torsdag 31 juli 2014

Ordet RAS har en negativ klang ..


.. som riskerar att underblåsa fördomar. Därför ska ordet bort ur den svenska lagstiftningen .. anser integrationsminister Erik Ullenhag, och därför bör det "fattas beslut om att tillsätta en utredning som syftar till att ta bort rasbegreppet från svensk lagstiftning".

Fattas beslut om att tillsätta en utredning som syftar till att ... ? Jag undrar om den utredningen kommer fram till samma slutsats som jag?

För om ordet RAS avskaffas så bör väl ordet RASISM försvinna in i begreppet DISKRIMINERING .. som i sin tur innefattar könsdiskriminering vilket i rimlighetens namn bör betyda att ..

.. ordet KÖN avskaffas .. vilket bör ses som en rimlig följd av att ordet HEN har fått en plats i SAOL.

Dessutom så gynnar vi kampen för sexuellt likaberättigande genom att avskaffa könstänket, för vem som gör vad med vem blir ju totalt ointressant när ALLA saknar könstillhörighet, eller hur?

Men om orden RAS och KÖN .. som, vad jag förstår, enbart ses som "sociala konstruktioner" .. försvinner så finns det ytterligare ett "socialt konstruerat" ord som ofta används på ett diskriminerande sätt och därför bör göra dem sällskap. Ordet ÅLDER!

Avskaffar vi orden RAS, KÖN och ÅLDER .. så kan vi bara diskriminera varandra på grund av individuella egenskaper. Det är ju fantastiskt!

Och Pridefestivalen ... Hurra!! .. där får vi ALLA en given plats på samma villkor, oavsett var vi är födda, hur vi ser ut, vem/vilka vi ligger med eller hur gamla vi är!

Men då faller ju hela Miljöpartiets politik? Ja, kanske också vänsterpolitikens alla hjärtefrågor .. bortsett från den Goda Kampen .. och F!:s ochSD:s hela grundidé??

För utan den vite (RAS), heterosexuelle (KÖNSSYSSELSÄTTNING), medelålders (ÅLDER) mannen (KÖN) .. huvudpersonen i årets valrörelse .. så finns det ingen som kan bära skulden för alla misslyckanden och orättvisor när det gäller ekonomi, miljö, ojämlikhet, orättvisor och klassklyftor.

Är det SÅ Erik Ullenhag och regeringen tänker?

Är det därför som förslaget inte tas emot med jubel och öppna armar av alla dem som förespråkar jämlikhet, likaberättigande och solidaritet?


onsdag 30 juli 2014

Den Rutiga Katten ...

Den Rutiga Katten var så dominant i vårt hem att det till och var omöjligt att teckna eller måla henne i ett enda exemplar. Vi hade bara en Rutig Katt .. men det kändes alltid som det fanns minst två .. eller fler.


Under alla år som jag sysslade med kattuppfödning hade jag ett enda mål. En choklad- och vit Perser! Men det blev aldrig någon.

Men EN vitfläcksperser lyckades jag i alla fall få .. en sköldpaddsfärgad, vitfläckstjej.

Som nyfödd var hon helt rutig, som ett sköldpaddsskal i orangerött, svart och vitt. Men när pälsen blev lång .. hmm .. nåja .. så var det inte lika tydligt längre. Men för mig så var hon alltid min Rutiga Katt.

Jag borde ha förstått att det var något alldeles särskilt med henne när hon, bara några dagar gammal, lyckades ta sig ur  banankartongen där hon bodde med mamma och syskon. Kall och uttorkad hittade jag henne bakom soffan medan syskonen låg trinda och mätta i kartongen. Jag trodde hon skulle dö .. men när mamma Katt motvilligt tvingades ner i lådan igen så var det inget fel på aptiten.

Detta upprepades igen och igen och igen och igen och till slut var vi som nervvrak hela familjen eftersom ingen vågade röra sig fritt av rädsla för att trampa på en borttappad rymling.

Vi lånade en gammal utställningsbur och stängde in hela familjen, till kattmammans stora förtrytelse .. hon uppskattade INTE att vara mamma på heltid när vi inte var i närheten.

Av en envis kattunge blev det en envis katt med ett stort ego. Däremot så vete sjutton vart Perserutseendet tog vägen? Allt som borde ha varit kort blev långt och det som borde ha varit runt blev smalt?

Men hon var så VACKER, min Rutiga Katt. Alla .. utom andra perseruppfödare och kattdomare .. tyckte hon var en sällsynt skönhetsupplevelse .. för att vara katt.

Vi fick ett väldigt tight förhållande, den Rutiga Katten och jag. Hon var den enda i familjen som såg MIG som flockens ledare .. vilket jag tyckte bevisade att hon var en sällsynt intelligent katt.

Själv var hon den okrönta drottningen bland alla våra katter. Ingen av de andra utmanade henne .. även om Hittekatten väldigt gärna ville, men inte tordes. I stället så låtsades hon för det mesta att den Rutiga Katten inte fanns.

Maken störde sig på att den Rutiga Katten betedde sig som om HAN inte fanns. Hon var en kelig och rolig kattkompis som han också ville ha del i .. men icke .. hon hörde honom inte, såg honom inte och gick rakt igenom honom utan att bevärdiga honom med en blick .. även om han frestade aldrig så.

Visst fick han ge henne godis .. men visa tacksamhet? Nej, då fick det hellre vara.

Maken föreslog att vi skulle döpa om henne till Gudrun!

Så åkte jag bort en vecka och hemma hos oss sover katterna inte tillsammans med oss. Vi har lite för olika syn på när det verkligen är morgon och vem som egentligen äger huvudkudden, för att det ska fungera.

Varje kväll gick alla katterna in i den delen av huset där jag sprider ut mina fynd och projekt och det förändrades inte på något vis bara för att jag var borta. Utom för Rutiga Katten!

Hon tvärvägrade att ta order av en karl!

Sådan katt sådan människa, eller hur??

Jag var inte själv närvarande och har bara fått väl valda delar återberättade av Dottern. Men efter en längre tids resultatlös jakt genom huset .. där Rutiga Katten firade riktiga triumfer i mansförnedring .. fick Maken NOG!!

Han blev rent ut sagt ROSENRASANDE .. och sprang ut i redskapsboden och hämtade en HÅV!

Ja, jag behöver väl inte berätta mer?

Förnedringen återbetalades och returnerades och sedan visste Rutiga Katten att Maken fanns och kunde till och med låta honom klappa sig .. vid särskilt utvalda tillfällen.

Jag har heller aldrig känt någon katt som haft en favoritlåt. Men när Rutiga Katten var riktigt liten så hade jag precis varit i London och sett Cats. Jag hade CD:n med mig hem och var vid tillfället barnsligt förtjust i "Jellicoekatternas sång" och spelade den om och om igen, dansande med Rutiga Katten i famnen.

Eftersom jag är omvittnat odansant kan man tycka att en sådan upplevelse skulle ha satt negativa spår hos en ung katt. Men Rutiga Katten var aldrig som andra katter, och hon älskade den sången även efter det hon fyllt 19 år.

I dag får jag spela den ensam. I helgen bestämde sig den Rutiga Katten för att det var färdiglevt för hennes del. Hon valde en plats i mitt syrum bland mina kläder, rullade ihop sig och spann oavbrutet till måndag förmiddag då hon dog i min famn tillsammans med en veterinär som krånglade in sig i hennes egenvalda hörn, för att hon skulle få sin vilja fram ända in i det sista.

Rutiga Katten var en ovanlig katt, jag märkte aldrig att hon blev gammal förrän några veckor innan hon lämnade mig .. och nu är hon borta?

När jag startade den här bloggen 2008 myllrade hemmet av hundar och katter .. nu undrar både Hittekatten, Rackarkotten och jag vart de tog vägen allihop?

 

                                                    Det känns overkligt ... och tomt?

lördag 26 juli 2014

Missförstå mig rätt nu .. igen .. 4 år senare.

"Som vanlig liten människa var det ofta svårt att avgöra vilka hot som var värst .. hoten mot vår demokrati och mot de människor som tog sig friheten att "rösta fel" eller hoten från samma lilla, främlingsrädda skara??" .. skrev jag den 30:e september 2010 efter det att Sverigedemokraterna röstats in i riksdagen.

Lite senare, vid riksmötets öppnande predikade den socialdemokratiska biskopen i Stockholms stift, Eva Brunne, om allas lika värde och om att inte göra skillnad på människor .. om de inte var Sverigedemokrater, förstås. Hon avslutade sin predikan med orden .. "I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor." .. vilket kändes lite anmärkningsvärt eftersom den manifestation som hon glorifierade och hänvisade till anordnades av Septemberalliansen, ett nätverk som gemensamt protesterar mot regeringen Reinfeldts politik. Uppdraget är alltså att "Bekämpa högerpolitik"??

Enligt uppgift deltog biskopen själv i demonstrationen?

Biskopen Eva Brunne predikade alltså om allas lika värde inför vår riksdags samlade partier .. och den demokratiskt valda regeringen .. genom att särskilja, "avsky" och utpeka ett demokratiskt valt parti och dess väljare, samtidigt som hon dagen innan aktivt deltagit i aktiviteter som hade till syfte att motarbeta den regering som .. nästan .. hälften av väljarna valt? Att hon ställde sig i predikstolen som politisk representant för sossarna i stället för Gud ..  upplevde jag då som lite tveksamt och inte som ett särskilt bra val inför riksmötets öppnande.

Kanske var det därför det blev som det blev. En fullständigt ohållbar mandatperiod där alla förhåll sig så till den milda grad till att blockera Sverigedemokraterna, att det blev näst intill omöjligt att förhålla sig till de väljare som röstat i förhoppning om att partierna skulle se till deras bästa.

Nu ska vi välja igen. Vänstersidan är till fullständig övertygelse säkra på att vinna detta val. Det finns inga tvivel och därför skådar samtliga vänstersympatisörer ljuset, förbereder sig på slutstriden .. och MAKTEN. Nu är allt tillåtet .. och alla förmåner, rättigheter och sanningar ska falla på rätt plats och i rätta händer. Ändamålet .. valvinsten .. helgar medlen.

Glömda är Sverigedemokraterna .. nu är ALLA, som inte bekänner sig till vänstern, fienden, rasister, fascister, nazister, antifeminister eller bara dumma bönder på landsbygden.

Det vill säga .. vi som röstade fel 2010!

Jesper Ahlin skriver på bloggen, "En ganska liberal blogg" .. "Sverigedemokraterna är inte längre svensk politiks galningar. Nya aktörer har tagit över den platsen. Strålkastarna har riktats om och träffar nu nyvänstern, denna reptilhjärnspolitiska ”rörelse” som har axlat rollen som besinningslösa vettvillingar. Enligt en av nyvänsterns ledarskribenter är Sverige ett högerextremt land där liberalismen har ballat ur och rasismen tagit nästintill fascistiska former".
[.......]
Nyvänstern har blivit så galen att Sverigedemokraterna har normaliserats.
[ .....]
Dessutom, hur var det nu med rasismen och faran för det öppna samhällets kollaps? Det är nymarxister som försvarar att de ska få kalla andra för ”husnegrer”, åtminstone om dessa ”negrer” är moderater. Det är nymarxister som vägrar att bemöta argument från politiska motståndare med utländsk bakgrund, eftersom dessa på grund av sin hudfärg inte är kapabla att veta sitt eget bästa. Det är nymarxister som uppmanar folk att beväpna sig och störta regeringen. Detta sker i en miljö där borgerliga politiker blir hotade och misshandlade, och där den autonoma vänstern enligt SÄPO utgör det största hotet mot demokratin, eftersom de till skillnad från andra grupperingar är välorganiserade. Vad är farligast – nymarxistiska idéer, framförda i den här miljön, om att ”sanning finns i sorg och hat” eller demokratiskt framförda idéer om att Sverige tar emot för många invandrare?

Förra valet var jag aldrig rädd för Sverigedemokraterna. En del av dem framkallade ett visst obehag i sin okunnighet, men det som skrämde mig mest var hur lågt våra makthavare .. politiker, journalister, debattörer och kulturarbetare .. kunde sänka sig i kampen för att förhindra människor att "rösta fel"?

Att lögnen sågs som ett effektivare verktyg än att bemöta människors fullt berättigade frågor med sanning och fakta?

I det här valet är jag däremot rädd.

Rädd för de vänsterextrema revolutionärerna, rädd för de extrema och hatiska feministerna och rädd för den totalt enögda rapporteringen i media. Inget parti och inga grupperingar har skämt mig så mycket som "revolutionärerna" inom "nyvänstern". Nazisterna, MC-gängen, de kriminella grupperna och fotbollshuliganerna är ändå möjliga att lagföra .. men "nyvänstern" gör anspråk på att vara lagen och verkar dessutom "äga" rätten till media och den offentligt godkända Åsikten.

Den kombinationen har funnits i andra länder förr och det har aldrig varit till befolkningens fördel.

INGEN kan sy ihop en fungerande regering som består av ett vilset, rätt inavlat, delat parti som saknar förmåga att dessutom styra två- eller tre extrempartier som kräver MER MAKT och MER ÖVERSTATLIGHET.

I ett sådant läge kommer det att bli livsfarligt och förödande att utnyttja åsikts- och yttrandefriheten. Åtminstone för en liten människa utan maktposition.


Så tänker du rösta vänster till varje pris ... rösta i så fall på Socialdemokraterna och deras variant av den politik vi har i dag. För får Miljöpartiet och Vänstern makt att påverka de kommande fyra åren så blir det fyra lååååånga, tysta och magra år.

torsdag 24 juli 2014

Det finns alltid en klasskillnad ..


 .. och det finns alltid en klick människor som anser sig lite mer värda än resten av oss .. sedan får vänstersidan säga vad de vill. 

När det gäller åsiktsutbyten på nätet är det rätt uppenbart att lägst är den vanliga människan som bloggar om sin helt "ointressanta" vardag. Jag har ALDRIG sett nätets självutnämnda överklass länka till eller kommentera på en sådan blogg .. hur välskriven och angelägen den än är.

Skriva OM den går bra .. om ämnet är det rätta. Sjukdom, död eller elände som kan skyllas på det politiska block de själva inte tillhör eller håriga armhålor, mellanrum mellan låren, #vi måste tala om - övervikt, våldtäkt, självsvält osv osv. Då kan de plocka upp lämpligt offer nerifrån .. suga ur det gottaste .. och kasta resterna åt vargarna .. så att det blir lite över till skriverier om det förskräckliga hatet på nätet.

Det som skrivs, skrivs naturligtvis på twitter. Där finns ELITEN!

Debattörer, journalister, tv-folk och kulturens företrädare. Där finns extremvänstern, extremfeminismen och ett antal som är extrema i största allmänhet så fort möjlighet bjuds .. samt rikets vassaste teckensnickrare .. det finns visst en 10 i topp lista på dem?

Twitter är nätkommunikatörernas överklass .. åtminstone i deras egna ögon. Där finns sanningarna på 140 tecken. Där förs KAMPEN mot rasismen, för feminismen, mot borgerligheten, för bevarandet av Södermalm och mot alla som är för fel saker och där kan vi lära oss hur lätt det är att hata, kränka, håna, förödmjuka både sig själv (omedvetet) och andra (medvetet) och hur du sänker dig till en lägstanivå som jag inte trodde fanns .. med bara 140 tecken.

De som twittrar verkar ha oceaner med tid? En enda liten anstötlig ordvändning kan sysselsätta en grupp "intellektuella" twittrare i timmar.

På twitter verkar också alla ha siktet i backspegeln? Dagens människor ska alltid sona vad gårdagens människor misslyckades med? Det ska betalas tillbaka .. den som för frågan ÄGER frågan även om den i första hand handlar om någon annan?

Fel person får inte tycka rätt saker och rätt person som tycker fel har alltid rätt? Jag undrar om det finns med i villkoren för att öppna ett twitterkonto.

I ett par dagar har jag återvänt till en blogg som redovisat några twitter"diskussioner. Jag har läst och läst .. och känt mig som Alice på théparty med the Mad Hatter .. sökt upp olika twitterkonton för att förvissa mig om att det jag läst är rätt .. läst om .. gått ut och gjort något annat för att tvätta av mig ett allt större obehag .. läst igen och ..

.. ärligt talat .. är det så här det ska se ut de närmaste fyra åren så är det verkligen högt tid att tänka ut en plan B.


Eller skaffa ett twitterkonto .. och rätt åsikt???


DN, SvD,

onsdag 23 juli 2014

Varmt, varmt, varmt ..


 Jag svettas bara jag tänker, och det verkar som om hjärnan har förångats i värmen? Eller så håller den på att koka ihop till en liten behändig geléklump, som de gjorde förr när de ville behålla det gottaste i matlagningen? Det kanske är en bra idé att använda öronproppar de närmaste veckorna så att inget värdefullt går till spillo?

Men en sak som gör att tillvaron ändå känns lätt och njutbar, är att politikerna och deras hangarounds har tagit semester. Det är precis som med Aftonbladet ... det är inte förrän du valt bort dem som de positiva effekterna visar sig och sinnesfriden infinner sig.

Tänk bara vad härligt med sommardagar som är bara sommardagar utan några vinklade rubriker, underliggande motiv, dolska avsikter .. eller rena lögner. För ingen kan väl ljuga ihop en sol .. eller ett åskväder som kan hyllas/skyllas på lämpligt parti?

Jag skäms inte ens för att jag är jag .. trots att jag traskar runt i en klädsel som är mindre täckande än mina ordinarie underkläder .. eftersom de som avskyr/hatar mig pga av min hudfärg, etnicitet/nationalitet, sociala tillhörighet (? .. vilken den nu är?), ålder, mitt utseende och mina åsikter .. också har tagit semester och ligger och lögar sig vid någon strand, sommarstuga eller seglar fortsatt planlöst på ett hav de inte fullt behärskar.

Underbart!

Tänka själv är ett underskattat nöje.

På tal om det så har jag lagt märke till något intressant det sista året. Jag vet att jag är något av en pest när det är valår och i år är inget undantag. Nyfiket frågar jag hur andra tänker inför det stundande valet. Vilka frågor är viktigast? Varför tror de på något eller varför har de slutat att tro alls? Hur ska problemen lösas, var ska pengarna tas, tror de verkligen att varje individ betalar så mycket skatt att det täcker de personliga allmänna kostnaderna och vem/vilka ska bidra med de skatter som saknas?

Osv, osv, osv .. och suck, säger de flesta. Vem bryr sig? Alla löften är tomma löften och alla hot är tomma hot och resten är fanatiskt dravel och orealistiska drömmar, eller hur?

Om du inte talar med en frälst fanatiker, förstås. För då är alla ord fyllda av värdefullt innehåll, djävulen lurar i mörkret och det nya riket där alla går i takt, sjungandes lovsånger och äter samma tunna soppa med samma sked, hägrar i framtiden.

Men det intressanta är att det blir fler och fler frälsta av alla slag och av dem som verkligen tycker något själva, så talar de borgerliga sympatisörerna helst om ekonomi, budget, realism och hållbarhet .. medan vänstersidan talar om drömmar, visioner och den borgerliga sidans nedmontering av allt som finns att nedmontera, medan de tiger stilla när det gäller kostnaderna och egna planerna när det gäller det "nedmonterade".

Det ordnar sig .. liksom?

På vänsterkanten är också många helt övertygade om att det är fullständigt möjligt att leva lyckliga liv på skattemedel .. i evighet .. amen. Varför arbeta, om man inte VILL?? Och den som VILL, kan ju få betala för de andra som belöning för nöjet och solidaritetshandlingen?

Men friheten att välja bort arbete gäller förstås främst KULTUREN och dess viktiga medarbetare.

På högerkanten är lika många helt övertygade om att alla KAN om de bara VILL. Och VILL man inte arbeta så får man i princip nöja sig med det som samhället har råd med. Varför ska den som arbetar betala för den som inte VILL?

Ingen talar om den vanlige väljaren? De där vanliga människorna som ger den service som försörjer och håller kulturens och samhällets "stöttepelare" uppe? "Folk" som bor på landet, småstäder, små samhällen eller förorter till förorterna. Nämns de så är det uppifrån och ner .. inte med tacksamhet utan nästan med förakt. Dumma människor, med futtiga liv, som arbetar i låglönejobb, typ.

Att försöka få till stånd ett samtal med fanatikerna inom Miljöpartiet, Vänstern och Gudruns Girls är dömt att misslyckas .. men kan tillsammans med sossar, vara givande, intressanta och rent av tankeväckande .. utom när de försöker förklara finessen med samarbetet med de ovan nämnda. Då blir det så trassligt att de inte ens själva kan reda ut begreppen.

Men alla är eniga om en sak. Från den yttersta högern till den yttersta vänstern .. om jag talar med enskilda personer bakom stängda dörrar.

Det är något som är helt fel när det gäller vår integrationspolitik, och det är fullständigt omöjligt att låtsas om det. Ska det talas om den frågan så måste det vara väldigt privat med dörren stängd och inga vittnen.

Sossarna tänker lösa det problemet genom att avskaffa integrationspolitiken helt och hållet?

Alliansen har ett helt annat förhållningssätt .. och anser att integrationspolitiken fungerar väl och att problemet inte alls finns? 

De troende vill öka problematiken och problemområdena så att det löser sig självt .. oklart hur? 

Och Sverigedemokraterna vill "hjälpa borta" .. så långt borta som möjligt.

Fanatikerna .. (jag tror att Cornucopia hittade samlingsbeteckningen RÖV:arna någonstans?) .. löser alla problem genom att utse den svenske, vite, heterosexuelle, medelålders mannen med körkort till roten och grunden till alla problem. Bort med honom .. antingen på omskolningsläger eller .. ja, bort, helt enkelt .. så löser sig det hela till det bästa.

Hur de som redan är här och ska integreras tänker, känner och har det, är av underordnad betydelse. Det finns särskilt utvalda, "integrerade" kulturarbetare, politiska karriärister och debattörer som får föra deras talan. Som grupp .. med rätt åsikter, förstås.

Förmodligen så kan Bert Karlsson tjäna en hacka på att ta hand om alla ovärdiga svenska medelålders män medan RÖV:arna tar ställning till deras framtida existens?

Men det får bli en senare fråga. När semestern är över och VALRÖRELSEN tuffar igång med hat, hot, drömmar, visioner, lögner, osanningar och RUBRIKER.)

Så .. passa på och tänk själv, nu .. när vi får tid och utrymme!

Det är varmt, varmt, varmt och trots att jag sitter här och skriver i bara bikinin, så svettas jag bara jag tänker på att gå ut i solen igen. Hjärnan skickar ut signaler om det olämpliga i att skriva någonting alls just nu, och på nätet i synnerhet .. men jag orkar inte ta ställning till det utan lämnar helt över tolkningsföreträdet av de här förvirrade raderna till dem som händelsevis orkar läsa dem.


Själv går jag och badar ... medan jag gläder mig åt att jag är gift med rätt person och har samtliga 9 vanor som behövs för att vara riktigt lycklig, enligt en undersökning som Expressen skramlat fram nu i semestertider.

Och jag unnar våra politiker, debattörer och journalister lyckan av en extra lång semester i år. Gärna till den 15:e september .. det tror jag alla skulle tjäna på och må bättre av.

SvD,

torsdag 17 juli 2014

Rapport från en haltande vardag.


Normalt sett så är jag inte en stillasittande människa. Jag får myrkrypningar i hela kroppen om jag tvingas till passivitet och har därför oerhört svårt med koncentrationen på till exempel föreläsningar av alla de slag. Det ska till en oerhört intressant person för att jag ska kunna sitta still och inte börja syssla med annat.

Partiledardebatter på tv, till exempel. Då måste jag släpa in massor med ogjorda grejor framför tv:n så jag kan göra lite nytta medan de som "leder landet" mal på om sina visioner och redogör för märkligt framställd statistik.

Det är alltså rätt rörigt hemma hos oss.

Hundpromenader i skog och mark, hundlek och all annan hundsamvaro är också livsnödvändigt precis som diverse trädgårdsarbete, klättrande, påbörjande av diverse oavslutade projekt och långa shoppingrundor någon gång i månaden.

Och nu ... ??

Jag kan inte göra NÅGONTING ALLS!!

6-8 veckor .. minst .. ska det ta för en stressfraktur, av min modell, att läka. Och nu har det gått fyra veckor lite drygt och jag vill inte påstå att det är någon njutning att ens gå ett par 100 m till brevlådan .. i sakta, haltande takt.

Jag blir GALEN av frustration! Tuggar nästan på mattan och gnäller, gnäller och beklagar mig. SAMTIDIGT som jag inte kan röka, håller på att avveckla rökstoppshjälpmedlen och helst inte bör äta heller.

Det här är inte min roligaste sommar.
Och jag saknar mina skor. Oj vad jag saknar mina skor!!
I går köpte jag nog de dyraste skorna någonsin .. ett par fotriktiga sandaler. Snyft, suck och elände. I och för sig är de både bekväma och stöttande .. men i alla fall.

Maken rastar mig under bilturer i omgivningarna. Vi fikar här och där och stannar vid varje liten skylt som utlovar LOPPIS, HANTVERK, KONST, ANTIK och KURIOSA eller bara ÖPPET.

Det här är inte hans roligaste sommar heller, skulle jag vilja påstå.

Politikerna har gått på semester och laddar upp inför valspurten, så jag kan inte sitta framför datorn och reta upp mig på en ström av verklighetsfrämmande uttalanden och visioner heller. Det kommer lagom till den dagen då jag förhoppningsvis kan röra mig som en fri människa igen och inte längre har tid.

Men man kan ju tänka! För det verkar som om jag är den enda idioten som inte anser att valutgången är klar och Stefan Löfven redan är utsedd till statsminister?

Och då måste jag ju ha en Plan B.

Det går ju inte an att sitta och skriva som jag gör, om vi får en ren socialistisk regering med partier som MP och V som styr den mumlande, kompromissen Löfven. Redan nu censureras kommentarerna på den blivande statsministerns facebooksida, oliktänkande hängs ut av revolutionära medarbetare till kvällspressen, fackföreningarna sorterar sina medlemmar, viktiga frågor döljs bakom ett inofficiellt yttrandeförbud och då kan man ju tänka sig hur lite en liten gräsrot som jag kommer att vara värd.

Då blir det till att gå i takt .. och som ni ser på bilden av mina älskade skor så är jag väl förberedd med kängor och allt.

Men på en loppis kom jag på hur jag kunde signalera lydig medborgare i ett rött och rätlinjigt toppstyrt samhälle!
JUL!!  Precis innan det regeringsskifte som "alla" redan tror har skett. Jul är folkligt, godkänt och populärt .. lite fest för folket, eller hur? .. och i en loppislada hittade jag MASSOR av röda julkulor. Är inte det en signal om något? Granen ska naturligtvis kläs helt i rött med silverfärgad taggtråd i stället för glitter och med hammaren och skäran i toppen!!

Jag skapar .. har en idé .. yes!!

Men så vill jag så gärna dela med mig och häller ut alla kulorna på gräsmattan för att ta ett kort. Tillsammans med de röda som jag redan har så blir det 75-80 stycken .. men jag orkar inte släpa ut alla. Gräsmattan ligger intill vår lilla pool och genast tänds idén .. vore det inte vackert med en bild av hela poolen fylld av röda, flytande kulor?
Sagt och gjort .. i med rasket bara.
Men, som alltid när det gäller röda löften så överensstämmer inte förväntningarna med resultatet. Vattnet i poolen fick en konstig beläggning på ytan och jag fick kasta mig i vattnet och snabbt kasta ur de flagande kulorna.
Och det bekräftade vad jag redan visste .. den röda visionen är bara på ytan. Skrapar man lite eller hamnar den i en oväntad situation så faller den av fortare man du tänkt dig. Och rätt mycket av det som var så vackert från början fastnar som ett obehagligt kladd på dig själv ...

Sagt om socialism ..

Kapitalismens nedärvda last är den ojämlika fördelningen av tillgångarna, socialismens nedärvda dygd är den jämlika fördelningen av fattigdomen. /Winston Churchill (1874-1965)


Socialism är delning av vinsterna utan ansvar för förlusterna. /Elbert Hubbard (1856-1915)

Expr.,

söndag 13 juli 2014

Ett havererat system ..

.. är rubriken på DN:s ledarkrönika idag, och jag ropar nästan ÄNTLIGEN som om det var ett tillkännagivande från Svenska Akademin.

För är det något som det är hög tid att diskutera så här två månader för valet så är det den havererade immigrationspolitiken. Men .. naturligtvis .. så är det inte det svenska haveriet som DN vill fästa uppmärksamheten på, utan den amerikanska?

???

Varför då?

Om någon intresserad ledarskribent bara googlar på ordet "asylboende" så kan h*n hitta hur mycket underlag som helst till en vass ledarkrönika som beskriver det som väntar dem som kommer till Sverige för att bygga nya liv.

Men det verkar som om våra politiker, journalister, debattörer och kulturelit bara ser vad som finns i Stockholms innerstad och i deras egen närmiljö? Stackars tiggare som fungerar bra som godhetsämnen i godhetsreportage och omhuldade kulturarbetare, artister och andra politiska wannabes, journalister och debattörer som i förlängningen kommer att konkurrera om statsbidragen och deras egna jobb?

Jag väntar bara på reaktionerna när verkligheten visar sig för alla dem som just nu förväntar sig HÖGRE kulturbidrag och mer BIDRAG till tidningar och tv som belöning för väl utfört valarbete.

Med Miljöpartiet i en eventuell regeringsbildning så kan de glömma den tilldelningen .. om de inte är beredda att gynna sig själva på de svagastes bekostnad. Men den röda färgen brukar ha en benägenhet att flaga av när det handlar om den egna försörjningen, eller hur?

Och som upplysning till den okunnige söderhipstern så kan jag berätta att merparten av dem som kommer hit är i större behov av skattebetalarnas stöd än kulturen och media. EN enda åsikt är inte så mycket att komma med när det gäller medborgarnas behov av "den goda, demokratiska, fria kulturen och medierapporteringen".

I en grannkommun har ett gammalt, stort, värdshus/hotell stått tomt och förfallit i många år.

En gång i tiden var platsen en liten levande bruksort. Det stora Värdshuset gästades av människor som hade råd att unna sig lite guldkant, det fanns en skola, en riksväg som passerade med spendersamma turister, en liten mack med kiosk, en våffelstuga och kanske något mer .. men så kom motorvägen och den lilla orten blev en väldigt stillsam liten ort utan något annat än fridfulla boenden, där merparten av de boende har arbetat eller arbetar på bruket som, i dagsläget, sysselsätter ca 85 personer och ett bruksmuseum.

Inom en vecka kommer ca 150 personer att flytta in på värdshuset.

Kanske? Säger Migrationsverket i ett brev till de boende.

Ägaren till värdshuset har inget avtal så h*n har ingen aning .. men hoppas naturligtvis på att få utdelning på sina investeringar. Den personal som ska arbeta har ingen aning om när eller om de har ett arbete och Migrationsverket talar om 2 dagars varsel?

Det finns ingen skola. Det finns inga affärer. Det finns liksom ingenting, mer än ett vandrarhem .. om du inte har pengar, kan språket och kan ta dig en kilometer till macken eller med buss till den stora staden flera mil därifrån.

Men det finns parabolantenn!!

Hur stor renoveringen av det fallfärdiga värdshuset har varit vet ingen .. men alla förutsätter att boendena är av god kvalitet. Alla rum har eget badrum .. läser jag i lokalpressen, och så är det en bild på en dusch, en toalettstol och ett handfat .. och ett litet rum för tre personer som förmodligen kommer att få bo där rätt länge. Som jag ser det är rummet ett avskalat dubbelrum på ett rätt enkelt hotell.

Frågan är om de som ska bo där ens känner varandra innan de får tränga ihop sig på den ytan.

Tänk dig själv att leva med hela familjen på en så begränsad yta .. i åratal? Till en kostnad av 200 kr/person och natt. Ett trebäddsrum kostar 600 kr/natt = ca 18.000 kr/mån för bara boendet. 150 personer x 200 kr = 30.000 kr x 30 dgr = 900 000 kr/mån.

Och vad får de? En säng och parabolantenn? Plus mat för 150 kr/dag?

Men vi slår oss för bröstet och pekar finger åt Barack Obamas immigrationspolitik?

Jag vill veta NU .. INNAN valet .. hur våra egna politiker har tänkt sig att reda upp i det som verkar bli ett träsk av dåligt fattade beslut, okunnighet, feghet och beröringsskräck.

Det räcker inte att ge pris till Timbuktu, tycka att Kartellen har bra musik, demonstrera med RF och AFA, spotta på Sd eller välja in en aldrig så kompetent muslim i partiet ... när det finns tusentals människor, som förvaras på små orter, som aldrig uppmärksammas eller får en anständig chans att bygga en framtid.

Medan strömmen av nya behövande trängs vid landets gränser?

Det handlar inte om var vi är födda .. oavsett nationalitet så mår människor inte bra av att leva i passivitet, sysslolöshet, utan hopp och utan framtidstro.

Hur många fler ska gömmas och glömmas innan någon erkänner att de ens finns .. den frågan kan vi väl ställa oss själva utan att ta omvägen över amerikansk immigrationspolitik?


DN, SvD, SvD, Expr

fredag 11 juli 2014

40 kyrkor i Almedalen ringde varnande i klockorna

 .. när ett 20-tal representanter för Svenskarnas Parti framträdde inför ett hundratal motdemonstranter.

Ca 700 journalister var på plats på Gotland och rikspress, lokalpress och tv rapporterade om händelsen och varnade för nazismens .. dvs högerextremismens .. "framgångar" bland väljarna. Det vill säga .. det obildade, rasistiska "folket".

EN journalist varnar för vänsterextremismen och även om du normalt sett inte läser länkar så tycker jag du ska läsa vad Ivar Arpi skriver om "Vänsterns goda, fina hat i Neo .. och bilda dig en egen uppfattning.

EN journalist .. Janne Josefsson .. granskar vänsterextremismen i SVT .. och blir kallad nazist?

Reaktionerna på programmet och det medföljande hatet framkallade ett så stort obehag att han i framtiden kommer att tänka ett extra varv innan han tar upp den frågan igen.  Andra journalister duckar, riktar in sin verksamhet på mer ofarliga ämnen för att undvika "det massiva hat man får efter att man skrivit om extremvänstern". "Det går man inte helt oberörd ifrån" .. säger någon. Andra tänker på familjen, säkerheten, försörjningen och livet.

Det som skrivs handlar om hjältar. Självförsvar. Onda handlingar som kan accepteras .. och rent av hyllas .. för en god sak?

Och då blir ju landets samlade journalistkår också hjältar i kampen för samma "goda sak"?

Eller?

Misshandel. Hembesök som resulterar i förstörda hem, skräckslagna barn, misshandlade föräldrar. Misshandel av oliktänkande partiengagerade unga. Hot. Hat.

Allt detta är "självförsvar" i godhetens namn och legitimeras inte bara av landets till tystnad skrämda journalistkår utan också av stora delar av vår opposition.

Det vill säga den gruppen av människor som majoriteten av svenskarna verkar vilja ha som högsta ledningen i landet i höst?

Hur går det ihop sig med de rasistiska, obildade väljarna som har en underliggande nazistisk livssyn??

"Alla våldsbejakande extremister kan inte dras över samma kam", skrev Ann Heberlein i samband med demostrationen i Kärrtorp. Hon anser att ändamålen helgar medlen och manar till förståelse för brutaliteten, hatet och våldet i det godas sak .. "det är nu framtidens hjältar föds", uttrycker hon det. Förmodligen med tanke på hjältehandlingen att knivhugga en av "de onda" i ryggen(!) .. tre gånger?

.." jag tycker nog att vi ska försöka lyssna också när protesterna sker i vår kontext. Varför är de arga? Vad vill de säga oss?

När omfattningen av nazisternas grymhet i Tyskland blev känd chockerades en hel värld: hur kunde så många människor ställa sig bakom en grym och omänsklig ideologi? Det hände inte över en natt. Folkmord föregås av år av förberedelser i form av spridning av fördomar och mytbilder av den andre, allt för att frammana en eskalerande känsla av att leva under hot."

Men är det inte just det som håller på att ske när det gäller vänsterextremismen?

Spridning av fördomar ... vänsterextremistiskt våld är självförsvar, svenskarna är främlingsfientliga, nazistiska partier växer, hotet och hatet mot Sveriges invandrare växer och alla som ifrågasätter landets integrationspolitik, formerna för mottagandet av stigande strömmen av människor som kommer hit .. är högerextremister, rasister och nazister?

Kan inte sanningen lika gärna vara att allt detta är resultatet av år av förberedelser och en massiv spridning av fördomar med syfte att föra fram en vänsterregering till makten?

Är skolan så usel som media rapporterar. Är vården så katastrofal som rubrikerna påstår? Är välfärden så "körd i botten" jämfört med tidigare vänstervarianter? Kommer lyckan och ljuset att lysa över oss alla bara skatten höjs på allt som rör sig och allt vi äger och allt vi konsumerar?

Är det inte den totala vänstervridningen hos SVT, så gott som all mediarapportering och den totala avsaknaden av debatt och åsiktsutbyte som inte har samma huvudbudskap .. SVERIGE HOTAS AV NAZISTER .. som gör att människor börja skruva på sig och känna att hotet kommer från ett helt annat håll.

För vänsterextremismens budskap är att demokratin hotas när grupper ställs mot grupper .. vilket förhindras genom att de "felaktiga" grupperna hotas, hatas och misshandlas till likatänkande .. eller tystnad?

För min del skräms jag mer av detta än av Sverigedemokraterna, eller ett 20-tal SvP-anhängare. Det är också skrämmande att det är så få journalister, debattörer och kulturutövare som törs ha ett öppen och fritt samtal med det "folk" som faktiskt står för deras dagliga bröd. Det borde säga oss en hel del .. om vi tänker efter?

I likhet med Ann Heberlein ser jag likheten med nazismen och kommunismen och jag frågar mig också hur så många människor kan vara så rädda att de ställer sig bakom en så enögd och hatiskt ideologi ... men där upphör alla likheter. För vi ser det som sker från helt olika håll.

En av oss följer blint och enögt en farlig väg .. och jag är inte så säker på att det är jag.

Men det ska bli verkligt intressant att se vilken väg Mona Sahlin väljer, hur hon kommer att hantera sitt nya uppdrag och om det kommer att resultera i en friskare och oräddare kommunikation mellan makthavarna och folket?

Det vill säga .. ett demokratiskt samhälle där alla har rätt att göra sig hörda.


SvD, SvD, SvD, SvDDN, DN, DN, DN, Expr.,