onsdag 30 maj 2018

Är det här ens lagligt?Ordföranden för fackförbundet Kommunal,Tobias Baudin, lovar att minst hälften av medlemmarna, ca 250 000, ska rösta på Socialdemokraterna på valdagen.

Det är ju häpnadsväckande. Hur kan han lova bort medlemmarnas röster och hur ska det gå till?

Svaret är att Kommunal ska växla upp för att hjälpa Partiet i valrörelsen. Fram till valdagen, ska förbundsledningen ringa upp medlemmarna och besöka deras arbetsplatser.

Målet är att vi ska prata med hälften av medlemmarna, säger ordföranden Tobias Baudin, som samtidigt lovar att minst lika många – 250 000 – ska rösta på Socialdemokraterna i höstens val.

Det betyder alltså att förbundsledningen tänker använda medlemsregistren för att kontakta medlemmarna och tala om för dem hur de ska rösta?

Bortsett från att förbundsledningen verkar se på medlemmarna som lättledda får eller det lämpliga i att de besöker medlemmarnas arbetsplatser för att ragga sosseröster, känns det tveksamt om det ens är lagligt att använda ett medlemsregister för att sälja ett politiskt budskap, eller något annat som ledningen har behov av eller har lovat bort till någon utomstående? 

Trots oräkneliga mail med information om den ny datalagen gällande personuppgiftsskyddet, GDPR, så har jag dålig koll på vad den innehåller, men jag undrar ändå .. vad säger Datainspektionen om Kommunals hantering av sitt medlemsregister?
måndag 28 maj 2018

En man, tre biologiska barn, en ”afghanson” ..


.. och en 58 år gammal mamma/lärare som är villig att ge upp både man och biologiska barn för en oviss framtid i Afghanistan, om hon kan få byta medborgarskap med den utvisningshotade ”sonen” som bott hos familjen i ett och ett halvt år.


Det är ett oerhört känslosamt brev. Tre äldre syskon som vill dela allt med en älskad lillebror. Föräldrar som vill ta ansvar tills han blir lika självständig som de andra syskonen
Eftersom det inte finns plats i detta lilla land för vår son vill jag ge min plats här i Sverige till min honom. För staten är det ett bra byte. Jag är 58 år och har inte så långt kvar till pension. Jag erbjuder mig att avstå mitt medborgarskap om vår son i gengäld kan få ett medborgarskap.

Jag är helt övertygad om att ”mamman” i det här fallet verkligen, verkligen älskar och har starka band till ”sin son”, i vår familj har vi också levt tillsammans med familjehemsplacerade 14-17-åriga pojkar som blivit som familjemedlemmar.

Men, aldrig någonsin tog jag mig rätten att kalla en annan mammas son för min egen.

På den tiden arbetade Maken inom ungdomsvården och det var fullständigt omöjligt för socialsekreterarna att hitta familjehem som var villiga att ta emot tonårspojkar. Av någon anledning verkar det vara mycket lättare nu? Eller beror det på att ensamkommande flyktingpojkar är mer högstatus .. eller ger bättre betalt?

För hur varm och känslosam du än är så går det inte att komma ifrån att familjen får betalt. En del för omkostnader och en del som arvode.

I vårt hem hamnade de tonåringar som inte klarade grupptrycket på det som då kallades ungdomsvårdsskola. Jag har skrivit om en av dem tidigare och om det bara hade fungerat hade hela familjen behållit honom helt utan ersättning fram till den dagen han hade kunnat klara sig själv.

Den lösningen verkar inte vara aktuell för familjen i Tidaholm?

Sammantaget bodde fyra tonårspojkar och tre flickor i samma ålder i vårt hem under längre eller kortare tid. Några av dem kom vi oerhört nära, andra var tydligt någon annans barn som vi hade till låns. En del av föräldrarna blev vänner, andra var påtagligt och sorgligt frånvarande.

Jag tror att jag kan påstå att jag kände precis som mamman i Tidaholm. Under den här tiden hörde de här tonåringarna till vår familj och vi krävde lika mycket och gav inte mindre till någon enskild familjemedlem. Vi var där och då en sammansvetsat familj som ställde upp för varandra, men inte vid något tillfälle tror jag någon kände en önskan att offra de andra för att ge eller få egna fördelar.

Jag betvivlar väldigt starkt att Tidaholmsmamman verkligen skulle lämna sin man och deras gemensamma tre barn om migrationsministern och Migrationsverkets direktör skulle ge henne en enkel biljett till Afghanistan i utbyte mot ett svenskt medborgarskap för ”det fjärde barnet”.

Avslutningsorden i det känsloladdade brevet .. Jag ställer min plats i Sverige till förfogande. Smörblomman ler mot mig och liljekonvaljens förföriska doft påminner mig om att jag bor i ett rikt land med fantastiska möjligheter. Så jag ber er ge mig möjligheten att få ge min son ett liv och en framtid i Sverige .. hade varit mer trovärdiga om hon erbjudit sig att ta fullt ekonomiskt ansvar för ”sonen” fram till den dag han kunde försörja sig själv. Vem vet, den biologiska familjen kanske till och med kan gå med på en adoption?

Men att lova något som eventuellt kan vara möjligt är väl mer riskabelt än att lova något som är helt ogenomförbart. Om inte annat för att jag är helt övertygad om att Afghanistan inte skulle se 58-årig svensk lärarinna som ”ett bra byte”.


Henrik Alexandersson - Ett rationellt förslag i flyktingdebatten.

lördag 26 maj 2018

(V)in(S)t eller förlust?


Den som är rädd riskerar att göra misstag. Det som är desperat GÖR misstag. Socialdemokrater är både rädda och desperata efter att ha tagit del av de senaste opinionsmätningarna.

Vad gör de då?

De anlitar naturligtvis en KONSULT som får rejält betalt för att tänka ut en ”hemlig” plan som ska få dem att framstå som ett smart, nutidsanpassat och ungt parti.

Vad är då naturligare för denne konsult än att råda partiet att bli mer synligt på NÄTET!! Men på ett SMART sätt då förstås.

Den smartaste idén verkar vara att köpa en annonsplats av Google, sökordsdirigerad till en eller flera platser där den garanterat skapar nya väljare.

Den självklara platsen verkar vara så nära Sverigedemokraterna som möjligt utan att uppgå i själva partiet, och Socialdemokraterna gör nu genidraget att placera sin annons så att alla som söker på SVERIGEDEMOKRATERNA hamnar på en sida som har .. tada!! .. SOCIALDEMOKRATERNA som första alternativ.

Självklart kommer då alla sverigedemokrater att klicka in sig på S och se ljuset, överge SD och därmed hjälpa Löfven att vinna valet så stort att han slipper både Jonas och Gustav.

Smart! Kanske kommer ALLA att klicka in sig på sossarnas annonssida i och bli frälsta och rösta på Socialdemokraterna!!

Jag kan riktigt känna hur förväntansfulla och segervissa de känner sig i partiledningen. Förra valet röstade 801 178 personer på Sverigedemokraterna, det är ju några stycket som kan falla för google-tricket, eller hur?

En liten, liiiiten hake verkar det dock finnas. Enligt vad jag har hört ryktats så kostar en sådan här annons 13 kr per klick? Är det verkligen möjligt?

Om då ALLA Sverigedemokraternas väljare klickar ”fel” och hamnar hos sossarnas annonssida, i stället för på gratis-hemsidan, blir kostnaden en bra bit över 8 miljoner? Om jag inte räknat alldeles fel? Och om Sverigedemokraternas väljare är precis så korkade som sossarna tar för givet så kanske de ”tar fel” mer än en gång, vilket kan göra kostnaden dubbelt så hög!

Vilket skapar två nya frågor. Har LO-medlemmarna betalt in så mycket sedan förra valet och kan ett parti gå i konkurs?

Men väljarkåren består också av jättemånga, jätteobegåvade och obildade människor som inte förstår sitt eget bästa. De måste ju också rösta på Stefan Löfven?

Den andra ”hemliga” planen är att förpassa Sverigedemokraternas kapade hjärtefråga – migrationen - till papperskorgen och bli mer vänster än Vänsterpartiet genom att kapa deras hjärtefråga – vinster i välfärden.

Den stora gruppen obildade kommer fortfarande att tro att sossarna driver SD-politik och gruppen jätteobegåvade kommer att tro att Vänstern får ta del av regeringsmakten om Stefan Löfven vinner statsministerposten.

Vad kan gå fel?

För det kan väl inte vara så att de jättesmarta, nutidsanpassade och ungdomliga Socialdemokraterna underskattar väljarnas förmåga att tänka själva och bilda sig en egen uppfattning?  


fredag 25 maj 2018

Kata(S)trofen ska mötas med en Kri(S)plan!!


Socialdemokraterna har nu en alldeles färsk Krisplan som ska få Sverigedemokraterna och Moderaterna att falla som höstlöv i de kommande opinionsmätningarna.

Ett fyrverkeri av löften och förslag inom välfärdsområdet, sjukvården, skolan och arbetsrätten ska regna som guldglitter över väljarna, samtidigt som partiet erkänner att deras valstrategi hela tiden varit att "fasa ut" invandringsfrågan och kriminalpolitiken från den politiska debatten vid månadsskiftet maj-juni.

I och för sig kom den kappvändningen tidigare än vad jag trodde, men det var väl ingen som på allvar trodde att S-utspelet om en strängare migrationspolitik som presenterades den 4 maj skulle hålla längre än till valdagen?

Nej nu, under galgen, är det mjuka frågor inom välfärdsområdet som gäller. Det ska handla om frågor som berör människor – framför allt i sjukvården och skolan.

Socialdemokraterna har tydligen varit naiva igen. Väljarna reagerade inte som förväntat inför de hårdare tagen i migrationspolitiken. De vill uppenbarligen ha något annat?

Mjuka frågor, alltså? Ja kära nå´n, hoppet är det sista som överger den troende.

Något som aldrig verkar ha slagit sossarna är att ALLA frågor som väljarna upplever som problematiska inom välfärdsområdet är relaterade till migrationen.

Åtstramningarna inom psykvården, äldreomsorgen, sjukersättningen och den personliga assistansen ses som ett kvitto på att regeringen tar från de svaga för att kunna fördela till grupper som ses som mer intressanta.

Skolans problem har helt klart ökat i takt med att fler och fler elever från andra kulturer, utan tidigare utbildning och utan erforderliga kunskaper i språket, fyllt skolorna. Till det kan vi lägga lärarnas problem med anhöriggrupper som reagerar på upplevda och inbillade kränkningar på ett sätt som vi tidigare aldrig har upplevt i svenska skolor.

Vårdens problem ser normalväljaren som en direkt följd av att systemet belastats med fler patienter än det mäktar med. Sjukvårdspersonalen lider av stress, överbelastning och samma kulturkrock som lärarna flyr från.

Polisens ansträngda situation beror inte bara på en valhänt hanterad omorganisation och Dan Eliasson. I väljarnas ögon har det stora flödet av människor från andra länder och kulturer skapat en ny otrygghet och oro som politikerna valt att bortse från.

Men som sagt, det här är frågor som sossarna tänker ”fasa ut från den politiska debatten vid månadsskiftet maj-juni”.

Alla löften om guld och gröna skogar inom välfärdens mjuka frågor kanske inte vänder opinionsvinden snabbt nog, särskilt med tanke på att väljarna förlorat mer än de fått under de senaste 3,5 åren då grupp ställts mot grupp och alltid till de svagastes nackdel. De kanske tänker att det är så dags att komma NU och lova något som förmodligen aldrig kommer att kunna infrias?

Men om nu väljarna inte är så lättlurade som sossarna hoppas, har de en hemlig handlingsplan för att möta nästa nederlag i riksdagen, den 7 juni, om vinster i välfärden. Jag tror det sker samtidigt som de beräknas vinna omröstningen om gymnasieamnestin för 9000 afghaner som ansetts sakna asylskäl i samtliga instanser?

Då kommer nämligen fokus att skifta automatiskt – från migration till välfärd – och då har Sverigedemokraterna allt att förlora, lyder analysen. Samtidigt väntas en sådan diskussion "befrukta" både Socialdemokraterna och Moderaterna.

Ja visst, då glömmer väljarna hur tomhänta sossarna är när det gäller migrations- och välfärdspolitiken och går all in för en politik som riskerar att förstöra alla privata fungerande alternativ inom välfärdsområdet så att skolorna, sjukvården och omsorgen får ännu mer att pyssla med. Då ”befruktas” säkert de partier som ljuger sig blå om oskäliga vinster hos privata utförare i stället för redogöra för förlusterna inom de icke-fungerande kommunala alternativen och då kommer Sverigedemokraterna inte att ha en chans i valet.

Är det verkligen någon som kommer att falla för den hemliga handlingsplanen och riskera att få 4 år till med en regering som ännu inte uppfyllt ett enda av förra valets vallöften?

Det finns ingenting i svensk politik som är ohederligare än hur vänstern framställer den sk "vinstfrågan" och svaren i opinionsredovisningarna blir därefter.


torsdag 24 maj 2018

Om(S)orgskontrakt?


Socialdemokraterna föreslår att alla äldre ska få en fast omsorgskontakt i de kommuner där S får makten efter höstens val.Det är många äldre som använder hemtjänst, men många upplever att det är väldigt många olika kontakter”, säger Magdalena Andersson.

Jag undrar hur det ska fungera i verkligheten? Kommer den fasta omsorgskontakten vara en stressad person på socialkontoret eller den som levererar hemtjänsten?

Men dag är det ju bristen på fast hemtjänstpersonal som gör att de äldre klagar på att ”det är väldigt många kontakter”? I många fall är det till och med helt oerfarna och väldigt unga arbetslösa som motvilligt gästspelar i de äldres hem några veckor/månader innan de får in en fot i någon annan arbetsmarknadsåtgärd som inte är lika ”fysisk” och minutstyrd.

Vem/vilka ska utses till ”fast omsorgskontakt” när omsättningen och avsaknaden av fast personal är ett problem i hela hemtjänsten?

Ett annat problem som Socialdemokraterna har upptäckt nu i valtider är ensamheten bland de äldre.

Vi har de friskaste pensionärerna i EU, men risk för isolering och psykisk ohälsa bidrar till en lägre livskvalitet”, säger Lena Hallengren. ”För att bryta ensamheten bland äldre lovar S att satsa 20 miljoner kronor på Riksidrottsförbundet och 10 miljoner kronor på svenskt friluftsliv. Pengarna ska gå till att främja aktiviteter just för äldre”. Dessutom lovar man 30 miljoner kronor till frivilligorganisationer som arbetar med att bryta isoleringen för äldre.

Nu blir jag lite förvirrad?

Vi har alltså de friskaste pensionärerna i EU och vi har också flera, väldigt livaktiga pensionärsorganisationer som erbjuder kollektiva promenader, boule, dans, föreläsningar, kreativa kurser, modevisningar och andra aktiviteter för just den gruppen, det kan väl inte vara dem som sossarna siktar in sig på?

Däremot så finns det säkert ett stort antal fullt friska äldre som klarar sig alldeles utmärkt utan samhällets insatser, men som ändå löper risk för isolering och psykiska ohälsa som bidrar till en lägre livskvalitet. Men om de själva inte söker kontakt med andra människor, pensionärsorganisationer eller andra riktade verksamheter för äldre, hur ska då Riksidrottsförbundet och företrädarna för svenskt friluftsliv kunna hitta dem?

Dörrknackning hemma hos alla över 65 eller 70?

Jag förutsätter därför att sossarnas hjärteknipande förslag riktar sig till dem som redan finns inskrivna i omsorgen. Förslaget fördelas på ..

20 miljoner kronor per år för att stimulera föreningsidrott, och 10 miljoner kronor årligen för att stimulera friluftsliv för äldre.

Stödet går via Riksidrottsförbundet och Svenskt friluftsliv till förbund och föreningar.

30 miljoner kronor per år till frivilligorganisationer för att ordna aktiviteter som matlag, promenader, konserter, sommarkollo för äldre och studiecirklar.

Fast kontaktperson för alla som har hemtjänst. Finansieras på kommunal nivå och gäller de kommuner som får S-styre efter valet.

Nu är det ju inte så att vem som helst får hemtjänst bara för att h*n vill ha det.

Många lider av olika grader av demens, andra kan inte ta sig utanför dörren utan stöd och hjälp, inte laga mat, inte sköta sin hygien, inte klara av toalettbesök, kanske inte ens komma ur sängen eller aktivera sig utan stöd och hjälp. Gränsen för att få hemtjänst ligger inte över utan långt under begreppet ”pigg och rask” så att säga.

Dessa personer ska alltså på något sätt transporteras till platser där de ska ingå i matlag, promenera i naturen och delta i konserter och studiecirklar .. enbart med hjälp från föreningslivet och föreningsidrotten?

Det känns minst sagt inte riktigt genomtänkt och eftersom jag tillhör Monty Phyton-generationen så ser jag för mitt inre öga den spännande fotbollsmatchen mellan dementa och rörelsehindrade eller sökinsatserna efter ”friluftslivet” när frivilligarbetarna inom föreningslivet och idrottsrörelse räknat ihop gruppen och upptäckt att hälften saknas.

För att inte tala om det sjönära friluftslivet på äldrekollot när alla ska ner i vattnet och helst upp igen.

Men det kanske blir kul? Dagen då jag själv tvingas in i omsorgens tvångströja är kanske inte så avlägsen som jag tror och då känns det ju hoppingivande att tänka sig möjligheten att krypa in under en gran och dö borttappad i skogen i stället för bortglömd i en säng som jag inte kan ta mig ur.

Men sammantaget tycker jag att det här är en typisk sosse-puh-idé ..

"När en björn med en mycket liten hjärna tänker ut saker upptäcker han ibland, att en idé som verkade riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på"

tisdag 22 maj 2018

Äntligen klara besked från Socialdemokraterna!


Regeringen vill inte tala så mycket om kostnader i samband med migrationsdebatten. ”Vi har råd”, har det sagts från regeringshåll. Svensk ekonomi har aldrig varit bättre, stabilare eller mer välskött, har Magdalena Andersson låtit meddela, om än med andra ord.

Det finns alltså pengar över till subventionerade elcyklar, till i första hand storstadsinvånarna, och gratis resor i kollektivtrafiken för sommarlediga ungdomar, allt för att göra Vänsterpartiet lätthanterligt .. samt en gymnasieamnesti värd ca 3 miljarder för att hålla Miljöpartiet på mattan.

Ingen ställer grupp mot grupp. Det finns pengar så att det räcker till alla.

I varje fall till NÄSTAN alla.

För någonstans måste ju gränsen ändå gå, eller hur? Tråkigt nog går gränsen precis där Selma och hennes föräldrar befinner sig. En vardag där varje dygn handlar om livet för ett funktionshindrat barn vars enda möjlighet att överleva är sondmatning. Något som Högsta Förvaltningsrätten nyligen fastslog skulle räknas som en måltid och därmed ett grundläggande behov som gav rätt till personlig assistans.

Trots att Annika Strandhäll sparkat Anne-Marie Begler under förnedrande former kvarstår besparingskraven på barn med behov av ständig tillsyn, som t. ex Selma, och Försäkringskassan spiller ingen tid på eftertanke när de nästan omedelbart ”tolkar” den gynnande domen till något helt annat.

De äldre som är i behov av hjälp faller också utanför gränsen för vad Sverige har råd med. Över hälften av dem som betalar för hemtjänst har så försämrad livskvalitet, näringsfattig mat och dålig tillsyn att de riskerar undernäring.

Men som sagt, någonstans måste ju ändå gränsen dras och det är ju inte så att regeringen ställer grupp mot grupp. Nej, verkligen inte, det är lagen och tolkningen av lagen som gäller .. lika för alla.

Eller?

På twitter slår sig Morgan Johansson för brösten och tar åt sig äran för att ungdomar i Skåne kan åka gratis i kollektivtrafiken i sommar.

Det skulle han inte ha gjort enligt Jonas Sjöstedt som raskt replikerar att detta minsann är en fin reform signerad av Ulla Andersson och Vänsterpartiet!!

Morgan Johansson svarar direkt .. vi har gjort det tillsammans men det hade inte varit möjligt om VI inte stramat åt migrationspolitiken!!

Här erkänner Morgan Johansson att det är nödvändigt att ställa grupp mot grupp .. om vi inte stramat åt 2015, så hade vi inte haft något reformutrymme kvar. Om man vill styra Sverige på riktigt, så kan man inte vara alla goda gåvors givare. Man måste också kunna fatta svåra men nödvändiga beslut.

De svåra men nödvändiga åtstramningarna i migrationspolitiken har alltså skapat reformutrymme för gratis busskort till sommarlediga ungdomar i Skåne? Och förmodligen också till ca 3 miljarder för en specialdesignad lagändring som ger en helt unik gymnasieamnesti till 9000 särskilt utvalda som saknar asylskäl och därmed nekats uppehållstillstånd i landet?

Men de räckte inte till Selma?
lördag 19 maj 2018

Puh???"Nalle Puh tittade på sina två tassar. Han visste att den ena var den högra. Och han visste, att när man har bestämt vilken som är den högra så är den andra den vänstra. Men han kunde inte komma ihåg hur man skulle börja".

fredag 18 maj 2018

Going down and going down and .. ?
Framtiden ser inte så ljus ut för Socialdemokraterna trots att de serverar både samma migrationspolitik som Sverigedemokraterna OCH lika generösa regler för ensamkommande vuxna som Miljöpartiet.

Dessutom kryddas anrättningen med ett specialdesignat TRYGGHETSPROGRAM och en LO-finansierat film där alla kan se hur katastrofalt det skull bli i landet om något annat parti skulle komma till makten.

Men väljarna strömmar i fel riktning och till och med kvinnorna som varit de mest sossetrogna lämnar det sjunkande (s)keppet?

Vad är det för fel på folk?

The level is going down, down, down and down .. och det är oliidligt spännande!tisdag 15 maj 2018

Socialdemokraterna vann regeringsmakten 2014 – men förlorade partiet!


 "För sossarna är det här förmodligen den sista dansen" .. skrev jag den 4 juli 2014. Alltså INNAN valet?

Herregud, jag kanske är synsk?

”Sossarna som var så stora, så stolta och så oövervinnerliga?

Det är så sorgligt. Det är hela min tonårstid. Det är som att avskaffa gröt på julafton, nubbe på midsommar och Kalles Kaviar på hårt bröd. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva den här dagen.

Om de "förlorar" det här valet är de i bästa fall ett helt vanligt 20-30% parti nästa val, och om de "vinner" så kommer de aldrig mer i närheten av regeringsmakten när det står klart att de inte kan leverera ren sossepolitik utan måste tära på tillgångarna genom att mata .. framför allt .. Miljöpartiet, med miljarder. Vänsterpartiet är nog nöjda med mindre, men om det värsta kommer till det värsta och F! kravlar sig in i riksdagen, vill nog Gudrun också vara med och leka med skattepengarna.

Blir det överhuvudtaget en regering så blir den lika populär som EU.

Då tror jag att sossarna har dansat sin sista dans och att en politisk epok har gått ur tiden. Vilket var Miljöpartiets och Maria Wetterstrands mål, tydligt uttalat i en intervju inför förra valet.

Så det är väl bara att gratulera Sveriges dyraste och mest mediahypade parti”.

Måndagen den 25 maj 2015, för nästan exakt tre år sedan tog jag upp ovanstående citat igen:

Det är kanske inte så ofta jag får anledning att utbrista .. Vad var det jag sa!! .. och i det här fallet så är det inte så värst roligt heller. Men visst blev det så, sossarna "vann" och förlorade partiet.

För ett år sedan så sa vi att det kanske behövdes ett regeringsskifte för att krossa den svenska välfärdsmyten om rättigheter utan varken skyldigheter eller eget ansvar, från vaggan till graven. Men att den skulle krossas så dramatiskt hade vi ingen aning om.

Det verkar som om Miljöpartiet fungerar som en omvänd hartass på dem som de samarbetar med för tillfället.

Först var det Mona Sahlin som skulle bli Sveriges första kvinnliga statsminister med hjälp av Miljöpartiet .. och det vet vi ju hur bra det gick.

Sedan föll Fredrik Reinfeldt för Miljöpartisternas löften om att en överenskommelse gällande migrations- och asylpolitik skulle förinta SD genom att de lämnades utan inflytande i den frågan .. och det vet vi ju har bra det gick.

I dag är Miljöpartiet plötsligt det parti som Sverigedemokraterna oftast röstar lika som i riksdagen(?), vilket kanske är förklaringen till att sossarna dalar i opinionsmätningarna men inte Miljöpartiet?

Och nu är det Stefan Löfven som klamrar sig fast vid statsministerposten med hjälp av Miljöpartiet .. och vi anar hur det kommer att sluta, eller hur?

Men handen som manövrerar marionetten Löfven vem tillhör den? Miljöpartiet, Vänstern eller svensk medie- och kulturelit, det vete sjutton.

Vad vi däremot vet är vad Miljöpartiets påverkan på maktlystna  statsministerkandidater har resulterat i. Som Johan Westerlund skriver under rubriken Bondförnuft där han redovisar för vad det kostar att gå in oförberedd i ett regeringssamarbete med Miljöpartiet ..  ”Jag .. [Vi] ..kan bara konstatera att även om vi får hejd på de volymer som anländer idag så kommer integrationsarbetet som ligger framför oss kunna sysselsätta oss för 20-30 år framåt innan vi på något sätt kan andas normalt igen”.

Grattis alla ni som nu tar era första steg ut i vuxenlivet. Ungefär samtidigt som era barn är lika gamla som ni är nu kommer, kanske, den utlovade vinsten att betalas ut.

”För att krossa den svenska välfärdsmyten är det kanske nödvändigt att vi byter regering oavsett vad det kommer att kosta” .. skrev jag den 31 januari förra året, men då hade jag ingen aning vilket högt pris vi kommer att få betala för Miljöpartiets orealistiska visioner, som inte bara bakbundit två statsministrar utan också gett Sverigedemokraterna fler väljare än de någonsin kunnat drömma om.

I dag är det den 15 maj. Om fyra månader är valet över och vi sitter förmodligen storögda och iakttar hur de stora elefanterna dansa runt den som funnits mitt i rummet hela tiden.


Det ska bli intressant att få se vem som tar vem och om det är några som är sugna på att dansa en avslutande dödsdans med de sönderfallande Socialdemokraterna?

Om det skulle inträffa är jag nästan till visshet övertygad om att vi får ett nyval innan 2020 och då kanske jag får plocka fram det här inlägget igen som bevis på att jag troligen ÄR synsk!


måndag 14 maj 2018

Stefan Löfven och Gud. Om någon undrar vad jag håller på med så njuter jag av hägg och syren som i år blommar exakt samtidigt. Dessutom är jag strängt sysselsatt med att rensa bort allt ogräs som jag förmodligen borde ha rensat bort redan innan vintern.

Medan jag står där på knä i rabatten, får jag en konstig känsla av att jag inte längre är ensam och när jag vänder mig om står där en tunnhårig, milt leende, välklädd man med ett litet gulligt barn i ena handen och bibeln i den andra.

Här du läst den här?

Nja, det kunde jag inte precis påstå och framför allt så var jag inte så överdrivet intresserad av att diskutera det där och då. Men ett gulligt, storögt barn avvisar du ju inte hur som helst, en inställning som jag tydligen delade med ”vakthunden” Milly som eskorterat paret ända fram till mig på baksidan av huset.

I den här boken står det hur du kan bli lycklig, vet du det?

Nu är jag ju lycklig ändå och så tror jag bergfast på att det är mina handlingar som räknas och inte antalet böner och knäfall om det nu är så att Sankte Per står och väntar den dag jag rensat mitt sista ogräs. Skulle det vara så att jag tror fel inbillar jag mig att jag i alla fall hellre blir kvar utanför pärleporten än söker de knäfallande, bedjande och förlåtna syndarnas sällskap.

Vi enades om att det fanns ett värde i att chansa på goda gärningar hellre än falska budskap, den tunnhårige mannen och jag. Rackarkotten tyckte att vi kunde ha behållit barnet som i sin tur ogärna skildes från hunden som fadern inte visade det minsta lilla intresse. Lite korkat kan man tänka eftersom jag hade varit mer benägen att lyssna på någon som prisade min fantastiskt fina hund?

Men lite tankar på Gud lämnade paret kvar efter sig.

Gud skapade allt på sex dagar och vilade på den sjunde, om jag minns rätt.

Det var effektivt och framför allt blev det ganska bra.

Stefan Löfven fick 48 månader på sig att visa vägen till det socialdemokratiska paradiset och slarvade bort drygt fyra månader på att bilda regering, tråckla ihop en budget som blev nerröstad, utlysa nyval och ingå en DÖverenskommelse.  Men jag vill inte påstå att jag är imponerad av resultatet.

Det var inte direkt effektivt, men förmodligen helt utmattande eftersom han sedan vilade i fyrtio månader innan han vaknade upp med budskapet att ALLT som tidigare lovats, gjorts fel, borde ha gjorts rätt och framför allt INTE har gjorts alls under viloperioden kommer att tillrättaläggas, erbjudas och återskapas tillsammans med en hel massa nya härliga förmåner och trygghetsskapande insatser.

Bud(s)kapet beräknas ta ytterligare fyra månader i anspråk, inräknat all information om vad ALLA ANDRA partier tidigare har gjort eller kommer att göra för att förstöra landet om någon händelsevis inte har förstått regeringens storartade, hemliga, plan som kläckts under fyrtiofyra månaders planerande och tänkande.

I det socialdemokratiska budskapet framgår det hur du kan bli lycklig, vet du det?

Ge bara Socialdemokraterna fyrtioåtta månader till så kommer de att återskapa både Folkhemmet, Välfärdstryggheten, 60-talet, den Svenska Modellen och Paradiset (för de olönsamma som sorterats bort).

Så när jag sitter här omgiven av hägg, syren och ogräs, en svensk högsommardag i maj efter ett besök av Jehovas Vittnen, då känns det banne mig som att det förmodligen är smartare att tro på Gud än på Stefan Löfven.


onsdag 9 maj 2018

Migrationspolitiken – en valfråga eller en ödesfråga?

Jag tror att vi kan enas om att om migrationen ska fungera i Sverige de kommande åren så måste vi lägga om migrationspolitiken .. sa Ulf Kristersson så vuxet han förmådde.

En parlamentarisk utredning måste hålla sig till goda demokratiska principer, vilket betyder att alla partier får vara med .. tyckte Ebba Busch Thor.

Det är hårresande att tänka sig att diskutera med Sverigedemokraterna .. fastslog Stefan Löfven, skakad i grunden vid tanken på att någon ska märka att han kopierat just det partiets partiprogram.

Jag börjar inte med att utesluta några partier .. menade Ulf Kristersson, som inte stänger dörren för något parti när det kommer till att föra samtal om en sådan överenskommelse i framtiden, men han medgav nästan samtidigt att han blivit misstolkad om någon tolkat hans uttalade som att han tänkte samarbeta med Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna har de värderingar de har och det är så långt ifrån ett människovärde som man kan komma. De vill inte stå upp för asylrätten så det är fullständigt meningslöst .. röt Stefan Löfven, som i och med det trampade över gränsen till fake news, eftersom SD tydligt och klart och sedan länge har haft asylrätten inskriven i sitt program ..

Sverigedemokraterna värnar om asylrätten, men vill samtidigt betona att rätten att söka asyl inte är detsamma som rätten att bli beviljad asyl. Flyktinginvandringen bör vara begränsad till en mindre mängd flyktingar som uppfyller kraven i FN:s flyktingkonvention och som endast beviljas tillfälliga uppehållstillstånd under den period som de livshotande konsekvenserna av den konflikt eller naturkatastrof man har flytt ifrån varar. Flyktingpolitiken skall annars primärt vara inriktad på att hjälpa flyktingar på plats, i krisområdenas närhet”.

Jan Björklund för sin del kan inte tänka sig att sitta i en regering där ett av Allianspartierna gör upp över blockgränsen utan de övrigas stöd. En sådan uppgörelse måste innefatta Allianspartierna och Socialdemokraterna. Hela Alliansen måste vara med .. annars vill inte han vara med i Alliansen alls. Det behövs en bred migrationsuppgörelse mellan Alliansen och S. Otänkbart för mig att SD ingår i den.

Någon på twitter ruttnade på pajkastningen och lade ut en lista på Socialdemokraternas värdegrundsrötter.

klicka på bilden för att få den läsbar

Jimmie Åkesson suckar .. jag har större ambitioner än att sitta och vänta på att Ulf Kristersson ska ringa mig om ett eventuellt samtal efter valet. Jag tror att vi (SD) kommer att få ett betydande inflytande över politiken efter den 9 september.

Annie Lööf kräver plats i migrationsförhandlingarna och tycker att Sverige behöver en ansvarsfull, stabil, långsiktig migrationsöverenskommelse mellan Alliansen och över blockgränsen. SD kan inte diktera villkoren för ett sådant innehåll. Det ansvarsfulla, långsiktiga och stabila ska det naturligtvis beslutas om efter valet när hon, Stefan, Jonas och Gustav redan har godkänt en ansvarslös lagändring till förmån för 9000 afghanska unga män som saknar asylskäl.

Vad Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin tycker och tänker om eventuella migrationsförhandlingar och vilka som i så fall bör ha rätt att delta i dem har vi ännu inte fått ta del av. Möjligen anser de att allt är bra som det är eller så räknar de med att det hela bara är luft och slöseri med tid eller så vässar de knivarna för att sänka hela överenskommelsen?

För visst måste väl Vänstern och Miljöpartiet få vara med och bestämma om det som ska bli ansvarsfullt, stabilt och långsiktigt?

Jag blir så trött. Vad handlar detta gemensamma och plötsliga intresse för en migrationsöverenskommelse om? Egentligen?

Sverigedemokraternas värderingar och människosyn?

Socialdemokraternas värderingar och människosyn?

Att splittra Alliansen? Eller regeringen?

Är det bara valtaktik, som är bortglömd i samma ögonblick som vallokalerna stängs? Eller en ödesfråga för landet?

Kanske är det bara tomma ord som uttalas för att dölja att ingen har den blekaste aning om hur de ska hantera den soppa de gemensamt har rört ihop för att få Miljöpartiets stöd i en svag regering?

Eller siktar de in sig på en migrationsöverenskommelse som kommer att resultera i beslut som är lika trovärdiga som Anders Ygemans löfte att utvisa 80 000 av dem som vistas och arbetar illegalt i landet?

Jag vet i alla fall vad det INTE handlar om - framtiden, livet, tryggheten och vardagen för väljarna.

måndag 7 maj 2018

”Exakt varför sexualbrotten ökar tror jag ärligt talat inte att någon vet?” .. .. sa Ulf Kristersson i gårdagens partiledardebatt. De övriga partiledarna, med undantag för Jimmie Åkesson, var lika förbryllade och oförstående.

Möjligen kunde det bero på undantag i turordningsreglerna på arbetsmarknaden?? .. hasplade Stefan Löfven ur sig, vilket framkallade kvällens enda spontana glädjeyttring hos publiken. Ett uttalande han nog får bära med sig under hela valrörelsen.

Ingen hade en susning om hur ökningen av våldtäkter och sexuella övergrepp skulle kunna hejdas, men däremot var det gott om förslag vad som kunde göras EFTER det att våldtäkterna och övergreppen redan hänt?

Kvinnojourer! Samtyckeslag!! Sexualundervisning! Skyddat boende! Prata med de egna barnen om värderingar?

Det är för sorgligt. När det gäller gruppvåldtäkter går till och med Aftonbladet ut med att 27 av 112 dömda förövare är födda i Sverige, varav 13 av två svenskfödda föräldrar. 82 är födda utanför Europa. Vanligaste medborgarskap är: Sverige (41), Afghanistan (25), Irak (9) och Somalia (7). Sannolikheten att siffrorna när det gäller enskilda våldtäkter och övergrepp är fördelade ungefär på samma sätt är nog ganska stor.

Men våra partiledare vet inte. De förstår ”ärligt talat” ingenting? HUR kan det komma sig att denna ökning skett så PLÖTSLIGT under de senaste åren????

En ung kvinna .. påfallande ofta under 15 år .. som blir våldtagen ska alltså kunna bevisa att hon inte gett sitt samtycke till våldtäkten, annars får förövaren/förövarna
stanna i landet och belönas med strafflindring eftersom han/de ”inte visste att våldtäkt var olagligt” trots att de ”anpassat sig och fått rötter i landet”? Förövarna erbjuds en kurs i sex och samlevnad och offret erbjuds samtal på kvinnojouren och/eller ett skyddat ett boende .. och vips så är problemet löst?

Det vi fick se och höra kändes lika tillförlitligt som om läkarna skulle erbjuda cancerpatienter informationskurser i palliativ vård medan de väntar på att få fullständig diagnos och behandling.

Och så kom då frågan som hade varit omöjlig att ställa för bara några år sedan .. Vem tycker att antalet flyktingar till Sverige bör minska? Ja eller nej!

Men att svara på den frågan var inte lika lätt som att ställa den, av åtta partiledare svarade två med ett kraftfullt JA och 6 med ett lika kraftfullt NJAEJ?

??

Så mycket var Stefan Löfvens löften om ett kraftigt minskat flyktingmottagande värda.