företags export till Mellanöstern.

Det enda som kan få honom att framstå som en pålitlig och handlingskraftig ledare .. läs MAN .. i arabvärlden, är om han petar Margot Wallström till förmån för en mer smidig, kunnig och diplomatisk förmåga.

Men då hamnar han direkt i det feministiska getingboet och förlorar stödet från både Miljö- och Vänsterpartiet .. vilket är förödande för en man som sätter makten före resultatet.

Så Margot Wallström kan känna sig trygg. Stefan Löfven väljer nog en världsuppfostrande, feministisk utrikespolitik före näringslivets möjlighet till affärsförbindelser med "medeltida" mansdominerade länder.


Det ingår nog i planen som ska leda till att den svenska arbetslösheten blir Europas lägsta 2020.

DN, DN, DN, DNSVT, SvD, SvD, SvD, Expr.,

Detta är Stefan Löfvens expert och ..

.. största auktoritet när det gäller jakten på fascister, nazister, rasister och alla andra "-ister", samt .. naturligtvis .. varje enskild medborgare som använder sitt fria val till att välja "fel" parti.


I dag talar kulturministern om presstödet och den granskande och ifrågasättande journalistiken .. främst när det gäller lokalpressen och det är väl en händelse som ser ut som en tanke att i dag publicerar nättidningen Dagens Samhälle Ola Sandstigs granskning av Researchgruppen, som Fokus inte vågade publicera.

Politikerförakt och tidningsdöden .. två stora problem i ett samhälle som är beroende av medborgarnas förtroende.

Vem litar på en regering som litar på självutnämnda experter som Henrik Arnstad?

Vilka tror på media när de samarbetar med våldsbejakande och integritetskränkande vänstergrupper för att få uppgifter om läsarna?

Researchgruppen är källa och samarbetspartner till våra största tidningar, vilka i sin tur matar statstelevisionen med särskilt utvalda nyheter. Dvs de tidningar som strösslar hemsidorna med klickmonster för att skapa en illusion av intresserade läsare och samtidigt ylar desperat om tidningsdöden och behovet av ekonomiskt stöd från de skattebetalare, som de sedan hänger ut offentligt med hjälp av Researchgruppen .. om de har "fel" åsikter, eller ett oacceptabelt fattigt eller obildat språk.

??

Det finns fortfarande människor som har förtroende för våra politiker .. till och med för vår regering!? .. och som fortfarande tror att det de läser i tidningen, eller ser eller hör på SVT/SR, är sant?

Jag förstår inte varför ... men jag ser att de blir färre och färre i samma takt som papperstidningarnas upplagor minskar och väljarna från Erlanders tid dör ut.

Däremot ser jag inget som tyder på någon helst förändring när det gäller politikernas omdöme eller verklighetsförankring .. där det snarare verkar vara tvärtom?

Jag fick ett tips av sign ua, om en melodi som beskriver dagens politiska situation .. och jag tackar och bugar  .. den är fullständigt klockren, sett ur min synvinkel ..


tisdag 17 mars 2015

Definition av ordet dans enligt Livet.se ..

 .. Absurd teater: teater där infallen får strömma fritt. Att inte spela absurd teater anses numera absurt.

Nu för tiden kan vi väl definiera orden politik och debatt på samma sätt .. Absurd teater: teater där infallen får strömma fritt. Att inte spela absurd teater anses numera absurt?

Åtminstone tycker jag det, efter att ha läst Mehmet Kaplans floskelsprängda debattartikel i DN i dag. Eller .. rättare sagt .. STATEN VILL bygga bostäder!

STATEN tar ansvar för fler bostäder och sätter FOKUS på unga, studenter och nyanlända!

STATEN tänker på miljön, kvaliteten och själva byggprocessen och har ambitioner om energieffektivisering!

STATENS bostadsplaner garanteras av kollektivtrafiksatsningar och stadsmiljöavtal med Trafikverket vilken KAN öppna upp nya. attraktiva lägen för bostadsbyggande?

STATEN tänker öka konkurrensen inom byggbranschen när de "tar ställning till vilka åtgärder som behöver vidtas för att öka konkurrensen, få ned byggkostnaderna och underlätta för mindre företag att exempelvis konkurrera om kommunala markanvisningar". ???????

STATEN tänker effektivisera byggprocessen.

STATEN fixar jättejättebra och jättejättemånga bostäder ... t.ex flexibla, moderna, parallella modulsamhällen där arbetskraftsreserven kan förvaras i avvaktan på bättre tider .. tack vare effektiviserade leveranser och en aktiv bostadspolitik ... tror Mehmet Kaplan som vill mycket, men inte riktigt vet HUR eller till vilket pris.

Men ... är inte Mehmet Kaplan bostadsminister?

Är det då inte han som representerar STATEN och regeringen i bostadsfrågor? Borde inte han vara den förste att veta och kunna meddela var, när och hur han själv har tänkt genomföra sina egna idéer?

Eller begär jag som vanligt alldeles för mycket, alldeles för tidigt, av vår famlande, fumlande trainee-regering?


DN, DN, DN, DN, HD, SvD,