fredag 31 juli 2015

 "Krossa det socialdemokratiska maktmonopolet?

.. Det är ju det vi håller på med!" .. sa Maria Wetterstrand i en läsvärd intervju i Fokus den 19 mars 2010. Alltså samma år som hon var bästa kompis med Mona Sahlin och hoppades på att få dela regeringsmakten med henne.

Övriga citat från Fokus-intervjun är ..

"Vi hade gett bort makten gratis tidigare, det var problemet. Till slut gick vi i alla fall med på att upprätthålla socialdemokraternas makt. Det blev så. Det var ett val vi gjorde. Vi enades om att det skulle ta tid att bryta det socialdemokratiska maktmonopolet.
[ ... ]
 När jag började förstå socialdemokraterna? Jag vet inte om jag har gjort det. Jag tror inte att jag har gjort det. Redan efter 2002 förstod jag en del. Men nu, när det finns en acceptans mer eller mindre från LO så möts vi i en annan attityd och då har jag börjat förstå saker som jag inte fattade alls när vi var mer antagonistiska mot varandra. Relationen mellan socialdemokraterna och LO till exempel. De är ju verkligen i symbios på ett helt annat sätt än jag först trodde. Mycket mer än jag någonsin fattade. »Vi Socialdemokratin«, som de säger. De har ju så konstig syn på sig själva. Vi har en överenskommelse nu, som LO känner till och som de lever med. Det är en avsevärd skillnad mellan Sahlin och Persson och de flesta tror jag skulle uppskatta den skillnaden om de kände till den. Hon har fattat att de inte kan få 50 procent längre.

Det var ett helt annat Sverige hon tycktes se framför sig. Ett Sverige som inte styrs av socialdemokrater primärt. Det var ett av hennes viktigaste mål. Det var vad strategin på sikt handlade om. Alldeles som om socialdemokratin närde en orm vid sin barm."

Att krossa det socialdemokratiska maktmonopolet till vilket pris som helst verkar fortfarande vara målet för Miljöpartiet. Ett mål som de verkar vara villiga att offra allt för .. inklusive partiet, partiets medlemmar och väljare?

För vad ska vi annars tro när skolans problem sopas under mattan och den miljöpartistiske utbildningsministern gör allt för att bortse från flyktinginvandringens konsekvenser för Sveriges resultat i Pisa, vilket i förlängningen går ut över den integration som partiet så varmt säger sig arbeta för.

Den miljöpartistiske finansmarknadsministern gör sitt bästa för att förhindra tillväxten av nya företag och alla andra försök till kreativ skaparglädje och utveckling genom att skapa ett lika ogenomträngligt regelverk för crowdfunding som redan gäller för den som till äventyrs vill ge sig in på äventyret som småföretagare.

Och då bortser jag alltså från den elit som drar in pengar av egen kraft och hyllas på vänsterkanten som de skatteplanerande Goda Människorna med de Rätta Åsikterna som de inte behöver leva upp till eftersom de uttrycker dem så bra.

Miljöpartiet hyllas också internt för att ha "avskaffat" kärnkraften utan att ha någon genomtänkt plan för följderna och Miljöpartiet innehar också posten som kulturminister vilket gör att vi har en kulturminister som hyllar finkultur som Paradise Hotel.

Bostadsministern satsar på att förstöra bostadsmarknaden och samarbetar därför intimt med Morgan Johansson .. sossarnas justitie- och migrationsminister för att åstadkomma så mycket feltänk som möjligt.

Jag vet inte om Mårthen Gunnarsson är miljöpartist eller något annat men hans inställning till våldsspiralen i Malmö känns som en klassisk vänster/miljöpartistiskt lösning .. det är de RIKAS fel!!

Om de rika slutade .. "köpa en öl av någon på en gräsmatta, köpa billig alkohol ur en baklucka, röka en joint med polarna en fredagkväll eller köpa smuggelcigg i en kiosk på Möllan" så fick "de grupper som just nu gör upp och skjuter varandra på öppen gata" inte det stöd som de behöver för sin kriminella verksamhet. "Allt hänger ihop, och om du är med och finansierar en del av den kriminella världen får du också vara beredd på den andra delen av den.”, skriver han.

Alltså .. köper du smuggelsprit så är den logiska följden en handgranat riktad mot ett bostadsområde i Malmö. Något som vänstersidan också tror kan regleras med en hårdare vapenlagstiftning, typ "det är förbjudet att kasta handgranater". Blir det dessutom färre rika i Malmö så upphör kriminaliteten?

Den sk ungdomsrabatten som främst gynnar kommuner, landsting och försvar .. dvs skattefinansierade verksamheter upphör vid månadsskiftet. Vilket förmodligen gör att notan hamnar hos skattebetalarna i form av subventioner till kommuner, landsting och försvar, en win-win effekt som statsministern brukar säga när det gäller genidraget med trainees?

Säga vad man vill om miljöpartister, men när de ger sig f*n på att krossa något så blir det också krossat .. även om det innebär att hela partiet stryker med på kuppen. Möjligen beror det på en viss överlevnadsinstinkt hos sossarna att vice statsministerposten förvandlades till ett hedersuppdrag utan innehåll när den gavs till Åsa Romson.

Arme Stefan Löfven, hans chanser att regera framgångsrikt med hjälp av Miljöpartier är lika stora som en isbit har i helvetet och det enda spännande med den här regeringen är hur länge den här farsen ska pågå innan sossarna halkar ner under 20% i opinionsmätningarna.


DI, Expr., SvD, DN,


måndag 27 juli 2015

Integration .. en förening av skilda delar till en större helhet ...


.. segregation .. det rumsliga åtskiljandet av befolkningsgrupper, assimilering .. en process mot fullständig anpassning till majoritetens kultur.

Alla asylsökande i Kalmar län får ett gratis busskort som gäller i hela länet som ett sätt att försöka förbättra integrationen i Kalmar. Tanken är att satsningen ska minska isoleringen för dem som bor långt ifrån större samhällen.

Lars Borgemo, chef på migrationsverket i Kalmar län, säger till SvD att det oftare är svårare för vuxna att skapa kontakter och därför har migrationsverket i Kalmar sett ett behov av den här typen av åtgärd.

Jag tänker att resultatet förmodligen blir det omvända.

Cirka 12 procent av alla personer över 65 år har en inkomststandard som  ligger under EU:s norm för låg ekonomisk standard, det vill säga 60 procent av medianinkomsten. Det är ungefär samma andel som i befolkningen under 65 år

Garantipensionen är en statligt finansierad del av den allmänna pensionen för pensionärer som har fyllt 65 år och har låg eller ingen inkomstgrundad pension. Garantipensionen förändras med prisbasbeloppet varje år. En ogift person får 7 899 kronor i månaden i full garantipension 2015. Samma siffra för en gift person är 7 046 kronor. För full garantipension krävs minst 40 år i Sverige.

2014 har 1 289 000 enbart inkomstgrundad pension, 786 859 personer har någon del garantipension, 277 000 har någon del bostadstillägg, och 18 000 pensionärer har någon del äldreförsörjningsstöd. 80 procent, 627 570 personer, av de totalt 786 859 som får garantipension – med eller utan inkomstpension — är kvinnor. Motsvarande siffra 2003 var 76 procent. 150 600 män, 20 procent, fick 2013 garantipension.

De stora asylboenden som i dag finns runt större samhällen ute i landet finns på orter som de yngre flyttat från, eftersom det saknas arbetstillfällen. De som finns kvar är till allt större del pensionärer .. ofta med mycket låg pension.

Även en gammal människa, som lever isolerat långt bort från ett större samhälle, har behov av kontakt med andra människor men ett busskort är en hög kostnad för den som har under 8000 kr/månaden i inkomst och till skillnad från andra pensionärer får sänkt pension under nästa år.

Lägger vi så till bestämmelserna om tand- och sjukvård där ..

..  asylsökande blir erbjudna en kostnadsfri hälsoundersökning vid ankomst till Sverige och papperslösa och gömda får samma erbjudande när de uppsöker vård. Personer som uppehåller sig i Sverige utan uppehållstillstånd har även rätt till akut sjuk- och tandvård, mödrahälsovård, vård vid abort och graviditet, preventivmedelsrådgivning och vård i samband med smittsam sjukdom. Fr.o.m juli 2013 är papperslösa och gömda, liksom asylsökande, endast skyldiga att betala patientavgift vid läkarbesök, som i regel ligger på 50 kr.

För den stora gruppen pensionärer med låga pensioner är tandläkarbesök en ren lyx. En önskan som kanske inte kan bli verklighet. Avgifter för besök på vårdcentralen gör ett djupt hål i ekonomin och läkemedelskostnader blir i många fall så dyra att en del inte anser sig ha råd om de samtidigt vill äta varje dag.

Integration .. en förening till en större helhet? Uppfattas det verkligen som ett lyckat försök till integration när en del av de boende i samma samhälle får förmånligare villkor än andra? Underlättar det för vuxna människor att få kontakter och bidrar det till att bryta isoleringen för någon?

Var det inte meningen att vi skulle bli mer lika än olika och leva på samma villkor i samma samhälle?

Allt fler äldreboenden förvandlas till asylboenden, vilket betyder att de äldre vårdbehövande som bor i närheten av det som de trodde var den sista tryggheten, får bo kvar i otryggheten i sina hem trots att de inte klarar av det.

Bidrar det till ökad sammanhållning i samhället när barnen till de äldre förtvivlat söker efter ett värdigt boende och en värdig vård för sina åldrande föräldrar?

ALLA åtgärder som sägs ska bidra till ökad integration sker numera på de svagaste och mest vårdbehövandes bekostnad. Inte direkt .. men indirekt eftersom kommunerna inte mäktar med två så stora och kostsamma grupper som migranter och äldre samtidigt.

Det handlar inte om främlingsfientlighet eller rasism eller vilket parti någon röstar eller inte röstar på.

Det handlar om pengar.

Plus och minus.

För om det finns X miljoner kr i intäkter så kan inte utgifterna fördubblas i all oändlighet utan att några blir utan och far väldigt illa. Och det är alltid de som hörs och syns minst .. de som ingen någonsin ber att vi ska öppna våra hjärtan för.

Man kan inte lagstifta bort fattigdom .. ekar de goda människorna. Men är det rätt att ignorera eller vanvårda gamla människor till döds för att bereda plats för andra?

Den frågan skulle jag aldrig våga ställa på twitter. Svaret är alldeles för givet ... och obehagligt.

söndag 26 juli 2015

Katt-sex.
En gång för rätt länge sedan hade jag en liten, och inte särskilt framgångsrik, uppfödning av perserkatter. Att det blev just perserkatter var ett rent misstag eftersom jag trodde att jag köpte en långhårig siames och inte upptäckte mitt misstag förrän jag presenterades för något som såg ut som en kattmops.

Men då var det för sent och jag föll handlöst för hennes brunmaskade ansikte, safirblå ögon och coola uppträdande.

Eftersom hon var en dyr katt med fin stamtavla så ville jag naturligtvis ha kattungar som dessutom skulle betala investeringen i katten och den dyrbara parningsavgiften som var förutsättningen för lönsamheten.

Men hur märker jag att hon löper? .. frågade jag aningslöst uppfödaren. Det kan du inte undgå att märka .. svarade hon och det hade hon alldeles rätt i. Alla som har haft en löpande honkatt vet att det är en högljudd historia när en honkatt kräver tillgång på en partner. Dygnet runt meddelade hon sitt missnöje över att vi inte trollade fram en genast! Omedelbart! Helst i går!

Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det gällde att hitta en hankatt som var meriterad, vacker och framför allt ledig .. och sådana växte inte på träd. Dessutom så var ett besök fruktansvärt dyrt.

Tyvärr så hade jag och den blivande modern inte samma uppfattning om vad som var en attraktiv partner och efter ett antal besök hos den tjusige blivande barnafadern, där hon satt och tjurade i ett par dagar varje gång och där jag till slut fick betala för ingenting .. smet den skamlösa varelsen ut och hade en passionerad kärleksaffär med den skamfilade, grårandige Ettöringen från den närbelägna bondgården.

Det resulterade i fem streetsmarta svarta bondkatter med uppkäftigt utseende som tillbringade sina första 12 veckor med att försöka demolera hela vårt hem.

Vi investerade i en egen hankatt med en fantastisk stamtavla för ett lika fantastiskt pris som vi förväntade oss skulle betala sig med de lika fantastiska sidoinkomster som vi skulle få som förmedlare av katt-sex.

Den första damen som sökte vår hankatts tjänster var Lizza. En mycket skör och känslig varelse, enligt ägaren som .. på fullt allvar .. ville bo med sin katt under de dygn besöket varade.

Men den orolige ägaren åkte hem och den ömtåliga katten försvann under mattan i det rum där vi tänkte att kärlek skulle uppstå och den förste älskaren satt som limmad vid mattkanten under det första dygnet .. men inget hände.

På morgonen dagen därpå var den spröda Lizza spårlöst borta!

Vi letade hysteriskt, ljög oss blå när ägaren ringde .. det går så bra, men hon är lite blyg så vi får vänta och se .. och letade överallt. Men ingen katt fanns någonstans? Det var fullständigt oförklarligt.

Vi letade i timmar .. mer och mer panikslagna.

I rummet som förberetts för kärlek och älskog fanns en gammal diskbänk som den tilltänkte älskaren hängivet betraktade medan vi letade. Det var naturligtvis det första stället vi letade på .. men utan resultat.

Men när kvällen kom och vi började leta på ställen där det absolut INTE kunde rymmas en katt, fann vi ett litet mellanrum mellan golvlisten och skåpet och kunde konstatera att den sköra och ömtåliga bruden fanns inuti väggen bakom skåpet.

Vi rev halva diskbänken och en bit av väggen, fick tag i en svans och bärgade .. under viss blodutgjutelse .. en våldsamt upprörd Lizza.

Vi stängde in kärleksparet i ett mindre rum.

Lugnade ner oss med kaffe.

Återvände för att se vad som hände .. och upptäckte att katten var spårlöst försvunnen IGEN!

Nu gick det snabbare att hitta henne. Det fanns bara ett ställe att leta på och det var vår stora frys och på baksidan av den .. innanför alla konstiga och förmodligen livsfarliga galler och ledningar .. satt hon intrasslad och fastklamrad.

Vi var inte glada. Kanske var det den otrevliga stämning vi spred omkring oss som gjorde att hon till slut lugnt och stilla förälskade i den mer behärskade hankatten.

Nej då, det var inga problem alls .. försäkrade vi den oroliga ägaren när han hämtade sin älskling. Hon har varit så lugn och trygg så!

Efter Lizza och några andra minnesvärda, kärledssökande damer, kom Månsan som var en erfaren och omättlig honkatt som mer eller mindre skrämde livet ut vår förste älskare som till slut stod tilltufsad och panikslagen vid dörren och skrek på hjälp medan damen han nyss älskat till vanvett förgäves slingrade sig runt honom.

En av våra egna honkatter bjöd också på dramatik när det var dags för kärlek. I två dagar gömde hon sig längst ner i vår tvättkorg och eftersom vår förste älskare inte var mycket för finesser så bestod uppvaktningen i att han välte tvättkorgen och försökte sortera ut väsentligheterna med våld. Vi hade osorterad tvätt spridd över hela huset medan det äventyret pågick.

Vi blev aldrig några storförmedlare av katt-sex. Jag tror att vi hade för svaga nerver och att det höga priset ändå var för lågt i förhållande till vad det egentligen kostade i oro och förlorad sömn.

lördag 25 juli 2015

Mannaåret 1975


I en kartong i ett skåp har jag ett större antal klipp och kopior som jag samlat på mig genom åren. En del är rätt ålderstigna och bereder mig ett stort nöje när jag läser igenom dem och eftersom våra politiker har dragit sig tillbaka i sitt årliga sommaride så tänker jag dela med mig av Mr Trends krönika i Veckans Affärer den 16 januari 1975.

Men innan dess vill jag helgardera mig mot att någon, i dessa missförståndens tid, ska tro att jag på något sätt roas av forntidens mans- och kvinnosyn. I dag när vi lever upplyst, feministiskt, jämställt, genusanpassat och korrekt manshatande VET jag naturligtvis att Mr Trends krönika är en ren kränkning mot alla kvinnor och endast kan användas som avskräckande exempel och som ett motbjudande tidsdokument.

Så här kommer en klart olämpligt 40 år gammal text som aldrig skulle kunna publiceras i dagens upplysta samhälle ..

Knappt har året begynt förrän vi ser att FN utlyst 1975 till "Det internationella mannaåret". Själv fallet ställer vi oss bakom en sådan manifestation.

Mannen är en av världens största könsminoriteter. Få kön i vårt planetsystem behandlas som mannen. Visste ni att mannen därför regelbundet dör före kvinnan, visste ni att han är klenare till hälsan, att han stressas mera och att han (för att hålla beståndet under kontroll) med återkommande mellanrum används som bomb-, granat- och gevärseldmål och ständigt dessutom lider av ett orensonligt behov att slå sönder saker, strypas, se blod, supa, svära och bära attachéväska.

Det är verkligen dags att mannens problem uppmärksammas på en mera global nivå.

Visste ni att mannen också nästan alltid tilldelas bara de taskiga jobben med den högsta marginalskatten: plis, president, premiärminister, rörmokare, boxare, brottare, fångvaktare, förhörschef, tillsyningsman, verkställande direktör, artillerist samt gruvarbetare.

Få kategorier utnyttjas så hänsynslöst som mannen. Nästan alltid har kvinnan de trevligaste sysslorna: amma barn, vagga barn, plocka bär, virka, sticka, sy, lägga håret, sköta sjuka, städa, laga mat samt dansa balett på Folies Bergères.

Vi var inte mer än fem år då vi tillsades av vår fader att lära oss duscha kallt, en ovana vi först med uppbjudande av våra yttersta krafter lyckats befria oss från. Samtidigt fick vi se våra systrar ligga och gona sig i heta karbad.

Sjuårig tilldelades vi en plats i en vargungepatrull och erhöll samtidigt en fruktansvärd slidkniv med vilken vi vid flera tillfällen nära nog skar av oss händer, öron och flera anhöriga.

Våra systrar fick motsvarande tid gulliga dockhus att möblera och växte upp till harmoniska, lätt fetlagda varelser.

I skolan sattes vi brutalt i träslöjden. I åtta år försökte vi tillverka ett skärbräde för gurka utan framgång. Hur ska du någonsin kunna bli en riktig karl? undrade vår mormor.

Mot denna bakgrund har vi icke svårt att förstå behovet av ett mannens år i FN:s regi. Vi vet män som ännu det progressiva året 1975 likt slavar hålls kvar på arbetsplatsen långt in på småtimmarna och som första gången får se sina egna barn i samband med konfirmationen. Vi vet bankdirektörer som inte får ha sin nallebjörn på skrivbordet därför att det anses omanligt. Vi vet män som i tunnelbanan tvingas undertrycka sitt självklara behov att få sticka halsduk.

Vi vet män som inte får gå hem till sin sjuka älskade därför att de sitter i sammanträde och andas in livsfarlig tobaksrök och får hemorrojder.

Därför hälsar vi med tillfredsställelse Mannaåret 1975 och har för att celebrera det bett vår sekreterare servera oss kaffe minst tå gånger varje dag. Med kaka.

Vi vill inte längre stå på tå för alla .. / Er tillgivna Mr Trend

Efter att ha återgivit detta skakande tidsdokument från en fasansfull tid, och innan jag därför går och tvättar händerna, har jag bara två funderingar ..

Var Mr Trend synsk och skrev anonymt för att slippa nättroll och twitterhat 40 år senare?


Fanns det något Internationellt Mansår 1975? Eller var det bara ett påhitt för att kunna sprida anonym och kvinnofientlig propaganda?
Det regnar och regnar och ..

.. regnar. Något som ofelbart hör ihop med ihållande regn är lukten av blöt hund och en förlamande, trött långtråkighet.


Vad GÖR man när det regnar .. förutom det som man absolut vill undvika att göra på en helg eller under en semester?

För min del innebär det att jag läser om gamla, redan sönderlästa böcker. Som till exempel Terry Pratchetts geniala bok "Riktiga katter bär inte rosett".

Under rubriken "Kampanjen för Riktiga katter" får jag veta hur man känner igen en Riktig Katt om man träffar på den .. men hur känner man igen en Riktig Människa i en tid när det är livsviktigt att inte umgås med, länka till eller tycka om Oriktiga Människor?

Det råder en skrämmande brist på böcker i det ämnet .. kanske beroende på att vi hittills varit vana vid "hederliga gammaldags människor som fanns förr i världen".

Enligt Terry Pratchett känner man direkt igen en Riktig Katt, eftersom "alla katter med ansikten som ser ut som om de har suttit fast i ett skruvstäd och upprepade gånger bearbetats med en hammare inlindad i en strumpa är Riktiga Katter. Katter med öron som ser ut som om de trimmats med en trädgårdssax är Riktiga Katter. Nästan varenda icke-kastrerad hankatt utan stamtavla är inte bara en Riktig Katt, utan den blir bara Riktigare och Riktigare medan den stryker omkring runt huset tills ingen av oss längre svävar i någon som helst tvivelsmål beträffande dess Riktighet".

"Alla katter är potentiellt Riktiga. Det är ett sätt att leva ..."

Ungefär som Riktiga Människor då, ungefär? Så vad är det då som skapar alla anklagelser och alla hätska debatter om Oriktiga Människor?

Kanske finns förklaringen i beskrivningen av Icke-Riktiga Katter som verkar vara katter som syns i tv eller tidningar, antingen som säljare av diverse kattrelaterade produkter eller som fluffiga gullighetsattribut för att locka köpare till diverse människorelaterade produkter.

"Riktiga Katter är inte enbart självupptagna. De är inte heller enbart neurotiska. Vilket då skulle betyda att Icke Riktiga Katter är de som ÄR enbart självupptagna OCH neurotiska?

Vilket gör att .. om jag tolkar Terry Pratchett rätt, när jag överför hans ord på människor .. man känner igen en Oriktig Människa på att den är självupptagen, neurotisk, stylad och fluffad och syns i tv eller tidningar, ofta för att sälja en produkt som h*n påstår att Riktiga Människor inte kan leva utan men som egentligen är "en förbaskad smörja" som de Riktiga Människorna kommer att vägra att ens se åt?

Liiiite rimligt känns det allt .. under förutsättning att jag själv tillhör gruppen Riktiga Människor, vilket jag i rimlighetens namn bör göra eftersom jag aldrig figurerat varken i tv eller tidningen.

Riktiga Katter KAN ha stamtavla men borde hysa vissa tvivel på att den själv överhuvudtaget finns - för att inte tala om dess förfäder eftersom .. "om folk verkligen tänker gå omkring och bedöma en katts Riktighet ENBART utifrån utseende och pälsfärg så måste de inse att vad de egentligen kämpar för är en alldeles egen RAS". Det vill säga .. något som inte handlar om katter alls.

Nu när jag kommit så här långt så inser jag att jag misslyckats grovt med att använda Terry Pratchetts beskrivning av Riktiga Katter till att begripa vad som kännetecknar Riktiga Människor.

Ett sådant slöseri med tid .. som jag i alla fall inte hade en aning om vad jag skulle göra med.

Men jag har i alla fall lyckats slå ihjäl lite långtråkig tid innan jag kastar mig i soffan framför  tv:n för att konstatera att det regnar över så gott som hela landet.. och umgås med våra Riktiga Katter.


Om det regnar i morgon och om det råder samma nyhetstorka tror jag att jag ska använda det här utrymmet till mina egna erfarenheter av kattsex? 

fredag 24 juli 2015

Aliens?I går skakades de politiska expert-tyckarna av nyheten att Sverigedemokraterna blivit Sveriges näst största parti enligt en mätning från Sentio.
Eller skakades och skakades .. den enda synliga reaktionen var bristen på reaktioner och twitterpåståenden om att detta var "SD:s lilla undersökning" som nog borde betraktas som ren propaganda mot Decemberöverenskommelsen eftersom SD började bli desperata att få inflytande?Detta var alltså inte en SERIÖS opinionsundersökning utan en beställd, som till skillnad från dem de själva beställer speglade kundens önskemål om resultatet. Och om de själva vid något tillfälle beställt en opinionsundersökning från Sentio så var det INNAN företaget blev oseriöst och dessutom så blev resultatet ett mer rättvisande vid den tidpunkten.Allt "folk" aldrig lär sig att skilja på rätt och fel? Det är väl få länder som har så stora problem med medborgarnas fattningsförmåga som just Sverige?Det skiljer alltså 0,8% mellan landets största och näst största partier och medias självutnämnda politiska expertis hävdar att 80 % av landets väljare är nöjda väljare och resten är rasister?

Vem bryr sig då om att en enskild person känner sig så frustrerad att denne utropar "Sluta förstöra mitt land"

Ibland känner jag att klyftan mellan det sk "Vanliga Folket" och den styrande Eliten är så avgrundsdjup att vi inte ens tillhör samma livsform. Det liv jag lever och de människor jag möter är så annorlunda, tänker, talar och handlar så annorlunda att de som har .. eller har tagit sig .. rätten att hävda tolkningsföreträde i alla frågor som rör landets framtid, verkar komma från en annan planet.

Vi har åtta politiska partier som är demokratiskt valda att sitta i Sveriges Riksdag för att representera sina väljare. Sju är RIKTIGA och partier och ett är ett ORIKTIGT parti?

De "odemokratiska" väljare som valt detta oriktiga parti är antingen onda eller dumma människor .. företrädesvis män som är bosatta på landsbygden? Helst så långt norrut som möjligt?

Varför vet jag faktiskt inte. Jag har själv bott i både Lund och Harsprånget och märker själv ingen skillnad?

Men det kanske beror på att jag är kvinna? Det är ju en väldig skillnad på kvinnor.

Vi har två politiska block, de rödgröna och de blå .. eller det vänstra eller högra .. eller vad sjutton de nu vill kalla sig och så finns det det partiet som kallas brunt eftersom det stör den ordning som funnits så länge som någon kan minnas och vars väljare inte ens kan kallas väljare utan utses till tillåtna hatobjekt för de andra partiernas sympatisörer?

Inte nog med det .. vi har också demokratiska val som under det senaste året blivit så till den milda grad demokratiska att oavsett vilket "block" väljarna än röstar på så får det "vinnande" blocket deras röster i present från det förlorande "blocket"?

Det innebär att den som aktivt och av övertygelse röstar MOT den röda eller blå sidans politik, aktivt och utan övertygelse kan tvingas stödja den andra sidans politik under fyra år?

En uppgörelse som innebär att de som verkligen, verkligen vill göra sig hörda och protestera mot dagens politik och dessutom vill försäkra sig om att denna protest inte förvandlas till ett stöd för den politik som protesten är en protest mot  .. är TVINGADE att rösta på Sverigedemokraterna vare sig de vill det eller inte?

Aliens .. kan det vara annat? Det måste helt enkelt vara en utomjordiskt konspiration bakom ett så korkat beslut. Det kan bara inte finnas verkliga människor som så totalt fjärmat sig från sina artfränder att de lever helt annorlunda i liv i en helt annorlunda verklighet som inte har den minsta likhet med den verklighet som de påstår att resten av befolkningen lever i.

Eller så har foliehatten halkat ner över ögonen så att jag inte ser klart?SvD


torsdag 23 juli 2015

Katter sover ungefär 16-18 timmar per dygn ..

 .. och spenderar resten av sin vakna tid med lugna aktiviteter, som exempelvis att tvätta sig.
 Givetvis måste de även träna inför jakten, det är förstås där leken kommer in.

Det var det första jag läste när jag googlade på katter och sömn för att bevisa att jag visste vad jag talade om. Och det visste jag ju, naturligtvis!

En del som skrivits om sömn och katter stämmer nästan kusligt väl in på människor, med vissa korrigeringar ..

När XX sover, oavsett var, är det viktigt att h*n får sova ostört tills h*n själv vaknar och vill vara aktiv. Det är speciellt viktigt när det gäller ungar som behöver sova lugnt och ostört för att utvecklas till harmoniska XX. Äldre XX, från ca 11 års ålder, tycks sova bort det mesta av sin tid, men det verkar vara så att de inte sover utan ”dåsar” – ibland med halvöppna ögon.

Så här långt stämmer det nästan på pricken in på mig själv, men sedan blev det nästan för påtagligt och obehagligt tragiskt ..

Ibland avlivas äldre XX för att XX inte tycker att de har någon glädje av XX längre – de sover för mycket. Sådana åsikter är helt främmande för verkliga XX.

Nej då är det roligare med kattcitat ..
 Ju fler människor jag träffar, desto mer uppskattar jag min katt.


De flesta katter vill vara ute när de är inne och tvärtom och ofta samtidigt.
Att bada en katt kräver råstyrka, uthållighet, kurage - och en katt.
Den sista ingrediensen brukar vara svårast att få tag på.

När det gäller den Makalöse Maurice är det nästan svårare att bada utan att samtidigt bada MED en katt. Nästa bild är egentligen bättre eftersom den Makalöse då balanserar på mina utsträckta nakna ben. I och för sig är det bara benen som syns, men eftersom jag VET att resten är lika naket som det som syns .. så känns det inte riktigt bekvämt dela den upplevelsen med alla som tittar in..


Katter kan med matematisk exakthet beräkna precis var de ska sitta för att vara mest i vägen


Man tager vad man haver...sa käringen och torkade av bordet .. eller diskbänken .. med katten ..

.. och det är väl ungefär så väljarna reagerar när valet står mellan en handlingsförlamad, inkompetent regering, en DÖförklarad opposition och ett "förbjudet" oprövat alternativ. Tänk, för bara ett år sedan skrev jag att det var otänkbart att rösta på ett parti som inte hade varken kompetens eller erfarenhet att styra ett land?

Och så fick vi regeringen Löfven!

Och DÖ!


Vilket gör att det otänkbara numera känns mer tänkbart än det tänkbara gjorde för bara ett år sedan.

När det saknas andra alternativ tager man alltså vad man haver .. och om det inte hamnar i alla tidningar så har det heller aldrig hänt, eller hur?

En katt låter dig sova i sängen. Ute på kanten.


I mitt fall skulle jag vara tacksam om jag fick sova på kanten ..

..  och nu när ni ser hela bilden så kommer ni kanske också att undra hur i helsike jag fick plats där alldeles nyss.

Ibland kan jag tycka att vi är lite för många som gör anspråk på den säng som jag anser vara vara min egen? Men eftersom jag är en GOD människa så gör jag mig liten och anspråkslös så att alla får plats.

Någon har till och med skrivit en dikt om mina egna sömnproblem ..

Natt med katt

Den katt jag bor hos är ett djur
som saknar vanlig sängkultur.

Tvärs över mina båda ben
förvandlar han sig till en sten.

Går i bivack på vänster arm
övernaturligt tung och varm.

Man får en boa om sin hals
och sover inte mycket alls.

Belamrad med ett pälsklätt klot
insomnar dock min högra fot.

Av detta har jag lärt mig att
jag är en möbel för min katt.

Men jag har ju inte bara två katter utan också en hund .. så jag googlar på det och får följande visdomsord ..

Man bör inte skaffa en hund som anser att katter är till för att jagas och ätas. En riktig vallhund kan också ställa till problem, då den inte kan låta katten vara i fred.

Hunden kan också använda katten som tuggleksak.


Men om förhållandet är det omvända? Om KATTEN anser att hundar är till för att jagas och ätas och inte kan låta hunden vara i fred? Vad gör man då?

Låter bli att öppna dörren för en invandrad, svanslös siames från Litauen?

Författaren till visdomsorden nämner inte heller med ett ord att det faktiskt finns katter som tycker om att användas som tuggleksak? Det kanske är lite ovanlig?


Jag frågar den Makalöse Maurice om han har några kommentarer, men han rycker på axlarna, kallar det för kattmassage samt bidrar med ett eget kattcitat ..


De forna egyptierna dyrkade katterna som gudar. De hade rätt, och det har katterna aldrig glömt ...
.. och så somnar han om.