måndag 22 maj 2017

Du är inte ensam?


Stefan Löfvens jultal till svenska folket inleddes med orden .. Vänner, julen är gemenskapens högtid. Vi försöker samlas med nära och kära, och även till den som inte har någon, vill vi säga: ”Du är inte ensam.” För mig har det budskapet alltid varit viktigt.

Redan då reagerade jag upprört och negativt på orden "du är inte ensam" och tyckte de var illa valda med tanke på den politik som statsministern stod bakom. Men då visste jag inte att Stefan Löfven som gammalTottenhamsupporter hade för avsikt att luta sig mot Liverpools klassiska kampsång "You´ll never walk alone" i den kommande valrörelsen.

Som kuriosa kan nämnas att det också var en av Håkan Juholts favoritlåtar, med Elvis Presley, i hans sommarprogram. Vi kanske kan se det som en typisk sosse-låt som symboliserar stämningen INOM partiet, där den som faller alltid faller mjukt .. och uppåt?

Så nu vet vi, det budskap som alltid varit viktigt och gjort stort intryck på statsministern .. som nästan blev utbildad till svetsare .. är en sång som han hämtat från engelska fotbollsarenor och som nu ska bli mottot som ska svetsa samman .. suck! .. landet och hjälpa sossarnas lag att "vinna matchen".

Tänka sig .. en svensk valrörelse som har samma kampsång som Liverpool och spelas som en match i engelska ligan. Och eftersom supporterskaran verkar vara ungefär lika välbalanserade som de engelska lagens, så måste den strategin bara föra Laget till vin(s)t, eller hur??

Vi får väl anta att det också blir huvudbudskapet på det valmaterial som ska spridas i media och i våra brevlådor framöver?

"Du är inte ensam!"

Tänk vad glada följande personer ska bli när de nås av detta budskap från landets ledare ..

.. alla hjälpbehövande äldre som sitter isolerade i sina bostäder och längtar efter gemenskap och trygghet på ett äldreboende.

.. alla unga som tvingas bo kvar hemma. Eller de som redan bildat familj men saknar fast bostad. Eller de som tvingas lämna familjen veckovis för att det inte finns bostäder där det finns arbete.

.. alla anhöriga till dem som drabbas av demens eller andra åldersrelaterade sjukdomar där de tvingas ta det fulla ansvaret för den anhöriges tillsyn och vårdbehov pga bristande resurser.

.. alla funktionshindrade och deras anhöriga som förtvivlat försöker få vardagen att fungera när Försäkringskassan .. på order från Åsa Regner .. dragit tillbaka förutsättningarna för ett anständigt och fungerande liv.

.. alla offentliganställda sjuksköterskor, poliser, socialsekreterare, lärare, hemtjänstpersonal och övrig vård- och omsorgspersonal som knäckts under trycket från befolkningsökningen och nu nekas sjukpenning för sin utmattningsdepression.

.. alla elever som mer eller mindre tvingas till skolor där dagarna fylls av ångest och oro för mobbning, sexuella trakasserier eller våld.

.. alla föräldrar som tvingas tvinga sina barn till en miljö som de själva inte skulle vilja vistas i.

.. alla hemlösa, missbrukare och/eller psykiskt sjuka som ser resurserna för stöd och hjälp krympa till nästan ingenting.

.. alla kvinnor som oroar sig för förlossningsskador i en stressad situation och över att få föda sina barn i bilen, på en sjukhus långt från familjen eller inte har en aning om det ens finns någon som kan vara till hands när det behövs.

.. alla pensionärer som oroar sig för att hamna på gatan när pensionen inte räcker till hyra, mat, tand/sjuk-vård och mediciner.

.. alla småföretagare som lever i oro för att den lilla vinst som gör att företaget trots allt fungerar, ska försvinna i skatter och avgifter som ska sponsra Sossarnas Lag i slutspelet i svensk politik.

.. alla som utsatts för "mindre" brott som sexuella trakasserier, skadegörelse, bostadsinbrott, rån, våld eller oförklarliga bränder där det inte finns resurser ens för den enklaste utredning än mindre för att finna en gärningsman.

.. alla som känner oro för att gå ut på kvällen av rädsla för rån, misshandel eller våldtäkt.

.. all sjukvårdspersonal och alla poliser som .. utan extraresurser och till en låg lön .. förväntas lösa alla problem inom vården och den ökade kriminaliteten som den stora befolkningsökningen gett upphov till

.. och alla andra som faktiskt känner sig rejält ensamma nu, när allt fokus ligger på Vinst för S i stället för på det Välfärdskontrakt som svenska folket trodde att de tecknat och betalat för.

Du är inte ensam?

Det är nästan som ett slag i ansiktet på den svagaste, mest utsatta och hjälpbehövande delen av Sveriges befolkning och jag måste erkänna att jag personligen mest blir förbannad när jag hör det.

Stefan Löfven borde ägna sig mindre åt fotboll och mer åt konsekvenserna av sin egen politik. En politik som gör att Celiné Dions  "All by myself" känns mer dagsaktuell för väljaren än den som partiet valt till att symbolisera partiet.
4 kommentarer:

 1. Påminner inte (s) & co om en segelbåt utan segel, ankare & roder som bara driver, mot okänd destination? Det verkar saknas färdrikting, styrfart & slutdestination? Det blir rent konkret bara som det blir? OM industrisamhällets övergång till post-industrialism slutar med att 10% äger allt & resten inget, då bara blir det så? (s) & co kanske kommer beklaga & "sportkommentera" detta, men inte mera? För man bara driver, likt ett anti-politiskt spökskepp..?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Alla dessa ensamma som du nämner bör fråga alla goda i sin närhet, både fysiskt och via nätet och bidragsmedia, varför de inte får kosta lika mycket som Migrationsverket och dess verksamhets följdkostnader.

  Att prioritera import av hundratusentals främmande män från världens mest chauvinistiska och patriarkala kulturer är att ställa grupper mot varandra; svenska pensionärer bör tänka till om vem socialdemokratin faktisk bryr sig om.

  Vad socialdemokratin tycker om handikappade har vi vetat länge.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Det värsta är ju att de drabbade inte är ensamma.
  Hoptals av andra är ju i samma situation.
  Som om det skulle vara något att skryta om och basunera ut som något positivt...

  SvaraRadera
 4. Svensk media påminner också om ett kusligt spökhus: rensat från folkliga åsikter i avskaffade kommentatorsfält & utan "polls" efter partiledar-debatter. Ekande tomt, förutom då på monomana åsikter som typ 5% av befolkningen har. Vem köper dessa tidningar?

  SvaraRadera