fredag 24 juli 2015

Aliens?I går skakades de politiska expert-tyckarna av nyheten att Sverigedemokraterna blivit Sveriges näst största parti enligt en mätning från Sentio.
Eller skakades och skakades .. den enda synliga reaktionen var bristen på reaktioner och twitterpåståenden om att detta var "SD:s lilla undersökning" som nog borde betraktas som ren propaganda mot Decemberöverenskommelsen eftersom SD började bli desperata att få inflytande?Detta var alltså inte en SERIÖS opinionsundersökning utan en beställd, som till skillnad från dem de själva beställer speglade kundens önskemål om resultatet. Och om de själva vid något tillfälle beställt en opinionsundersökning från Sentio så var det INNAN företaget blev oseriöst och dessutom så blev resultatet ett mer rättvisande vid den tidpunkten.Allt "folk" aldrig lär sig att skilja på rätt och fel? Det är väl få länder som har så stora problem med medborgarnas fattningsförmåga som just Sverige?Det skiljer alltså 0,8% mellan landets största och näst största partier och medias självutnämnda politiska expertis hävdar att 80 % av landets väljare är nöjda väljare och resten är rasister?

Vem bryr sig då om att en enskild person känner sig så frustrerad att denne utropar "Sluta förstöra mitt land"

Ibland känner jag att klyftan mellan det sk "Vanliga Folket" och den styrande Eliten är så avgrundsdjup att vi inte ens tillhör samma livsform. Det liv jag lever och de människor jag möter är så annorlunda, tänker, talar och handlar så annorlunda att de som har .. eller har tagit sig .. rätten att hävda tolkningsföreträde i alla frågor som rör landets framtid, verkar komma från en annan planet.

Vi har åtta politiska partier som är demokratiskt valda att sitta i Sveriges Riksdag för att representera sina väljare. Sju är RIKTIGA och partier och ett är ett ORIKTIGT parti?

De "odemokratiska" väljare som valt detta oriktiga parti är antingen onda eller dumma människor .. företrädesvis män som är bosatta på landsbygden? Helst så långt norrut som möjligt?

Varför vet jag faktiskt inte. Jag har själv bott i både Lund och Harsprånget och märker själv ingen skillnad?

Men det kanske beror på att jag är kvinna? Det är ju en väldig skillnad på kvinnor.

Vi har två politiska block, de rödgröna och de blå .. eller det vänstra eller högra .. eller vad sjutton de nu vill kalla sig och så finns det det partiet som kallas brunt eftersom det stör den ordning som funnits så länge som någon kan minnas och vars väljare inte ens kan kallas väljare utan utses till tillåtna hatobjekt för de andra partiernas sympatisörer?

Inte nog med det .. vi har också demokratiska val som under det senaste året blivit så till den milda grad demokratiska att oavsett vilket "block" väljarna än röstar på så får det "vinnande" blocket deras röster i present från det förlorande "blocket"?

Det innebär att den som aktivt och av övertygelse röstar MOT den röda eller blå sidans politik, aktivt och utan övertygelse kan tvingas stödja den andra sidans politik under fyra år?

En uppgörelse som innebär att de som verkligen, verkligen vill göra sig hörda och protestera mot dagens politik och dessutom vill försäkra sig om att denna protest inte förvandlas till ett stöd för den politik som protesten är en protest mot  .. är TVINGADE att rösta på Sverigedemokraterna vare sig de vill det eller inte?

Aliens .. kan det vara annat? Det måste helt enkelt vara en utomjordiskt konspiration bakom ett så korkat beslut. Det kan bara inte finnas verkliga människor som så totalt fjärmat sig från sina artfränder att de lever helt annorlunda i liv i en helt annorlunda verklighet som inte har den minsta likhet med den verklighet som de påstår att resten av befolkningen lever i.

Eller så har foliehatten halkat ner över ögonen så att jag inte ser klart?SvD


3 kommentarer:

 1. Ja, som en av de aliens du beskriver som jag debatterade med. När jag kom på honom med hittepåfakta sa han enkelt: - man får ljuga när man har rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gumman Gummander25/7/15 10:28

   Det påminner mig om en diskussion på s-info där sossar på fullaste allvar diskuterade om det varit rätt att ljuga sig makten eller inte. Väldigt många tyckte att de gjort rätt som ljugit.

   Radera
 2. Ah... Riga, berätta mer!

  Undertecknad är mycket intresserad av aliens moraliska sammanbrott.

  MVH, Johan

  SvaraRadera