måndag 13 juli 2015

All min tid går åt att passa små, små ..
.. igelkottsbarn just nu. Jättegulliga och inte större än tennisbollar irrar de omkring precis där det är som livsfarligast att irra omkring överhuvudtaget. Vid ett tillfälle fick Maken och jag arbeta i skift för att bevaka en nästan rosa äventyrare som envisades att leta efter sin mamma mitt på vägen och när hon äntligen uppenbarade sig så bar hon sig åt som om det var VÅRT fel att lilla älsklingen befann sig i ett så pass utsatt läge.

Men det var otippat att se henne ta ungen i nackskinnet och bära den ett par hundra meter till närmaste granne som tydligen erbjöd ett tryggare boende. Hela vandringen skedde på vår väg och Maken traskade plikttroget och låååångsamt och långt efter tills mor och barn var i säkerhet.

Hon var så trött att hon vacklade .. rapporterade han imponerat. Men hon BAR ungen hela vägen!!


Vi är alltså väldigt rädda om "våra" igelkottar. Rackarkotten har insett det och vandrar också bevakande efter de små liven .. medan storviltjägaren Maurice smyger runt, utslungar hotelser och försöker peta ikull dem med ett långt och försiktigt siamesben .. vänta bara tills jag blir STOR, då ska jag släpa in er allihop!!

Eftersom han är ett år nu så betvivlar jag att han blir så värst mycket större och förresten så räcker det med vad han släpar in just nu .. mördade näbbmöss, tuggade möss, söndertuggade humlor och getingar och nästan söndertuggade humlor och getingar .. och vid ett minnesvärt tillfälle försökte han bärga en av de längsta snokar jag någonsin sett.

Den är MIN .. skrek han och försökte slita sig ur mitt järngrepp. MIN FÅNGST .. mitt BYTE .. MITT, MITT, MIIIIIITTTT!!!

Utanför staketet finns ett rådjur med två kid som Maken känner extra mycket för, i ån simmar årets sötchock .. jättegulliga andungar och i hästhagen finns två, långbenta, nyfikna föl.

Grannen rapporterade att vildsvinskultingarna är så stora nu att de börjar visa intresse för honom och hans hundar så vi går en lite annorlunda väg ett tag och i dag såg vi för första gången en häger landa i en tall där den förmodligen hade sitt bo? Det såg inte klokt ut med en så stor fågel som satt/stod på en gren och ignorerade oss nedanför.

Så .. Grekland, vem bryr sig när det simmar andungar i ån? Alla som hatar och blockar på twitter .. pfft, vad är det mot en igelkottsfamilj och varför bry sig om politiken när politikerna själva inte bryr sig och det blommar och grönskar vart ögat än ser.
Men OM jag skulle kosta på mig lite gnäll och hat så är det absolut riktat mot vår nya spis. En svindyr historia som skulle kunna åstadkomma det mesta som vi aldrig tidigare trott att vi kunde åstadkomma.

I dag skulle jag vara tacksam för att få tillbaka min gamla kära spis som åtminstone åstadkom det jag förväntade mig.

Men jag hatar och hotar på avstånd .. vem vet, "underverket" kanske är så tekniskt fulländat att jag riskerar att bli blockad och utesluten.


Vilket tydligen händer Maurice just nu när han misslyckas med att råna Maken på hans glass ..... ???? ..................

6 kommentarer:

 1. Ååh så söta igelkottar!!! Kan du inte exportera en till mig när de är vuxna??! Lilla (?) Maurice tror jag behöver en munkorg snart ;-)

  SvaraRadera
 2. PS. Fina malvor du har!

  SvaraRadera
 3. Våra igelkottar tycks tyvärr ha flyttat någon annan stans sedan vi gjorde om framsidan och tog bort de ENORMA tujor de byggt bo under. Jag är allt litet avundsjuk på dig!

  SvaraRadera
 4. De där bilderna är fejk. Förmodligen tagna förra året. Har inte varit så där mycket sol den här "sommaren".

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D ..... du har både rätt och fel. Bilderna är från förra året men vi har varit lyckligt lottade med sol så det ser PRECIS ut så där just NU!

   Vi badar till och med .. ;-p

   Radera
  2. Igelkottsbilderna var däremot dagsfärska ..!!

   Radera