söndag 31 augusti 2014

"Höjden av okunskap,

 ... googla ordet trainee innan du kastar skit på ungdomar som är högt utbildade" .. skrev signaturen Anonym när jag jämförde sossarnas traineeprogram med FAS3. H*n hade naturligtvis rätt .. men det är inte jag som tolkar ordet fel, så jag rekommenderade frågeställaren att vidarebefordra kommentaren till Stefan Löfven i stället.

Men den rätta tolkningen är .. En trainee är vanligtvis en nyutexaminerad student från universitet eller högskola, ofta inom områdena teknik och ekonomi. Traineeprogram erbjuds av företag och myndigheter och har formen av en anställning. Traineeprogrammet innehåller oftast både praktik och teori, d.v.s. en del utbildning, och syftar oftast till att traineen ska lära sig företagets verksamhet från grunden och bygga nätverk för att efter avslutad traineeperiod kunna bli en nyckelperson i företaget. Traineeprogrammen hålls ofta under mellan 12 till 24 månader. Under den tiden förväntas personen få avtalsenlig lön samt fast anställning efter programmets slut.

.. men som vanligt när vänstern får tag i ett bra ord, så används det till något helt annat för att dölja och uppfylla redan förutbestämda syften.

Stefan Löfvens trainee-program gäller INTE "nyexaminerade studenter från universitet eller högskolor", det handlar INTE heller om fasta anställningar som syftar till att skapa nyckelpersoner inom företag eller myndigheter. Att vara "Trainee" i ett sosse-sammanhang är INTE att bli särskilt utvald på grund av kompetens, en utmärkelse eller första steget på en framtida karriär som den ursprungliga betydelsen är.

I den socialdemokratiska tappningen handlar det om att sänka ungdomsarbetslösheten .. på pappret och i statistiken.

Det är en genialisk idé .. även om den inte har någonting alls med ursprungsbegreppet "Trainee" att göra.

1. 30-40 tusen arbetslösa "försvinner" mirakulöst in i vård, skola och omsorg som skattefinansierade trainees. Vips .. så har socialdemokraterna "löst" ett stort samhällsproblem.

2. De som handleder, administrerar och utvärderar är den ordinarie personalen vilket gör att kostnaden .. som även den redan är skattefinansierad .. utnyttjas maximalt, men kan motiveras med att "det blir fler händer i vården"? Ack så vackert det låter, eller hur?

Under förutsättning att du tillhör den vårdpersonal som ska hålla reda på alla dessa nya händer.

3. "Arbetsuppgifterna" som dessa tusentals trainees ska tackla och öva upp sina färdigheter på är de som är mest kostsamma i samhället. Äldre med vårdbehov, funktionshindrade med vårdbehov, sjuka som befinner sig i en vårdsituation, elever som behöver extra resurser i skolan och barn som behöver vuxna på fritidshemmen. Det vill säga .. ett utnyttjande av människor och mänskliga behov som ändå bara kostar pengar.

Simsalabim så har alla behov tillgodosetts. Det socialdemokratiska partiet har svängt sitt trollspö över hela spannet av människor som kostar för mycket, format om dem till en självgående enhet där den arbetslöse avlönas för att utbilda sig på den försvarslöses bekostnad. När det gäller hemtjänsten .. där personalen knappt hinner hålla reda på sina egna händer än mindre än ett antal trainee-händer .. kan det till och med bli ganska lönande eftersom den vårdbehövande redan betalar för tjänsten som då kan utnyttjas till trainee-träning på köpet.

Nu börjar jag nästan bli lite tjatig i min upprördhet över trainee-programmet. Det kanske är så här majoriteten av väljarna vill ha det?

Egentligen så hade jag inte tänkt skriva mer om det. Varför ska jag? Det är ju ingen annan som bryr sig och vad betyder en enda liten röst i det stora sorlet gällande de stora frågorna?

Men så läser jag en liten bok som jag fyndade på ett antikvariat en gång .. OM ODÖDLIGHET. Ett brev till en hund. .. av L Lind af Hageby. L står för Lizzy och Lizzy verkar ha varit en spännande och intressant kvinna, googla gärna på henne. Boken är utgiven 1916 och köptes av Elin Holmberg samma år. Det vet jag eftersom hon skrev sitt namn på försättsbladet.

För nästan 100 år sedan skrev Lizzy följande till sin förfärliga hund Barry, som bitit ihjäl både hundar, höns och getter .. möjligen för att ägarinnan krävde att han skulle äta samma vegetariska kost som hon själv? ..

..hur har du inte omfattat kattungar och kattor med en patetisk, ridderlig kärlek och med hållning hos den blygsammaste folkskoletös tillåtit dem att behandla dig som en hund (figurligt talat).

Det kan ju vara, att du gent emot katten - liksom många män gent emot kvinnor - känner att denna svaga varelse aldrig kan möta dig såsom din jämlike och att därför inga sociala problem er emellan kräva sin lösning. Det kan hända, att just din ofantliga överlägsenhet i volym och styrka förlänade dig denna toleranta sympati. I människornas värld förekommer stora kvantiteter sådant överlägset medlidande, som vanligen går under namn av "barmhärtighet".

De som äro starka och rika, öva "barmhärtighet" mot dem som ha litet och äro svaga.

De skörda härav ära och titlar. De skulle alls icke tycka om, ifall kattorna - förlåt, jag menar de fattiga, - icke vore i behov av deras gåvor, deras kommittéer - och deras kostbara nedlåtenhet. De älska världen med dess sociala skrankor sådan den är och har varit och önskar den icke annorlunda. Ty för dem är himlen en plats, där de rika bli belönade för sin godhet mot de fattiga.

På något sätt fick det här stycket mig att tänka på att mycket lite förändras egentligen när det gäller "godhet, överlägset medlidande och barmhärtighet". Det verkar alltid vara skönare, härligare och mest lönande att vara den som pytsar ut godheten och barmhärtigheten så den passar det egna syftet, än att vara den ofrivillige mottagaren som förväntas jubla av tacksamhet.


lördag 30 augusti 2014

TACK alla ni som ..


.. trots allt väljer att bli poliser!

Det måste vara ett fruktansvärt otacksamt jobb många gånger, tänkte jag när jag följde dagens motdemonstration i Stockholm i dag.

Poliserna som stod längst fram vid avspärrningarna vid Kungsträdgården fick fyrverkerier, knallskott, bengaliska eldar, stenar och odefinierbara vätskor kastade över sig och eftersom de som får detta otacksamma uppdrag ofta är relativt unga, så hoppas jag att deras barn var så pass små att de inte behövde se detta hända pappa eller mamma i jobbet.

Men, det är klart, det måste ha funnits många anhöriga som följde samma rapportering som jag med hjärtat hårt bultande, ångesten kramande i bröstet och med en bön om att .. hoppas, hoppas att h*n kommer levande hem i kväll!

Så .. TACK för att ni vågar och vill försvara demokratin och lagen och tack för att ni till och med värnar livet på dem som avskys, hatas och hotas mest.

Sedan rekommenderar jag samtliga vänsterpartier att hålla kurser där medlemmarna och den revolutionära svansen får lära sig att skilja på nazister och poliser.

Kan man inte det så verkar det rätt meningslöst att dra en huva över ansiktet och demonstrera och sparka mot i princip vad som helst??

För kan Gudrun Schyman  rekommendera manskurser i gott uppförande så är det väl inte för mycket begärt??

Slutligen vill jag också skänka en medlidsam tanke till vår poliskår som inte bara utsätts för livsfara, våld, hat och ren dumhet i sin yrkesutövning .. utan också, och samtidigt, tvingas höra vänsterpartiets riksdagskandidat Dror Feiler misshandla Astrid Lindgrens Pippi Långstrumpvisa på saxofon.

All respekt för er som orkar utföra ett arbete under så otacksamma förhållanden.


DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,


fredag 29 augusti 2014

En trainee är en ..


 .. ung eller äldre arbetslös som aktivt har valt att inte utbilda sig vidare, som inte kan hitta ett arbete pga av fysiska eller psykiska problem eller som rent allmänt tillhör dem som är svårplacerade på arbetsmarknaden.

Stefan Löfven vill placera/tvinga 32 000 trainees i vård, skola och omsorg för att hyfsa till arbetslöshetssiffrorna. Allt betalas med skattepengar och handledning och administration står den ordinarie personalen för .. nu när de får "en extra hand" att hålla reda på!

Som väljare kan du då fråga dig själv .. vill du ha en trainee vid sängkanten på sjukhuset? En trainee som städar och plockar med dina personliga ägodelar och hjälper dig in på toaletten?

Vill du att en trainee ska beredas tillträde till dina gamla föräldrars hem .. vare sig det är som "extraresurs" i hemtjänsten (som är en dyr betaltjänst för den behövande) eller på äldreboendet .. så ska du veta att hemförsäkringen inte gäller och att kommunen inte har något "tjänstemannaansvar" sedan många, många år tillbaka.

Har du någon som är funktionshindrad i familjen? En ung kvinna, kanske förståndshandikappad eller fysiskt handikappad utan möjlighet att göra sig förstådd? Vill du ha ett gäng trainees som tränar sig på henne i hennes bostad .. den enda trygga platsen i hennes liv?

Som förälder till skolbarn .. vill du att tryggheten och vuxenkontakten i skolan ska bestå av trainees som tvingats dit för att överhuvudtaget få någon försörjning?

Trainees i socialdemokratisk tappning är FAS3-sysselsättning med mänskliga sysselsättningsobjekt .. människor som inte blir tillfrågade och inte kan avsäga sig uppdraget som arbetsuppgift till någon som helst vill slippa!

Det är en så cynisk människosyn att jag inte fattar varför inte fler blir upprörda??

En win-win situation .. säger Magdalena Andersson och blundar för förlorarna .. de röstsvagaste som inte har något val eller något att säga till om.

Inga unga ska känna hopplöshet .. säger Stefan Löfven och struntar blankt i vad de äldre, funktionshindrade och den "handledande" personalen känner inför det här intrånget i privatlivet eller inför den utökade arbetsbördan.

Håller du med henne och Stefan Löfven ska du absolut rösta på Socialdemokraterna eller något annat rödgrönt parti.

Låt de hjälpbehövande ta hand om varandra, typ? Är det din idé, så finns den serverad och klar nu.

För ett år sedan samarbetade de rödgröna aktivt med SD och lämnade in ett gemensamt undertecknat dokument som sänkte regerings budget.

I år säger Fredrik Reinfeldt att det därmed är öppet för andra partier att göra samma sak med en eventuellt rödgrön budget om det finns anledning.

Ett lågvattenmärke!! En krigsförklaring!! Det är inte statsmannamässigt att göra så .. säger Stefan Löfven uppbragt, vid tanken på att falla i den grop han grävt åt andra!!

Han säger så mycket, oppositionens statsministerkandidat. Men han har inte mycket att komma med, mer än skattefinansierade utgifter som vi ska uppfatta som handlingskraftiga insatser mot arbetslösheten?

I det fallet är han till förväxling lik pastor Jansson som Hasse Alfredsson hyllar när han ikläder sig ringarens roll ..
Rösta på pastor Jansson, han har inga bestämda åsikter om någonting!

AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,

onsdag 27 augusti 2014

Ett viktigt val som kan ..


.. påverka vanliga människors ekonomi och vardag under fyra år framåt, har förvandlats till en lekstuga för media och deras lekkamrater, politikerna.

Bortsett från SVT:s märkliga valprogram är det tv-sändningar i varje buske och sedan blir det klipp och tv-intervjuer på gatan och intervjuer som blir klipp som vinklas och klipps så att resultatet blir ett helt annat än intervjuoffret avsåg.

Det är floskler här och klyschor där, och här och där är det till och med en lögn insprängd i den tillrättalagda statistiken som kommenteras av statsvetare som är oense beroende på vilket block de så att säga hejar på. För att inte tala om alla debattartiklar som beskriver MIN vardag på ett sätt som jag inte direkt känner igen mig i??

"Folket" är veliga offer och debattörerna och deras lilla krets står för kreativitet, kunnande, insikt och den livsviktiga KULTUREN?

Det känner jag inte heller igen mig i?

Det bollas med pengar, gullas med gamla och barn och wallraffas inom den privata!!! hemtjänsten, vilket ska gynna vänstersidan och så lägges det ett skynke över den kommunala motsvarigheten så att högersidan får skämmas .. och när dammet har lagt sig så är det samma stress, samma elände och samma hemtjänst både till höger och vänster i fyra år till.

För så länge som ingen vill diskutera HELA hemtjänsten, HELA äldrevården, HELA sjukvården och HELA skolan .. så kommer det inte att bli någon förändring alls.

Men det blir ju åtminstone något att tala om i morgondagens tv-sändningar i Expressen och Aftonbladet. Då slipper tittarna se partiledarna förhålla sig till Sverigedemokraterna i varje enskild fråga och peka finger och  ropa högt och förfärat .. Niii kommer att samarbeta SVERIGEDEMOKRATERNA. Niiiii är villiga att sälja ut er till Sverigedemokraterna!!

Frågan är vilket som kastas och smetas mest på motståndaren .. privata vårdföretag eller sverigedemokrater?

Så blir det resultat av ett större antal opinionsundersökningar som alla pekar åt olika håll, vilket ger ytterligare material att nöta i debattartiklar, tv-sändningar och intervjuer.

Det lovas! Oj, vad det lovas! Det lovas stora högar med miljarder, små högar med miljarder och lite miljarder hit och dit .. plus ett antal miljoner som skvätts över sandslotten i sandlådan. Men ingen vill tala om miljarderna i den stoooora högen som gör att de andra miljarderna aldrig kommer att kunna betalas ut.

Sedan slåss man lite grand som man ska göra i en sandlåda och de som kan slår spaden i huvudet på den som finns inom räckhåll .. oavsett vem det är .. och så gråts det ut i alla klipp, intervjuer, tv-sändningar och debattartiklar, om någon händelsevis slår tillbaka.

Men mitt i den här röran finns det människor som kom hit med en dröm och upptäckte att det aldrig skulle bli något annat än en dröm.

En del ångrar sitt val .. men det sorgliga är att de inte kan ta sig någon annanstans utan att bli återförda till sitt första val. De är fast i Sverige och den svenska migrationskarusellen, vare sig de vill det eller inte.

Har ni tänkt på det?

Jag vill inte rösta i år. I bland vill jag visa hur lite intresserad jag är genom att rösta på SD. Sedan inser jag att jag är en vuxen, ansvarstagande människa som måste tänka lite längre än för stunden och då är jag tillbaka på ruta ett igen.

Det känns som om jag vill slå sönder något. Men i stället så städade jag skrubben under trappan .. där var det precis lika rörigt och äckligt som hela valrörelsen och jag frossade i krossandet av gamla blomkrukor, påsar med osorterat skräp och diverse ålderstigen elektronik.


Underbart!


Expr., Expr., Expr., DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

tisdag 26 augusti 2014

Ärligt talat .. ingenting är som det har varit?

Eller så är det jag som inte längre är som jag har varit?

För jag fattar ingenting .. sossarna vill regera landet med hjälp av roterande skattepengar, kalhugga Sverige för att bygga, elda och sy(!) i trä och Miljöpartiet vet inte riktigt vad de vill förutom att de vill regera och höja skatterna för att visa kommande generationer "att man i alla fall försökte"?

Och så är allt den vite, medelålders, köttätande mannens fel, förstås. Det var nära att jag glömde det, förlåt Åsa Romson.

Vänstern vill förbjuda vinster i välfärden utan att ha en susning om begreppet vinst eller hur omöjligt det är att förhindra vinstuttag i andra former än den de inte riktigt förstår?

Och vårt mest mediabelysta icke-riksdags-parti klagar i tidningar och radio över att befinna sig i mediaskugga??

Direktdemokraterna måste tycka att det känns märkligt. För dem har jag bara läst om på nätet och då i andra bloggar .. det kanske kan kallas för mediaskugga?Nu senast stöter jag på begreppet "gemensam förtidsröstning" tillsammans med personvalsraggande riksdagskandidat och kandidat till kommunfullmäktige? Den gemensamma förtidsröstningen föregås av 40 minuter långt valtal av kandidaten själv och en presentatör?

Det var ett nytt grepp som förmodligen är inspirerat av Mona Sahlins valskolor. Fast hon hade i alla fall den goda smaken att stanna utanför dörren till vallokalen, efter det hon delat ut lämplig valsedel.

Gemensamhetsröstning låter nästan som forna tiders dagisgrupper där ledaren drog de följande barnen över gatan i ett gemensamhetssnöre? Fast den kanske de gör i dag också .. det var ett tag sedan jag hade anledning att besöka en förskola.

Men de som reagerat och protesterat, blir anklagade för att förstöra livet för riksdagsledamoten eftersom han definitivt klev ut ur mediaskuggan och hamnade hos Avpixlat i stället. Det är verkligen hemskt när "bra" idéer får sådana konsekvenser?

Nästa steg är väl val-trainees som "hjälper" äldre och funktionshindrade att gemensamhetsrösta antingen i vallokalen eller på ortens bibliotek?

Nya tider .. nya idéer. Men det är inte alltid de är bättre .. eller ens bra.

För att få lite omväxling från den minst sagt förvirrande valrörelsen googlar jag för att hitta nya ord till min Socialdemokratiska ordlista .. och hittar Carl Göranssons alldeles egna på twitter, en verklig guldgruva, eller hur? 


Barometern, SvD, SvDDN, DN, DNExpr.,
Ledarsidorna

Anybody´s kooperativa välfärd eller Välfärdsstiftelse?


Jonas Sjöstedt vill förbjuda vinster i välfärden, det har väl ingen missat?

Däremot så vill han ha kvar de privata investerarna .. för välfärd har mer kostnader än själva driften. Det ska byggas, inredas, införskaffas material osv osv .. INNAN själva verksamheten kan påbörjas.

Det KOSTAR .. mycket .. och då är det ju trevligt om Någon Annan betalar. Men utan att göra fula vinster, förstås.

Möjligheterna till vinst regleras i avtal/upphandlingar med kommunen. Där skapas också möjligheterna till oskäliga vinster och lågkvalitativa utföranden .. trots att kommunen även fortsatt har tillsynsansvaret.

Det borde vi ägna lite mer uppmärksamhet åt .. men det vill inte Jonas Sjöstedt diskutera.

Stiftelser, kooperativ och ideella föreningar ska i fortsättningen vara de enda godkända privata valmöjligheterna för medborgarna. Med dem känner sig Jonas Sjöstedt trygg .. där stannar pengarna där de ska, där verkar de goda människorna och där tjänar ingen ett enda öre på välfärden?

Nu har jag en pytteliten erfarenhet av just den här sortens verksamheter. Inte så att jag kan påstå att jag har någon specialistkompetens, men jag har sett hur de fungerar ur ett gräsrotsperspektiv så att säga. Vilket förmodligen är mer än vänsterledaren har?

Så om jag startar Anybody´s kooperativa Välfärd, Anybody´s Välfärdsstiftelse eller Föreningen Anybody´s Väl & Ve .. så satsar jag allt jag äger och har samt lånar en betydande summa och drar igång.

Samtidigt registrerar jag bolaget Anybodys Consulting AB .. som administrerar, har en rådgivande funktion, köper och säljer material osv osv osv. Själv blir jag verkställande direktör och ser till att jag har en passande lön, tjänstebil, tjänstebostad i en villa som jag senare köper till ett passande lågt pris, samt alla andra förmåner som hör till en så pass högt uppsatt person. Sjukvårdsförsäkring, pensionsförmåner och allt vad det kan vara.

Min Välfärdsvision i kooperativ-, stiftelse-, eller föreningsform är ett föredöme eftersom den inte genererar ett enda öre i vinst. Det jag får ut av mitt välfärdsarbete räcker till att täcka mina investeringar och lån .. men mitt andra bolag går som tåget .. så länge det går.

Och när det inte går längre .. då faller hela bygget och jag skrattar hela vägen till banken .. väl medveten om att jag har Jonas Sjöstedts välsignelse?

Men några vinster i välfärden blir det lyckligtvis inte!!


DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr.,

måndag 25 augusti 2014

Allting är hemligt ..


.. eller bör om möjligt undanhållas den okunnige väljaren till efter valet.

Resten ska betalas med skatter som INTE ska belasta den "vanlige knegaren". Vem som är en "vanlig knegare" är okänt. Lika okända och hemliga är Framtid(s)partiets framtida planer för landet tillsammans med de lika halvhemliga rödgröna möjliggörarna? Men jag tror att det är meningen att ..

Arbetslösheten ska lösas med hjälp av skattemedel och avlönas med skattemedel och utföras av dem som av olika skäl inte får plats på den ordinarie arbetsmarknaden .. medan de som är för gamla, sjuka eller handikappade för att stå till arbetsmarknadens förfogande, ska bli deras "arbetsuppgifter"?

De som redan har skattefinansierade arbeten inom den skattefinansierade välfärden och redan i dagsläget har svårt att klämma in arbetsuppgifterna i arbetstiden ska få uppdraget som handledare och administratörer för den ovan nämnda gruppen.

Sverige ska bli världsledande inom miljöfrågor och därmed leda den övriga världen in i en bättre värld .. med hjälp av skattemedel som antingen investeras i visioner eller tas ut på allt som rör sig, konsumeras eller investeras?

Järnvägen ska gå som tåget .. med hjälp av ett antal skattefinansierade miljarder.

Lönerna inom välfärden .. särskilt då skolan .. ska höjas, med hjälp av skattemedel och ett antal klassrum ska trollas fram .. med hjälp av skattemedel .. i nya skolor som ska byggas eller köpas med hjälp av kommunernas skattemedel? .. så att det blir färre barn i varje klass?

Samma gäller barnomsorgen som också ska ha smååå mysiga grupper med många fler pedagoger i lokaler som alltså inte finns? Skattemedel kommer att lösa det lilla problemet utan att den "vanlige knegare" ens tänker tanken på fastighets-, gåvo- eller arvsskatt?

Lärarna som ska undervisa i de nya klassrummen lyser ännu med sin frånvaro .. men kommer inom en okänd framtid också att utbildas och avlönas med hjälp av skattemedel. Vilket kommer att behövas eftersom inga elever som inte uppnått målen får lämna skolan före 26 års ålder.

Sedan får de belasta statistiken igen .. tror jag?

Men de ska försörjas och undervisas och någon ska täppa till kunskapsluckorna .. vilket ytterligare skattefinansierade insatser klarar av.

Privata investerare ska förbjudas inom välfärdsområdena vilket innebär att det måste införskaffas fler skattefinansierade platser på skolorna och fler skattefinansierade boenden för vård och omsorg .. och fler skattefinansierade anställda som kan ge den "högkvalitativa" undervisning och omsorg som bara kommunerna kan tillhandahålla?

Vilket i sin tur medför ytterligare krav på skattefinansiering för att bygga eller köpa de lokaler där denna "högkvalitativa" verksamhet ska bedrivas.

Alla asyl- och migrationsboenden ska också ägas och drivas av staten .. utan vinst .. vilket betyder betydande satsningar av skattemedel för att köpa loss alla privatägda boenden och ge bland annat Bert Karlsson en betydande utdelning på insatt kapital. Det blir hur som helst billigare än att bygga nytt.

De skattemedel som eventuellt blir över behövs när det ska byggas nya bostäder så att nya människor kan fylla de platser där de som redan beviljats uppehållstillstånd tvingas vänta, vänta, vänta i frustrerad passivitet på ett anständigt liv.

Ingen ska märka något och ingen ska betala mer. Betala ska de RIKA som är en försvinnande liten del av samhället? En försvinnande liten del kommer också landets småföretagare att bli .. skatterna för att finansiera miljöarbetet kommer kanske att utplåna åkerinäringen och lämna fritt fram för stinkande, trafikfarliga miljöfarliga bilar från andra EU-områden .. men vad gör det, huvudsaken är att VISIONEN upprätthålls.

Övriga småföretagare kommer att klassas som "rika" om deras företag räknas som förmögenhet .. och beskattas till döds därefter. Om de inte avlider under ett berg av upplysnings-, avgifts- och kontrollkrav som regnar ner över dem.

När det gäller arbeten inom den privata sektorn .. som faktiskt är de enda som genererar "riktiga" pengar och inte är återanvänd skatt .. så ska de skapas genom satsningar på en "Innovationskatapult" som ska spotta ur sig idéer som kanske kan omsättas i någon lönsam form som kanske någon privat investerare skulle kunna tänkas satsa på .. om en 10-20 år sisådär?

Vi ska ha ett lösningsinriktat icke-våldsförsvar och lika lösningsinriktade, vänliga icke-våldspoliser?

Men ingen talar om vänlighet och lösningsinriktning när det gäller Försäkringskassan .. och ingen nämner några nya regler som oppositionen vill införa om de får chansen?

Ingen talar längre om hur illa ställt det är med äldrevården .. och hur bra den ska bli om vi byter regering? Ingen talar heller om det kraftigt ökande behovet av särskilda demensboenden och särskilt utbildad personal?

Ingen slår sig för bröstet och vill betala "tillbaka" den orättfärdiga "pensionärsskatten".

Ingen talar om hur funktionshindrade besynnerligt och magiskt tillfrisknar från medfödda neurologiska skador bara genom ett besök från Försäkringskassans utredare .. och hur det eventuellt kommer att se ut om väljarna väljer något annat i år.

Psykvårdens resurser talar ingen om .. även om det är väl känt att många unga tappat lusten att leva så länge att de kan bli "arbetsuppgifter" för de unga som är unga då?

Missbruksvården har jag inte hört ett ord om och fast feminismen står högt i kurs så talas det mer om styrelseplatser än kvinnojourer, trygghet och "säkra boenden"?

Det talas definitivt inte om att dagens befolkningsökning också handlar om ett betydande antal äldre med vårdbehov, ungdomar i behov av utbildning, språkundervisning och terapi, sjuka och funktionshindrade och vuxna med behov av en grundskoleutbildning ... samt bostäder och försörjning åt alla.

För de som flyr från sina hemländer är precis som vi. Unga med en hunger efter framgång, utveckling och passion, Familjer med längtan efter stabil ekonomi, trygga hem och lyckliga barn, kreativa människor med idéer, passiva med försörjningskrav, psykiskt sjuka med vårdbehov, framtidens företagsledare, äldre som behöver en trygg plats där de kan summera sina liv, kunskapstörstande unga, kriminella, själviska och osjälviska, de som vill något och de som inte vill något .. alla är vi lika .. på något sätt.

Och tillsammans kostar vi samhället något .. oavsett om det handlar om utbildning, omsorg, vård eller försörjning.

Det är ytterst få människor som betalar in lika mycket skatt som de kostar samhället under ett helt liv.


Hur resten ska betalas tror jag inte vi får höra talas om .. åtminstone inte före valet?


(Innovationskatapult, för att skapa en katapulteffekt för innovationsföretag i en känslig del av sin utveckling. Dock är möjligheten att locka nya talanger och få dem att stanna kvar lika viktig som riskkapital. För att innovativa företag ska kunna växa behövs människor som har förmågan att utveckla dem. -- det är inte bara Staten och det Offentliga kapitalet som behövs, utan också, och ytterst enskilda personers insatser. Jobb kommer främst från människors idéer och arbete.)


söndag 24 augusti 2014

Jag blir alldeles matt av lättnad och jag förmodar ..

.. att även Gudrun Schyman och Malena Ernman  också drar en lättnadens suck när de ser samma filmsekvens som jag gjorde alldeles nyss på bloggen Motpol.

Tyvärr så är jag sorgligt oteknisk och kan inte överföra den hit, men det kvittar .. ni kan ju i alla fall se den via länken ..  och det är ju rent fantastiskt att se hur den stackars skadade motdemonstranten reser sig och vandrar vidare mot nya mål utan större skador.

Expressens .. lite kortare .. upplevelse av samma film visar ett betydligt sorgligare slut men förhoppningsvis får han senare hjälp att dokumentera sina skador så att polisen kan ställas till svars för övervåldet?

Eller så kan han välja vilket klipp som skildrar hans upplevda verklighet.

Men visst är det vackert med lyckliga slut?


DN, Expr.,

Ett tiotal demonstranter ..

.. från svenskarnas parti hotade 1500 - 2000 tillresta och bofasta motdemonstranter så till den milda grad att de måste freda sig genom att kasta medförd ammoniak och uppbrutna/medförda(?) stenar på polisen som "piskade upp stämningen inom den autonoma miljön" och förhindrade dem från att försvara sig mot våldsverkarna. Härmed förhindrades motdemonstranterna också från att tillgripa den gamla fina, revolutionära traditionen att oskadliggöra motståndaren med knivhugg i ryggen.

Media och twitter kokar av indignation!

Dessutom så blev ett antal av de fredliga demonstranterna bli översprungna av de hästar som de handgripligen försökte oskadliggöra och en demonstrant blev dessutom överkörd av en polisbil när han försökte tränga bort den från platsen.

Hur ser det egentligen ut i vårt land??

När antifascisterna kostat på sig den dyra transporten från huvudstaden ändå till Malmö så får de inte ens chansen att förinta nationalsocialisterna i fred utan att landets våldsamma poliskår aktivt ställer hinder i vägen??

Ska vi verkligen acceptera att det ser ut så här på våra gator och torg?

Här krävs ytterligare en motdemonstration .. minst! .. med härligt antifascistisk musik från Kartellen, vackra ord om demokrati och hat samt demokratiska riktningsgivare utdelade av utvalda partiledare.


Låt oss gemensamt förena oss i ett krav på en FREDLIG, icke-våldsförespråkande poliskår som vet när den ska vända ryggen till.

Eller ..??

DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., Expr.,

lördag 23 augusti 2014

"Den lille Fjanten, Kristi brud, Fackpampen, Prussiluskan med röda läppar, den Trötte, den Gode å den Fule ..

.. jag är less på hela patrasket" ... skriver Maja i mitt kommentarsfält apropå min svaghet för Anders Borg.

Ja, ungefär så känner väl jag också och mer än hälften av dem jag känner .. fast jag lägger till "den Onämnbare och Majoren", för rätt ska vara rätt, vi har trots allt NIO partiledare, eller hur?

I år går det liksom inte att tänka bara på ekonomin. De stora VISIONERNA kostar mer än vad vi rimligtvis kan få in från dem som .. tack och lov .. ännu anser det vara mödan värt att satsa tid och pengar på att driva privata företag med många anställda i vårt land.

Löntagarna ska INTE bli lidande, säger oppositionen och lovar miljarder förutom de miljarder som redan lånas för att hålla ekonomin rullande. Visionen är någon slags flummig idé om att det går att flytta skattepengar mellan olika skattefinansierade verksamheter så att det skapas ytterligare en vision av ekonomisk tillväxt??

Fastighetsskatt drabbar bara RIKA, minskad valfrihet drabbar bara RIKA, hemtjänst där du får bestämma själv över vilken hjälp du vill ha .. måste du vara RIK för att få. De svagaste i samhället ska låta sig övas på av dem som inte vill anpassa sig till kraven, de nästnäst svagaste som inte KAN anpassa sig ska vara stöd för dem som är så unga att de ännu inte förlorat tron på samhället och de nästnästnäst svagaste .. ska bli resurser vid din sjukbädd när ingen annan hinner med.

Och vem vet .. om du står och iakttar tillräckligt många kirurgiska ingrepp eller behandlingar, så kanske du till slut kan utföra några lättare varianter själv om det kniper?


Det är i alla fall samma skattepengar som flyttas hit och dit och inte ett enda öre som tillförs utifrån.


De kommer kanske senare när någon kommit på hur "Innovationskatapulten"* ska finansieras, monteras och avfyras?

Men jag måste erkänna en sak. Oavsett motiven så är jag tacksam över att Fredrik Reinfeldt tog bort munkavlen/rasiststämpeln som förhindrade alla diskussioner om kostnader runt migrationen .. eller invandringen .. eller asyl och flyktingpolitiken .. eller anhöriginvandringen. Det är ofta väldigt luddigt mellan begreppen och åtminstone jag har ibland svårt att förstå vad som ingår i vad?

Oppositionens svar på statsministerns "avslöjande" var också avslöjande och vägledande.

De tyckte att det var ONÖDIGT!!

Censur är en tydlig signal om .. hmm .. godhet .. omsorg om väljarna .. förmågan till en "kunskapsbaserad ekonomi"** som är en värdefull "ideologisk riktningsgivare"**??

Varför betunga väljarna med konkreta förslag i en valrörelse liksom?

Och Reinfeldt och Borg .. vad fick vi mer än tillåtelse att tala med varandra om en fråga som berör alla, alla områden och som varit väljarnas stora samtalsämne bakom stängda dörrar i mer än fyra år?

Inte mycket.

Så vad gör vi? Behåller vad vi har och hoppas på att det dyker upp något bättre nästa val?

Eller lever vi på hoppet att det går att leva på skattepengar?


Det vill säga .. du och jag och vår skattefinansierade arbetsgivare betalar skatt och arbetsgivaravgifter tillbaka till samma källa som de kom från .. igen och igen och igen .. så länge det nu går??


*Innovationskatapult ( för att skapa en katapulteffekt för innovationsföretag i en känslig del av sin utveckling. Dock är möjligheten att locka nya talanger och få dem att stanna kvar lika viktig som riskkapital. För att innovativa företag ska kunna växa behövs människor som har förmågan att utveckla dem. -- det är inte bara Staten och det Offentliga kapitalet som behövs, utan också, och ytterst enskilda personers insatser. Jobb kommer främst från människors idéer och arbete.)


**Från min privata Socialdemokratiska ordlista som jag sparat ihop under åren.


DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., Barometern

fredag 22 augusti 2014

Tillsammans med över 100 000 andra människor har jag ..

.. gjort Svenska Dagbladets politikertest

Det vill säga .. jag har svarat på 15 frågor för att få veta vilken historisk politiker jag är mest lik.

Nu är jag deprimerad. Förkrossad. Nedslagen i stövelskaften ... kort sagt .. livet har förlorat sin mening och jag har missbedömt min identitet?

Var detta allt? Är detta resultatet av allt jag gjort, tänkt och arbetat för? Är det här vad som kallas existentiell ångest?

Tills vidare kryper jag in under min söndertuggade matta och försöker finna mig själv .. för det KAN bara inte vara sant att jag har mest gemensamt med ...

.. GÖRAN PERSSON!!


Något senare .. närmare bestämt kl 15:46  ..

Himmel och pannkaka! Jag är gift med Ian Wachtmeister!!!


SvD,

torsdag 21 augusti 2014

Nu ORKAR jag inte mer ..


.. det är alldeles säkert.

Förra valet började SM i kast med liten Sverigedemokrat inte förrän i slutet på valrörelsen .. och som resultat av den uppmärksamheten fick SD tillräckligt med röster för att hamna i riksdagen. Nu pågår det hela tiden och jag står nästan inte ut.

Jag har läst SD:s partiprogram flera gånger och vad jag hittar är ett rätt gammaldags parti som vill att allt ska bli som förr. De påminner om ett annat parti som också strävar bakåt? Jag hittar samma frågor och lösningar som finns i de andra partierna .. men ingenstans hittar jag det HAT mot invandrare som media och politiker hävdar finns och ingenstans hittar jag en enda mening som tyder på att partiet vill "kasta ut" någon som är svensk medborgare.

Rätta mig om jag har fel .. men citera gärna så jag vet vad jag har missat.

För att ha så lite nyskapande idéer så får Sverigedemokraterna oförtjänt mycket uppmärksamhet. Moderaterna och Socialdemokraterna tävlar om att försöka kleta Sverigedemokraterna på varandra ..

.. Den här alliansregeringen öppnar i praktiken upp för att regera med aktivt stöd av Sverigedemokraterna”,

Vi har varit tydliga från alliansen att vi söker väljarnas förtroende för vår politik, vi är också tydliga med att vi tänker fortsätta att isolera Sverigedemokraterna. Vi tänker inte bli beroende av dem, vi tänker inte förhandla med dem.

Vi kommer att rösta emot en regering som dels drivit den här politiken i åtta år och som dessutom är beroende av Sverigedemokraterna.

Vi kommer inte att släppa fram en regering som inte har visat att den har förutsättningar att få igenom sitt förslag till statsbudget”

Nu backar ni från att isolera SD. Nu kan man tänka sig att regera med SD. Varför går blockpolitiken före att stänga ute SD som vågmästare? Och sedan har det varit flyktingpolitiken och nu har det varit regeringsfrågan. Varför gör de allt för att inte diskutera de frågor som väljarna tycker är viktiga?

Sverigedemokraterna ska "isoleras" till varje pris .. och jag undrar VARFÖR?

Stefan Löfven tycker till exempel att utestängandet av SD går före blockpolitiken? Han anklagar regeringen för att göra allt för att inte diskutera de frågor som väljarna tycker är viktiga?

Men förstår inte Stefan Löfven att väljarna VILL diskutera flyktingpolitiken .. att de tycker den ÄR viktigt? Att den på vissa platser påverkar deras vardag på ett negativt sätt?

Politiken alltså. Inte flyktingarna. Det måste påpekas eftersom majoriteten av våra politiker har uppenbara svårigheter med att skilja på sak och person.

Ska politikerna ljuga, mörka och förneka fakta för väljarna .. för deras eget bästa .. hellre än att ta itu problemen och formulera lösningar? För det måste väl FINNAS lösningar, eller förnekar, ljuger och mörkar de för sig själva också?

Nu ORKAR jag inte med fler kast med sverigedemokrater .. nu vill jag i stället veta ..

.. VAD exakt kommer att hända om fler röstar på SD? Vilka hemska händelser kommer att utlösas om något av blocken samarbetar med dem, i en för väljarna viktig fråga?

Blir det ett svart hål i Sverige som vi alla faller handlöst ner i? Blir det värre konsekvenser för väljarna om SD blir landets tredje största parti än om Vänsterpartiet blir det? Eller Miljöpartiet .. som verkar vara det parti som den vanlige väljaren känner sig mest orolig för?

Jag har läst de två senastes partiprogram också och tar vi bort frågan om minskat flyktingmottagande så finns det betydligt större faror för den vanlige väljaren hos dem. Vad är det för skillnad mellan att regera med aktivt stöd från Mp eller V, mot att regera med aktivt stöd från SD??

Är inte frågan och beslutet viktigare än vem som stöder den. Finns det olika villkor för "rätt" riksdagsledamöter och "fel" riksdagsledamöter? Ska jag som väljare avstå från att få mina hjärtefrågor uppmärksammade bara för att SD .. kanske .. röstar för dem?

Det är ju inte klokt? Jag står snart inte ut med mer tjafsande om SD i stället för engagerade, genomtänkta förslag i frågor som gynnar landet.

VARFÖR ska ett av tre extrempartier isoleras?? VARFÖR ska deras väljare föraktas och isoleras?

Jag är för rädd om landets ekonomi och .. ännu inte .. mogen för proteströstande, men jag vill ha ett slut på det här ovärdiga och .. faktiskt .. barnsliga beteendet.

Berätta för mig varför ni tycker att det är nödvändigt!!


DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,