onsdag 9 maj 2018

Migrationspolitiken – en valfråga eller en ödesfråga?

Jag tror att vi kan enas om att om migrationen ska fungera i Sverige de kommande åren så måste vi lägga om migrationspolitiken .. sa Ulf Kristersson så vuxet han förmådde.

En parlamentarisk utredning måste hålla sig till goda demokratiska principer, vilket betyder att alla partier får vara med .. tyckte Ebba Busch Thor.

Det är hårresande att tänka sig att diskutera med Sverigedemokraterna .. fastslog Stefan Löfven, skakad i grunden vid tanken på att någon ska märka att han kopierat just det partiets partiprogram.

Jag börjar inte med att utesluta några partier .. menade Ulf Kristersson, som inte stänger dörren för något parti när det kommer till att föra samtal om en sådan överenskommelse i framtiden, men han medgav nästan samtidigt att han blivit misstolkad om någon tolkat hans uttalade som att han tänkte samarbeta med Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna har de värderingar de har och det är så långt ifrån ett människovärde som man kan komma. De vill inte stå upp för asylrätten så det är fullständigt meningslöst .. röt Stefan Löfven, som i och med det trampade över gränsen till fake news, eftersom SD tydligt och klart och sedan länge har haft asylrätten inskriven i sitt program ..

Sverigedemokraterna värnar om asylrätten, men vill samtidigt betona att rätten att söka asyl inte är detsamma som rätten att bli beviljad asyl. Flyktinginvandringen bör vara begränsad till en mindre mängd flyktingar som uppfyller kraven i FN:s flyktingkonvention och som endast beviljas tillfälliga uppehållstillstånd under den period som de livshotande konsekvenserna av den konflikt eller naturkatastrof man har flytt ifrån varar. Flyktingpolitiken skall annars primärt vara inriktad på att hjälpa flyktingar på plats, i krisområdenas närhet”.

Jan Björklund för sin del kan inte tänka sig att sitta i en regering där ett av Allianspartierna gör upp över blockgränsen utan de övrigas stöd. En sådan uppgörelse måste innefatta Allianspartierna och Socialdemokraterna. Hela Alliansen måste vara med .. annars vill inte han vara med i Alliansen alls. Det behövs en bred migrationsuppgörelse mellan Alliansen och S. Otänkbart för mig att SD ingår i den.

Någon på twitter ruttnade på pajkastningen och lade ut en lista på Socialdemokraternas värdegrundsrötter.

klicka på bilden för att få den läsbar

Jimmie Åkesson suckar .. jag har större ambitioner än att sitta och vänta på att Ulf Kristersson ska ringa mig om ett eventuellt samtal efter valet. Jag tror att vi (SD) kommer att få ett betydande inflytande över politiken efter den 9 september.

Annie Lööf kräver plats i migrationsförhandlingarna och tycker att Sverige behöver en ansvarsfull, stabil, långsiktig migrationsöverenskommelse mellan Alliansen och över blockgränsen. SD kan inte diktera villkoren för ett sådant innehåll. Det ansvarsfulla, långsiktiga och stabila ska det naturligtvis beslutas om efter valet när hon, Stefan, Jonas och Gustav redan har godkänt en ansvarslös lagändring till förmån för 9000 afghanska unga män som saknar asylskäl.

Vad Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin tycker och tänker om eventuella migrationsförhandlingar och vilka som i så fall bör ha rätt att delta i dem har vi ännu inte fått ta del av. Möjligen anser de att allt är bra som det är eller så räknar de med att det hela bara är luft och slöseri med tid eller så vässar de knivarna för att sänka hela överenskommelsen?

För visst måste väl Vänstern och Miljöpartiet få vara med och bestämma om det som ska bli ansvarsfullt, stabilt och långsiktigt?

Jag blir så trött. Vad handlar detta gemensamma och plötsliga intresse för en migrationsöverenskommelse om? Egentligen?

Sverigedemokraternas värderingar och människosyn?

Socialdemokraternas värderingar och människosyn?

Att splittra Alliansen? Eller regeringen?

Är det bara valtaktik, som är bortglömd i samma ögonblick som vallokalerna stängs? Eller en ödesfråga för landet?

Kanske är det bara tomma ord som uttalas för att dölja att ingen har den blekaste aning om hur de ska hantera den soppa de gemensamt har rört ihop för att få Miljöpartiets stöd i en svag regering?

Eller siktar de in sig på en migrationsöverenskommelse som kommer att resultera i beslut som är lika trovärdiga som Anders Ygemans löfte att utvisa 80 000 av dem som vistas och arbetar illegalt i landet?

Jag vet i alla fall vad det INTE handlar om - framtiden, livet, tryggheten och vardagen för väljarna.

8 kommentarer:

 1. För mig är migrationspolitiken en ödesfråga. Visst är skattenivån eller skol- och vårdval intressant men de är helt sekundära i jämförelse med migrationen. Sedan några månader är min bild klar. S och M kan lägga om sin politik hur mycket de vill men de har inte brett stöd i sina partier, så det kommer inte ske i praktiken. Visar de inte genom mycket tydlig handling, innan valet, var de står kommer kommer jag rösta SD.
  För att se vad jag kommer ge min röst var jag och lyssnade på Jimmy Åkesson på Långholmen i helgen , jag har aldrig varit på något politiskt möte eller evenemang tidigare.
  Inget konstigt, barnfamiljer, pensionärer, kvinnor, män m.m. Såg inga lågpannade as dock.
  Det var onödigt mycket prat om misslyckad integration och "vad var det vi sa" men efter SD´s ökenvandring förstår jag det. Visst hade det varit trevligt med lite visioner men prio för mig är att känna att jag tror på att Sverige kan bli ett bra land för min son och framför allt dotter att leva i. Så känns det inte just nu.  SvaraRadera
 2. Det är många grisar som vi förväntas köpa i säcken. Kan vi förvänta oss att ett parti som ignorerade läckorna i Transportstyrelsen i otaliga månader, nu skall kunna både ta och genomdriva beslut? Kan vi förvänta oss att den opposition som jobbat heltid på att inte få någon som helst makt, nu skall ta tömmarna?

  I September röstar jag inte på den som haft möjlighet att göra något, men suttit och pillat sig i naveln - det kan de fortsätta göra i landets landshövdingepalats framöver.

  När man har klövertvåan framför sig på bordet, är det alltid värt att dra ett nytt kort.

  SvaraRadera
 3. För mig blev böneutropen en ödesfråga.... och en valfråga.

  Lägger jag till detta gängvåldtäkter,vård och välfärd för illegala, begreppet ensamkommande flyktingbarn (som jag ser som ett begrepp och inte någon sanning) och våra egna fattigpensionärers situation så behöver jag inte lyssna på några politiker längre. Mitt val är klart och det blir inte på sjuklövern vad de än säger eller försöker åstadkomma nu.

  Böneutropen blev signalen till segregering. Jag vill inte ha integration längre. Tror inte på det. Börjar också tro att all migrationspolitik är för sen.

  Vet dock inte riktigt vart detta leder

  SvaraRadera
 4. Är det någon av toppolitikerna som har en plan eller ens funderar på hur fler än 100 000 främmande män i vapenför ålder skall förpassas ur riket?
  Vi är ockuperade och det finns för många quislingar och tysketöser i Sverige!

  SvaraRadera
 5. @anonym 20.05: Hyr in Blackwater (numera Academi).De fixar jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte någon lust att bli ockuperad av USA och NATO!
   Finns det inga vikingar kvar?
   En som gjorde lumpen 1969

   Radera
 6. Nuvarande invandring är definitivt en ödesfråga för Sverige.

  Antingen vill man att våra tidigare värderingar skall gälla (före 1950 t ex)

  Eller också befinner vi oss på ett sluttande plan utan återvändo.

  Då spelar det ingen roll att land och sjö är fantastisk (som dessa dagar) därför livsmiljön blir förstörd.

  Att SD sept 2018 blir så stora som möjligt är enda chansen.

  Annars är det bara att leta efter ett annat land (och jag har fyllt 70).

  SvaraRadera
 7. Hej anybody! SVD:s citerade "utredning" avseende hur illa migranter behandlas i Sverige får mig att ställa frågor:
  1. Varför väljer så många från fjärran länder att komma just till Sverige?
  2. Varför godkänner nuvarande regering denna "rapport" och fortsätter att ta in många migranter?
  Ärendet kan med fördel lyftas i KU!

  SvaraRadera