fredag 31 december 2021

I dag är det den sista dagen på år 2021 …

  … och ärligt talat har det varit ett år som jag helst glömmer. I stället låtsas jag att världen utanför vårt eget lilla sammanhang inte finns. Varför gå och älta det som är omöjligt att ändra på när jag kan njuta av skogen, Gnurglans upptäckarglädje, den Makalöse Maurice härskartekniker och Makens olika planer och projekt som ofta bidrar till spännande sysselsättning för mig.

Men omvärlden är det svårt att helt bortse från. Maria Montelius uttrycker sin frustration över 2021 och allt det fört med sig och visst kan jag känna igen mig, men ändå inte, eftersom vi lever i helt skilda världar.

För är det någonting jag lärt mig under 2021 är att det är skillnad på vi och dem beroende på vilken värld vi lever i och att i den värld jag lever i är jag mer dem än vi.

Lars Wilderäng, som har bloggen Cornucopia, lever också i en värld som är helt olik min men när han i sin sista söndagsenkät ställer frågan - Är du beredd att ställa upp som krigsfrivillig om Sverige hamnar i krig? – reagerar jag spontant med ett – Jajamensan!

NÅGOT kan väl en sån som jag bidra med, även om det bara handlar om ren handräckning eller ärtsoppsutspisning.

Men så talar min inre röst och säger - Hallå tänk efter! Det kanske inte är så självklart ändå?

Är frågan ens rätt ställd? Borde den inte i stället vara – ställer Sverige upp för mig och de mina om vi hamnar i krig?

Och just där och då kommer jag till insikt om att jag under 2021 har förlorat förtroendet för Sverige, på våra myndigheter och våra folkvalda ledare som förmodligen kommer att lägga benen på ryggen och lämna landet, påbörja en utredning om hur ”vi” ska förhålla ”oss” eller samarbetsvilligt hänvisa till vår berömda neutralitet om någon ens viskar om invasionsstyrka.

För vad såg de komma tidigare, hur har de hanterat tidigare katastrofer eller pågående problem, bortsett från när de visar sig i ständigt återkommande pressträffar?

Kanske borde frågan i stället vara - har våra makthavare beredskap att ställa upp och försvara medborgarna om Sverige hamnar i krig?

De senaste åren har Sverige inte ens kunnat försvara landets invånare mot växande kriminalitet, välfärdsbedrägerier eller våld/skadegörelse.

Barn rånar barn och hur har Sverige reagerat? Genom utredningar för att komma till klarhet om vem som är offer och vem som är indirekt gärningsperson beroende på socioekonomiska skäl?

I händelse av krig räcker det nog inte med en utredning eller att X antal anställda lägger fram X antal propositioner på försvarsministerns bord.

Hur länge klarar Sverige till exempel landets el- och livsmedelsförsörjning i händelse av krig? Vi som inte ens hade ett uns av beredskapslager inför Covid-19 eller tillräckligt med skyddsutrustning på landets sjukhus och äldreboenden?

Och hur snabbt reagerar en svensk regering? Ser vi i backspegeln ligger vi inte ens i närheten av pallplats jämfört med övriga Europa.

Så 2021 slutar för min del precis som det började – i total förvirring.

Men att hoppas på att 2022 mot alla odds kommer att bli bättre kan vi ju alltid. Vi har ju åtminstone lyckats få en Kvinnlig Statsminister och en ny regering, även om det handlar om nästan exakt samma personer som haft och fortfarande har ansvaret för Sverige sedan nästan 8 år tillbaka.

Så vad kan gå fel?

Och då återstår bara att önska alla som kommenterat och läst …

 

Ett Gott Nytt År!!

tisdag 28 december 2021

Den första (S)tenen är vänd – eller en bra (S)vensk reder sig själv!

Det hände sig, tre dagar in på firandet av Kristi födelse, att det från justitieminister Johansson utgick en önskan om att utvidga tillträdesförbudet även till simhallar och bibliotek.

Eller, som kollegan Napoleon Bonaparte en gång sa .. Om du vill ha något gjort på ett bra sätt så får du göra det själv.

Så om denna nyvända sten kommer att bli en av många i statsminister Anderssons mur mot brottslighet i största allmänhet och kriminella gäng i synnerhet, kommer ansvaret för landets ordning och reda att vila på medborgarna själva.

På något annat sätt kan jag inte se det?

Näringsidkare kommer att få lagens stöd för att själva kunna kräva våldsverkare eller tjuvar på legitimation för att senare få samma stöd för att avhysa, polisanmäla och portförbjuda dem.

Samma  kommer att gälla för bibliotekarier och personal på badhus och liknande offentliga inrättningar och följaktligen tror jag att regeringen Andersson och justitieminister Johanssons nästa åtgärd efter nästa vända sten kommer att bli … tada!! .. utvidgat tillträdesförbud vid skadegörelse och/eller inbrott i enskilda hem.

Kom ihåg var ni läste det först.

Men glöm inte, innan ni gör något alls – begär ALLTID LEGITIMATION så att polisen och domstolarna vet vem de ska åtala.

Lycka till!

onsdag 22 december 2021

I Juletid lek och var så glad det går, för julen kommer bara en gång per år ..

.. sa poeten Thomas Tusser redan på 1500-talet och då visste han inte hur sant det skulle kännas ca 500 år senare.

För just nu upplever jag julen som ett ljus i ett övrigt totalt mörker som råder i en tid som gör att jag nästan inte kan andas och inte längre kan känna mig hemma i, om jag inte helt undviker nyhetsrapporter, debatt- och ledarsidor.

Men här hemma, innanför stängda dörrar och bakom eget staket kan jag fortfarande låtsas att allt är som vanligt.

Generationer av tomtar från längesedan står som vanligt på kakelugnen, granen är lika överhängd med minnesvärda pysselresultat, nästan utnött glitter, uråldriga julgransljus som skulle få en miljöpartist att flämta av förfäran och annat som fått ersätta gamla värderade skatter som inte orkade en jul till.

I kylskåpet finns allt som ska lagas och stressas med, precis som vanligt och i skafferiet finns pepparkakor och sockerskorpor som ska ätas tillsammans med lussebullarna som ligger och väntar i frysen.

En del julklappar ligger redan under granen men de flesta finns i en tomtesäck som en av våra familjehemsplacerade tonåringar motvilligt sydde ihop i skolan och snabbt vidarebefordrade till mig. Den är högt älskad och så lagad att den till och med är i bättre skick än den var från början. Egentligen borde jag låta honom få tillbaka den eftersom han har skaffat oss ett vuxet barnbarn genom att själv öppna sitt hem för ett barn som behövde stabilitet och omtanke.

Livet är lite roligt ibland.

Själv är jag lite mer obalanserad än vanligt eftersom jag ständigt snubblar över vår tjänstvilliga Gnurgla. Överallt där jag befinner mig är också hon och om jag så mycket som sneglar på henne lägger hon sig på rygg och kräver att jag ska ner på knä och klia henne på magen. Jag har till och med fått träningsvärk av all denna uppmärksamhet.

För att överhuvudtaget få något gjort köpte jag ett ben som gjorde stor succé när hon väl förstod sig på det och så fick jag några timmar för mig själv. Men det blev lite kortvarigare än förväntat eftersom den Makalöse Maurice är en Sommar-katt som och hatar vintern hade andra planer och började vandalisera hemmet genom att klösa sönder allt som passade som klovårdande underlag.

Makens lösning på det problemet är att ryta ifrån och jaga katten och Gnurglan ser det som ren underhållning medan den Makalöse själv upplever det som en ren bonus och glatt hoppar från bord och köksbänkar till bokhyllor och soffor och fåtöljer utan en tanke på konsekvenserna.

Till slut kastade jag ut hela gänget så de fick motionera i den lilla snö som ändå finns.

Det kommer alltså att bli en jul precis som vanligt.

Så jag önskar er alla en gammaldags, igenkännbar, traditionell jul med gamla invanda ritualer, prylar och maträtter och så tar jag mig också rätten att önska er alla ..

 

En God Jul

.. trots alla rekommendationer att undvika denna ”exkluderande” hälsning.söndag 12 december 2021

Polisen har misslyckats ...

 .. säger Morgan Johansson i en TT-intervju och han borde väl ändå veta hur verkligheten ser ut efter att ha varit Justitieminister i 7 och ett halvt år?

 Men, inte förrän NU, när han har fått förtroendet att även vara Inrikesminister, har han fått ”ett helhetsansvar för rättsväsendet. Ända från det att polisen griper boven till att han avtjänar sin sista dag i fängelset”.

Aha!! Det är alltså den fd inrikesministern Mikael Dambergs fel att kriminaliteten ökat så lavinartat under de senaste 2 mandatperioderna. Mikael Dambergs fel att ingen vänt på de stenar som borde ha vänts redan 2014?

Typiskt Morgan Johansson, alltid Någon Annans fel att sossarna misslyckas med att se något komma. Men det som sticker ut är ju att han skyller sina egna tillkortakommanden på dagens Finansminister som faktiskt är en partibroder??

Men när jag fortsätter läsa intervjun inser jag att orsaken till att ”den organiserade brottsligheten fått rota sig” ligger långt, långt borta i tiden. I början av 1990-talet för 30 år sedan. Förmodligen mellan oktober 1991 och oktober 1994 då moderaterna hade regeringsmakten?

DÅ borde de ansvariga ha gjort det som de ansvariga i dag inte kan förmå sig att göra?

Som vanligt är det svårt att begripa hur Morgan Johansson tänker, men som han själv uttrycker det – ”de som var ansvariga gjorde inte det då, då får vi göra det nu”.

Det tog alltså sju och ett halvt år för Morgan Johansson att landa i den slutsatsen som bygger på att MC-gängen på 90-talet började ”skjuta på varandra med automatvapen och kastade handgranater”?

Personligen har jag svårt att jämföra MC-gängens skjutande med dagens kriminella våldsvåg, men jag kanske har bättre minne från den tiden än den 20-årige Morgan som vid den tiden själv hanterade vapen och granater i militärtjänsten och läste statsvetenskap vid universitetet?

Men med Justitie/inrikesministerns logik måste det väl ändå varit polisen som misslyckades då också?

Eller hur han nu tänker?

Vad var det som gjorde att det som polisen misslyckades med i början 90-talet ledde fram till det gigantiska misslyckande som hittills skett under den tid som Morgan Johansson suttit som justitieminister? Bara i år har över 100 skottlossningar ägt rum och 23 personer skjutits till döds bara i Sthlms län.

Jag vill påstå, utan att kunna presentera något faktaunderlag, att de resultaten kommer 90-talets MC-gäng inte ens i närheten av.

Morgan Johansson har i alla fall gjort ALLT påstår han. Justitiedepartementet har med hjälp av 400 anställda tagit fram 300 propositioner och lagt dem på regeringens bord sedan 2014!!

Vad säger ni nu då! ”Det är mycket i pipeline just nu”, slår en belåten justitie/inrikesminister fast.

Men det finns fler stenar att vända på och nästan varenda vecka fram till valet kommer regeringen/justitiedepartementet att komma med nya initiativ!!

Morgan Johansson är förvånad över att det är så svårt att rekrytera fler poliser, ”de har mer pengar än någonsin och de får ytterligare pengar nu med den här budgeten(som inte ens är regeringens egen)? Han har så att säga inte sett det komma trots att han sökt 30 år tillbaka i tiden?

Men att vänstersympatisörer inte älskar och uppskattar poliser är väl allmänt känt? ACAB har yttrats av fler än en twittrande, facbookande röd partisympatisör på vänsterkanten och till min stora överraskning kan jag också konstatera att i morgon är det inte bara Lucia utan också Snuthatets dag, utlyst av Syndikalistiskt Forum.

Så jag som läser Polistidningen är inte lika överraskad som Morgan Johansson.


torsdag 9 december 2021

Ni kommer att bli överraskade, sa Magdalena Andersson ..

.. innan hon presenterade sin ”nya” regering.

Ja, jag blev i alla fall väldigt överraskad. Kvar fanns de ministrar som varit mest ifrågasatta under de senaste dryga 7 åren och de nyas främsta meriter verkar vara att de är pålitliga ja-sägande socialdemokrater villiga att hoppa i den riktning Sveriges Första Kvinnliga Statsminister pekar, om hon nu vet det själv?

Vi har alltså två nygamla ministrar som agerar som heltidsaktivister på twitter, tillsammans med utrikesministerns man, där de verkar i samma klass som dem som de själva klassar som nättroll. Aldrig intresserade av kontakt med väljarna, alltid slirande på sanningen och ständigt frikostiga med hånfulla attacker på oliktänkande.

Lägger vi då till ett lite speciellt förhållande till sanning, ekonomiska plikter och ett påtagligt ointresse av den ”sämre och "tärande" delen av befolkningen i ena fallet och arrogans, hybris och självbelåtenhet i det andra, så kan jag inte se vad som kan gå fel i det kommande valet.

En nygammal minister fick förnyat förtroende redan innan han friades för sexuell beröring av en partimedlem som ansåg sig vara mer än flyktigt berörd av ministern och samma grundmurade förtroende gavs till en minister som absolut INTE HEILAR på ett foto från ungdomen och OM det ser så ut så var det kanske ironiskt och om sambon sedan 16-årsåldern, som spelar vad vi vanliga dödliga kallar vitmakts-musik, har en Sydstatsfana på väggen och en sydstats-tröja på jobbet är det inte hennes sak, bortsett från att hon senare berättar att hon naturligtvis har påtalat det olämpliga.

Jag ser verkligen fram emot den första Nobelmiddagen efter pandemin när civilministern eskorteras av en av dessa män.

Men vad vill vår nya statsminister göra som inte har kunnat göras under de senaste två mandatperioderna. Hur många stenar har fått ligga ovända och framför allt .. varför?

Vad vi vet är att Magdalena Andersson tycker att Sverige kan bättre? Frågan är bara, än vad?

Vi vill ta tillbaka kontrollen över välfärden. Men, från vem? Och hur?

Vi vill bryta segregationen och stoppa kriminaliteten. En liten undran bara, eftersom både segregationen och kriminaliteten har ökat kraftigt under de senaste dryga 7 åren – varför försökte ni inte lösa problemen tidigare? Och hur hade ni tänkt göra det nu?

Är ALLT Miljöpartiets fel?

Eller var makten viktigare än verkligheten?

Vi vill leda klimatomställningen för framtida jobb. Vilka jobb? Vilken framtid? Och framför allt hur?

Socialdemokraterna, arbetarpartiet, tilltalar en stor grupp väljare och jag kan inte förstå varför? Nu finns det ju inte längre några socialdemokrater kvar i partiet, bara SSU-uppfostrade, hysteriskt twittrande karriärister och inte en enda arbetare så långt ögat ser.

Dessutom har Socialdemokraterna lyckats med konststycket att placera partianslutna vänner i ledningen av så gott som de flesta av våra myndigheter, oavsett kompetens eller kanske till och med på grund av bristande sådan?

Skriv som det är, säger Maken. De är arroganta, självbelåtna, nedlåtande, dryga sk*tstövlar som föraktar alla utanför sin egen instängda krets, precis som Centerpartiet. Jag är helt övertygad om att de kommer att bilda regering med Mp och V i nästa val.

Men så kan man väl inte uttrycka sig, säger jag. Ingen är väl allt igenom dålig, något gott finns det väl att säga om alla.

Säg nå´t, säger Maken. Berätta vad som blivit bättre, skötts bra och vad den här regeringen gjort som vi har kunnat vara stolta över de senaste 7 åren?

 ??????????????

 .. det är väl kanske något som eventuella läsare kan svara på?