tisdag 30 maj 2017

Jag måste bara få säga det, trots att jag inte borde,


.. trots att ingen annan verkar ta med det i beräkningen, trots att det kanske låter helt sinnessjukt och trots att det trots allt är bättre att inte säga något alls, som det politiska läget ser ut i dag.

Men jag tror .. på fullt allvar .. att Stefan Löfven och hans sossar inte alls skulle dra sig för regera med Sverigedemokraterna .. om de tillsammans får egen riksdagsmajoritet.

Sossarnas politik skiljer sig inte sååå mycket från SD:s nu för tiden. Innan Miljöpartiet och Vänstern hamnade som två kvarnstenar om halsen på sosseriet hade Socialdemokraterna också en betydligt restriktivare inställning till invandring och till fri välfärd för alla.

Sossarna har inte fläckfriare, hederligare eller ärligare bakgrund än Sverigedemokraterna och sossarna anser sig ha RÄTT TILL Makten eftersom de upplever sig själva som STÖRST. Socialdemokraterna ser sig faktiskt som VINNARE, trots att 69% av väljarna föredrog andra partier i förra valet.

Att kunna rata Vänstern och Miljöpartiet, att slippa allt käbbel med Annie Lööf och Jan Björklund och få se Moderaterna och Kd falla fritt .. det tror jag Stefan Löfven tycker är värt en intern svekdebatt.

För vad är väl naturligare än att hänvisa till demokratiska val och folkviljan när de två största partierna gör gemensam sak .. om det gynnar Socialdemokraterna?

En EGEN majoritet .. det är sossarnas våta dröm. Att krossa Alliansen står högst upp på Löfvens önskelista, och ett samarbete med Sverigedemokraterna är hans enda chans att få en majoritetsregering .. och Jimmie Åkessons enda chans till en ministerpost.

Stefan Löfvens regering har svikit väljarna i fler och allvarligare frågor så här långt, samarbetat aktivt med SD mer än något annat parti och han kommer att driva nästa års valrörelse på samma sätt som den förra .. Vi går till val som Socialdemokrater och lämnar besked om regeringsbildningen efter valet. (för då kan vi göra precis vad vi vill ..)

Men kom ihåg var ni läste det först! Klipp gärna ut och sätt upp på kylskåpet, för jag är nästan helt säker på att risken är överhängande att rubrikerna efter valet blir ..

50 %

STEFAN + JIMMIE = SANT!!


 

måndag 29 maj 2017

För exakt två år sedan ..


.. hade Socialdemokraterna en jobbkongress i Västerås. Stefan Löfven höll presskonferens,  Expressens Hanna Jakobson direktrapporterade och jag .. som har lite svårt att förstå vad statsministern säger .. skrev ut det hela. Och i vanlig ordning blev pappren liggande en ständigt växande hög till vänster på mitt skrivbord. En hög som sedan förflyttades till en bokhylla, lades ovanpå böckerna tillsammans med nya högar.

Jag har alltså städat!

Det känns lite konstigt att läsa det hela igen. Två år är ju ingen tid alls .. men i politiken verkar det vara en evighet?

Stefan Löfven inleder mötet med pressen med .. Jag kommer att svara på frågan om hur vi ska få den lägsta arbetslösheten i EU år 2020.

Sedan har jag bara Hanna Jakobsons kortrapportering att hålla mig till ...

Det är ett tufft mål. Det kommer att bli ännu tuffare än tidigare att nå målet än när partiet satte det. Det här innebär inte att vi nu säger, nu får vi ge upp, det här går inte. Jag är så trött på de ödesmättade berättelserna som säger att det här går inte.

Därefter följer den vanliga låånga harangen om Den Förra Regeringens Misslyckande .. ni vet, den där som är alla statsministrars nödutgång när de vet att de ljuger.

Jobbagendan är ingen quick fix, det beror på att knäcka arbetslösheten är ingen quick fix.

Vi påbörjar 90-dagarsgarantin för ungdomar.

Vi kan efter bara åtta månader i regeringsställning se att vi börjar bocka av jobblöfte efter jobblöfte.

Vi investerar 6 miljarder i bostadsbyggandet.

Sedan kom NYHETEN!!

Vi lanserar en reform vi kallar för jobbupphandling. Man kan i upphandlingar ställa krav på att långtidsarbetslösa kan få jobb.

Vi  satsar på demonstratorer .. säger Löfven och förklarar att det handlar om att testa nya produkters funktion. Vi vill satsa och göra Sverige till en föregångare på demonstrationer.

Denna nyhet följs av berättelser om hur det statliga riskkapitalet används, om rekryteringsarbetet för industrikanslern .. hen kommer att vare en mycket viktig kraft, kunskapslyftet .. vi ska skapa 42000 utbildningsplatser på alla nivåer.

Och där var presskonferensen slut och när jag läser liverapporteringen från det efterföljande talet så innehöll det i och för sig fler ord men handlade i stort sett om samma sak.

Med undantag för .. Här bredvid mig sitter min älskade, älskade Ulla. Hon fyller år i dag .. och att Åsa Regnér ska åka till Rumänien och skriva på ett avtal om utsatta EU-medborgare: Vi samarbetar med Rumänien och EU för att få fram fler satsningar på jobb och utbildning så att ingen tvingas åka till Sverige för att tigga på våra gator.

Med facit i hand kan vi väl konstatera att det gick så där med den saken.

Men det låg i framtiden då och statsministern tog ytterligare en chans att attackera Den Förra Regeringen .. Det är det här vi förstått, som högern aldrig fattar: Jobb skapas inte genom att tömma arbetslösas plånböcker, utan att fylla företagarens orderböcker.

Så det så! Alla ska anstränga sig lite hårdare och alla ska så snabbt som möjligt komma i jobb.

Nu vet vi att Stefan Löfven hade rätt, då för exakt två år sedan, jobbagendan är ingen quick fix, det beror på att knäcka arbetslösheten är ingen quick fix .. men jag undrar fortfarande vart demonstratorerna tog vägen?

Hur skulle det gå till .. testandet av nya produkters funktion?

Vilka var det som skulle testa vilka nya produkters funktion?

Har det hänt? Har vi satsat och i så fall, hur mycket? Är Sverige redan en föregångare på demonstrationer? Pågår det just nu och i så fall var?

söndag 28 maj 2017

Miljöpartiet vill tillbaka till öppna gränser och permanenta uppehållstillstånd ..


.. samtidigt som de vill föra upp vattenbristen högst på den politiska agendan och påstår sig ha en åtgärdsplan för att säkra det svenska dricksvattnet framöver.

Gustav Fridolin säger att det i dag ännu inte går att koppla ihop vattenbristen i Sverige med klimatförändringar men att han ändå är förvånad över att frågan om vattenbristen inte präglar den politiska debatten mer.

Det finns en motsägelse i Miljöpartiets önskelista.

Bristen på grundvatten beror naturligtvis i första hand på för lite regn och snö. Kanske också på ett klimat som påverkats av miljöförstöring. Men också på att det samtidigt skett en oväntat kraftig befolkningsökning.

Fler ska dela på mindre.

Det har hänt förr ..

I mitten av 1960-talet växte de västskånska städerna Malmö, Lund och Helsingborg kraftigt.

Befolkningsökningen sågs med viss oro eftersom vattenresurserna som städerna hade vid denna tid började bli otillräckliga för den växande industrin och befolkningen. För att avhjälpa den akuta vattenbrist som förutsågs förordade en statlig utredning att en tunnel skulle byggas från sjön Bolmen i Småland till Perstorp, varifrån vattnet via nedgrävda ledningar skulle distribueras vidare i Skåne.

Utredningen såg ett flertal fördelar med att använda Bolmen som dricksvattenkälla. Sjön är Sveriges tionde största insjö och har mjukt vatten till skillnad från de vattentäkterna de skånska städerna använde samt att det inte låg några stora industrianläggningar eller påverkades av större mängd bebyggelse i närheten som hade kunnat riskera att förorena vattnet.

Bolmentunneln är en 82 kilometer lång färskvattentunnel som börjar i Skeen vid sjön Bolmen i Ljungby kommun och slutar i Äktaboden i Klippans kommun. Den började byggas 1975 och togs i bruk 1987. Tunneln är världens femte längsta tunnel alla kategorier, och har en tvärsnittsyta på 9 m2. Tack vare 90 meters höjdskillnad kan vattnet rinna med självfall hela vägen från Skeen till Äktaboden.

Så om Miljöpartiet menar allvar med att vattenbristen ska prägla den politiska debatten mer bör de inte bara tala om den minskade tillgången utan också om den ökande efterfrågan.Hans Odeberg skriver klockrent om "Vem tar vem?"fredag 26 maj 2017

Lilla Nassegrisen! ..


 .. var rubriken på ett av mina första inlägg 2008. Det enda som gett mig både uppmärksamhet och en ursäkt från en antirasist:  Förlåt :-) Trodde först att detta var ett rasistiskt inlägg .. men det var ju så oskyldigt så! Köp en griskompis till nasse vet jag .. :-)

Inlägget i sin helhet lyder som följer ..

Det här är Nassegrisen!

Han sitter troget, men ensam, på min säng hela dagarna. På natten får han däremot inte sova i min säng, utan nattas ömsint och.. det är MYCKET viktigt .. bekvämt, bland överkast och kuddar.

Jag älskar mjukisdjur i alla former, men har en olycklig förmåga att "besjäla" dem så att de tar mer plats i mitt liv än de borde. När Dottern var liten hamnade vi ofta i den lite bakvända situationen att vi stod i leksaksaffären och HON försökte hindra mig från att köpa ett särskilt ensamt och övergivet mjukisdjur. Andra små barn fick något osäkert i blicken när de hörde henne säga .. NEJ mamma, du HAR redan alldeles för många djur hemma!!

Ibland går det riktigt illa. På en loppis på vårt Folkets Hus började säljarna plocka ihop när vi tittade in och en man var precis i färd med att slänga en ENORM nalle i en sopsäck .. förmodligen en svårplacerad tivolivinst.

Du tänker väl inte SLÄNGA den! .. var den spontana kommentar som gjorde att jag nu är den lyckliga ägaren av en bättre begagnad Nalle, modell alldeles för stor?

En stackars krake som alla måste ta hänsyn till där den sitter i en stol som ingen annan får plats i.

Jag tänker på min nassegris när jag läser Viktor Barth Krons uppmaning .. Hur vore det att lyssna på vad de faktiskt säger? .. i DN i dag och när Isabella Lövin klandrar Anna Kinberg-Batra för att vilja släppa in ONDSKAN, i form av SD, i den gemensamma värmen i riksdagen.

Fortsatt isolering är alltså det enda som gäller enligt Miljöpartiets språkrör, medan Viktor Bart-Kron funderar över ...

Hur ska man förstå Sverigedemokraterna? Med tanke på hur mycket tid och energi som de senaste åren lagts på den frågan är det lite märkligt den enklaste lösningen är så underskattad: Att lyssna på vad SD faktiskt säger.
[ .... ]
SD har inga planer på att släppa fram, exempelvis, Anna Kinberg Batra utan förhandlingar. Gissningsvis gäller det även Annie Lööf.

Tänker man efter framstår även detta ganska logiskt. Varför i hela friden skulle SD, i det läget med kanske var femte väljare bakom sig, vara mer generösa i en regeringsbildning än vad andra partier är? S röstar förresten alltid nej till andra statsministerkandidater än den egna.

Det har alltså inte hänt någonting alls sedan 2008!

Slut leden och stäng dem ute från samhället .. är fortfarande den medicin som slutligen ska förinta Sverigedemokraterna .. trots att den motsatta strategin .. öppna era hjärtan och släpp in dem i samhället .. förväntas lösa alla problem med bränder, kriminalitet, skjutningar, sexuella övergrepp, rån, bidragsbrott osv osv, som följt i befolkningsökningens spår?

Jag undrar vad som skulle hända om vi vände på steken och öppnade för samtal mellan ALLA demokratiskt folkvalda riksdagspartier och stängde dörrarna för dem som ägnar sig åt ren brottslighet .. även om gärningspersonerna ofta har så tragiska, hjärteknipande historier att berätta, att många anser att det lidandet ska värderas högre än det offret utsatts för.

Är jag en ond människa som tänker så?

En blivande sverigedemokrat, rent av?

Jag måste erkänna att det valet inte känns lika orimligt i dag som det gjorde i tidigare val. Men det är i så fall landets strategiskt planerande elit, i form av politiker, debattörer, kulturarbetare och ledarskribenter, som mer eller mindre tvingar mig att överväga det alternativet.


måndag 22 maj 2017

Du är inte ensam?


Stefan Löfvens jultal till svenska folket inleddes med orden .. Vänner, julen är gemenskapens högtid. Vi försöker samlas med nära och kära, och även till den som inte har någon, vill vi säga: ”Du är inte ensam.” För mig har det budskapet alltid varit viktigt.

Redan då reagerade jag upprört och negativt på orden "du är inte ensam" och tyckte de var illa valda med tanke på den politik som statsministern stod bakom. Men då visste jag inte att Stefan Löfven som gammalTottenhamsupporter hade för avsikt att luta sig mot Liverpools klassiska kampsång "You´ll never walk alone" i den kommande valrörelsen.

Som kuriosa kan nämnas att det också var en av Håkan Juholts favoritlåtar, med Elvis Presley, i hans sommarprogram. Vi kanske kan se det som en typisk sosse-låt som symboliserar stämningen INOM partiet, där den som faller alltid faller mjukt .. och uppåt?

Så nu vet vi, det budskap som alltid varit viktigt och gjort stort intryck på statsministern .. som nästan blev utbildad till svetsare .. är en sång som han hämtat från engelska fotbollsarenor och som nu ska bli mottot som ska svetsa samman .. suck! .. landet och hjälpa sossarnas lag att "vinna matchen".

Tänka sig .. en svensk valrörelse som har samma kampsång som Liverpool och spelas som en match i engelska ligan. Och eftersom supporterskaran verkar vara ungefär lika välbalanserade som de engelska lagens, så måste den strategin bara föra Laget till vin(s)t, eller hur??

Vi får väl anta att det också blir huvudbudskapet på det valmaterial som ska spridas i media och i våra brevlådor framöver?

"Du är inte ensam!"

Tänk vad glada följande personer ska bli när de nås av detta budskap från landets ledare ..

.. alla hjälpbehövande äldre som sitter isolerade i sina bostäder och längtar efter gemenskap och trygghet på ett äldreboende.

.. alla unga som tvingas bo kvar hemma. Eller de som redan bildat familj men saknar fast bostad. Eller de som tvingas lämna familjen veckovis för att det inte finns bostäder där det finns arbete.

.. alla anhöriga till dem som drabbas av demens eller andra åldersrelaterade sjukdomar där de tvingas ta det fulla ansvaret för den anhöriges tillsyn och vårdbehov pga bristande resurser.

.. alla funktionshindrade och deras anhöriga som förtvivlat försöker få vardagen att fungera när Försäkringskassan .. på order från Åsa Regner .. dragit tillbaka förutsättningarna för ett anständigt och fungerande liv.

.. alla offentliganställda sjuksköterskor, poliser, socialsekreterare, lärare, hemtjänstpersonal och övrig vård- och omsorgspersonal som knäckts under trycket från befolkningsökningen och nu nekas sjukpenning för sin utmattningsdepression.

.. alla elever som mer eller mindre tvingas till skolor där dagarna fylls av ångest och oro för mobbning, sexuella trakasserier eller våld.

.. alla föräldrar som tvingas tvinga sina barn till en miljö som de själva inte skulle vilja vistas i.

.. alla hemlösa, missbrukare och/eller psykiskt sjuka som ser resurserna för stöd och hjälp krympa till nästan ingenting.

.. alla kvinnor som oroar sig för förlossningsskador i en stressad situation och över att få föda sina barn i bilen, på en sjukhus långt från familjen eller inte har en aning om det ens finns någon som kan vara till hands när det behövs.

.. alla pensionärer som oroar sig för att hamna på gatan när pensionen inte räcker till hyra, mat, tand/sjuk-vård och mediciner.

.. alla småföretagare som lever i oro för att den lilla vinst som gör att företaget trots allt fungerar, ska försvinna i skatter och avgifter som ska sponsra Sossarnas Lag i slutspelet i svensk politik.

.. alla som utsatts för "mindre" brott som sexuella trakasserier, skadegörelse, bostadsinbrott, rån, våld eller oförklarliga bränder där det inte finns resurser ens för den enklaste utredning än mindre för att finna en gärningsman.

.. alla som känner oro för att gå ut på kvällen av rädsla för rån, misshandel eller våldtäkt.

.. all sjukvårdspersonal och alla poliser som .. utan extraresurser och till en låg lön .. förväntas lösa alla problem inom vården och den ökade kriminaliteten som den stora befolkningsökningen gett upphov till

.. och alla andra som faktiskt känner sig rejält ensamma nu, när allt fokus ligger på Vinst för S i stället för på det Välfärdskontrakt som svenska folket trodde att de tecknat och betalat för.

Du är inte ensam?

Det är nästan som ett slag i ansiktet på den svagaste, mest utsatta och hjälpbehövande delen av Sveriges befolkning och jag måste erkänna att jag personligen mest blir förbannad när jag hör det.

Stefan Löfven borde ägna sig mindre åt fotboll och mer åt konsekvenserna av sin egen politik. En politik som gör att Celiné Dions  "All by myself" känns mer dagsaktuell för väljaren än den som partiet valt till att symbolisera partiet.
torsdag 18 maj 2017

Humor på Vänsterkanten? Glöm det!


Den Svenska Modellen, Värdegrunden, Mångfaldsprioriteringar och/eller den Feministiska politiken är inte något man ostraffat skrattar åt, och om någon får för sig att locka fram ett olämpligt småleende, så lockar det samtidigt fram ett indignerat vrål som går ut på att vederbörande är en hatisk RASISTFASCISTNAZISTVÅLDSVERKARE som förmodligen också är en bekännande Sverigedemokrat utan rätt till yttrandefrihet.

Aron Flam tog sig friheten att demonstrera samtidigt som socialistpartierna höll sin årliga 1:a majdemonstration mot de kval som de kämpar mot i striden mot dem som vill behålla både sin frihet och den lön de får för utfört arbete.

Det skulle han inte ha gjort .. det framgår tydligt av ansiktsuttrycken från dem som "tar debatten" .. dvs vrålar ut sin rätt till stadens gator och sitt hat mot oliktänkande.

Och det är ju för tragiskt att det inte är möjligt att befria huvudstadens gator från alla som man kan misstänka för att ägna sig åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer, organisationer som är engagerade i mänskliga rättigheter eller andra som ofta har högerextrem och/eller nynazistisk inriktning och hetsar till våld.

Många vet inte om att de är fascister eller rasister, men de kommer att upptäcka det.” .. skrev Expressens Lars Lindström förra året och då vore det väl bra om Stockholms Stad kunde använda sig av Vian Tahirs privata lista .. som så effektivt rensade twitter från hatiska, hemska oliktänkande under hennes vecka som curatorSverigekontot .. för att hålla Stockholms gator rena?

Med den som grund kunde det sättas upp spärrar vid tullarna så att endast renläriga renlevnadsmänniskor fick beträda de gator som måste befrias från yttrandefrihetsmissbrukarna på högerkanten.

Men det är inte bara storheter som Aron Flam eller Jens Ganman som kan locka fram ett olämpligt skratt. Isabella Lövin fick åtminstone mig att fnissa .. lite fascistiskt? .. när jag läste att hon och Miljöpartiet var beredda att "släppa in" Centern och Liberalerna i regeringssamarbetet!

MILJÖPARTIET är beredda att släppa in Centern och Liberalerna i samarbetet med Sossarna!

DET kallar jag för humor!

Men skrattet dog lite när Magdalena Andersson kapade Miljöpartiets idé och gjorde den till sin egen .. men blev återigen en olämplig frustning när Jonas Sjöstedt blev fullständigt rasande vid tanken på att Annie Lööf och Jan Björklund skulle få de ministerposter som Stefan Löfven inte ville ge Vänstern.

Svensk politik och svensk samhällsdebatt är fullständigt galen just nu .. sett ur mitt lilla gräsrotsperspektiv mitt i landsbygdens grönska och förmodade okunnighet.

Men nu vet vi ju i alla fall att ..

.. en röst på C eller L troligen är en röst på Mp, vilket då blir en röst på S vilket kanske också kan bli en röst på V .. eller F! !! .. men i alla fall garanterar att det som sker nu kommer att fortsätta i fyra år till. Och det måste ju kännas tryggt för dem som för närvarande trivs som fisken i vattnet och känner Trygghet i en ny Tid?

Vi som inte känner oss lika trygga och dessutom gärna vill ha friheten att kunna skratta åt ett självironiskt skämt, ett humoristisk nålstick i en politiskt uppblåst ballong eller en välskriven satir över självgodhetens predikanter .. vart ska vi vända oss nästa år?

Det blir ju bara tre partier kvar?

Och av dem vill jag nog inte påstå att Moderaterna är Sveriges största glädjespridare just nu. 

Dessutom, och av någon anledning, verkar svenska folket vara ännu mindre roade av Kristdemokraterna, trots att de faktiskt står närmare folkviljan än de ovanstående?

Återstår då bara Sverigedemokraterna som i och för sig kan vara roliga på sitt sätt .. men kanske inte på exakt det sätt som jag tänkt mig?

Förra året var jag osäker in till den totala velighetens gräns. I år har jag tre alternativ .. eller två och ett halvt om jag tolkar statstiken rätt .. och ett helt år att bestämma mig på.

Det borde resultera i ett väl genomtänkt beslut?


måndag 15 maj 2017

Partiledardebatten var lika förtroendeingivande och löftesrikt som erbjudandet om ett "livsstilsuniversum" tillsammans med Hanna och Amanda.


Jag följde större delen av partiledardebatten i går. Men stundtals var jag tvungen att gå ut ur rummet för att andas lite frisk luft och bekämpa den stigande frustrationen över att ingen svarade på ställda frågor .. trots att de både var viktiga och angelägna.

Det är alltid likadant efter en partiledardebatt. Det är något som känns obehagligt, skaver och irriterar, men jag kan aldrig sätta fingret på vad det är. Henry Bronett kommer rätt nära när han beskriver det hela som underhållning till folket och när han sedan skriver; 
Den viktiga diskussionen om vårt lands framtid görs till billig underhållning. En Mello-variant där vi väl snart får rösta på vem vi tycker är bäst klädd, häftigast sminkad eller säger roligast saker. Mindre intressant blir vad som faktiskt sägs, vad partierna faktiskt vill göra .. då gör jag en direkt koppling till en nyhet jag läste för några dagar sedan.

Den handlade om att systrarna Hanna Widell och Amanda Schulman lämnar sina operativa roller som vd respektive kreativ chef i sitt bolag Perfect Day för att i stället satsa på ett "livsstilsuniversum".

"Livsstilsuniversumet" .. som ska lanseras i höst .. ska drivas som ett livsstilsbolag, inriktat på Skönhet och Hälsa, under namnet  Daisy grace och innefattar både en e-handelssajt, två livsstilssalonger där du .. enligt Amanda Schulman ..  kan shoppa nya kollektionen, klippa och färga håret, gör nya naglar eller shoppa beauty produkter! Dessutom kommer livsstilsuniversumet att erbjuda ett digitalt content-magasin, vilket verkar vara video- och podcastsändningar där systrarna själva delar med sig av sina fantastiska liv?

E-handelssajten erbjuder "egenutvecklade modekläder" som .. vad jag kan se .. uteslutande är tillverkade av 100% polyester eller 91%polamid + 9% elastan .. vilket osökt får mig att tänka på 70-talet och Galenskaparnas sketch om terylenebyxor och banlonpolo.

Priserna är däremot inte anpassade till det billiga materialet. Vad sägs om en "Wrap dress", en glansig, lättsydd, morgonrocksliknande skapelse i 100% polyester för "bara" 995 kr?

Eller "The Stud Walk", byxor i 91% polamid och 9 % elastan,  med smaller silver studs along the side-seams that gives the pants a look that will make heads turn och som dessutom tillför lite "edginess" till din "outfit" för endast 1095 kr?

För den som verkligen vill synas i folkvimlet finns den storblommiga, tunna "Kimono Blazer" för 1.395 kr och den perfekta matchen "Kimono Walk" som är tunna, enkla byxor i samma enorma rosenmönster .. alltsammans i 100% polyester och i prisklassen 1.295 kr + 1.095 kr. Och tro mig .. du kommer verkligen att bli SEDD som aldrig tidigare, om du klär upp dig i hela kostymen.

Mina favoriter är dock den cerisa blusen "Ruffle Dream", 895 kr .. 100% polyester och den stickade tröjan "Zoe Knit" 995 kr .. som faktiskt innehåller 50% viscose! .. tillsammans med 28% polyamid och 22% polyester. Båda plaggen för tankarna till Falcon Crest och Dallas där damerna frossade i rysch, krås, volanger och trumpetärmar.

Ett Livsstilsuniversum! Det är ju precis det som våra partiledare försöker sälja där de står i direktsändning. Målgruppen är den samma som Daisy grace vänder sig till .. människor som vill ha nya liv, andra liv, bättre liv, mer liv .. men inte vill/kan/orkar ta reda på hur de ska få det, inte har något större intresse av fakta, egna insatser, innehåll eller kvalitet utan nöjer sig med att välja att tro på en predikant som ska visa vägen och målet .. ett fantastiskt liv utan större bekymmer.

För vem kan vara olycklig i Ruffle Dream och Stud Walk efter att ha inmundigat lagom dagsranson av lyckopiller från Hers samtidigt som de tagit del av livsstilsvisdomen från Daisy grace digitala contentmagasin?

Och om du väljer att tro på visdomsord som förkunnar att det är kapitalets fel att du stretar på i motvind i en tröstlös vardag så kan du lyckligt luta dig mot Jonas Sjöstedt eller söka tröst i Stefan Löfvens ordmassor som inte ställer några som helst krav på att du måste förstå dem.

Tror du att Annie Lööf är en källa till lättnader för egenföretagare som prisar sin lyckliga stjärna när de blir av med fastighetsskatten om de återupptar tidigare konkursverksamhet i samma lokal och på samma ort där det redan konstaterats att det inte finns något kundunderlag .. så kanske du i alla fall är lycklig medan du tror det?

Och vem vet om du kanske inte blir dubbet så lycklig om du både köper Daisy grace livsstilsuniversum OCH samtidigt blint följer Gudrun Schyman in i den rosa dimman i F!:s livsstilsuniversum där allt ont och alla misslyckanden beror på en MAN?

Du kan i princip välja vilken partiledare som helst och tro att varje ord innehåller både fakta, kvalitet och mening .. något som du vet att du kommer att få betala för på det ena eller andra sättet .. och du kommer att få exakt samma livsstilsförändring som Daisy grace erbjuder.

Allt är till salu,  det är du som får betala, men vinsten hamnar aldrig i din ficka. För livsstilen kommer du även fortsättningsvis att få fixa själv även om du tror att den finns i 9-5 Rebel´s .. Ruffles, ruffles, ruffles - we just can’t get enough of it. This pencil skirt has ruffles along its side-seams, giving the garment a romantic look to it, för 795 kr .. eller gömd i en harang av vackra ord och påståenden som döljer effekterna av en politik som du inte har råd med.

Hanna och Amanda kallar sin nya satsning för ett drömprojekt. Ett drömprojekt är också regeringsmakten för våra partiledare.

Den enda skillnaden är att våra politiker ännu inte kallar oss väljare för "våra älsklingar".. men det är väl bara en tidsfråga innan vi hamnar där också.


onsdag 10 maj 2017

Okända vinster och okända förmånliga förmåner.


Jag inbillar mig att jag är rätt anpassningsbar, men det sista jag skulle kunna tänka mig att avstå från är närheten till naturen och djurlivet.

När jag avslutade gårdagen med en titt ut genom köksfönstret och såg en liveuppvisning av igelkottsex så tyckte jag så innerligt synd om alla som inte har samma möjlighet. Inte för att själva igelkottsakten är särskilt upphetsande .. den liknar mest det man kan förvänta sig att få se om man mot all förmodan känner sig lockad att öda tid på att spana utanför en storstadskrog fram på småtimmarna. En lysten hane som vinglande gör så gott han kan, medan honan samtidigt försöker orientera sig i omgivningen. Men den garanterar fortsatt underhållning fram i juli när det kommer att dyka upp småkottar lite här och där i gräsmattan och det ser jag verkligen fram emot.

De första andungarna .. sex stycken pyttepyttesmå gullighetschockar ..  var ute på en provtur i ån nu på morgonen när vi och Rackarkotten passerade bron vid den stora herrgårdsbyggnaden som står och förfaller i en vildvuxen djungel, där enstaka ädelblomster ger en vink om att det tidigare fanns en park. Vid den lika sorgligt illa underhållna lilla folkskolan mötte vi rådjuret och fjolårets ungar och eftersom detta är adelns jaktmarker och misskötta arv så gläds vi ofantligt åt att hela familjen överlevt ett helt års jakt.

Och nu snart kanske det dyker upp ännu en familjemedlem om vi har tur?

Alldeles innan vi skulle vända och gå hem igen gick vi ifatt en stor gås som promenerade mitt på vägen. Det hör verkligen inte till vanligheten.

Det är det värsta jag vet att stöta på djur där de normalt sett inte ska vara. Om vi gick närmare och det visade sig att gåsen var skadad och oförmögen att flyga .. då skulle det ju bli vårt ansvar att göra .. något? Men om vi gick närmare och hon flög iväg .. då kunde vi glömma och slippa fundera över den felplacerade gåsens vidare öden?

Vi gick ifatt henne. Eller rättare sagt hen, eftersom det är väldigt ofint att förutsätta att varje gås är en hon. Vad tänker jag på egentligen? Förlåt, alla medsystrar!

I vilket fall som helst så flög hen iväg på helt oskadade vingar.

Och även om det är onödigt kallt så kan man ju se det positiva i att det ännu inte har varit en enda orm i sikte. För det är det enda djur jag inte längtar efter att få se när vi är ute och går.

Att alldeles gratis få tillgång till naturen, djuren och årstidernas och vädrets skiftningar flera gånger om dagen .. det är så bra för kroppen, psyket och själen att jag förvånas över att det inte redan är beskattat som någon form av förmånlig, statlig befolkningshälsovård?

Ännu konstigare är det ju att inte Jonas Sjöstedt redan upptäckt att alltihop egentligen är privat och enbart kan nyttjas av särskilt utvalda, samtidigt som det genererar en rejäl vinst i form av hälsoeffekter?


tisdag 9 maj 2017

Lita inte på någon, ifrågasätt allt, ..


.. betala av på dina skulder, se till att du begriper och förstår vad du gör, eller skriver på och .. framför allt .. bli INTE sjuk!

Med risk för att anklagas för att sprida en apokalyptisk stämning som trasar sönder den öppna samhällsdebatten och de fria samtalen så misstänker jag att den trygghet som vi levde i förr aldrig kommer tillbaka.

Den välfärd som vi påstod var Bäst i Världen .. Världens Bästa Skola, Världens Bästa Sjukvård, Världens Bästa Äldreomsorg och Världens Bästa i alla andra välfärdsgrenar .. den urholkas i så rask takt att det är svårt att se hur det ska kunna bli någon förändring

Visst, vi har fortfarande en fantastisk sjukvård med en fantastisk sjukvårdspersonal .. men den är inte längre tillgängligt för alla på grund av plats- och personalbrist och det finns gränser för hur mycket ens den mest hängivna personal mäktar med.

I mitt län står vårdavdelningar tomma i brist på sjuksköterskor, ångestfyllda patienter köar orimligt länge för att få tillgång till livsviktiga undersökningar, provtagningar och operationer, som ställs in på grund av brist på specialistpersonal både på sjukhusen och laboratorierna.

Det ser likadant ut överallt. Regeringen lovar som exempel en halv miljard i ett engångsbelopp till en förlossningsvård i kris, men pengarna är öronmärkta fram till årsskiftet 2017/2018 och kan därför inte användas till löner utan kommer i värsta fall att försvinna på utbildningsresor till politiskt valda som får besöka sjukhus i andra länder som inte har samma problem som vi.

Polisen får 700 000 på samma villkor och som av en händelse är det så gott som samma summa som de redan gått i underskott med i år .. så några fler eller nya poliser finns fortfarande inte inom synhåll.

Och så vidare och så vidare. Det lovas, utreds, pytsas ut engångsbelopp .. men ingenting händer.

Den som inte är ekonomiskt oberoende, men har den allra lilla minsta överlevnadsinstinkt, bör därför se om sitt hus och förbereda sig för bistra tider, även om Magdalena Andersson gör sitt bästa att ta från de tärande för att kunna sprida ett guldregn över de hårdbeskattade närande i en valrörelse där landets ekonomi kommer att framställas i ett klart skinande ljus.

Kommunernas sviktande ekonomi är ju faktiskt en helt annan sak som inte hör hemma på finansministerns bord .. även om de ytterst är ansvariga för den välfärd som regeringen tar åt sig äran för om den händelsevis visar goda resultat.

Mina egna erfarenheter av sjukvårdens svårigheter är hittills en vänsterfot som vägrar att bära högklackat, en gallstensoperation som aldrig blev av förrän jag ordnade det själv och en hudförändring på ryggen som jag upptäckte förra året. Den kändes inte som något livshotande men var trots det något som jag inte ville ha kvar .. och man vet ju aldrig, eller hur?

Jag beställde tid och fick efter lååång väntetid komma till min (privata) vårdcentral där en sedan länge pensionerad läkare konstaterade att det ser för jäkligt ut och helt sonika skar bort den förjäkliga biten ur kroppen och slängde den i papperskorgen. En helt ofarligt grej!

Tyvärr så reagerade kroppen inte som tänkt utan producerade oväntat snabbt en kopia och en kompis på samma ställe. Eftersom jag är en sådan där privilegierad människa som har en privat sjukvårdsförsäkring i jobbet, så lyckades jag få en snabb tid hos en hudspecialist i en annan kommun och ett annat län.

Efter att ha betalat självrisken på 750 kr .. något som aldrig Vänsterpartiet talar om .. så skars ytterligare delar av min kropp bort för att skickas vidare till laboratorieundersökning.

Och det var tur för mig.

Resultatet var inte det jag ville ha, även om det inte var direkt livshotande. Jag vill inte gå in på detaljer, men det var INTE malignt melanom utan en mer långsamväxande hudcancerform som hade kunnat ta sig till lymfsystemet .. och de inre organen .. om den fått tillräckligt med tid på sig.

Det fick den nu inte och allt misstänkt är nu bortskuret eller bortfryst från min kropp .. Men det är inte den allmänna sjukvårdens förtjänst, för om jag hade accepterat diagnosen .. en helt ofarlig grej .. så hade det förmodligen utvecklats till något helt annat.

Trots det så var det en ögonöppnande upplevelse för mig. Vad gör jag egentligen med mitt liv? Tycker jag att det är meningsfyllt att ägna så mycket tid åt politik och samhällsfrågor när det är ytterst tveksamt att någon enskild person kan påverka det som nu verkar oundvikligt. Mår jag egentligen bra av att veta allt det som jag ändå inte kan göra något åt?

Och jag måste erkänna att så bra som jag mått, så mycket som jag skrattat och så mycket roligt som jag hittat på under den senaste månaden, det har jag inte gjort på väldigt länge.

Men för att den här bloggen inte ska förtvina och dö innan valrörelsen .. som jag antar att jag inte kan hålla mig ifrån .. så kommer jag att försöka skriva om mer vardagliga händelser och upplevelser en tid framöver.