fredag 30 april 2010

Nu är proppen ur flaskan ..

.. och jag har bara en enda fråga kvar.

Var finns pengarna och vilka ska betala??

Förresten .. jag har en fråga till.

När pengarna är slut .. var finns det mer??

Som jag skrev tidigare .. "Jag tror inte det är sant"!! Men nu måste jag medge att det är så otroligt att se miljardlöftena regna ner över oss, att det nästan blir skrattretande.

De rödgröna har höga ambitioner, vackra, empatiska och medkännande mål, det ska erkännas. Men det är nog inte av ren ondska som regeringen hållit hårt i plånboken .. sanningen är nog den att utan det stadiga handlaget hade det överhuvudtaget inte funnits några pengar att spendera.

Men sk*t i det .. vi kör så det ryker .. så kan vi alla solidariskt ta itu med legotillverkning åt Öststaterna när det bara är damm kvar i statskassan .. TJOLLAHOPP!!!

Sexigt under??

40-åringar är de nya 20-åringarna - men med pengar! .. står det i Aftonbladet i dag. Det är ett faktum som får underklädesföretagen att jubla eftersom de välbärgade pumorna gärna klär sig sexigt .. under.

Då handlar det naturligtvis om KVINNOR!!

Maken har haft samma typ av kalsonger från dag ett. Samma färg också .. svart .. ända tills helt nyligen, då han fick ett gratispar i sin favoritaffär bara för att prova. Han var skeptisk, minst sagt.

Det var ett par svarta i bambu, av boxermodell och döm om hans förvåning när de var sköna och .. enligt honom .. ALLT fick plats(?)!!!

Att de sedan var omåttligt fula var inget som besvärade HONOM. Till utseendet liknar de den gamla tidens mammelucker. Jag kallar dem för hans pappalucker och är måttligt road.

Sexigt under .. det är ingenting för mogna, gifta män .. suck!!

Eller? Om han kom i käcka string??

Då skulle jag nog skratta sönder sexlivet!!

Andras pengar ...!!

Vi har en bekant .. eller rättare sagt, en bekants bekant .. som är oerhört nyfiken och avundsjuk på vad andra tjänar, har för ställning i samhället och har lyckat införskaffa i form av ägodelar.

Han jämför sina barns utbildning, titlar och arbeten med andras barns yrkesframgångar och LIDER!! Han tar inkomstupplysningar på ALLA och vet .. nästan .. allt!! Han jämför allt .. och avundas!!

Han tror att alla som bor i samma lilla villaområde som han och hans familj, ständigt uppmärksammar hans minsta rörelse."Om jag gör det .. så tror dom" .. är en vanligt förekommande kommentarer och när han skickades hem för att tillbringa slutet av sitt arbetsliv i sysslolös, men fullt avlönad anställning .. TROTS en fin titel .. då kunde han inte gå ut på "arbetstid". Vad skulle alla tänka??

Han har tagit inkomstupplysningar på oss också, naturligtvis .. även om han inte sagt det. Det han tror stämmer inte med det han har fått fram och han luskar och ställer försåtliga frågor. VAR har vi stoppat undan våra PENGAR????

I går frågade han listigt i samband med ett eget sängköp .. 30.000 för en säng är ju LITE dyrt, men det tycker väl inte NI???

Då for f*n i Maken och han svarade .. vet du, vi har så bra ställt att vi betalar andra för att sova åt oss!!"


Varför berättar jag det här???

Ja, den här irriterade människan TROR att vi är RIKA. Han kan inte hitta något som tyder på det .. och det finns det inte heller, men han tror det! Han tillhör samma generation som den "föryngrade" oppositionen, har offentlig bakgrund och hade han varit på valbar plats i en rödgrön regering hade han säkert gjort ALLT för att klämma ur oss de pengar vi faktiskt inte har.

Jag tror inte det är sant!!!

Grekland håller på att gå i konkurs. Ett helt land håller på att falla samman ekonomiskt!!!!

Spanien, Portugal och Italien riskerar att gå samma öde till mötes och många andra europeiska länder har stora finansiella problem.

Vi här hemma har nästan inte märkt den finanskris som blåst över världen och det har också uppmärksammats .. av alla utom av Östros. Oavsett vilka vi röstar på, vilken partifärg vi än har och hur klantigt vissa saker än har skötts .. så borde vi vara tacksamma för att vi står där vi står i dag, rent ekonomiskt.

Vad angår det oss vad som händer i Europa?? .. gäspar normalsvensken trött och tror på löften om att driva Sverige på skattepengar och glömmer bort att vi faktiskt är med i EU och förmodligen får vara med och betala på ett eller annat vis.

Andra länder drar ner på de offentliga kostnaderna, skär ner på pensioner och bidrag och försöker stimulera sin exportindustri i hopp om bättre tider .. men vi?? ... vi tror att det blir bättre om vi gör tvärtom??

Vi verkar tro att de 10% som tjänar över 40.000 kr/mån och redan betalar hög skatt ska kunna finansiera hela tjottaballongen??? Vi tror att landet kan fungera om alla arbetar i den Offentliga Ofantliga Sektorn .. som också är skattefinansierad, vilket verkar vara ett okänt faktum för de flesta i landet??

Vi tror vi kan lösa världens alla miljöproblem bara här och bara genom att betala skatt, skatt, skatt.

Vi vill satsa på kommunala- och statliga arbeten, arbetslöshet, bidragsberoende och höjda pensioner i stället för att stimulera företagsamhet och investeringar??

Jag tror ta mig sjutton inte att det är sant!!!

torsdag 29 april 2010

Säg inget till Maria Wetterstrand!!!

Den 83-årige Prahlad Jani påstår att han varken ätit eller druckit på 70 år!! För att syna hans "bluff?" satte man igång med en vetenskaplig studie och där har han varken ätit eller druckit på en hel vecka.

Märkligt, tycker jag??

Meditation och välsignelse av en hinduisk Gudinna .. säger Prahlad Jani.

Jag har en vän som kallar den här sortens människor för Lufterianer och hävdar att det är fullt möjligt att leva ett liv utan mat eller dryck ...

.. jag hoppas innerligt att ingen berättar det för Maria Wetterstrand!!

Tänk bara .. vilka besparingar!! Och vilka fantastiska miljövinster!!

Hur blir det med momsen ..???

Ursäkta en fråga .. men jag sitter här och funderar på de höjda bensinpriserna och undrar .. hur blir det egentligen med momsen??


Blir höjningen av bensinpriset momspliktig .. då är det helt andra summor vi talar om??


Men så kan det väl inte vara att de 49 örena läggs på det beskattningsbara priset och beskattas omigen .. eller hur??


Eller ..??????

Välkommen till Jante-landet!

Nu vet vi .. nästan .. hur de har tänkt sig det hela, de rödgröna. Eller är det de grönröda ..???

Arbetslösheten ska lösas genom mer arbeten i den offentliga sektorn, praktikjobb och utbildning. Det .. och allt annat som de vill "göra för oss" .. ska betalas av höjda skatter på dem som tjänar över 40.000:-/månaden, fastighetsskatt på fastigheter som är taxerade över 4,5 miljoner, höjda bensinskatter, höjda energiskatter, kilometerskatt, andra miljöskatter, förmögenhetsskatt .. och då har jag nog glömt minst lika många nya skatter.

Välkommen till Jante-landet!!

Här är det meningslöst att utbilda sig för att få ett högre avlönat arbete .. för studieskulderna och skatterna blir för höga. Den som satsar på en högre utbildning och lyckas bra, tar steget ut i världen för att få den ekonomiska ersättning de förvägras här ... annars är det lika lönande att luta sig tillbaka på den höjda a-kassan eller fortsätta i "åtgärder" för det blir nästan samma netto, men mindre ansträngning.

Det är ingen idé att försöka bygga upp en egen verksamhet .. risken är att vi lyckas och då hamnar det mesta hos staten och det som blir kvar är inte mer än vad vi får om vi låter bli.

Det är ingen idé att satsa, spara och försöka bygga upp något alls .. för taket är lagt för vad vi kan göra innan statens klåfingriga fingrar är där och krafsar åt sig.Det är totalt meningslöst att avstå från allt annat, arbeta och spara för att få leva en livsdröm .. blir det som vi tänkt oss .. då blir det för dyrt när staten tagit sin del.

Det är bara de som fötts med pengar och makt som har råd att bo nära storstäder, har råd att skydda sina tillgångar och som kan deala med staten .. arbetstillfällen mot skattelättnader.

Vi andra får nöja oss! Vara tacksamma för det vi får, om det blir något över. Vara glada för de mil och den konsumtion vi har råd med, de elräkningar vi lyckas betala och hjälpen vi får av dem som fortfarande är kvar i yrkeslivet eller inte kan/orkar söka sig till mer lönande anställningar i andra länder.

I Jante-landet är det trångt, missunnsamt och lågt i tak ..

Du ska inte tro att du ÄR något
Du ska inte tro att du är lika god som VI
Du ska inte tro att du är klokare än VI
Du ska inte inbilla dig att du är bättre än VI
Du ska inte tro att du vet mer än VI
Du ska inte tro att du är förmer än VI
Du ska inte tro att DU duger till något
Du ska inte skratta åt OSS
Du ska inte tro att någon bryr sig om DIG
Du ska inte tro att du kan lära OSS något

.. jodå, meddelandet har gått fram!!

onsdag 28 april 2010

Först en utbildning .. sedan skatt!!

De rödgröna tänker höja skatten på löner över 40.000:- i månaden! De tänker också bekämpa arbetslösheten med utbildning??

Så .. om vi uppmuntrar unga människor att utbilda sig till läkare, systemutvecklare, advokater osv, osv .. så fungerar de sedan som skatteresurser för oss andra .. smart!!

Men om de nu inser att det finns en efterfrågan på svenska välutbildade människor i andra länder?? Blir det inte lite dyrt för oss då när de sticker och tar sin utbildning med sig.

Och vilka ska sköta jobben HÄR???

MORALPANIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Man skulle kunna tro att det har utbrutit ett VÄRLDSKRIG!!

Rubrikerna är kolsvarta på löpsedlarna .. TOBLERONE-ATTACKEN ....TOBLERONE-UTSPELET .... EXTRA, EXTRA .. två identiskt lika attacker - samma dag!!

Det finns kanske "en djävulskt uttänkt plan"! Det finns definitivt "gödselspridare" .. och en "upp-piskad hatstämning"!!

ALLA är jätteupprörda .. utom de som nöjer sig med att tugga fradga eller ställer sig i garderoben och låter skrattsalvorna klinga ohörda.

Men .. jisses .. om jag var sosse så skulle jag tycka att det var nästan gulligt att min statsministerkandidats tidigare(?) kreativa förhållande till sin privatekonomi kokats ner till en ynka Toblerone.

Alliansens ministrar fick under hånfulla sossetillmälen lämna sina nytillträdda poster för obetalda tv-licenser .. hmm, VEM hade det 1993? .. och svart arbetskraft .. hmmm .. och ingen föll på 98 obetalda parkeringsböter eller kronofogdeärenden ..??

Tobleronepolitik ska ses som synonymt för oordnad ekonomi, enligt Mats Odell. Ja, varför inte??

Jag fattar ärligt talat inte varför alla går i taket. Det är väl lättare att rycka på axlarna och peka på Östros .. det är HAN som ska svara för den ekonomiska redovisningen och inte Mona.

Att sedan sossarna silar mygg och käkar kameler när det gäller ekonomiska tillkortakommanden både nu och då .. det är något de får ta itu med internt tycker jag!

Aha!! Nu förstår jag bättre ...

.. varför Nicola Perrelli gick ut och snyftade i media och ville göra ALLT för att rädda sitt äktenskap. Han ville SÅ gärna försöka igen och insåg ALLA sina fel och brister .. stackars man!

Men Charlotte Perrelli är en smart tjej, ett verkligt föredöme och vi har nog samma valspråk här i livet hon och jag .. TÄNK EFTER FÖRE!! Det är ett tankesätt som jag faktiskt skulle vilja vidarebefordra till vår regeringssugna rödgröna oenighet också.

Ett äktenskapsförord är inte dumt att ha för den som står för hela servicedetaljen och större delen av arbetet och ekonomin. Äktenskapsförord, kontrakt och testamenten gör att man själv eller andra undviker onödiga konflikter och trista påhopp när kärleken, tilliten eller livet tar slut.

Jag springer och hämtar en hatt som jag kan ta av mig för Charlotte Perrelli!!!

tisdag 27 april 2010

Jag är en dålig människa ....

.. så måste det bara vara, för jag tycker Mats Odells uttalande .... ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket ....var fullständigt klockrent och hysteriskt roligt.

Jag lägger mig platt, ber om ursäkt till höger och vänster, pressar ner ansiktet i kudden för att dämpa min skrattlust .. allt för att passa in i moralpaniken som brutit ut!!

Humor verkar inte vara en socialdemokratisk paradgren .. annars skulle Thomas Östros ha dragit sig till minnes en och annan riksdagsdebatt där ordvalen varit grövre, mer felvalda och inte alls roliga.

Årets upplaga av socialdemokrater verkar vara ovanligt känsliga och ömfotade.

Nya jobb i den Ofantliga Offentliga Sektorn ..

.. betalas av skattemedel och beskattas för att få fram skattemedel till nästa löneutbetalning .. precis som sjukpenning, förtidspensioner och alla bidrag. MEN .. någonstans måste det komma in nya skattepengar från icke-skattefinansierade arbeten, eller ..??

Om vi satsar på FLER jobb i den offentliga sektorn .. löser det då arbetslösheten?

Kan man driva ett helt land på skattemedel som kommer in från skattefinansierade jobb eller åtgärder?? Tar inte pengarna slut då??

Naturligtvis kan man inte det. Så dum jag är!!!

Det är ju därför alla företag och företagsledare utanför den offentliga sektorn ska dräneras på så mycket pengar som möjligt .. det är ju de som är de RIKA ju!!

Om de sedan väljer att göra som Stat och Kommun .. utnyttja andra länders mer förmånliga villkor för att få lite vinst ..

.. är inte det lite fusk då???

Ett gigantiskt "Lyxfällan"??

Jag känner mig som om jag är med i en gigantisk variant av Lyxfällan. På tavlan framför mig radas det upp den ena utgiften efter den andra medan fältet för inkomster fortfarande är förhållandevis tomt??

Det känns inte bra.

För det är ingen större skillnad på Statens eller Kommunens ekonomi och vår egen. Vi har alla rätt givna ramar när det gäller inkomster och utgifter .. om vi besvärar oss med att räkna efter. Och om vi handlar dyrt, lever högt, skjuter kostnader framför oss, lånar för att täcka det som är mest akut och "unnar oss" det som vi beviserligen inte har råd med .. då upptäcker vi snart att vi jonglerar med inkomster och utgifter mer avancerat än vilken cirkuskonstnär som helst!!

På tavlan sätter vi i dag ett större antal miljarder avsedda för att skapa nya jobb inom offentlig sektor. Det är pengar som betalats in i skatt .. alltså arbeten som betalas med andra människors skatt och som sedan beskattas tillbaka .. för att sedan betalas ut till samma löner igen och igen och igen. En stor del kommer förmodligen att falla ner i det Ofantliga Offentliga Administationshålet.

Jag vet inte riktigt var jag ska placera de här miljarderna .. bland kilometerskatten, lånen till höghastighetstågen, bidragen eller inkomsterna???

Charlie och Mattias från Lyxfällan!!!!

HJÄLP!!!

måndag 26 april 2010

Tips från "Geniet"!!!

I dagens Expressen kan vi läsa att S tappat jobbfrågan som var så viktig att återerövra. Frågan är om de någonsin har haft grepp om den??

Det som hittills läckt ut från den hermetiskt tillslutna bunkern är .. traineejobb, praktikantplatser (som regeringen redan misslyckats med) och utbildning. Vilka arbetsgivare som är villiga att ta sig an trainees och praktikanter är fortfarande dolt i mörker precis som frågan om vilka jobb som står och väntar på dem som utbildat sig till ... ja, vadå???

Men jag kan vidarebefordra några tips från min man .. internt kallad "Geniet"! Han är en idékläckare av rang och det finns inga gränser för hur många projekt hela familjen .. och vänskapskretsen .. har triggats till att försöka genomföra, delta i eller arbeta för. Och jag måste erkänna att inget har gått back .. det sämsta är när det gått jämt ut .. men för det mesta sitter han där med en liten vinst när han inser att dygnet bara har 24 timmar.

I dag funderar han på att börja arbeta som ÅSIKTSKONSULT!! Det vimlar av människor som har starka åsikter, många åsikter eller vill ha åsikter .. men saknar hållbara argument, faktaunderlag och tillrättalagd statistik .. här finns det ett enormt behov att fylla. Eftersom samtliga partier vill utöka tjänstesektorn så tror jag att det här är en väg värd att pröva .. särskilt för blivande eller trötta politiker!

SAMTYCKARE .. kan också bli en nyhet inom samma sektor. Många goda idéer faller platt på grund av dåligt mottagande. Dessutom så kan det kanske gynna en svår fråga .. som ett besök hos Försäkringskassan till exempel .. om man har en grupp samtyckare i ryggen vid besöket så kanske servicen blir bättre, snabbare eller mer övertänkt.

MEDLEVARE .. kan vara bra att ha i gapet mellan en brusten relation och en ny!! Det behovet är ju rykande dagsaktuellt och behöver väl inte förklaras vidare, eller hur?? Fördelen är ju solklar .. man bestämmer själv hur många timmars medlevarskap man är i behov av och får vara i fred resten av tiden!!

MÖJLIGGÖRARE .. åhhh .. där har jag själv ett enormt behov och skulle gladerligen betala en hacka för att få någon att hjälpa mig med omöjligheter som jag inte orkar/kan ta mig igenom för att genomföra genialiska projekt. Tänk bara att ha någon som krattar manegen, ringer jobbiga samtal och håller i handen när siktet är högt ställt och självförtroendet inte riktigt hänger med.

Just nu brinner det i knutarna om Mona Sahlin & Co vill lägga beslag på "Geniets" idéer .. han sitter nämligen framför datorn och formger sina nya visitkort ..

Åsiktskonsult Xxxx Xxxxxxx ... eller ... Åsiktskreatör Xxxx Xxxxx .. eller .. Åsiktskonstnär Xxxx Xxxxx???

Han har inte riktigt bestämt sig än!

Mission Impossible?

Jag lyssnade på Maria Wetterstrand i SVT:s Agenda i går. Det var många vackra ord, men slutligen förstod jag Miljöpartiets mening och mål.

Vi ska rädda VÄRLDEN!!!

Vi svenskar ska .. i ett svenskt riksdagsval (?) .. ta beslut som gynnar de delar av världen som inte har det lika bra som vi?

Vi ska sluta konsumera så att de som har det sämre kan konsumera ifatt sig till vår nivå, medan vi i stället övergår till att konsumera TJÄNSTER .. det vill säga, låter andra få betalt för det vi egentligen kan göra själva. Som RUT-avdraget ungefär .. med den skillnaden att subventionen inte sker direkt utan tar omvägen över momsen, vilket förmodligen genererar fler arbetstillfällen inom den Ofantliga Offentliga Sektorn.

Men Miljöpartiet tar naturligtvis hänsyn till våra egna "fattiga", självklart!! De får konsumera fritt tills de nått den nivå när de har konsumerat lika mycket som resten av världen har rätt att konsumera (?) och det är dags att omvända sig till tjänstekonsumtion och det ska ske genom .. ?? .. ja, jag förstod inte riktigt den biten??

Vi ska också .. i världs-solidaritetens namn? .. vänja oss vid de chockhöga bensinpriser som kommer när oljan så småningom tar slut .. genom att redan NU betala MER så vi kan erbjuda resten av världen alternativa bränslen?

Vi ska också KONKURRERA ut flyget genom att se till att det blir lika dyrt att flyga som att färdas i de höghastighetståg som de rödgröna tänker satsa på!! Eller kan det vara så att det ska bli lika billigt att åka tåg som det nu är att flyga??? Jag måste erkänna att jag tvivlar på det!!

Det är en tung börda Maria Wetterstrand vill dela med oss.

Frågan är bara om ett svenskt riksdagsval innebär lösningen på världsekonomin, alla jordens miljöfrågor och framtida energikriser????????

.. och som vanligt nämner hon inte med ett enda ord vad alla satsningar och vackra ord ska kosta eller hur de ska finansieras???

söndag 25 april 2010

Miljöpartiet FÖRSTÅR oss bilister!! Så skönt ..

.. det ska jag tänka på när jag tankar bilen, om de rödgröna vinner valet i höst .. det kommer säkert att lindra svedan när jag går in och betalar!

För nu sparkar de loss .. den gröna biten av Oenigheten!

"Det är nödvändigt att höja skatten på koldioxid .. men också att visa förståelse för bilägarna" .. säger Maria Wetterstrand, och menar att den omtanken handlar om att vi inte ska vara oförberedda när bensinpriset någon gång i framtiden plötsligt höjs på grund av oljebrist!! Då är det bättre att vi succesivt vänjer oss vid höga priser redan NU .. och det är ju omtänksamt och bra?

När det gäller flyget så handlar det inte alls om att FÖRBJUDA inrikesflyg!! Att en del tolkat Miljöpartiets eget uttalande .."I ett modernt klimatsmart samhälle finns det i Sverige inte plats för inrikesflyg söder om Sundsvall (Gotland undantaget). Vi måste besluta oss för att sätta ett slutdatum då trafiken ska ha upphört" .. som att de faktiskt VILL förbjuda inrikesflyg är FEL, fel, fel!!!!

Det är inte alls så .. Miljöpartiet vill KONKURRERA UT flyget!!! Det är en HELT annan sak!! Då räcker det att vi satsar några miljarder på höghastighetståg med tillhörande nya förbindelsenät och så .. vips .. så flyger ingen mer!

Det känns varmt och gott att bli föremål för så mycket omtanke, men .. bara en liiiiten fråga???

Hur mycket kostar det här .. ????

Anfall är bästa försvar!!!

I går skrev Expressen om att Fredrik Reinfeldt krävde besked från Mona Sahlin om de rödgrönas politik .. i dag ger Mona Sahlin svar på tal (?) i samma tidning.

Det märks att hon fostrats av Göran Persson som var specialist på att tala om allting annat än den politik som han tänkte föra. En icke-diskussion om vad partiet INTE tänkte göra .. men som man ansåg att motståndaren stod för. Men de rödgrönas försök till en hemlig skuggpolitik med hemlig skuggbudget .. DET tycker nog till och med Persson är att ta i ... men förmodligen kul att följa från åskådarplats!!

Jag tycker också att det är roande att följa den rödgröna oenighetens krumbuktande och slingrande .. men i likhet med Reinfeldt vill jag OCKSÅ ha något mer konkret än klagomål på regeringen att ta ställning till.

"Vi kan inte fortsätta bedriva en valrörelse som BARA handlar om regeringens politik" .. sa Reinfeldt i går.

Det kan vi visst det .. svarar Mona Sahlin i dag.

För vad har hon annars för valmöjlighet???????

Hur dum får man vara???

Norska Tora, som gick ut och berättade om sin och Jonas Bergströms kväll i Åre, har gått under jorden tillsammans med sin familj. Hon ångrar sig .. hur dum får man egentligen vara??

Hon gick ut i media bara för att "alla skulle få veta hur han var"?? Jaha, och nu vet vi det .. blev det bättre nu?? Var det värt den skitsumma som tidningen betalade för "nyheten" och var det värt det pris som samtliga inblandade fick betala??

Tora och hennes familj har gömt sig till mediastormen har blåst över. Hahaha .. det kommer aldrig att bli slut på den här historien för Tora. Hon kommer för evigt att vara tjejen som kom med "kiss and tell"-historien som satte stopp för ett svenskt prinsessbröllop och hon kommer att få finna sig i att vara föremål för medias intresse för detaljer och snaskigheter länge än.

Och när de mjölkat ut det sista om kvällen i Åre så kommer konspirationsteorierna. Var det sant?? Var han verkligen otrogen .. eller var det "bara" en flirt som Tora broderat ut?? Hur var det nu ... egentligen??

På nätet är hennes namn för evigt förknippat med den här historien, hennes familj kommer alltid att få dras med hennes natt med prinsess-fästmannen och vad hon än gör eller satsar på i livet så kommer detta att dyka upp på ett eller annat sätt .. det kommer aldrig att ta slut!!

Det kommer att bli ett högt pris att betala för nöjet att peka ut någon annans kille och berätta "hur han egentligen var".

Hoppas det var värt det???

Man ska inte döma hunden efter håren ..

.. det ordspråket passar väl bra i samband med Marie Picasso och hennes kör??

Jag var djupt imponerad av Amanda Jensen när det begav sig i Idol. Marie Picasso .. ja, henne såg jag nog egentligen inte .. hon var som sockervadd, söt, fluffig och försvann på något sätt i alla märkliga kreationer som hon envisades med att framträda i.

NU visar hon upp sin personlighet och i går, när vi slapp alla volanger, draperingar, puffärmar och märkligheter, så var det en njutning att få ta del av engagemanget, energin och hängivenheten som hon faktiskt lyckats sy ihop kören med. Det var en stark kvinna som stod där .. så långt ifrån sockervadd som man kan komma!!!

För Team Picasso består till största delen av "vanliga" människor från en "vanlig" stad till skillnad från Team Moreus, där de flesta spelar ett, eller flera, instrument eller på annat sätt ingår i bygdens musikaliska kulturnät.

Jag hoppas på Marie Picasso i finalen!! Kanske är Kalle Moreus kör bättre rent tekniskt .. vad vet jag, jag är det mest omusikaliska som någonsin fötts .. men jag VILL att Team Picasso ska vinna!!

Det måste löna sig att kämpa, att satsa och att brinna för något .. det får man se alltför sällan nu för tiden, eller hur??

Men ingen, ingen i det här Körslaget eller andra Körslag kommer någonsin att bli bättre än Joacim Cans kör när de vann med O Fortuna och Queens Bohemian Rahpsody! Aldrig någonsin ...!!!

lördag 24 april 2010

Spänningen är oliiiiidlig!!!

Reinfeldt kräver Sahlin på besked .. står det som rubrik i Expressen i dag!

Reinfeldt???????

Jag då??? Och resten av landet??? Vi väntar allihop på att det äntligen ska bli den tredje maj så vi får veta om den Rödgröna Oenigheten har lyckats komma fram till någon enighet?

Reinfeldt vill ha besked om jobben. Japp .. det vill jag med! VAR ska de hitta dom, var hittar de alla utlovade ungdomsjobb, praktikplatser och trainee-jobb??? Och HUR utbildar de bort arbetslösheten? VILKA utbildningar ger garanterat jobb och vilka branscher skriker efter utbildad arbetskraft?? Frågetecknen på jobbsidan är utan tvekan ganska många .. men det blir väl ett återanvänt Persson-recept av ÅTGÄRDER? Eller finns det någon som tror något annat??

Sjukförsäkringspolitiken är också ett spännande område. Eftersom det var sossarna som gav Anna Hedborg uppdraget att utföra den utredning som ligger till grund för Alliansens sjukförsäkringspolitik så ska det bli spännande att se hur de själva handskas med samma underlag. Är det någon mer än jag som tror på en ny utredning??

Jag är också väldigt nyfiken på vad den utlovade rehabiliteringspenningen är för något?? Vad beräknas den på .. eller är det en fast summa för alla, innebär den någon motprestation, eller ..??

Skatterna är ju ett alldeles särskilt kapitel. De ska bli HÖGRE, det är utlovat .. och de RIKA ska betala!!

Men hittills vet vi bara att det är fastighetsskatten på fastigheter i 4,5 miljonersklassen som kommer tillbaka och det slår ju ganska hårt på medelklassfamiljer i storstadsområdena och i populära semesterorter dit storstadsmänniskorna beger sig?

Miljösatsningarna kommer att sluka pengar och kommer förmodligen att medföra höjda energiskatter .. som alla får betala. Det blir ju mest kännbart för såna som mig som inte har hämtat mig än från första kvartalets elräkningar .. och så ska bensinpriserna höjas som grädde på det moset.

Kilometerskatten ska införas på ett begränsat sätt .. och säkert som amen i kyrkan så kommer distributörerna att ta ut det på priset så att handlarna får höja sina priser och så blir det vi som får betala. Var kommer alla rika in i den här bilden??

Överhuvudtaget ska den ekonomiska redovisningen bli spännande att läsa. HUR allt ska betalas .. det har jag länge undrat över??

För det kommer väl en klar och tydlig ekonomisk redovisning ... visst??? Det gör det väl .. den 3:e maj??? Eller .......???

Tack och lov!!!

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström har brutit förlovningen och beslutat sig för att gå skilda vägar meddelas från hovet.

Tack för det snabba beslutet!

För jag vet inte om vi hade orkat .. varken det kungliga paret eller vi "vanliga" .. med mer rapporter, skvaller och antaganden. Det är en lättnad att höra att man avstått från gammalt trams om att vänta till efter storasyrrans bröllop för att inte ta fokus från hennes stora dag. Är det något som tagit fokus från den är det väl senaste tidens spekulationer och bara tanken på att Madeleine och Jonas skulle ha tvingats närvara tillsammans som villebråd för världens alla journalister får mig nästan att må illa.

Nu är det nog bara stillsamma efterdyningar kvar .. lite bilder från prinsess-shopping .. Jonas-deppande och spridda rapporter från norska Toras gömställe och så är det över.

Tack och lov!!

fredag 23 april 2010

Stjärnorna på slottet .. igen!!

Det ska bli ett Stjärnorna på Slottet .. igen. I kväll är det Så ska det låta .. igen. I morgon blir det Körslaget .. igen, i går var det Lyxfällan .. igen och snart så är det Idol .. igen.

Suck!!

Är det bara jag som tycker att det är lite enahanda att slå på tv:n nu för tiden??

I går blev vi så uttråkade att vi helt sonika slog av eländet och försökte oss på tankeöverföring. Det gick .. hmm .. sådär! Förmodligen berodde det på att vi var tre stycken vilket troligen medförde att tankarna så att säga blandade ihop sig?

Vi försökte mima fram tankarna i stället ... men då blev det så roligt att själva minspelet försvann i skrattsalvorna .. och så misslyckades vi med det också.

Men skam den som ger sig! Vi satsade på att imitera politiker i stället, förutsättningen var att vi inte fick säga ett ord utan var tvingades gestalta personen helt stumt. SVÅRT!!!

Maken gjorde en klockren Peter Eriksson .. men påstod att han inte ens fattat att vi börjat, så det gillades inte. Själv försökte jag mig på Maria Wetterstrand och drog ner mungiporna till knäna och såg påstridig ut .. och familjen gissade på Gudrun Schyman?

Björklund och Hägglund var lätt .. honnör och gloria .. men Fredrik Reinfeldt var kanonsvår! Ingen märkte när man började så vi gav upp honom. Mona Sahlin var ganska enkel .. Maken säckade ihop och såg lite moloken ut .. och så var det klart och Dottern imiterade en kanin som var menat att bli en bäver som i sin tur syftade på Maud Olofsson!

Det var den roligaste "tv-kväll" vi har haft på länge!!!

Det är en sak jag inte fattar???

Jag har inte följt den kungliga kärlekstragedin i detalj men av det jag har läst så är det en sak jag inte förstår??

Jonas Bergström är en intelligent kille, han har haft sällskap med en prinsessa i massor av år och är inte helt obekant med medias aldrig sinande intresse för kungligheter och deras bekanta.

Han arbetar dessutom som biträdande jurist på en större advokatfirma och är förmodligen inte ovan vid att göra en konsekvensanalys innan han agerar. Det antyder i alla fall uppgiften om att han uppgav ett annat namn än sitt eget när han bokade rum för killträffen i Åre.

Så festar de loss, grabbarna!! Flirtar, tjoar och känner sig som världens medelpunkt och när norska Tora dyker upp vaknar hormonerna och ...

.. så släpar han upp henne på hotellrummet som han delar med en kompis?? Korkat .. men, okej då .. han var inte nykter, så det är väl möjligt??

Sedan skjutsar han hem henne med taxi???

Varför då?? Vart skulle han ta vägen efter det .. tillbaka till hotellet?? Och nu kommer det jag tycker är så märkligt .. "i taxin bytte vi telefonnummer", säger Tora!

Bytte telefonnummer??? Varför då? Jonas Bergström borde väl vid det laget ha varit medveten om att han helst aldrig skulle vilja se människan igen. Han hade presenterat sig med falskt namn och så ger han henne sitt telefonnummer?? Jag kan inte fatta den biten och kan bara se tre alternativ ..

1. Han var berusad in till medvetslöshet?

2. Han var totalt självmordsbenägen och längtade efter mediabelysning?

3. Eller så har norska Tora broderat lite på den här historien på egen hand??

Anonyma brev, förtalskampanjer och skitsnack ..

.. det är djupt föraktligt när det än händer och vem det än drabbar!!

Det är många som ifrågasätter Mona Sahlin som ledare .. både inom och utom partiet .. och under valårets sista månader svallar tydligen känslorna över för en del. Men det som kanske känns som en liten lustifikation i en liten krets blir snabbt något mycket obehagligt när det sänds vidare.

Just nu cirkulerar ett brev som beskriver Mona Sahlins alla "tillkortakommanden" i ironiskt kränkande ordalag .. författat i hennes namn! Det är inte roligt för henne, det är inte roligt för hennes "allians", det är absolut inte särskilt kul för den "andra alliansen" och det är inte särskilt underhållande för oss fem månader före ett val.

Så nu tycker jag att det är viktigt att vi får veta VEM som tycker det här är kul??

Men SÅ modig är väl inte vederbörande att h*n stiger fram och förklarar sig??

Anonyma skrivelser brukar tyda på stor feghet!

Gamla traditioner kan bli som nya ..!!

Prinsessan Victoria vill att hennes pappa ska följa henne till altaret när hon gifter sig och det har fått delar av landet att gå i taket av indignation.

Gammal hederskultur .. ropar en del. Gammaldags och förlegat .. ropar andra.

Och, visst .. ursprungligen är det ju en gammal sedvänja där en man överlämnade en omyndig kvinna till en annan man. Men vi har så många gamla traditioner som helt har förlorat sin innebörd .. julen, midsommar, valborgsmässoafton och första maj .. så varför kan vi inte ha en modern och ny tolkning av den här??

Vi kan väl se det som ett kärleksbevis? De två män som Victoria älskar mest i sitt liv, de som betyder mest .. är det så onaturligt om hon vill ha en av dem vid sin sida uppför altargången och hålla den andre i handen när hon går ut??

Kan vi acceptera att samhällets välmående nya adel står och sjunger "Upp till kamp .." på första maj så kan vi väl låta Victoria visa sin kärlek till pappa på sin bröllopsdag?

Hur vi ser på och tolkar gamla traditioner beror ju ändå på oss själva och hur vi ser på livet, eller hur?

torsdag 22 april 2010

Jag vill tacka den Rödgröna Oenigheten ..

.. för att de i alla fall är eniga om Fastighetsskatten!! Det oroade mig faktiskt en aning när det började antydas att den var på väg tillbaka.

Men nu ser jag till min glädje att man tagit hänsyn till små människor som mig som bor på landsbygden i närheten av en småstad som inte är sommarpopulär för Stockholms festande överklass.

Att fastighetsskatten kommer tillbaka på villor med ett taxeringsvärde över 4,5 miljoner kronor drabbar ju bara dem som bor i attraktiva områden som storstäder eller i sommarparadis för storstädernas välbärgade befolkning!!

RIKA människor??????

Och det gör väl ingenting!! Storstäderna har ju så mycket att bjuda på .. KULTUR, med allt vad det innebär av teatrar, opera, balett, konstutställningar och museer. Dessutom är det ju nedlusat med shoppinggallerior .. så vem behöver en villa i ett storstadsområdet???

Och det är ju tur att det har skapats "naturliga strövområden" för storstadsborna som får pynta upp med runt 4 miljoner för en villa som i mitt område säljs för ca halva beloppet .. då finns det ju gott om sysselsättning om man känner sig trångbodd.

Så tack för att ni tar pengarna där de finns .. i storstäderna. Det måste ju gynna folkhälsan också för på det sättet konsumeras det kanske en eller annan champagneflaska mindre??

För det kan väl ändå inte bo "vanligt folk" med "vanliga löner" i 4-miljoners fastigheter???????

Nu har jag ledsnat på det här!!

Det fuskas i politiken, det är det nog ingen som tror något annat!! Att det rapporteras om det är bra och nödvändigt .. om inte annat så lär sig politikerna att dölja sina förehavanden lite bättre.

För makt korrumperar och politiken verkar vara rena flugfångaren för människor som vill leva högt, lätt och bekymmerslöst på skattebetalarnas pengar?

Men att vecka ut och vecka in rapportera om händelser som är nästan tio år gamla i stället för att fokusera på sakfrågor som är viktiga inför valet om 5 månader är rent idiotiskt.

Ska vi tala om så gamla synder så bör väl ALLA valfusk-frågor under motsvarande tid upp i ljuset?? Jag googlade på valfusk och fick upp följande från Wikipedia, läs det i allsin dar och säg sedan att Moderaternas interna provval sticker ut och behöver särskild uppmärksamhet!!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk

Om nu någon betvivlar uppgifterna så går det bra att googla på respektive händelse .. det finns täckning för varje enskilt fall .. och det vet varenda journalist som nu sitter och pekar med hela handen så långt från den pågående valrörelsen som möjligt.

För min räkning är det nog! Lägg av .. det finns inte mer att mjölka ur den här gamla frågan .. nu vill jag veta vad som händer NU!!!

onsdag 21 april 2010

Hahaha .. nu börjar det bli verkligt underhållande!!

Får politik verkligen vara så här rolig?? I så fall vill jag ha mer .. helst direktsänt i någon av betalkanalerna så att jag kan rösta på alla fantasifulla förslag och lösningar.

Nu visar det sig helt plötsligt att den Rödgröna Oenighetens genialiska lösning av sina problem med Förbifart Stockholm kan strida mot grundlagen??

För att kunna genomföra en folkomröstning som berör bara de 26 kommunerna i Stockholmsområdet måste tydligen Riksdagen stifta en särskild lag?? Då blir det lite pyssligt med det kommunala självstyret i de kommuner som har borgligt styre och absolut inte vill ha en folkomröstning????

Hur gör man då??

Frågetecknen hopar sig .. och underhållningsvärdet är stort. Ska det bli så här i fortsättningen om vi får fortsatt oenighet efter höstens val? Ska vi stifta nya lagar så att alla svårlösta frågor kan sopas under mattan för undvikande av beslut??

Spänningen är oliiiiiiiidlig!!!!!!!

Det här är INTE demokrati ..

Efter gårdagens avslöjande att den Rödgröna Oenigheten tänker lösa problemen med Förbifart Stockholm genom folkomröstning, har oväntat många gett uttryck för uppfattningen att detta är ett bevis på verklig demokrati.

Det är det INTE!

Demokrati är vår rätt att välja de personer som vi anser särskilt väl lämpade för att ta de beslut vi saknar förmåga att överblicka konsekvenserna av, att fatta beslut som gör våra liv så lätta som möjligt och att styra landet på ett sätt som gynnar oss alla. Vi avlönar våra folkvalda väl för deras uppdrag och förväntar oss ett helhjärtat engagemang, eller??

Demokrati är inte när de personer vi valt vänder sig tillbaka till oss och frågar ..

.. VI vet inte? Vad tycker NI???

Och så ska vi betala ytterligare för att få nöjet att tala om det för dem??


Man kan inte få allt ..

.. inte ens om man är född kunglig .. så sorgligt är det.

Svenska folket har minskat förtroende för kungahuset står det i tidningarna i dag. Det blir fler och fler som tycker att själva idén är otidsenlig och nästan lite löjeväckande.

Statsvetarna gnuggar geniknölarna och kommer fram till att det bara MÅSTE var Victorias och Daniels bröllop som är orsaken. Att en kvinnlig tronarvinge gifter sig med en helt VANLIG man .. det står nog inte folket ut med?

Tänk jag tror inte det! Jag tror att det stora hyckleriet runt kungahuset står oss upp i halsen.

Att de kungliga umgås i evigheter innan de förlovar sig i flera år fram till den dagen de .. lätt överåriga .. gifter sig med pompa och ståt och särskilt godkännande från kungen är otidsenligt, men helt okej .. oavsett vem som är den utvalde/utvalda. Men om hela grejen är fusk och hyckleri och de kungliga vill leva som vi, men vill bli behandlade som särskilt moraliskt och blåblodigt högtstående .. då känns det inte särskilt meningsfullt.

Det kungliga apanaget utgår från folket för att de kungliga ska få lite plåster på såren för allt de tvingas avstå ifrån och då är det lite otacksamt att få se en tjurig prinsessa som nekar att uppfylla sina plikter utan går på krogen i stället.

En prinsessgemål som tycker att gräset är grönare på andra sidan trots att han redan har sessan på plats i dubbelsängen i den gemensamma bostaden är inte direkt full utdelning för pengarna och en blåblodig prins som låtsas att han inte alls smyger i buskarna med en vanlig tjej från en dokusåpa är inte heller vad jag har i tankarna när jag bedömer pr-värdet av ett kungahus.

Det går inte att både ha kakan och äta upp den .. det är förmodligen den sanning som kungahuset får tugga i sig.

Antingen sköter de jobbet inne i den gyllene buren eller så får de sköta firman själva, tycker i alla fall jag!

tisdag 20 april 2010

Nej .. men nu får det väl ändå vara nog!!!

Den där vulkanen på Island den ställer till problem inom alla upptänkliga områden .. men nu har det väl ändå gått för långt!!

Att Arlanda får stänga, att svenskar irrar omkring runt om i världen och inte kommer hem, att det inte finns färsk ananas .. det kan man kanske stå ut med.

Men nu kommer det larmrapporter om att askmolnet till och med kan försena årets inspelning av "ROBINSON"!!!!!!!!!!!

Katastrof!!!!!!!

HUR ska vi klara oss om detta högkvalitativa program försenas i höst? Vad ska vi klaga över .. blogga om .. och läsa skvaller om?? Och stackars deltagare ... de får kanske sitt kändisskap försenat med FLERA VECKOR!!

Tänk vad lite vanlig naturkraft kan ställa till det! Nästa år tycker jag TV4 ska förlägga "Robinson" på Island .. nära en aktiv vulkan .. i stället, för säkerhets skull!

Den Rödgröna Oenigheten säger .. Låt folket regera!!!

Den Rödgröna Oenigheten kan inte komma överens om hur de ska ställa sig till vägsatsningen Förbifart Stockholm. Ska de satsa på att bygga ut kollektivtrafiken i länet eller ska hela Sverige/Europa få ta del av en ny motorväg som leder trafiken förbi storstaden???

Till slut enades alla om att ... LÅTA FOLKET BESTÄMMA!!

Genialiskt!

Eftersom de Oeniga Rödgröna inte är speciellt överens i någon fråga så har vi nu fått svar på hur de tänker lösa sina oenigheter .. VI FÅR TA ANSVARET!!

Japp .. så enkelt var det!!

Det är i och för sig inte billigt med folkomröstningar, men det betalar ju folket själva och så blir det inget tjafs med en massa utredningar, fakta och så´nt .. alla sådana oväsentligheter sopas galant ner i det Offentliga, Ofantliga Hålet.

OM jag vill ...!!!!!!!!

Jag sitter och slösurfar bland nyheterna .. suck .. inte ett enda roligt uttalande från Östros eller Sahlin, inga anklagelser mot Moderaterna det är bara aska och vulkaner sida upp och sida ner .. suck!

Men .. plötsligt .. en VÄRLDSNYHET för en skomaniker!!

Lyxskotillverkaren Jimmy Choo tänker satsa på joggingskor! Jag blir alldeles matt av längtan för är det något som saknas på min skohylla så är det skor från Jimmy Choo.

Jag har inga problem med högklackat .. men SÅÅÅ högklackat som Jimmy Choo hittills bjudit på är i mesta laget för en kvinna i min ålder .. eller för vilken kvinna som helst som har ambitionen att kunna röra sig något så när fritt, förresten.

Men blanka, lyxiga joggingskor från Jimmy Choo .. ahhh!! Vill du ha det, frågar Expressen??

OM jag vill!!!

måndag 19 april 2010

Passivitetens röster ...?

Det är parlamentsval i Storbritannien och där befinner man sig i samma situation som vi gjorde för fyra år sedan.

"En impopulär äldre statsminister för ett regeringstrött socialdemokratiskt parti utmanas av en yngre högerledare som på allvar vill locka väljarna i mitten."

Vi röstade bort vår gamla surdeg och fick förnyelse. Väldigt många tyckte inte om det .. plötsligt FÖRÄNDRADES det som var gammalt och vant??? Vi förväntades att göra en del på ANNAT sätt ... SJÄLVA!!!!!!!!!

Under denna tid drabbades hela världen av en finanskris .. men vi klarade oss oväntat bra. Blev vi glada då? Knappast .. allt som var gammalt och van var ju FORTFARANDE förändrat och att avstå från något .. aldrig i livet!! Låt någon ANNAN betala .. någon RIK!!!!

Nu ska VI välja igen .. alternativet är samma trötta politik, aktörerna är samma gamla politiker som vi var så less på för fyra år sedan och vi vet redan nu att de förändringar som genomförts av den nuvarande regeringen ..

.. de kommer vi att få behålla. Dock med tillägget .. "tyvärr, inget går att ändra! Det är de borgerligas fel!!! De rensade det dukade bordet???". Det upprepade Persson med en papegojas envishet i 12 år och det kommer också Sahlin och Östros sjunga i sann socialdemokratisk duett så länge de har någon som vill höra på.

Men det är så många som hoppas och tror och skriver i forum och chattar om den fantasitillvaro som var FÖRUT och som åter ska uppstå ... så vi kanske hamnar där igen, i knät på Göran Persson, fast han rent fysiskt har lämnat både dom och sossarna i sticket!!

Nu vill de konservativa engelsmännen vinna SITT val på samma sätt som Alliansen gjorde för fyra år sedan. Stackars krakar .. engelsmännen är minst lika bakåtsträvande som vi och historien och missnöjet kommer i så fall att upprepa sig.

Den svenske aforistikern Stig Johansson skrev en gång .. "Snart har elektroniken hunnit så långt att vi äntligen kan ge röst åt all vår passivitet."

NU är vi där .. tänker jag när jag läser alla som manar till bakåtskridande!!

"Lögn, förbannad lögn och statistik" ..

.. det citatet kommer från en brittisk politiker vid namn Benjamin Disraeli och aktuellt än i dag. Våra tidningar dräller av statistik nu när det är valår och Aftonbladet verkar ha specialisterat sig på "hemlig" statistik .. vad det nu är för något?

En gång när det var ont om sysselsättning på min dåvarande arbetsplats roade vi oss med att göra statistik över det vi arbetade med. Det låter trist, men var oerhört kul .. alla kom fram till olika sensationella resultat med samma siffror som underlag och så är det .. statistik kan stödja nästan vilket påstående som helst bara man vet hur man ska använda underlaget.

Jag är så trött på medias rapportering .. särskilt i politiska frågor. Läkare har en läkared .. journalister borde också ha en .. för det är de som är mellanhanden/tolken mellan politikens fikonspråk och vårt eget.

Och för att fortsätta citera Disraeli .. "Alla vet vad en mellanhand är: han lurar den ena parten och plundrar den andra."

I Expressen i dag undrar man över varför kvinnorna ratar Alliansen? Ja inte är det för att de vinner några fördelar med oppositionen i alla fall!

Men om jag får komma med en gissning så tror jag det till stor del hör ihop med skriverierna om utförsäkringarna från Försäkringskassan. Det är kvinnorna som är klart överrepresenterade bland de svårdiagnostiserade långtidssjukskrivna, det är kvinnorna som lider av utmattningssymptom, stress och depressioner ... och det är kvinnorna som skulle behöva 4-6 timmar extra per dygn för att orka LEVA lite själva också.

När sjukskrivning är det enda sättet att orka fortsätta vara frisk .. då är indragningar i regelverket ett reellt hot mot familjens hela existens!

Då ägnar man inte en tanke åt vad det kostar samhället, om det överhuvudtaget finns pengar till att bära så stora kostnader och ... framför allt .. så lägger man inte ner någon energi på att försöka se vad oppositionen har för syn på saken.

Att det var den förra regeringen som först bekymmrade sig över de stigande ohälsotalen och beordrade fram den utredning som ligger till grund för dagens åtgärder .. det vill man inte veta.

Man klamrar sig fast vid tanken på att ALLT ska bli som förr .. om bara det blir en annan regering!

Det övergår mitt förstånd att man kan lägga så mycket tillit på ett politiskt "alternativ" (?) som inte vill något? Som dröjer in i det längsta med att presentera sin faktiska politik och som verkar tro att det går att utbilda bort arbetslöshet?? För min del tror jag att det bara får till följd att vi får mer högutbildade arbetslösa .. för det är väl inte bara lågutbildade som är arbetslösa just nu??

Disraeli har sagt mycket odödligt, bland annat .. "Det är mycket lättare att vara kritisk än att ha rätt" ... tänk på det!

söndag 18 april 2010

Vi har i alla fall Linda Rosing kvar!!

Aftonbladet har en liten "artikel" .. eller snarare reklamtext för en artikel för plus-läsare .. om Skandaltjejerna som försvann!!

Expressen har en betydligt fylligare artikel om den som blev kvar!

Rubriken är .. "Jag ser ut som en anka" .. och texten handlar om Linda Rosing. Linda ångrar sin läppoperation och önskar sig mindre bröst och enligt journalisten säger Linda .. "Jag vet att det inte ser klokt ut, jag skäms när jag går på stan för det känns som att alla tittar konstigt på mig."

Men aja baja lilla journalisten .. hur var det egentligen??

För i sin egen blogg skriver Linda själv om intervjun .. Jag skäms inte när jag är ute på stan. Hon fortsätter ..

..jag vill bara säga att jag inte skäms när jag är ute på stan med mitt utseende. Det jag menar är att jag ångrar min läppförsoring och jag skäms över den.

Men jag skäms absolut inte över hur jag ser ut snarare tvärtom, jag tycker om mig och mitt utseende (förutom mina stora bröst då men dom ska snart bort). Annars är allt cool.

Så nu vet vi det .. surprice, surprice .. kvällspressen är inte att lita på!! Linda är helt nöjd med sitt utseende!!

Förutom läppen och brösten då ... fast det var väl inte det artikeln handlade om, eller hur var det nu???????

Jag ber om ursäkt, Marie Picasso!!

Vi lever i en tid när ytan är viktigare än innehållet och jag har själv skrivit flera inlägg där jag pekar på att vi bör se människan i stället för förpackningen. En innehållsrik människa blir vacker om vi besvärar oss med att lära känna honom eller henne.

Och så faller jag själv handlöst rakt ner i samma beteende som jag klandrar andra för!!!

Jag tog mig rätten att döma Marie Picasso efter hennes klädsel och utseende i Körslaget. Jag gjorde mig till och med lite lustig över hennes klädsel, makeup och frisyr. Och eftersom hon kommer från samma ort som Linda Rosing och har varit skolkamrat med Linda Rosing ... så drog jag ett svart, fett likhetstecken mellan henne och Linda Rosing (.. och malen Jansson som Granntanten så målande beskrev i en kommentar till det här inlägget!)

Jag skäms! Jag ber om ursäkt, Marie Picasso!!

Efter att ha följt Körslaget är jag full av beundran över hennes engagemang och förmåga att skapa sammanhållning och gemenskap med sin kör. De gör ett fantastiskt jobb!!!

Marie Picasso har visat sig vara en innehållsrik person, hon vet vad hon vill och hon kan också genomföra det .. jag tog mycket för givet och hade fel!

Jag är också imponerad över att hon törs gå mot strömmen och vill ge sina eventuella vinstpengar till djurskyddet, när alla andra nämner ungdomsverksamheter som egentligen ligger på kommunernas bord.

Man ska inte döma efter ytan .. och det ska jag vara tacksam för.

För här sitter jag och skriver med ett risigt, nytvättat hår som för tankarna till skatboet här utanför .. iförd svarta joggingbrallor modell äldre och urtvättade, en herr-hoodie av märket Hangmatta, bekväm men använd .. och jag antar att Marie Picasso inte skulle bli direkt imponerad.

Vad är det här för kille egentligen???

Jag måste erkänna att jag har varit måttligt intresserad av skriverierna om Moderaternas påstådda valfusk. Det har känts som en intern angelägenhet och jag har inte varit tillräckligt insatt i vad ett provval är eller innebär. Dessutom var jag mycket mer engagerad och upprörd när gamla, senildementa åldringar utan anhöriga bussades till valurnorna av "hjälpsamma" partimedlemmar från ett annat parti en gång i världen.

Men nu börjar jag undra .. vem är han, denne Ibrahim Adan som anmäler moderat efter moderat och till och med inspirerar TV4 till att ställa sig bakom honom?? Vad vill han .. NU .. efter nästan 10 år??

Timingen fattar jag .. det är valår och han vill skada sitt förra parti. Men varför lämnade han moderaterna .. är det en fråga om att ge igen?

Men när jag googlar så ser jag att han numera är folkpartist och då spiller ju hans handlande över på hans nuvarande parti?? Det vimlar av påståenden men jag hittar väldigt lite fakta. Valfusket när Ibrahim Adnan och några andra moderater köpte röster verkar (?) vara väl dokumenterat men det anmäldes inte av Ibrahim själv utan av en kvinna, Fatima Nur som numera är folkpartist, vilket Ibrahim Adan också är. Dessutom är det dessa två som står för "sanningen" som TV4 försökte bygga ett program på??

Det blir 50700000 träffar på namnet när jag googlar! Begränsar jag det till svenska så blir det 82300 .. en omöjlig uppgift.

Men från att ha varit på 9:e plats på Folkpartiets vallista för Sthlm 6 i valet till Landstingsfullmäktige 2006 är nu Ibrahim Adan "passiv medlem". Varför .. vad hände under de här fyra åren?

Det är nästan 10 år sedan Ibrahim Adan var inblandad i de köpta rösterna .. varför kommer det nya namn och nya anklagelser nu??

Det passiva medlemskapet i folkpartiet ifrågasätts på ett par ställen ... det antyds att det är en ny politisk karriär på gång någon annanstans??

Vem håller egentligen i taktpinnen i den här historien??

Just nu börjar det höras en skärande falsk ton i orkestern ... och jag känner att jag skulle vilja veta mer om Ibrahim Adan.

Vem är han egentligen???

lördag 17 april 2010

Jag sitter här och retar upp mig på Alex Schulman!

Jag vet att jag borde låta bli .. men jag kan inte hjälpa det.

Alex Schulmans dotter Charlie skriker! Inte för att hon är arg eller ledsen eller har ont .. hon bara skriker för att hon KAN! Förmodligen har hon också listat ut att det är vansinnigt irriterande och ger henne en del efterlängtad uppmärksamhet.

Jag känner igen det. Det finns ingenting som är så frustrerande som ett skrikande barn. Ljudet kryper in under huden, invaderar hjärnan och spränger trumhinnorna. Nerverna blir som fiolsträngar och man vill bara ruska om älsklingen eller slänga in henne i ett låst rum .. men det gör man naturligtvis inte. Man LIDER .. behärskat!!!

Tills det brister och, åtminstone jag .. och Alex .. skriker tillbaka!!

Så långt är jag med.

Men Alex Schulman tycker att han har VUNNIT!! Jag tyckte att jag hade FÖRLORAT!!

För i ögonen på mitt barn kunde jag läsa besvikelsen över att den människa som hon litade allra mest på i hela världen kunde skrämma henne så. Bära sig åt så obalanserat ... och jag fattade att jag gjort min första spricka i den absoluta tilliten.

Jag skämdes!!

Alex Schulman skriver triumferande .. Pappa vann i skrikmatchen!!!

Ett paradis för en miljöpartist??

Vi bor några mil från en flygplats .. och precis under in- och utfartsbanan. Det HÖRS när planen varvar upp för start och när de landar .. men vi har vant oss och tänker inte så mycket på det.

Men nu är det öronbedövande TYST!

Det är en märklig känsla .. att lyssna efter ljud som inte finns!

Men eftersom vi bor som vi bor, har vi följt alla rapporter om utsläpp, flygbränsle och miljöförstöring i samband med flyg och det är sanslöst vad vi ställer till det när vi längtar efter en solstol i ett fjärran land! Miljöpartiet har åsikter om flyget och jag kan också tänka ibland, att vi och kommande generationer betalar ett högt pris för rätten att förflytta oss snabbt .. vart vi vill .. när vi vill!

Nu är det stilla och tyst i luftrummet i norra Europa .. det måste vara ett paradis för en hängiven miljöpartist .. men ett vulkanutbrott måste ju vara helt naturligt? Askan är väl att betrakta som en naturprodukt? Helt ekologiskt om man ser det så??

Lite trist är det kanske om den medför att sommaren blir kallare .. men är det miljöförstöring på samma sätt som flygtrafiken? Tjänar vi kanske miljöpoäng på det här vulkanutbrottet??

Några som kan tjäna på det här är i alla fall islänningarna! För om vi inte längre kan använda tillräckligt med kärnkraft för att försörja vår industri ... så lär de ha tillräckligt med varmvatten för att överta den. Inget ont som inte har något gott med sig .. för somliga?

Nu kan vi också utvärdera hur mycket vi MÅSTE flyga egentligen .. och åka bil?

Det kan ju vara bra att veta inför kommande förslag om storslagna miljösatsningar??

fredag 16 april 2010

Förtroende?? För vad??

Wanja Lundby-Wedin fick inte vara med som affischnamn för Socialdemokraterna i årets valrörelse. Hennes förtroende är allvarligt skadat .. säger en inflytelserik socialdemokrat till Expressen. Undrar vem??

Men förtroende?? Har vi verkligen förtroende för de åtta utvalda .. Mona, Carin, Leif, Thomas B, Thomas Ö, Ylva, Sven-Erik (vem är det??) och Ibrahim??

Varför då, i så fall??

För hittills har jag inte hört något som jag uppfattar som politiskt mål .. bara en envis fixering vid Alliansens politik. Där är allting FEL, målen är FEL, allt är ORÄTTVIST och kommer att sluta ILLA, skatter höjs/sänks på FEL sätt och FEL saker subventioneras och det blir för LITE av allt??

Men vad vill de själva? Hur ska det finansieras? Har de kommit överens om något med någon? Hur har de tänkt sig det hela?? Det enda vi får veta att det ska bli MER .. av ALLT .. och RÄTTVIST!!!

Men hur?? Det är fortfarande dolt i samma mörker som vulkanutbrottet från Island. Förmodligen är det lika skadligt också .. om vi får för mycket av det?

Den TREDJE maj ska vi få veta??

Varför inte den FÖRSTA MAJ när alla ändå tillbringar dagen i talarstolen??

Kan det vara så illa att socialdemokraterna inte vill låsa sig vid sin politik för att fritt kunna tala om något helt annat??

Det är fem månader kvar till valet och från socialdemokratiskt håll har vi bara fått veta vad de anser om Alliansens politik! Om den tycker de inte .. om nu någon har missat det! Jag tycker det är oförskämt att behandla väljarna på det här nonchalanta viset, det tycker jag!!