tisdag 31 augusti 2010

Jag blir så trött på Mona Sahlin ..

.. när hon säger .. "VI som har hög lön ska betala mer skatt för bättre välfärd."

ALLA som sitter i riksdag och regering eller i kommuntoppen har löner över 40.000 kr i månaden och ALLA har löner som till 100% består av skatter som medborgarna betalat.

Även om Mona Sahlin och de andra betalade 100% skatt .. så tillför de INGENTING till statskassan utan sänker bara utgifterna.

Jag blir så less på att hon koketterar med sin egen skattefinansierade höga lön varje gång hon diskuterar höjda skatter för dem som betalar den.

Det är nästan lika dumt som när hon säger att de RIKA ska betala .. och samtidigt gör undantag för de rikaste och mäktigaste, vägrar att berätta vad "skatt på förmögna" är för något eller talar om SKATTEKLYFTAN till pensionärer och undantar förtidspensionärerna som oftast har de allra lägsta pensionerna.

(Och jag vet att det är skillnad på ålderpension och förtidspension .. men Mona Sahlin talar om PRINCIPER och det gör jag också!)

Ja, så var det då äntligen fortfarande ovisst ..

.. om hur allt ska betalas??

Mona Sahlin ville vara "ärlig" med att skatterna skulle höjas när hon öppnade de rödgrönas valmanifest .. mycket behövdes de höjas .. för att betala för det "välfärdsfyrverkeri" hon stod i begrepp att avfyra. Av väljarnas reaktioner går det att utläsa att de kanske inte blev fullt så bländade som det var tänkt.

"Pensionärerna kommer att märka störst skillnad i plånboken" .. säger Ylva Yngeveson, privatekonom på Swedbank, när hon läst igenom vad de rödgröna knåpat ihop.

Jag vet inte det jag .. med tanke på rejäla skattehöjningar, inte bara på löner utan på allt som är möjligt att beskatta .. och lite till, så kommer det utan tvivel att ge effekt på priser och konsumtion. Och eftersom det är livsmedel och dagligvaror som vi inte klarar oss utan så kommer vi att bli så där lagom lyckliga över sänkt tjänstemoms på frisörer och restauranger.

Jag undrar hur det går med fler jobb i den sektorn då .. när restaurang- och frisörsalongsägaren plockat hem sin ökade vinst??? Eller trodde ni som BÅDA våra allianser, att de skulle anställa mer personal???

Göran Persson vann valet 1998 på att slänga in maxtaxa på dagis!!

Det tycker Mona Sahlin var ett GENIDRAG och sänker den .. PLUS en jätteskattehöjning som jämnar ut det hela .. och så får småbarnsmamman klara de höjda priserna bäst hon kan. Eller .. förresten!! Var det inte tal om en hundralapp till mammorna .. någon gång i våras??? DEN kommer att göra STOOOOR skillnad!!

Jag tror som sagt inte att det bara är pensionärerna som kommer att märka stor skillnad i plånboken ..

.. löntagarna kommer definitivt också att märka en skillnad om vi får ett regeringsskifte.

Och var står vi 2014 .. nästa val, när den stabila ekonomi den här regeringen lyckades åstadkomma under en global finanskris inte längre är så stabil?? Hur ska vi då kunna betala den ökade personaltätheten inom Vård, Skola och Omsorg, alla ökade bidrag och allt som ska bli fritt och gratis??

Hur ska vi kunna få FLER företagare som kan ge jobb .. små eller stora .. om skattetrycket blir så högt att det är omöjligt att få några kunder eller någon vinst??

Den Irländska Rosen har landat!


Äntligen har vår Irländska Milly insett att vi inte tänker utnyttja varje tänkbart tillfälle till att överge henne. Varje ny människa är INTE en tänkbar ny ägare .. och det känns ju hedrande.

Hon har också förstått att resor med bil inte automatiskt betyder att hon åker FRÅN något utan också kan innebära att hon får komma HEM och har nu för första gången hoppat in frivilligt och med glädje.

Ett stort steg. Det känns underbart fritt att kunna gå från rum till rum utan att trassla in sig i någon annans ben och att kunna skriva utan att halva tangentbordet döljs av en bedjande nos. Särskilt härligt är det att kunna besöka toaletten utan att höra andetagen från en liten hund som ligger och undrar ifall det finns en hemlig bakdörr där inne.

Men tryggheten har också en baksida .. den extremt följsamma hunden som nästan hade kroppskontakt under skogspromenaderna finns inte mer .. i dag fick hon fullständigt spel och sprang i cirklar och åttor i fullständigt bordercollie-fnatt genom hela skogen .. för att slutligen braka igenom ett tätare buskage och .. FÖRSVINNA!!! HUR kallar man in en hund som nätt och jämt vet vad hon heter???

Lyckligtvis så fanns det en Border Collie kvar som kunde hämta hem henne .. men nu börjar det bli dags för grundläggande studier i inkallning och uppförande, det är helt klart.

Vi har också varit hos veterinären och fått konstaterat det vi redan visste .. vi har en FIIIIIN hund som bara behöver lite hull, muskler och päls.

Katterna är fortfarande ett litet problem. Milly har i och för sig vant sig vid att de finns .. men hon blir alldeles för GLAD och UPPSPELT över deras blotta existens. Hennes nosande uppvaktning blir så våldsam att de åker som golvmoppar över golvet och det resulterar oftast i en rak höger eller vänster tass över nosen som tack för vänskapsförsöket.

Men .. vi tar en dag i taget, till slut så kommer de att ledsna på varandra, det är jag helt övertygad om .... ?????

Jag ÖNSKAR att vi kunde leva i den bästa av världar ..

.. där ingen for illa, alla hade det bra och vi gemensamt värnade om det djur- och naturliv vi är så beroende av.

Jag gör det jag kan .. handlar ekologiskt, sparar och gnetar, försöker leva energisnålt och har en hyfsat låg konsumtion. Vi tillhör inte dem som flyger och far och den lediga tid vi har tillbringar vi helst hemma .. så vårt bidrag till luftföroreningarna är inte bland de högsta.

Men jag tror inte att det går att TVINGA fram en ny livsstil. Vi människor är för individualistiska, giriga och för näriga för det .. men vi är också fantastiskt anpassningsbara så om vi VILLE .. gemensamt .. så skulle vi kunna uträtta underverk.

Mona Sahlin talade i Expressens valstuga i dag. Hon sa att hon vill ha en vård där behovet och inte plånboken styrde.

Det är att göra det lätt för sig. Det är så mycket vi vill ha .. som vi verkligen tycker är nödvändigt för att få en välfärd värd namnet. Men det MÅSTE finansieras på något sätt .. människor arbetar inte gratis, bygger inte sjukhus gratis, skänker inte bort eller konstruerar dyra instrument eller komplicerad utrustning gratis .. det finns alltid en räkning att betala.

I min värld är det "plånboken" som står för begränsningarna i min önskelista, det är likadant i Mona Sahlins värld, och det vet hon. Varför vill hon annars undanta toppen av Sveriges näringsliv från planerna på "skatt på förmögna"?

För att täcka behoven inom välfärden så måste vi ha en "plånbok" som passar och med ett gränslöst EU-medlemskap så VET Mona Sahlin att det gäller att värna om lönsamheten för dem som ser till att det flyter in skattemedel till statskassan.

Och när Mona Sahlin säger .. "VI som har hög lön bör betala mer skatt" .. så tänker hon inte på att hennes höga lön OCH hennes skatt bara består av skatt som VI tidigare betalat in. Även om hon betalade 100% skatt så tillför hon inte statskassan ett öre .. hon minskar bara på utgifterna!!

Så visst är det plånboken som styr före behoven även i Mona Sahlins värld!

måndag 30 augusti 2010

I morgon blir allt ljust och vackert ..

.. för då går äntligen ridån upp för de rödgrönas valmanifest!!

DÅ ska vi ÄNTLIGEN få vet hur allt ska betalas!! ÄNTLIGEN få svar på var pengarna ska tas för att kunna betala alla löften hittills och alla som kommer i morgon!

Jag kan nästan inte vänta .. det är nästan som på julafton!!!

Maken .. som kan vara onödigt pessimistisk och misstrogen ibland .. påstår att det BARA kommer att bli löften ..

.. men det vanliga tillägget .. "om ekonomin tillåter".

Men SÅ kan det vän ändå inte vara?????????

Pengar kan inte ersätta kompetens!!

Nu är det valår .. ja, till och med valspurt .. och då lovas det hej vilt åt alla håll. Hela tiden med brasklappen försiktigt skriven med finstilt text .. "NÄR EKONOMIN TILLÅTER".

För det mesta tillåter INTE ekonomin att alla vallöften genomförs .. och eftersom de ändå bara var en "målsättning" så brukar det inte besvära ansvariga politiker nämnvärt. Målen brukar hålla sig till NÄSTA val .. det är sällan något bäst-före-datum angivet.

Det som är mest gångbart i valhänseende är VÅRD, SKOLA och OMSORG .. det är de områdena som VI .. befolkningen .. brinner hetast för. Det är också de områden som är lättast att lova pengar till .. eftersom vi har kommunalt självstyre och ansvaret för fördelningen av pengarna helt och hållet är beroende av hur kompetent ledning kommunerna har.

Vi väljer mellan MONA och FREDRIK .. Maria, Jan, Lars, Göran, Maud och Peter ..

.. men det är de som står på listan till Kommunalvalet och Landstingsvalet som avgör hur kommunens ekonomi ser ut och hur pengarna fördelas inom Vård, Skola och Omsorg.

Miljarder som är tänkta till äldrevården eller skolan .. kan lika gärna hamna någon annanstans där det finns ett mer angeläget och akut hål att fylla .. det är det inte många som tänker på.

En del kommuner har tur och får kompetent folk i kommunstyrelsen .. andra är mindre lyckligt lottade och det är det resultatet som vi oftast tolkar som "REGERINGENS FEL" ..

.. fast egentligen har det inte alls med partipolitik att göra utan bara om lämplighet inför uppdraget och personlig kompetens.

Har ni tänkt på det??

Är Burka ett kvinnofientligt plagg??

I och med partiledarutfrågningen av Folkpartiets Jan Björklund så har den stora frågan om det lilla problemet med Burka eller Niqab i skolan eller dagis åter blivit aktuellt.

Med tanke på min egen mogna ålder .. övermogna, kanske någon skulle tycka .. så har jag kommit fram till den slutsatsen att Burka och Niqab kanske inte är så kvinnofientliga plagg som man kanske först kan tänka.

Tänk om ALLA kvinnor var klädda så?? Då kanske vi ÄNTLIGEN skulle kunna bli bedömda för vilka vi verkligen ÄR .. i stället för hur vi ser ut, är klädda eller hur gamla vi har blivit.

Tänk bara på alla kvinnor på höga poster och i politiken som måste uthärda kritik för sin klädsel, sitt kroppsspråk eller de som plockar poäng på jungfrulig Maria-utstrålning från en kanske mer kompetent motståndare ... med ett inte fullt lika tilltalande utseende.

Jämlikhet kvinnor emellan bakom svart heltäckande klädsel?

Men däremot så tycker jag att Burka och Niqab är bland det mest MANSFIENTLIGA som finns!!

Ett plagg som signalerar att män forfarande befinner sig på grottmännisko-stadiet och svårligen kan behärska sina djuriska drifter om de ser en kvinna .. som ser ut som en kvinna?

Ett plagg som täcker det en man ser som SITT .. i ängsligt ägande och utan att känna trygghet i att en partner FRIVILLIGT vill leva tillsammans med honom?

Är inte det ett plagg som signalerar att män styrs av sin penis i stället för sin hjärna??

En kvinna som bär Burka eller Niqab .. frivilligt eller pga tvång .. förminskar den man hon lever tillsammans med, enligt mitt sätt att se på saken. Plagget döljer i och för sig henne .. men får honom att framstå som en ängslig stackare utan självbehärskning.

Om inte det är mansdiskriminering så vet jag inte vad som är det?

Därför vill inte jag att små pojkar och flickor ska ha burkaklädd dagispersonal eller burkaklädda lärare.

Jag vill inte att några barn ska se hur en kvinna döljer sig i ett svart tält bara för att det är PAPPA som kommer och hämtar, eller för att män i största allmänhet inte kan behärska sig inför kvinnokroppen ..

.. jag vill att barn ska växa upp och lära sig respektera varandra ändå!!

söndag 29 augusti 2010

Rakt in i det kommunala svarta hålet!!

Vårt nya Pensionärsparti .. de rödgröna, lovar att satsa en miljard på bättre äldrevård .. (det är lika mycket som de lovar att satsa på kulturen, bara som en jämförelse).

Hälften av den miljarden ska gå till hemtjänsten, sägs det.

Det är bra!!

MEN .. det är KOMMUNERNA som har ett samlat ansvar för långvarig service, vård och omsorg för äldre .. så det innebär att miljarden kommer att landa hos landets alla kommuner.

Det vill säga i samma svarta hål som redan slukat de miljarder som den nuvarande regeringen redan satsat på bättre äldrevård.

Att få leva tillsammans till livets slut är ett rödgrönt LÖFTE .. helt beroende på OM kommunerna kan skaka fram lämpliga boenden??

ALLA de 11 .. (eller var det 13, det finns flera bud?) .. löften som nu de rödgröna LOVAR landets pensionärer är alltså helt och hållet beroende av respektive kommuns goda vilja och ekonomi.

Det kan vara bra att veta innan man korkar upp champagnen .. om nu någon är intresserad??

Jag mår illa!!

Vi lever i en värld där vi översköljs av reklam och reklamkampanjer. En del påverkar fast vi inte vill det, en del står vi likgiltiga och frågande inför och en del skapar till och med avsmak inför det som vi skulle bli entusiastiska över.

Just nu har Toyota en reklamkampanj i tv. Två män arbetar simultant och flyter genom dagens göromål i en elegant och välkoreograferad dans, ackompanjerade av en lätt igenkännbar musikslinga.

Jag älskar den reklamen!!

Den är genialisk, tycker i alla fall jag .. och så fort jag hör musikslingan tänker jag TOYOTA och rusar fram till tv-rutan för att, om möjligt, hinna se när de brer en smörgås, dricker kaffe och läser tidningen .. med fyra armar!!

Jag blir glad av den.

En annan annonskampanj är LO:s uppochnervända kampanj. Den ska tydligen ersättas av en rätvänd variant med LO:s egna guldägg, med texten MEGARÄTT och DUNDERBRA .. eller något liknande?

Den reklamen skjuter budbäraren rejält i foten, åtminstone när det gäller mig. Jag SKÄMS!! Vänder bort blicken och tänker negativa tankar .. den lockar definitivt inte fram någon leende utan är enbart pinsam och få LO att framså som ett förbund som gör skillnad på bra och dåliga medlemmar men utnyttjar deras medlemsavgifter till egna syften.

Och just nu tycker jag att den är representativ för hela valrörelsen .. det börjar kännas pinsamt med alla lögnaktiga påhopp och påståenden och alla löften som sammanlagt skulle fullständigt krossa Sveriges ekonomi och få oss att landa under Greklands nuvarande nivå.

Jag mår illa .. och särskilt illa mår jag när en oenighet förkläs till en enighet som nästan alla vet inte räcker längre än till den 20:e september.

lördag 28 augusti 2010

Hattifnatten och Rackarkotten ..


Dottern kom hem i torsdags och föll i trans över vår nya familjemedlem.

"Åhh .. du lilla .. din lilla, lilla .. lilla .. rackarkotte" .. utbrast hon, sittande på golvet med en hög svart/vit, lyckligt slingrande hund i knät.

Och därmed fick Irländska Milly sitt första smeknam! Alla våra hundar har haft många namn .. men bara ETT som är själva NAMNET, förstås.

Border Collien kallas omväxlande för Hattifnatten, Huttifnutten, Hattfnatten, Fnutthutten eller Fnattihatten .. men lyckligtvis så tar hon det för vad det är ..

.. bara lite kärlek som dräller över i fjantiga ljud som hon inte begriper.

Total förvirring ..??

Förr .. på den gamla "goda" tiden .. framställdes direktörer, chefer och deras företrädare som tjocka, välnärda män i kostym, med fet cigarr i munnen och med pengarna drällande ur fickorna. De RIKA .. onda!!!!

Arbetaren var alltid en blodfull ung man med bar överkropp och arbetarbyxor som stod på barrikaderna och hytte med näven. Den FATTIGE .. gode!!!

Borgaren var UTSUGAREN .. arbetaren stred för en ANSTÄNDIG lön, PENSION och goda arbetsvillkor !!

Det var då det!!

Den blodfulle unge mannen på barrikaderna och hans lika stridbara kvinna har förvandlats till kostymklädda, rödbrusiga, lönnfeta äldre män med siktet ställt på personlig vinning och bastanta kvinnor som kämpar för en jämlik/jämställd maktposition .. kosta vad det kosta vill!!

Och deras vänner tronar på höga positioner på diverse myndigheter, statliga verk, politiska poster eller är djupt nedsjunkna i diverse utredningar eller andra välavlönade administrativa sysselsättningar ... en politisk adel med fickorna fulla med pengar och en bekymmersfri framtid i samhällets övre skikt.

Skatterna höjs .. och samtidigt växer det upp nya myndigheter som svampar ur jorden. Den Offentliga Ofantliga Sektorn jäser okontrollerat och de pengar som skulle gå till vård används till roligare investeringar, tjänsteresor, representation och en möteskultur som jag tror saknar motstycke i andra länder.

Titta er omkring!!

Vilka är det nu som sitter vid de dukade borden tillsammans med kultureliten och näringslivet,skålar i champagne och berömmer och belönar varandra .. med våra pengar .. samtidigt som de lovar bättre välfärd för högre skatter som ska gå till sänkta skatter och som sedan måste höjas för att räcka till för ny energi, nya transportsystem, bättre sjukvård, bättre skola .. ett bättre samhälle med bättre allt .. som blir till förväxling likt det vi ska övertalas att välja bort??!!

Vilka är det nu som talar om värdet av arbete, gemensamt ansvar och en ansvarsfull finansiering?? Eller som gamle Sträng uttryckte det .. "det är bäst att ha både hängslen och svångrem".

Vilka är det som talar om samarbete och anpassning till den nya öppna värld som vi har att förhålla oss till som medlemmar i en Europeisk Gemenskap??

Vilka är det som talar om att inte betala ut mer än vad vi får in och om att vara varsamma med gemensamma medel? Och vilka är det som inser nödvändigheten att få in skatter från icke-skattefinansierade verksamheter?

För eftersom välfärden och Sveriges samhällsbärande löntagare bekostas och avlönas av skattemedel .. då måste väl den skatt de återför till samhället också vara återvunnen skatt??

Om nu Sverige ska förvandlas till en enda stor Offentlig Ofantlig Sektor medan det privata näringslivet söker sig till mer lönande länder inom EU .. då måste vi väl alla betala 100% skatt för att kunna få någon som helst välfärd??

Skatt på tjänster och konsumtion??

Ja, det förutsätter ju att vi har något att konsumera eller köpa tjänster för, eller hur??

fredag 27 augusti 2010

En Irländsk Milly i den enorma svenska grönskan.

I dag har Milly upptäckt att hennes nya värld är betydligt större än den skog som hon hittills varit så imponerad av.Den är JÄTTESTOR!!
Det finns LUKTER och högt gräs och så LÅTER det märkligt från alla håll??
Och rätt som det är är ALLA helt FÖRSVUNNA!!!
Då är det tryggt att ha en "extramorsa" att hålla sig till. HON vet var det finns intressanta saker att kompisnosa på.

Men efter ett tag verkar det som om hon helst ville lämna över "mammarollen" till någon annan??

Utslagen?? JAG???


Åhh, nej .. man är väl en tuff och alert tjej från Irlands hårda kvarter ..


.. men det skadar väl inte att smälta intrycken lite, någon timme eller så?

Vi kämpade med att ta oss FÖRBI ..

.. Stockholm i onsdags, det var inte helt lätt och tog väldigt mycket tid.

Hela tiden förföljdes vi av LO:s obehagliga reklamkampanj som är avsedd att vara MOT personer som representerar andra partier än det som LO anser vara DEN ENDA RÄTTA VÄGEN!!

Men .. jag undrar om de inte har ****** i det blå skåpet med den här affischkampanjen??

För det enda den fick mig att tänka på var LO .. Wanja Lundby-Wedins självbelåtna leende och styrelseuppdrag .. och rödgrön desparation.

Och det var väl inte precis avsikten??

Sossarnas distansjustitieministerkandidat ..

.. Thomas Bodström åkte i går morse till USA för att ordna med lämpligt hus, lämplig bil och lämplig skola inför den tillfälliga flytten till landet utan begränsningar.

Det måste vara skönt att kunna ordna med ett ståndsmässigt boende utan att behöva tänka på varken fastighets- eller förmögenhetsskatt och utan att behöva smyga med bilen/bilarnas bensinförbrukning eller miljöstatus inför Maria Wetterstrands granskande öga. För att inte tala om hur befriande det måste vara för friskolestyrelsemedlemen Bodström att få fixa bra skolor för barnen långt bort från den svenska verkligheten.

Göran Persson och Thomas Bodström är som två äpplen från samma träd. Vänsterkarriär där ideologin begränsar sig till läpparnas bekännelse .. och ett Högerliv med styrelseposter, lukrativa bisysslor som tar mer tid än det tråkiga politiska uppdraget och ett kulturellt berikande nöjesliv bland landets kändis- eller näringslivselit.

Smart .. eller dubbelmoral?? Ja, det beror väl på vem man är?

"Jag kommer att sakna honom" .. säger Mona Sahlin och det kommer inte jag heller. "Men han är inte oersättlig" .. fortsätter Mona Sahlin och .. plötsligt, för första gången .. är vi HELT överens!!

Jag tycker att hon ska hålla fast vid den tanken, för att ha en Justitieministerkandidat som planerar att sköta ämbetet på distans med VÄNSTER hand .. medan han hanterar sitt engagemang och sitt liv med HÖGER ..

.. känns inte riktigt seriöst.

Hjälp??

"Vi måste hjälpas åt om vi vill byta regering" .. säger Mona Sahlin och drar den gamla vanliga harangen om ORÄTTVISOR och DE RIKA och BIDRAG .. som hon fått hjälp med av Göran Perssons gamla valtal.

När det gäller sin egen eventuella regering .. enligt AB .. tar hon hjälp av Olof Palmes gamla grepp att belöna särskilt trofasta medarbetare med en ministerpost. DÅ var det Ingvar Carlsson som fick sin försörjning som FRAMTIDSMINISTER .. nu är det Ibrahim Baylan som kvalat in på samma lönsamma plats.

Nu undrar jag .. medföljer det ett eget FRAMTIDSMINISTERIUM?? Med egen administration och plats för fler chefer, byrådirektörer, utredare och allt annat som är så viktigt i den rödgröna världen??

Jag kan riktigt se det framför mig ..

Framtidsministeriet, var god dröj.

tuut .. tuut ... tuut ... ni är nu nummer 27 i kön .. var god dröj .. tuuut ... tuuut .. (alternativt så spelas Internationalen under väntetiden)

Framtidsministeriet!!

Ja, jo .. jag undrar ... HAR jag någon framtid??

Har ni skickat in en förfrågan med personnummer??

Jodå .. mitt personnummer är xxxxxx-xxxx!

Var god dröj ............

Ja, jag har era handlingar här och tyvärr så har ni ingen framtid alls. Vi kopplar vidare till Åtgärdsministeriet för vidare utredning ... var god dröj!!!

För är det något som är avgörande för mig i den här valet så är det vänsterpolitikernas enorma förtjusning i att öda skattebetalarnas pengar på nya statliga verk, nya ministerposter eller andra högre politiskt tillsatta befattningar, utökad administration med vidhängande snåriga, obegripliga regelverk, folkomröstningar eller oändliga utredningar som sysselsätter många och där resultatet oftast är helt inaktuellt om det någonsin kommer!!

Vi ska betala 4 miljarder i skatt på förmögna i den rödgröna världen .. men vi vet inte vilka som är "förmögna".

De högsta topparna är givetvis undantagna .. det medgav Mona Sahlin själv i går .. för annars har vi inget privat näringsliv och inga verkliga skatteintäkter.

Kvar finns politikeradeln och medelklassen med sina villor som ska dubbelbeskattas .. och eftersom Göran Persson visat vägen med hur man döljer sina tillgångar i bolag så lär det väl inte dröja förrän de som inte redan gjort det följer efter. Och då är det bara vi andra kvar.

Fastighetsskatt och skatt på förmögna blir väl sammantaget inte ens så mycket att det täcker kostnaden på 17,5 MILJARDER som ska satsas på pensionärerna förresten??

Och sedan var det väl lite annat smått och gott som stod den samlade ideologiska löfteslistan .. var det inte det??

Ett större antal MILJARDER som ska komma från ...?????????????

torsdag 26 augusti 2010

Puh ....!!

NU vet jag hur de har det som är utsatta för ständig bevakning!!

Jag har inte kunnat ta ett steg utan att trassla in mig i min personliga "livvakt" som befunnit sig inom snubblingsavstånd HELA TIDEN.

Och inte hade jag en aning om hur MYCKET DET KÄNNS att ha någons ögon vilande på sig HELA TIDEN!!

Men vi har utnyttjat tiden väl .. min Irländska Milly och jag. Vi har tittat på hästar .. hemskt!! Gått nära katten .. med koppel .. en fullständigt imponerande uppvisning i självbehärskning! Vandrat i skogen. Vikt tvätt och utforskat garderober och skåp. Plockat kantareller .. där en av oss lyckades "plocka" sönder ett helt bestånd och så har vi lärt Milly sitta på kommando.

ALDRIG tidigare har jag mött en hund som så ogärna ville sitta. Men när sammanhanget mellan själva sittandet och den följande belöningen blev klarlagt .. ja, DÅ blev det ju en HELT annan sak. Eftersom jag hämtar själva belöningen i skafferiet har det blivit en liten rolig bieffekt .. så fort jag kommer ut ur skafferiet är det en liten hund utanför som demonstrativt SITTER väldigt fint.

Border Collien och Hittekatten tycker att hon överdriver en aning .. fjäskar, enligt dom .. och de har gemensamt kommit fram till att hennes fullständiga namn förmodligen är ..

.. SILLY MILLY!!!

Men vi bryr oss inte om det .. för nu är vi så trötta att vi varken tänker sitta eller stå mer i kväll!!

Ett gott självförtroende är väl bra, eller ..???

Lars Ohly TROR att den rödgröna alliansen är överens i Afghanistan-frågan och han TROR att Vänstern har fått genomslag för SINA åsikter medan ..

.. Peter Eriksson INTE TROR att den rödgröna alliansen har diskuterat frågan färdigt än och INTE vill diskutera Lars Ohlys trosvisshet!!

Thomas Bodström TROR på frivilliga drogtester och bevisar också hur lätt det är att slippa om man inte vill och ..

.. Mona Sahlin TROR på framtvingade heltidstjänster så till den milda grad att hon INTE KAN TRO på dem som säger att det då snarare blir färre än fler arbetstillfällen??

Maria Wetterstrand TROR på att Sverige kan lösa de globala miljöproblemen genom att höja bensinpriset, nyinföra kilometerskatten och bygga höghastighetståg??

Och Thomas Östros TROR på de fantasier som hans egna medarbetare fabricerat på order av partiledningen .. dvs honom själv??

Jisses .. det här låter lika trosvisst som ett tungomålstalande väckelsemöte!!

Åhh .. Hon är ett GENI!!!

Jisses!! Jag är IMPONERAD!!
Hon är ett GENI .. min Irländska Milly!!

Jag törs inte tänka på var detta ska sluta .. förmodligen kommer hon att spela ut mig totalt, men än så länge så nöjer vi oss med att vara omåttligt stolta och nöjda över det faktum att hon ..

.. KAN SITTA PÅ KOMMANDO!!

En fullständigt lysande prestation på bara några timmar och både hon och jag fnattar runt i lyckodans över vår gemensamma prestation!!

Nu återstår att se om vi kan få det att fungera i närheten av en djupt misstänksam Hittekatt??

Var går skamgränsen???

För ett par dagar sedan kunde vi läsa om hur ett gäng desperata sossemedarbetare sammanställt ett dokument byggt på ett "tänkt scenario" där alla borgerliga partier får sina respektive önskedrömmar godkända av sin Allians.

Märkligt nog gjordes inget "tänkt scenario" över motsvarande resultat av de rödgröna "kamraternas" önskelistor????????

Resultatet blev en lögn som skulle presenteras som en sanning i valrörelsen.

Nu kan man ju tro att bara avslöjandet av denna bräckliga konstruktion skulle göra att sossarna avstod från att förnedra sig till att använda den??

Men .. nej ... Thomas Östros travar på i ullstrumporna och förutsätter att svenska folket är fullständiga idioter och tror på att var 10:e offentlig anställd ska få sparken bara för att HAN säger att det är så .. trots att varje läskunnig människa själv kan se att det bara är ett desperat försök till skrämselpropaganda.

Var går skamgränsen i jakten på makten??

Dessutom ser jag till min stora förvåning att det är Aftonbladet som har fått till uppgift att bilda de rödgrönas regering??? Ett nytt .. men inte helt oväntat grepp .. kanske en belöning för tidigare lidande i samband med den misslyckade Littorin-attacken??

Jag läser igenom vad vi kan förvänta oss vid en ny regeringsbildning och ryyyyyser!!

Det är Göran Perssons gamla gäng, som han valde ut för att de var så lättmanövrerade .. uppblandade med lite röda och gröna idealister som vill lagstadga och tvinga fram kommunistliknande drömmar om ett likriktad samhälle utan variationer och ..

.. där vi alla fungerar som en enda grå och lydig grupp av lyckligt skattebetalande "kamrater".

Vår Irländska Milly!!

Det är inte bara katter som dumpas, överges eller bara kastas bort som oönskade sopor .. det är ett öde som drabbar många andra djur som tanklösa människor skaffat sig för att köpa sig kärlek som ska vara blind, villkorslös, kravlös och inte innebära några skyldigheter.

När inte det förväntade resultatet kommer så är det djurets fel och det får plikta med livet eller kastas ut i en oviss tillvaro.

I början av året, när det var kallt, mörkt och snöigt var Milly en hund som drev omkring på gatorna på Irland, utan namn, utan hem .. önskad av ingen och helt hänvisad till sina egna överlevnadsinstinkter.

I mars fångades hon in .. rensades bort och var 5 dagar från döden. 5 dagar som en eventuell ägare hade på sig att identifiera sin hund och kräva den tillbaka.

Det var ingen som letade efter Milly .. men hon hade tur ändå. Hon blev en av de få hundarna som fick en andra chans och i och med det räddades också 6 andra liv .. eftersom hon visade sig vara högdräktig när hon kom till det hundstall som var första anhalten på väg till Sverige.

I slutet på juli landade hon på svensk mark och i går hamnade hon hemma hos oss.

Det har varit många som Milly har försökt att vara till lags och få stanna hos .. alla de som gjort allt för att rädda livet på en liten hund som ingen ville ha .. inget har varit beständigt och hon har fått anpassa sig .. igen och igen. Nu gör hon allt för att visa att hon är en hund värd att älska och behålla och jag har fått fyra extra ben som jag snubblar omkring med och inte riktigt vet hur jag ska hantera.

Det är också lite jobbigt att skriva eftersom jag försöker hantera tangentbordet med 10 fingrar och en nos?? Men kan hon vänja sig med mig och mina egenheter så ska väl jag kunna hantera en liten nos mellan a och g, eller hur??

Värre är att vi inte har något språk! Men hon är en smart hund .. DUKTIG!! är något som låter trevligt och NEEEEEJ är ett obehagligt ord .. det är väl bra efter mindre än ett halv dygn?

Border Collien tror att vi fått fullständigt hjärnsläpp!! Redan vid första anblicken av den ynkliga svart/vita olyckan som kastade sig mot henne som ett stort, magert, hårlöst X stående på högkant, gav hon mig en en blick som klart sa .. ÄR DU INTE RIKTIGT KLOK???

Nu inser hon att det nya "Störande Momentet" tydligen ska vara kvar här .. av någon outgrundligt anledning???

Hittekatten tror inte sina ögon!!

Och här har vi liiite problem som innehåller orden .. NEEEEJJJ!!!! ... SITT!!! ... STANNA!! .. och DUKTIG FLICKA.

NEJ, börjar vi fatta! DUKTIG, är helt begripligt och ... SITT tränar vi för fullt på ..

.. och Hittekatten sitter missnöjd ute på staketet och väntar på resultatet.

onsdag 25 augusti 2010

Jag kan inte fatta ..

.. varför just restaurangbranschen och frisörer är så intressanta ur skattesänkarhänseende för båda allianserna??

Hur i hela fridens namn TÄNKER de att det ska stimulera arbetsmarknaden??

Upplys mig gärna!!

Däremot så hade jag ingen aning om att det var högre moms på den pizza jag äter på pizzerian än på den pizza jag släpar hem???

Alltid lär man sig något nytt ..

Om en halvtimme ..

.. sticker jag och Maken ut på en långtur som förhoppningsvis kommer att resultera i något som jag kommer att plåga er med så länge som jag orkar hålla igång den här bloggen.

Är det NÅGON som blir nyfiken nu?????

Nu är alla 40-talistkramare!!

Valdagen närmar sig och samtidigt börjar vallöftena stå som fradga runt munnen på politikerna.

En STOR väljargrupp är 40-talisterna, som vanligt .. och som vanligt anpassas löftena till deras behov. Sänkt skatt!! .. ännu mer sänkt skatt!!! .. sång och musik på sängkanten på äldreboendet!! .. umgänge med liten clown på sjukhuset .. bättre mat, bättre boende, delat boende, mer av ALLT!!!

"Den ORÄTTVISA skatteklyftan ska bort" .. säger Mona Sahlin. "Det är det enda VÄRDIGA och RÄTTVISA!!"

Det är hon och hennes kumpaner beredd att satsa 17,5 MILJARDER på. Smaka på den .. SJUTTONOCHENHALV MILJARD!!

Vilka ska betala .. och hur???

Under de tre mandatperioder som Göran Persson regerade landet använde han sig till stor del av förtidspensioneringar för att hyfsa arbetslöshetssiffrorna, det är inte direkt en hemlighet. Unga människor pensionerades på löpande band utan en chans till rehabilitering .. vilket var ett av skälen till att svenska folket röstade bort sossarna till förmån för Alliansen.

Den stora gruppen förtidspensionärer anser inte sossarna vara i lika stort behov av VÄRDIGHET och RÄTTVISA??? Varken då eller nu!

De som förlorat de värdefullaste åren av det som borde ha varit deras yrkesverksamma liv har ju inte ARBETAT .. och kan därför inte påstå att deras förtidspensioner är uppskjuten skatt ..

.. och DÅ är det ju helt RÄTTVIST att de ska ha kvar den skatteklyfta som är så ORÄTTVIS och OVÄRDIG när det gäller ålderspensionärer!!

Eller hur?

Förtidspensionärerna har ju ingen någon nytta av nu i valtider .. de är ju inte till glädje för någon .. men 40-talisterna, DET är en värdefull grupp att fiska röster hos .. enligt de rödgrönas skattepolitik!!!

Va?? Hörde jag någon mumla om stupstock???

Men det är ju en HELT ANNAN SAK!!!!

tisdag 24 augusti 2010

Om Mona Sahlin ..

.. inte fick nämna Alliansen eller något av partierna som ingår eller några av de politiska motståndarna eller deras idéer, gärningar eller privatliv.

VAD i hela fridens dar skulle hon säga då????????????

Miljöpartiet, vindsnurror men ingen clown??

Jag har varit hos tandläkaren i den lite större staden som ligger lite längre bort än min egen lite mindre stad. Eftersom jag bor mitt i grönskan så är det lite av en utflykt också och efter uthärdat lidande tänkte jag belöna mig själv med ett par skor eller något annat .. som jag kände mig värd just då.

Det stora torget var helt bebyggt med små valstugor!! Det var fullt av politiska entusiaster som ville prata med mig .. det var nästan lite overkligt, men kul och väldigt osvenskt.

Vänsterpartiet hade ett gäng gubbar som drack .. ja, nånting .. vid ett bord utanför sin lilla stuga. De var helt uppslukade av något viktigt så damerna fick stå för raggandet där. Miljöpartisterna hade en vindsnurra på taket till sitt hus.

Den fungerade inte!!

Det kryllade av miljöpartister runt och på valstugan. En entusiast försökte få snurran att snurra med våld .. och slag med en pinne(?) och jag tänkte .. är det HÄR den tekniken som ska rädda miljön, Sverige och resten av världen???????

Nu när jag kom hem läste jag förresten att Maria Wetterstrand och Mona Sahlin tycker att Alliansen MÖRKAR miljöfrågorna. Det var roligt sagt i "belysningen" av vindsnurran som inte snurrade ..(jisses vad vitsig jag är i dag .. :-D) .. fast nog tycker jag att Maria Wetterstrand har haft gott om tid på sig att berätta om sina miljöplaner under de senaste 3 månaderna när hon lekt osynliga/tysta leken med väljarna .. det är väl knappast så att Andreas Carlgren FÖRBJUDIT henne att att ta upp ämnet??

Men jag såg inte till en enda kulturarbetare runt Miljöpartiets valstuga?? Inga Konstnärer, Musiker och inte ens en Clown?? Märkligt .. om nu kulturen piggar upp människor så till den milda grad att de bör införas i vården .. då borde ju kulturarbetarna ha en given plats i valrörelsen???

Men de kanske inte utför sina kulturella gärningar alldeles gratis?? Det kanske kostar en slant att få pigga på sig??

Inte fanns det någon Butler heller .. i alla fall inte på torget i den lite större staden och det var synd. Möjligen gömde han sig inne i stugan tillsammans med de andra S-representanterna ivrigt planerande nästa "fiffliga" personangrepp?? För hade det funnits en till hands så hade han kunnat få hjälpa mig att bära och dessutom hade han kunnat få leta fram något som jag verkligen var värd ..

.. för jag hittade inget själv.

måndag 23 augusti 2010

Nu tycker jag att alla är dumma mot Thomas Bodström!!

Reaktionerna på "nyheten" om att Socialdemokraternas Justitieministerkandidat Thomas Bodström lovat att drogtesta sig och sedan vände på en femöring och tvärnekade .. har inte precis varit nådiga.

Det är nästan så att jag måste mana till besinning och göra som sossarna själva brukar göra ibland .. nämligen måla upp några tänkbara scenarion som gör hans beslut och reaktion fullt rimliga.

1. Det är en tuff valrörelse i fullständig uppförsbacke för de rödgröna. Thomas Bodström blev tidigt utsedd till sossarnas "dragplåster" och kvinnomagnet i Stockholm och vad är då rimligare än att synas till i storstadens nöjesliv, svingandes en bägare bland de kvinnor som ska övertalas?? Och så .. plötsligt kommer Thomas Bodström på att den stunden det ska tas ett drogtest är Dagen Efter Kvällen Före!!! Attans .. valarbetet har sitt pris och nu var det dags att betala?

2. Thomas Bodström har gjort sig känd för att vara mannen som arbetar 48 timmar på ett 24-timmarsdygn .. det måste skapa en otroligt stress och inte blir det väl lugnare av att han på den tiden också måste sitta på ett oräkneligt antal olika stolar och fatta ibland motsägelsefulla beslut? Vad är väl då rimligare än att få någonting lugnande fullständigt lagligt utskrivet av en seriös läkare? Och så .. plötsligt kommer Thomas Bodström på att den lilla oskyldiga tabletten kanske ger utslag på drogtestet!! Attans .. det splittrade engagemanget har sitt pris och nu var det dags att betala??

3. Thomas Bodström fick plötsligt för sig att sjuksköterskan som skulle ha urinprovet skulle följa med in på toaletten och kontrollera att allt gick rätt till och att inte han knyckt något av det Beatrice Ask tidigare lämnat .. och kanske spillt .. på samma ställe. Plötsligt inser Thomas Bodström att han är tvungen att visa sin extremt lilla penis för någon som kan läcka till media och tvärnekar. Attans .. att vara kvinnomagnet och sossarnas "snyggaste karl" har sitt pris och nu var det dags att betala.

Nu är ju inte jag sosse så jag kommer inte att påstå att något av dessa alternativ är en SANNING, det hoppas jag ni förstår.

Men jag tycker nog att vi ska ta det varligt med sossarnas guldpojke och inte döma honom så hårt .. även om det är valår och allt!!

hahaha .. säga vad man vill om de rödgröna ..

.. men de vet vad som är väsentligt och viktigt i välfärden i alla fall!!

Precis nu läste jag om ett Miljöpartiförslag som påtalar det viktiga i att släppa in kontnärer, musiker, kulturarbetar och .. CLOWNER i sjuk- och äldrevården.

Tänk bara vilken perfekt avledare från tråkigt mat, stressad personal, ostädade lokaler och utebliven utevistelse en clown skulle vara!! Tänk att få vakna upp efter en operation och mötas av ett gäng kulturarbetare i korridoren till sjukrummet .. vilken .. hmm .. överraskning.

Den rödgröna världen kommer att kosta mycket pengar .. väldigt mycket pengar .. som ska betalas i form av skatter på i princip allt.

Men vi får ett spännande liv, det måste jag erkänna!! Butlers i tunnelbanan, investeringar i film i stället för vård, könsneutrala toaletter och en clown på sängkanten .. ja vi kan kanske till och med få en trubadur som sjunger sentimentala ballader när tandläkaren drar ut de tänder vi inte har råd att laga och en kulturarbetare som står vid kassan och läser dikter om kärlek när livsmedelspriserna blivit för höga??

Mer underhållning och roliga kurser i vården???

Ilija Batljan .. ni vet han som tillsammans med Carin Jämtin vill älska och skratta med hjälp av en butler ... har skrivit ett upprört inlägg om Vårdval Stockholm i dagens SvD. Han avslutar med ... "Inte minst måste medelklassen få del av en större andel av primärvårdens resurser igen och skattebetalarnas pengar användas där de behövs som mest, nämligen hos dem med de största vårdbehoven."

Eftersom jag har gårdagens debattinlägg från DN i färskt minne så blir det nästan lite roligt med tanke på att Ilija Batljan är oppositionslandstingsråd och att de rödgröna i dag styr i en majoritet av landstingen.

För de statliga miljarder som politikerna tävlar om att vilja ge vården ... och som vi TROR hamnar där .. används till stor del till helt andra saker??

Under 2008 satsade landstingen nästan FYRA MILJARDER på kultur, utbildning/studiecirklar, film, turism och "regional utveckling". Regional utveckling är alltså i vissa landsting riskkapitalsatsningar i lokala näringspolitiska experiment .. som till exempel FILMINDUSTRIN(??).

FYRA MILJARDER ... inte undra på att vi upplever att det finns resursbrister i vården! Och då har jag inte den blekaste aning om hur mycket alla administratörer, utredningar, politiker och chefer kostar i löner och förmåner .. förutom dessa fritt rullande miljarder????

FYRA MILJARDER av skattebetalarnas pengar som kunde ha använts till hälso- och sjukvård!! Alltså .. "Skattemedel som i den officiella politiska retoriken sägs gå till sjukvården!!"

Det finns nästan ingen eller i alla fall väldigt liten insyn i hur landstingen hanterar de skattemedel som vi/staten anförtror dem och likadant är det väl inom andra statliga kolosser och våra kommuner, antar jag?

Kanske är det därför vi har tröttnat ett politiskt alternativ som har som enda målsättning att beskatta befolkningen till bristningsgränsen i solidaritetens namn .. men som inte anser det vara av vikt och värde att ta reda på vart de tar vägen eller hur de används?

Som sagt .. en majoritet av landstingen är styrda av de rödgröna och vår uppblåsta administration och politiska adel har vuxit sig stark i socialdemokratisk mylla .. inte undra på att Mona Sahlin kämpar i uppförsbacke i det här valet.

De gamla, pålitliga socialdemokraterna, som hanterade den arbetande människans skatter med respekt, har tagit slut .. eller så är det kärriärsossarna som stängt sig inne i sin bunker tillsammans med "kommunistidealister" i både grön och röd kulör .. för att slippa komma i kontakt med verkligheten??

söndag 22 augusti 2010

VAR ÄR Miljöpartiet ...???

Sitter de kanske på någon trevlig kvarterskrog på Söder och funderar över hur de ska montera vindsnurrorna på höghastighetstågen som ska susa fram genom ett sargat landskap medan kärnkraftverken nedmonteras??

Har de kompdagar att ta ut eller har de helt glömt bort att det är mindre än en månad kvar till valdagen??

Har Maria Wetterstrand åkt hem till Finland i fast förvissning om att hon kommer att göra sig så bra i tv-rutan når valdebatterna sparkar loss att bara "Maria-effekten" kommer att räcka som draghjälp för sossarna??

Alliansens vallokomotiv lägger in en högre växel och på det rödgröna spåret står Mona Sahlin ensam och spanar förgäves efter miljöpartistiska tekniker som kan hjälpa till att dölja lasten av skatter .. fastighetsskatt som fastighetsägaren kan få förmånen att LÅNA till .. kilometerskatter och höjda skatter på jordbruket som kan sänka en stor del av landets åkerinäringar och avsevärt höja priserna på livsmedel .. rut-avdragets avskaffande och butlerns införande .. bortbyggda parkeringsplatser och en nedlagd Förbifart som kommer att isolera storstadens handel, som ska få sina varor levererade per tunnelbana nattetid .. och gynna de externa köpcenter som INTE får byggas??

Och när det gäller biljettpriset på resan så säljer Anders Borg ett trovärdigt, färdigt alternativ medan Thomas Östros räknar om för femtioelfte gången utan att få någon rätsida på vem som ska betala vad??

Jag tycker synd om Mona Sahlin. Varje gång hon går ut och ensam försöker vända en nedåtgående spiral och föra tillbaka partiet till den politik de förde 2006 .. så sjunker de rödgröna i opinionsmätningarna.

VAR är Maria Wetterstrand då??

Och Lars Ohly han försöker .. men läcker väljare till Miljöpartiet som i sanning förtjänar namnet Grönsakskommunisterna som folket döpt dem till. Vad har Lars Ohly att komma med när Maria Wetterstrand tar fram samma tvångssystem .. men med en storstadsanpassad förförisk MILJÖ-ideologi??

Sveriges modigaste parti är nog Kd som strider för en fråga som är så ointressant och omodernt som kärnfamiljen ...

.. Sveriges fegaste och osynligaste parti är nog Miljöpartiet som låter andra försvara sina egna svaga idéer!!

VAR ÄR MILJÖPARTIET!!!!!!!!!!!!

lördag 21 augusti 2010

Recept på Retorisk Sufflé.

RETORIK - konsten att finna det som i varje situation är ämnat att övertyga. "Aristoteles, f 384 f.Kr"

SUFFLÈ - uppblåst pudding av vispade äggvitor och luft.


RETORISK SUFFLÉ

Sätt ugnen på höjd konfliktnivå.

Tag ett antal desperata medarbetare som får vispa ihop en fluffig smet av antaganden.

Tillsätt ett tänkbart scenario.

Krydda varsamt med en hotbild.

Smaksätt med särskilt utvald statistik som malts och blandats med diverse påståenden.

Smörj formen med lättflytande löften och skräckinjagande varningsord.

Gräddas varsamt i utvald mediaugn och serveras som en gräddtårta av krögaren personligen till tillitsfulla, förtroendefulla gäster.


OBS!!! Sufflén får under inga omständigheter komma i kontakt med fakta eller serveras när huvudrätten är på bordet eftersom den då riskerar att falla samman och ta formen av en vanlig simpel pannkaka.

Du blir vacker av regn ..

.. sägs det!!

Just nu sitter jag och väntar på resultatet av den fantastiska regnskur med tillhörande åska som överraskade oss när vi var ungefär 8 kilometer hemifrån.

Än har inget hänt?? Men jag är fylld av förtröstan .. så här fullständigt indränkt med skönhetsframkallande regn har jag ALDRIG blivit tidigare!!! Jag sneglar lite på Maken .. mjaaa, kanske?? Liiiiiite snyggare kanske han har blivit .. eller så beror det på att han passade på att ta en varm dusch med tillhörande trimning av skägget??

Något som INTE blev vackrare var mina kläder och mina skor som nu står på verandan och droppar av .. men jag kan ju köpa nya .. sedan, när jag sållat och vrakat bland alla modellerbjudanden som förmodligen blir resultatet av den här störtskuren!

Jag tror på Ohly!!

När Lars Ohly säger att de rödgröna kommer att " radera klyftan" mellan pensionärer och löntagare genom att delvis höja den för löntagarna, tror jag att han talar sanning. Det är logiskt med den "välfärdspolitik" de rödgröna satsar på .. och det är också vad Lars Ohly säger.

För att får råd med välfärdssatsningarna och alla jobb inom offentlig sektor MÅSTE skatterna höjas .. och höjas mycket .. och jag känner respekt för mannen som vägrar att sälja ut sig genom att försöka ge sken av något annat.

Mona Sahlin säger .. OM statsfinanserna tillåter det under den närmaste .. 4-åriga .. mandatperioden kommer klyftan mellan pensionärer och löntagare att raderas genom I HUVUDSAK sänkt skatt!!

OM .. inom FYRA år .. och I HUVUDSAK genom sänkt skatt!!!!!!!!!!!!

Alliansen säger .. pensionärerna kommer att få skattelättnader nästa år.

Vad är lögn och vad är sanning????

Det är också Mona Sahlins avsikt att skrämma livet ur oss genom att sprida det falska budskapet att var 10:e offentliganställd ska sägas upp på grund av Alliansens skattesänkningar???? I den interna sosse-rapporten är detta ETT TÄNKBART SCENARIO om det blir ytterligare skattesänkningar .. en fantasi .. som sedan i partiledarens mun blir en sanning????

Alliansen säger .. det blir inga nya skattelättnader för löntagarna förrän fler är i arbete och statsfinanserna tillåter det.

Lögn och sanning .. sanning eller lögn .. hur många kan se skillnaden???

Thomas Östros glädjer sig åt Anders Borgs nya ekonomiska prognos och gör den till sin egen trots att den bygger på Alliansens politik .. det blir också en SANNING i den rödgröna världen???

Om inte de rödgröna kan ta sig till regeringsmakten utan att komma med skräck- och skrämselpropaganda, lögner, innehållslösa löften och snedvriden statistik .. så tycker jag ärligt talat att de inte har där att göra!!

Vi är med i EU, Sverige är en del av Europa och världen .. men de rödgröna vill se oss som UNIKA och ANNORLUNDA och som det land som talar om HUR DET EGENTLIGEN SKA VARA!!!!!

"Sverige ska inte vara likt andra länder, utan ett ovanligt, rent av exceptionellt land" .. hur trovärdigt är det???

fredag 20 augusti 2010

Jaaaaaaaa ..

.. det här är ett förslag som jag skriver under på!!

En regering som bygger på KOMPETENS i stället för på ideologier från en svunnen tid!!

För har ni tänkt på att det finns bara ETT jobb med en månadslön på över 50.000 kr i månaden och generösa pensionsvillkor som du kan få utan utbildning, utan arbetslivserfarenhet, utan CV och utan att behöva direkt redovisa vad du gör .. men med stora möjligheter till lukrativa sidoinkomster.

Det jobbet är att bli anställd av svenska folket som riksdagspolitiker med ansvar för hur landet ska skötas .. är det inte fantastiskt??

Nej bort med flummiga valrörelser med luddiga budskap givna av maktsugna opportunister och fram för hederliga "anställningsansökningar" med tydlig redovisning av vederbörandes kompetens ..

.. och blir det FÖR jobbigt för media att bli av med VALRÖRELSEN, så kan väl SVT lägga upp det hela som en dokusåpa där vi röstar bort dem som saknar nödvändiga kvalifikationer eller inte verkar trovärdig???

Om alla politiker var som Lars Ohly ..

.. så skulle det bli lättare för många att rösta. För även om jag inte direkt sympatiserar med hans parti så är han nog den politiker som ljuger minst.

Det säger väl kanske inte så mycket om sanningshalten inom valrörelsen i alla fall .. men det är trevligt med någon som säger det som vi alla egentligen vet .. eller åtminstone misstänkte .. att den "UPPRÖRANDE PENSIONÄRSSKATTEKLYFTAN" till största delen kommer att minskas genom att skatten på löntagare höjs! Jag gissar att bara några få pensionärsgrupper med enbart garantipension kommer att märka av någon skattesänkning ... men det kommer inte Mona Sahlin eller Maria Wetterstrand att erkänna förrän valet är över.

Däremot kommer förtidspensionärer, sjukskriva och föräldralediga att få behålla samma "straffskatt" som de rödgröna tyckt varit så orättfärdig när det gäller den stora väljargruppen pensionärer???

Vi andra kommer att få betala för "inkomstklyftan", alla "insatser" i välfärden, 90-100.000 nya jobb i den offentliga sektorn, klimatbistånd, klimatanpassningar, alla andra löften och för en kraftigt utökad administration .. det försöker inte Lars Ohly sopa under mattan .. och det ska han ha all respekt för.

Tänk vad trevligt det skulle ha varit om Mona Sahlin hade haft Lars Ohlys mod när hon skrev sitt inlägg som publiceras på SvD:s Brännpunkt i dag. Om hon någon gång vågat presentera "sin" egen politik utan att ägna större delen av tiden åt att klaga på regeringen .. och ofta på väldigt kreativa grunder.

Vad är det för skamligt med att säga rent ut att merparten av ungdomsjobben kommer att bli inom vården?? Att trainee- och lärlingsplatser kommer att avlönas lägre??

Och varför får vi aldrig veta vad skatt på förmögna är för något och vad den "rehabiliteringspeng" som de rödgröna talade om innebär?? För skiljer man på sjukpenning och rehabiliteringspenning så måste det väl innebära en ekonomisk skillnad .. annars blir det ju bara ytterligare en administrationskostnad att påföra skattebetalarna?

Och om hon nu verkligen tycker att det är så häftigt att betala skatt .. varför är det då så viktigt att mörka den massiva skattehöjning som kommer både på arbete och konsumtion om de rödgröna får bestämma??

Men om Ohly är den politiker som talar tydligast och Mona Sahlin är kreativ med sanningen .. så är Miljöpartiet ändå det parti som ligger längst ner på min personliga värdeskala över tydlighet i budskapet.

Det är ju egentligen uppseendeväckande att ett parti har kunnat snirkla sig genom nästan en hel valrörelse genom att vara frånvarande, tysta eller dolda bakom sina "samarbetspartners"? För trots att Miljöpartiet är det partiet inom den rödgröna oenigheten som ivrar mest för att stifta lagar och med tvång styra befolkningen i önskad riktning ...

.. så tycker de tydligen inte att det riktigt angår oss??