fredag 31 juli 2015

 "Krossa det socialdemokratiska maktmonopolet?

.. Det är ju det vi håller på med!" .. sa Maria Wetterstrand i en läsvärd intervju i Fokus den 19 mars 2010. Alltså samma år som hon var bästa kompis med Mona Sahlin och hoppades på att få dela regeringsmakten med henne.

Övriga citat från Fokus-intervjun är ..

"Vi hade gett bort makten gratis tidigare, det var problemet. Till slut gick vi i alla fall med på att upprätthålla socialdemokraternas makt. Det blev så. Det var ett val vi gjorde. Vi enades om att det skulle ta tid att bryta det socialdemokratiska maktmonopolet.
[ ... ]
 När jag började förstå socialdemokraterna? Jag vet inte om jag har gjort det. Jag tror inte att jag har gjort det. Redan efter 2002 förstod jag en del. Men nu, när det finns en acceptans mer eller mindre från LO så möts vi i en annan attityd och då har jag börjat förstå saker som jag inte fattade alls när vi var mer antagonistiska mot varandra. Relationen mellan socialdemokraterna och LO till exempel. De är ju verkligen i symbios på ett helt annat sätt än jag först trodde. Mycket mer än jag någonsin fattade. »Vi Socialdemokratin«, som de säger. De har ju så konstig syn på sig själva. Vi har en överenskommelse nu, som LO känner till och som de lever med. Det är en avsevärd skillnad mellan Sahlin och Persson och de flesta tror jag skulle uppskatta den skillnaden om de kände till den. Hon har fattat att de inte kan få 50 procent längre.

Det var ett helt annat Sverige hon tycktes se framför sig. Ett Sverige som inte styrs av socialdemokrater primärt. Det var ett av hennes viktigaste mål. Det var vad strategin på sikt handlade om. Alldeles som om socialdemokratin närde en orm vid sin barm."

Att krossa det socialdemokratiska maktmonopolet till vilket pris som helst verkar fortfarande vara målet för Miljöpartiet. Ett mål som de verkar vara villiga att offra allt för .. inklusive partiet, partiets medlemmar och väljare?

För vad ska vi annars tro när skolans problem sopas under mattan och den miljöpartistiske utbildningsministern gör allt för att bortse från flyktinginvandringens konsekvenser för Sveriges resultat i Pisa, vilket i förlängningen går ut över den integration som partiet så varmt säger sig arbeta för.

Den miljöpartistiske finansmarknadsministern gör sitt bästa för att förhindra tillväxten av nya företag och alla andra försök till kreativ skaparglädje och utveckling genom att skapa ett lika ogenomträngligt regelverk för crowdfunding som redan gäller för den som till äventyrs vill ge sig in på äventyret som småföretagare.

Och då bortser jag alltså från den elit som drar in pengar av egen kraft och hyllas på vänsterkanten som de skatteplanerande Goda Människorna med de Rätta Åsikterna som de inte behöver leva upp till eftersom de uttrycker dem så bra.

Miljöpartiet hyllas också internt för att ha "avskaffat" kärnkraften utan att ha någon genomtänkt plan för följderna och Miljöpartiet innehar också posten som kulturminister vilket gör att vi har en kulturminister som hyllar finkultur som Paradise Hotel.

Bostadsministern satsar på att förstöra bostadsmarknaden och samarbetar därför intimt med Morgan Johansson .. sossarnas justitie- och migrationsminister för att åstadkomma så mycket feltänk som möjligt.

Jag vet inte om Mårthen Gunnarsson är miljöpartist eller något annat men hans inställning till våldsspiralen i Malmö känns som en klassisk vänster/miljöpartistiskt lösning .. det är de RIKAS fel!!

Om de rika slutade .. "köpa en öl av någon på en gräsmatta, köpa billig alkohol ur en baklucka, röka en joint med polarna en fredagkväll eller köpa smuggelcigg i en kiosk på Möllan" så fick "de grupper som just nu gör upp och skjuter varandra på öppen gata" inte det stöd som de behöver för sin kriminella verksamhet. "Allt hänger ihop, och om du är med och finansierar en del av den kriminella världen får du också vara beredd på den andra delen av den.”, skriver han.

Alltså .. köper du smuggelsprit så är den logiska följden en handgranat riktad mot ett bostadsområde i Malmö. Något som vänstersidan också tror kan regleras med en hårdare vapenlagstiftning, typ "det är förbjudet att kasta handgranater". Blir det dessutom färre rika i Malmö så upphör kriminaliteten?

Den sk ungdomsrabatten som främst gynnar kommuner, landsting och försvar .. dvs skattefinansierade verksamheter upphör vid månadsskiftet. Vilket förmodligen gör att notan hamnar hos skattebetalarna i form av subventioner till kommuner, landsting och försvar, en win-win effekt som statsministern brukar säga när det gäller genidraget med trainees?

Säga vad man vill om miljöpartister, men när de ger sig f*n på att krossa något så blir det också krossat .. även om det innebär att hela partiet stryker med på kuppen. Möjligen beror det på en viss överlevnadsinstinkt hos sossarna att vice statsministerposten förvandlades till ett hedersuppdrag utan innehåll när den gavs till Åsa Romson.

Arme Stefan Löfven, hans chanser att regera framgångsrikt med hjälp av Miljöpartier är lika stora som en isbit har i helvetet och det enda spännande med den här regeringen är hur länge den här farsen ska pågå innan sossarna halkar ner under 20% i opinionsmätningarna.


DI, Expr., SvD, DN,


2 kommentarer:

 1. Ja jisses, när man inte tror att de ska komma på någon sämre lösning på något område så gör de just det.
  Gång på gång på gång på... Makalöst!
  Bara att ta betäckning och hoppas på det bästa och att nästa val kommer SNART!!
  Lysande skrivet *applåderar*

  SvaraRadera
 2. Det här länkar jag vidare på facebook på stört

  SvaraRadera