lördag 26 maj 2018

(V)in(S)t eller förlust?


Den som är rädd riskerar att göra misstag. Det som är desperat GÖR misstag. Socialdemokrater är både rädda och desperata efter att ha tagit del av de senaste opinionsmätningarna.

Vad gör de då?

De anlitar naturligtvis en KONSULT som får rejält betalt för att tänka ut en ”hemlig” plan som ska få dem att framstå som ett smart, nutidsanpassat och ungt parti.

Vad är då naturligare för denne konsult än att råda partiet att bli mer synligt på NÄTET!! Men på ett SMART sätt då förstås.

Den smartaste idén verkar vara att köpa en annonsplats av Google, sökordsdirigerad till en eller flera platser där den garanterat skapar nya väljare.

Den självklara platsen verkar vara så nära Sverigedemokraterna som möjligt utan att uppgå i själva partiet, och Socialdemokraterna gör nu genidraget att placera sin annons så att alla som söker på SVERIGEDEMOKRATERNA hamnar på en sida som har .. tada!! .. SOCIALDEMOKRATERNA som första alternativ.

Självklart kommer då alla sverigedemokrater att klicka in sig på S och se ljuset, överge SD och därmed hjälpa Löfven att vinna valet så stort att han slipper både Jonas och Gustav.

Smart! Kanske kommer ALLA att klicka in sig på sossarnas annonssida i och bli frälsta och rösta på Socialdemokraterna!!

Jag kan riktigt känna hur förväntansfulla och segervissa de känner sig i partiledningen. Förra valet röstade 801 178 personer på Sverigedemokraterna, det är ju några stycket som kan falla för google-tricket, eller hur?

En liten, liiiiten hake verkar det dock finnas. Enligt vad jag har hört ryktats så kostar en sådan här annons 13 kr per klick? Är det verkligen möjligt?

Om då ALLA Sverigedemokraternas väljare klickar ”fel” och hamnar hos sossarnas annonssida, i stället för på gratis-hemsidan, blir kostnaden en bra bit över 8 miljoner? Om jag inte räknat alldeles fel? Och om Sverigedemokraternas väljare är precis så korkade som sossarna tar för givet så kanske de ”tar fel” mer än en gång, vilket kan göra kostnaden dubbelt så hög!

Vilket skapar två nya frågor. Har LO-medlemmarna betalt in så mycket sedan förra valet och kan ett parti gå i konkurs?

Men väljarkåren består också av jättemånga, jätteobegåvade och obildade människor som inte förstår sitt eget bästa. De måste ju också rösta på Stefan Löfven?

Den andra ”hemliga” planen är att förpassa Sverigedemokraternas kapade hjärtefråga – migrationen - till papperskorgen och bli mer vänster än Vänsterpartiet genom att kapa deras hjärtefråga – vinster i välfärden.

Den stora gruppen obildade kommer fortfarande att tro att sossarna driver SD-politik och gruppen jätteobegåvade kommer att tro att Vänstern får ta del av regeringsmakten om Stefan Löfven vinner statsministerposten.

Vad kan gå fel?

För det kan väl inte vara så att de jättesmarta, nutidsanpassade och ungdomliga Socialdemokraterna underskattar väljarnas förmåga att tänka själva och bilda sig en egen uppfattning?  


5 kommentarer:

 1. Hej.

  Att tänka själv och bilda sig en egen uppfattning är rasism/fascism/nazism/islamofobi.

  Henrik Arnstad och Daniel Pohl har underrättats.

  Skämt åsido: för en sosse finns inga alternativ och endast onda eller dumma röstar annat än sosse. Därför ser deras valkampanjer alltid idiotiska ut.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Tror du som jag att det blir Mona eller Margot som får ta över efter Löfven i höst? DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Det blir teflonYlva!

   Radera
 2. Margot är väl fortfarande något av ett sossehelgon så risken finns, men ska jag satsa pengar så läggar jag dem på Ygeman eller Shekarabi.

  Ygeman var ju oerhört populär 2015 och sossarna har ju inte varit särskilt vakna vare sig före eller efter så de tror nog att han fortfarande är folkligt omtyckt.

  Shekarabi kan ju bli den som kompenserar för "misstaget" med SD-kopieringen.

  SvaraRadera
 3. För några veckor sedan blev jag uppringd av ett opinionsinstitut som undrade vad jag tänkte rösta på Sd sa jag utan tvekan. Du menar socialdemokraterna frågade tanten nej sverigedemokraterna sa jag. Tanten kontrade med att socialdemokraterna kan ju också förkortas SD. Nej sa jag sossarna förkortas SAP. Jag kände mig lite som tanten i den här gamla sketchen. https://www.youtube.com/watch?v=D9Sv4XHWc7o Susanna Svensson

  SvaraRadera
 4. sossarna kommer få mindre än 24%, kanske ner mot 20% .

  SvaraRadera