onsdag 31 mars 2010

Så bräckligt är livet ..

.. att en 78-årig kvinna kan åka för att handla tillsammans med sin man .. och misshandlas till döds bara någon minut efter det hon lämnat bilen.

Det gör ont i mig när jag läser att kvinnan som försökte försvara sin man, nu är död. Det är någons mamma, mormor eller farmor som så ofattbart är borta. Det är så brutalt, så onödigt och måste vara fullständigt sönderslitande för hennes anhöriga.

Och han som "inte kunde kontrollera sina vredesutbrott"??

Ja .. till slut hittar de väl honom, men jag tror det blir som vanligt. Han tycker att det var det äldre parets fel .. att de inte skulle ha påvisat att HAN gjort fel och att de fick skylla sig själva.

Sedan blir det ett kortare straff eftersom kvinnan var gammal .. gamla kvinnor är inte så mycket värda och så är han fri att släppa loss sin dåliga impulskontroll över någon annan.

Jag blir så uppgivet ledsen ..

Äntligen lite handlingskraft i Bjästa!!

Örnsköldsviks Kommun omhändertar "Oskar" med omedelbar verkan enligt LVU. Beslutet är inlämnat till Länsrätten som ska bifalla eller avslå inom 4 veckor och jag hoppas innerligt att de är på samma linje som kommunen.

För när jag läser på nätet upptäcker jag att "Oskars" mamma fortfarande är bergfast övertygad om hans oskuld. Hon anser att rättegångarna varit felaktiga, advokaten oduglig och att "Oskars" bror borde ha fått vittna om att "Linnea" gjort närmanden (?) mot honom vid tidigare tillfälle och att brödernas kompisar borde ha fått vittna om det. Dessutom anser hon att det fanns en mamma .. (hon själv kanske??) .. som kunde vittna om att "Oskar" omöjligt kunde ha varit på plats vid den andra våldtäkten och att det DNA som fällde honom kunde ha tillhört vem som helst.

Det är tragisk läsning .. som det alltid är när man stöter på rättshaverister.

I alla händelser gynnar det inte "Oskar" att vistas i en miljö som utnyttjar och skadar honom för att fylla internet med konspirationsteorier. Det skulle också vara till skada för hela skolan och alla ungdomar i Bjästa som fått hela tillvaron uppochnervänd av journalister och näthat.

Jag hoppas "Oskar" får en chans till, att han får en möjlighet till insikt och att han slipper sin mammas kamp mot sanningen .. hon är förmodligen en beklagansvärd människa .. men efter att ha läst hennes kommentarer och påståenden har jag svårt att känna ens ett uns medlidande.

Var tyst och bli ett helgon!!

I årets valrörelse finns det en liten egenhet som jag har reagerat över?

Så länge som Maria Wetterstrand är tyst och osynlig, så ökar Miljöpartiets siffror i statistiken när Mona Sahlin, Lars Ohly eller Peter Eriksson är ute och talar i media??

Det är ungefär samma sak som hände med Margot Wallström?? Så fort som hon lämnade landet och inrikespolitiken steg hennes förtroendekapital skyhögt?

Jag tror jag måste ta lärdom av det här. Från och med nu ska jag luta mig tillbaka och låta Maken ta alla obekväma ekonomiska beslut och lämna alla obehagliga meddelanden ..

.. medan jag förnöjt putsar på min helgongloria.

Sedan kan jag ju upprört skylla på honom när saker och ting utvecklas på ett för mig ogynnsamt sätt ..

Miljöpartiet har i sanning en lysande valstrategi, fri tillgång till sossarnas enorma kampanjkassa och den perfekta budbäraren för obehagliga, ogenomtänkta beslut .. det är bara synd att de tvingades gå ut med ett eget valmanifest. Det medförde ett ras på 2,3 procentenheter och kommer förmodligen att medföra att Maria Wetterstrand tvingas ligga lågt och putsa på SIN helgongloria någon månad till.

Av med kläderna .. och ta smällen ..

.. som en riktig kvinna!!!

Nu är det VÅR och det som dolts av flera lager av kläder och bylsiga tröjor ska fram till beskådan. Det är dags att slita av sig kläderna, ställa sig framför spegeln och beskåda vinterns härjningar.

Och om jag är en RIKTIG kvinna så bör jag få ångest och planera sommarrenoveringen.

Hur har då kroppen skött sig under det dryga halvår när den fått sköta sig i princip utan uppmärksamhet? Kan den klämma in sig i de perfekta jeansen som är anpassade just efter MIN rumpa? Har det dykt upp valkar som snabbt ska förbrännas med någon ny och snäll diet??

Jag läser om en för mig okänd stjärna som presterat en rekordsnabb viktminskning på 38 kg för att få den perfekt "strandkroppen"?? Min kropp behöver inte förlora några kilon .. men är det en perfekt strandkropp för det??

Knappast .. den har liksom "hängt sig" under vintern, för inte kommer jag ihåg att den såg ut så här i somras?

Triceps och biceps är fortfarande nästan oskiljaktiga under armarna, det som skulle ha varit fast och högt är .. hmm .. inte det samtidigt som det som ska vara platt blivit .. mindre platt? Rörligheten i kroppen har också ökat ... dvs leder och eventuella muskler är precis lika orörliga som innan .. men det sk hullet är liksom lite svajigare? Om jag hoppar eller springer framför spegeln blir det "roliga" effekter? Hur ändan ser ut är svårt att avgöra, även om jag använder en liten spegel och försöker vrida mig så gott jag kan .. en viss "överrörlighet" kanske om jag inte KNIPER? .. men den fungerar bra att sitta på, det gör den .. och det är väl huvudsaken???

Julia Skott har skapat en sajt .. Kroppsbilder .. dit jag kan skicka in bilder på min kropp och Daniel Pernikliski skriver "Man ska jämföra sig med många oretuscherade vanliga människor".

Jag är nog ingen RIKTIG kvinna för jag tror jag hoppar över det, skiter i vad andra tycker, låter bli att jämföra mig alls och låter kroppen få leva sitt egna, lyckliga otuktade liv som den brukar. Jag ska glida genom sommaren med mitt vita skinn, "rörliga" hull, trycka upp avslappnade muskler med snygga breda armband, fördela resten i en heltäckande elastisk baddräkt och bara njuta av solen och vinden mot huden.

Jag duger som jag är .. det gör jag!!!

Och alla som inte tycker det .. vad bryr jag mig väl om dom?? Den här sommaren ska jag njuta av varje sekund .... med kropp och allt!!

tisdag 30 mars 2010

Jag är så grymt imponerad ..

.. av Louise Karlsson!! Både som människa och som idrottskvinna .. för mig ÄR hon redan Mästarnas Mästarinna!!

Men Armand Krajnc .. jag blir så där löjligt blöthjärtad när jag tänker på honom. Han förtjänar en vinst med tanke på alla möjligheter till vinster som har tagit ifrån honom. När jag fick se programmet om hans karriär kändes det orättvist och hemskt att det ser ut som det gör i toppen .. att principer och pampar kan räkna ut en begåvad boxare, helt utanför boxningsringen. Jag önskar att jag kunde välja TVÅ mästare i kväll.

Och så önskar jag att jag själv inte tyckte så förbaskat mycket om folk jag inte känner.

Jag trodde att Thomas Brolin var en självgod, dryg Stureplansprofil .. och det var så fel det kan bli? Jag inbillade mig att Patrik Sjöberg var någon helt annan än vad han visade sig vara och Stefan Holm var inte heller den mesige svärmorsdröm jag bestämt mig för att han var??

Det är tur att jag har haft mina vanföreställningar för mig själv fram till nu .. tänk så mycket ursäkter jag hade tvingats strössla omkring mig annars.

Jag tycker det är konstigt ..

.. att när det förut .. under den socialdemokratiska regeringen .. beviljades generösa avdrag .. dvs sänkt skatt .. för "inkomstens förvärvande", då talade ingen om att pensionärerna fick HÖJD SKATT!!

Men det fick de ju .. på samma sätt som de får nu när löntagarna får jobbskatteavdrag .. dvs sänkt skatt .. för sina kostnader i samband med arbetet?

Visst är pension inarbetad lön .. men arbetar vi in kostnaderna för resor, dagis, måltider utanför hemmet och kläder för arbetslivet också???

Du och jag, Fredrik .. du och jag!!!

Fredrik Reinfeldt finns inte med på Facebook .. han känner att han vill begränsa sin tillgänglighet och hålla privatlivet .. privat.

Jag står också utanför alla facebookande kontakter, vill inte heller vara så nåbar och tillgänglig .. jag gillar att vara själv och hatar att vara uppknuten av plikter och måsten.

Till skillnad från Fredrik Reinfeldt .. antar jag .. är jag för det mesta inte heller nåbar på mobilen, om inte familjen direkt kräver det. Om jag händelsevis kan slita mig från vardagslivet vill jag njuta helt och fullt av det och vill inte bli störd av ovidkommande meddelanden eller stå till tjänst som underhållning för någon som behöver förströ sig under en promenad eller en tråkig väntan på någonting.

SMS .. ja, törs jag skriva det .. det antal sms som jag har skickat iväg kan räknas på mina händers fingrar. Det finns nästan ingenting jag har att säga som inte kan vänta tills jag träffar personen i fråga och kan SE reaktionerna och höra de spontana svaren.

Om jag googlar på mitt namn dyker det upp på protokoll i samband med Maken .. det tycker jag inte riktigt om .. jag vill inte att mitt namn ska finnas på internet alls.

Här på bloggen skriver jag anonymt .. inte för att jag inte kan stå för mina åsikter, utan för att mina åsikter inte ska kladda fast på min familj. De tycker inte alltid som jag!

Och när jag läser vad jag skrivit så framstår jag som en osocial eremit .. ?? Men jag har en bekant som kallar mig socialt inkontinent ...... vad hon nu kan mena med det???

Att cykla nyfrissad till krogen ..

.. kommer att bli lönsamt om de rödgröna vinner valet i höst.

Miljöpartiet vill nämligen få fart(?) på tjänstesektorn genom att bland annat sänka momsen på krogbesök, frisörer och cykelreperationer.

Det mest lönsamma för småföretagarna på min ort är alltså om jag cyklar till stan, fixar håret hos frisören, fortsätter med ett krogbesök, cyklar hem och sedan utnyttjar de förmodligen nödvändiga(!) och billiga cykelreparationerna??

Striden om väljarna handlar uppenbarligen om storstäderna även för miljö(?)partiet! För vad har vi som bor ute i landet för nytta av det här??

Våra bensinstationer stängs på grund av Miljöpartiets krav på tankar för biobränslen .. fast ingen utnyttjar dem .. och vi kommer knappast att få utrymme för fler krog- eller frisörbesök när bensinen stiger med ett par kronor litern. Den är redan så dyr att mackägarnas förtjänster naggas hårt i kanten av alla "gratistankare" som smiter från notan.

Är det tänkt att jag ska cykla ett par mil till affären och hur ska jag då få hem alla mina matkassar??? Ska jag bli GLAD för att bensinen blir dyrare och cykelreparationerna billigare???

Är detta det som ska ge mig "mer tid och ökad livskvalitet" tillsammans med kortare arbetstid och .. förmodligen .. lägre lön??

Kompenseras det av att det blir billigare på krogen?? Ska jag .. nyfriserad och fin .. dränka mina sorger i sprit??

Miljöpartiet kallar Centern ett populistiskt latteparti ... Östros påstår att samma parti fiskar röster på Stureplan ..

.. jag påstår att man inte ska kasta sten när man sitter i glashus!! "Ett ordspråk som är lika gammalt som socialdemokraterna och duger än".

Rättelse .. jag har tydligen fel! Pumplagen är inte orsaken till "mackdöden". De 600 mackägarna som inte mäktade med kostnaden har fått dispenser som går ut under våren och 24 har överklagat. Hur det går för de här småföretagarna kommer att visa sig senare.

måndag 29 mars 2010

Släng er i väggen, ers kungliga högheter!!

I Expressen kan vi få se ett bildspel som visar prinsessornas handväskor .. komplett med pris och allt!!

Här på min blogg kan ni just nu se en liten bråkdel av min samling av handväskor som följt mig genom livet. Till vänster kan ni också ana att det finns en matchande skosamling .. jag är förmodligen inte riktigt klok, men utan sådana som mig skulle muséerna gapa tomma och ödsliga.

Priset?? Njaaa .. jag vet inte så noga, men hela samlingen når förmodligen inte upp till hälften av en riktig prinsess-väska.

Fast jag tror att jag har haft roligare med mina. Både när jag köpte dem och när jag använde dem!!!

Håhåjajaja .. skatter och pensionärer!!

Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin debatterar skatter och pensionärer .. igen!!

De talar om två olika saker .. och det vet de om, men de tror att vi inte begriper. Det känns .. hmm .. liiiite nedvärderande.

Fredrik Reinfeldt vill ha ett jobbskatteavdrag .. för att stimulera lusten till arbete och det är ju ingen dålig tanke .. om det sedan fungerar får framtiden utvisa. Effekten för pensionärerna blir då att de står kvar på SAMMA skatt medan löntagarna får SÄNKT med hänsyn till att de har högre omkostnader ... dagis, resor och måltider utanför hemmet.

Mona Sahlin ser det som att pensionärerna i och med detta får HÖJD skatt. Ja, så kan man ju också se det? Men hon säger också att .. "vi ger oss inte förrän skatten är lika mellan lön och pension" .. och det kan vi ju tolka på flera olika sätt??? Förmodligen ryker jobbskatteavdragen och då är både pensionärer och löntagare tillbaka på ruta ett .. dvs pensionärerna har FORTFARANDE samma skatt, men löntagarna betalar MER.

Men det är inte bara Fredrik Reinfeldt som läser Socialdemokraternas hemsida .. jag gör det också och jag misstänker att det behövs mycket mer skatteintäkter för att genomföra det som de rödgröna lovar.

Då kommer skatterna att höjas ännu MER för löntagarna och lite MINDRE för pensionärerna .. vilket gör en rejäl skattehöjning för båda ... hänger ni med??

Men LIKA HÖG skatt har de .. det har hon helt rätt i Mona Sahlin.

Resten ska sedan betalas av DE RIKA .. dvs Fredrik och Monas höga löner!!!

Då undrar jag .. om nu Mona Sahlin tycker att hon och Fredrik har så oförskämt höga löner .. VARFÖR arbetar hon inte lite mer aktivt för att sänka löner och ersättningsnivåer inom riksdag, regering och kommuner??

Då slipper vi ju ta omvägen över skatteavdrag och kan använda pengarna direkt?? Det är ju ända VÅRA skatter som hamnar på de här lönekontona???

Två fel gör inte ett rätt!!

Nu har opinionen vänt .. de som hatade och trakasserade "Linnea" och hennes familj, hatar och trakasserar nu "Oskar" och hans familj.

Men två fel blir inte ett rätt.

"Oskar" som var så svindlande nära att se till att hela den här historien löstes på ett anständigt sätt när han erkände och .. som hela svenska folket fick höra i Uppdrag Granskning .. sa att det kändes rätt och skönt.

Han hade kunnat få hjälp och stöd av sin familj för att be "Linnea" om ursäkt så att hon fått leva sitt liv utan att bli offer för illasinnad ryktesspridning. Han hade kunnat få förklara och gå vidare och därmed stoppat all förföljelse av offret av hans övergrepp. Men hans familj ville inte acceptera hans skuld eller erkännande och så blev "Oskar" också ett offer för samhällets snedvridna syn på våldtäktsoffer. Han snärjdes in i en härva av lögner, påståenden och mobbing ... och han fick engagerad och missriktad hjälp att förtränga skulden och obehaget.

Hur ska han nu kunna gå vidare och utvecklas till en vuxen man med normala sexuella relationer??

Jag måste erkänna att jag känner en viss skadeglädje över att det var "Oskars" mamma som uppmärksammade Uppdrag Granskning på våldtäkten i Bjästa .. det är bara mänskligt. Jag förstår mig inte på hennes agerande, jag skulle aldrig, aldrig kunna bete mig som hon och hennes familj. Att spy ut mitt hat, min frustration och mitt privatliv offentligt har aldrig lockat mig.

Men jag behöver inte förstå "Oskars" mamma, skolan i Bjästa eller prästen eller någon annan av alla dem som tog ställning och kastade sig över en 14-åring som mänskliga gamar.

Den enda jag behöver ta ansvar för är mig själv och mitt eget agerande, eller hur?

Så om nu alla som skriver hatiska kommentarer, märkliga inlägg med konspirationsteorier, ringer anonyma telefonsamtal eller sprider hot och falska påståenden tar och sansar sig och tänker efter ..

.. VARFÖR är vi så agressiva?? Varifrån kommer det här behovet av att HATA??

Är vi så rädda, otrygga, olyckliga och frustrerade att vi BEHÖVER syndabockar att ösa vår agression och vanmakt över??? Vågar vi bara ta ställning om det är NÅGON ANNAN som säger vad vi ska tycka??

Är vi så små och fega??

söndag 28 mars 2010

Jag är nog dummare än tåget!!

Jag är lite av en statistiknörd, så när jag upptäckte Google Analytics och anslöt min förra blogg, så var det rena julafton för mig. Tyvärr så är mina tekniska färdigheter inte i proportion till mitt intresse så efter en tid så lyckades jag radera mitt eget lösenord och kom inte längre in .. och gav upp.

Nu är jag där igen och klickar omkring bland siffror och diagram. Någon eller några i England har varit inne och läst 56 gånger .. förmodligen någon svensk som håller sig uppdaterad bland bloggutbudet, precis som de andra från de mest skilda länder. Spännande!!

Men ... något som jag upplevde som ytterst oroande var att jag hade så många besök från min hemort????

Jag bloggar fegt anonymt av hänsyn till familjen och har inte berättat för någon var jag finns??

Kan det vara FRA?? Kommunen som sitter och spanar?? Vem, vilka, var då nånstans?????

ÅNGEST!!!!

Nu fattar väl de flesta vad det handlar om, eller hur??

Men det gjorde inte jag! Inte förrän jag såg diagrammet där det helt mystiskt inte fanns så många träffar under den tiden som jag var i London? DÅ ramlade poletten ner .. först då förstod jag att det var jag själv som stod för merparten av sidvisningarna från vår lilla stad.

... och jag min fårskalle fattade INGENTING!!!

Någon annan som inte fattar någonting är Wanja Lundby-Wedin. Hon förstår inte alls varför svenska folket har högre krav på en LO-ordförande än på en vd för AMF??

Hon tycker att hon blivit orättvist attackerad på grund av kön och klass och ville kasta något hårt i tv:n efter att ha blivit ifrågasatt när hon blev "grundlurad" medan Christer Elmehagen behandlades mer varsamt.

Jag tycker det är skillnad på vad de representerar och vad de bör sätta sig in i .. Wanja Lundby-Wedin och Christer Elmehagen och jag ville också kasta något hårt i tv:n när jag hörde Wanja bagatellisera det faktum att hon inte ens läste eller förstod de protokoll hon fick bra betalt för att underteckna.

Hur går det för mack-ägarna om ..

.. de rödgröna vinner valet och Miljöpartiet får sin vilja igenom när det gäller kraftigt höjda bensinpris???

Redan nu är bensinen så dyr att 100 000 bilister smiter från betalningen vilket medför en förlust på 50-55 miljoner kronor för landets mack-ägare. Det är nog ganska kännbart för en vanlig liten småföretagare?

Kommer brottsligheten att skjuta i höjden med en rödgrön regering ... och hur många bensinstationer kommer att få kasta in handduken och lägga ner????

Åh .. Östros???

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men Östros är ute och valfiskar. Han går till hårt angrepp mot vad han kallar Alliansens "skattepopulism" och värst av ALLA är Maud Olofsson!!

Maud Olofsson!! Usch!!! Hon har svikit ALLA, för finare väljare på Stureplan .. säger mannen vars parti har utsett Tomas Bodström till att ragga väljare i innerstaden och vars partiledare flitigt syns i storstadsvimlet på kändisfester, kändisresor och i pridefestivaler ivrigt frotterande med kultureliten???

Maud Olofsson är hemsk!! Usch!! Säger mannen som vill HÖJA skatterna i stället och skapa nya sammanslagna myndigheter av de gamla ofantliga, ineffektiva kolosserna och tror att det ska bli en ännu ofantligare men effektiv(?) koloss av det hela?

Maud Olofsson ÄNDRAR sig och sviker sitt parti .. säger mannen som är samarbetspartner med det parti som ändrat sig mest och i flest frågor det sista decenniet??

Är han rolig eller sorglig, Thomas Östros??

Jag kan banne mig inte bestämma mig för vilket?

Fy fasiken så snopet det blev ..

.. i går när Körslaget avslutades.

Men så där blir det när suget efter telefonröstningsintäkterna blir för stort. I går höll TV4 öppet för telefonröstning några minuter för länge ... jag undrar hur mycket pengar det ramlar in i minuten under Körslaget?

Precis dom minuterna som de hade behövt för att sammanställa en korrekt information om resultatet .. och kaoset blev ett faktum.

Stackars Gry Forsell som fick stå där som en fullständig idiot!!

Stackars Team Rongedal som åkte ut .. åkte in .. och inte fick vara glada utan bara blev arga i stället!!

Stackars Team Gyllenhammar som flög i luften av glädje .. bara för att landa med en förödmjukande duns!!

Men TV4 tycker jag inte alls synd om ... deras tricksande och fixande med telefonröstningarna står mig ända upp i halsen vid det här laget!!

Jag vill inte längre betala skatt hur som helst!

Jag har varit med så länge nu att jag nästan passerat bäst-före-datum och hela tiden har jag betalat skatt. Skatt på allt .. lönen, konsumtionen, bilen, resor och när jag var liten så betalade vi till och med skatt på hunden.

Det var bra med skatt!!

Sverige hade världens bästa vård, skola och världens tryggaste, finmaskigaste skyddsnät och det var vi så stolta över. Vi levde i ett rent och välskött land där staten tog hand om allt med hjälp av våra skatter .. och så hade vi AVDRAG. Ju mer skulder vi hade desto större avdrag blev det och de som tjänade mycket, kunde köpa på kredit och använda avdragen och betala mindre skatt .. visst var det fiffigt och bra??

Och tiden gick .. staten ville inte längre fördela våra skatter utan lämnade över det på kommunerna .. och skyddsnätet blev grovmaskigare, vården, skolan och rättssystemet blev sämre men de ofantliga, skattefinansierade myndigheterna och makthavarna blev fler .. och fler.

Fast vi slapp betala skatt för hunden.

Och fick fler bidrag .. när vi egentligen behövde jobb, rehabilitering eller utbildning .. om vi inte lyckats tillgodogöra oss den utbildning som "världens bästa skola" inte längre lyckats förmedla.

Och det i sin tur genererade fler skattefinansierade utredningar, myndighetspersoner och statliga verk.

Jag vill inte längre betala skatt helt förutsättningslöst!

Jag vill veta vart mina pengar tar vägen .. hur de används!!

Vem som tar hand om dem och vilka kvalifikationer den eller de personerna har. Det känns meningslöst att skyffla in pengar i ett svart statligt eller kommunalt hål ... och upptäcka att de använts till en ny myndighet, fler offentliganställda pärmbärare med höga löner .. medan det görs nedskärningar i vården, omsorgen och skolan.

Skatt ... det är inte något som automatiskt ger välfärd!

Det är vad man använder skatterna till som gör det!

En myndighet eller en utredningen är inte till mycket glädje om den inte fungerar .. sen må den vara hur skattefinansierad som helst. Titta bara på Försäkringskassan .. en ineffektiv, icke-fungerande koloss som helt tappat kontakten med uppdragsgivarna ... oss.

Pension är lön som pensionärerna betalat för .. utropar Östros indignerat!!

Men vart tog pengarna vägen, Östros??? För ärligt talat .. de har ju inte direkt varit lönsamt placerade!

De som nu ska betala för större delen av 40-talisternas pensioner är de unga barnfamiljerna med kostnader för dagis, arbetsresor och dyra boenden .. människor som redan nu betalar för "världens bästa" av allting?

Och vad har pensionärerna för glädje av sina pensioner när de slutligen hamnar inom äldrevården och inte får gå ut, får gå och lägga sig på eftermiddagen på grund av personalbrist och inte längre får leva tillsammans. Hur kul är det när livet slutar med näringsfattiga, billigt upphandlade måltider som ska ätas antingen ensamt i isolering eller i ett trist dagrum? Hur intressant är skattesatsen för en gammal människa som får liggsår och ångest i en tyst lägenhet därför att det saknas platser inom äldrevården.

Innan jag blir villig att betala MER i skatt så vill jag nog veta vart den jag redan nu betalar tar vägen!!!

Vi kan prata om SKATT .. eller om vad vi får KVAR .. eller vart skatten ANVÄNDS TILL?? Det är valfritt .. men det handlar inte BARA om några kronor extra i månaden.

lördag 27 mars 2010

Ola Rapace .. Årets kalkon!!!

Ola Rapace .. han som var med i Tusenbröder, kommer ni ihåg honom?? .. har uttalat sig angående anklagelserna om sextrakasserier inom teater och film .. Feministerna måste inse sina privilegier - kvinnor kan, till skillnad från män, ta sängvägen till roller.

Det måste vara årets dummaste uttalande .. och då är det ändå valår!!

Ola har diskuterat med sin framgångsrika hustru Noomi Rapace .. som inte har några problem med roller .. och kommit fram till att skådespelaryrket är ett "luderyrke"???? Blev hon arg?? Jag hoppas det .. eller så tycker hon synd om maken och håller med för husfridens skull?

Själv har han väldigt höga krav på vilka roller han kan acceptera och skulle aldrig ta någon som är under hans värdighet.

Tänk .. det var precis det jag trodde han gjorde i Wallanderfilmerna? Arbetade för brödfödan .. av döma av prestationen, tänk så fel jag kan ha! Men så är jag inte så kulturellt högtstående som Ola Rapace heller.

Men när det gäller PRIVILEGIET att få lägga upp sig för en åldrande regissör eller producent så tror jag Ola feltolkar feminismen .. det är för att SLIPPA män som Rapace och dem han hänvisar till som feminismen finns. Men hans övertygelse är förmodligen byggd på en besvikelse över att de flesta med makt att fördela roller är män och därför inte intresserade av de manliga skådespelarnas sexuella tjänster.

Ola Rapace uttalande stärker bilden av en bransch med en föråldrad kvinnosyn och där det är lättare för en obegåvad manlig skådespelare att få högt betalda roller än för en lysande kvinnlig skådespelerska att få ens en biroll ..

.. om hon inte utnyttjar sina "privilegier".

Skådespelaryrket är INTE ett luderyrke - men uppenbarligen en marknad för sexhandel för och av män!

Nu krånglar det till sig igen ..

.. i natt är det dags att ställa fram klockan en timme till sommartid. Det betyder att oavsett när jag kliver upp i morgon så gör jag det en timme tidigare än jag skulle ha gjort???

Det är ju förfärligt .. för den här årstiden är jag så in till döden trött och seg att jag skulle kunna sova dygnet runt .. oavsett vad klockan visar på.

Normalt sett sover jag så länge jag kan på en söndagmorgon .. men nu sover jag alltså en timme mindre även om jag sover mer än normalt?? Eller hur det nu blir??

Sedan stundar ett par förvirrade veckor när jag hela tiden kommer att leva med två tider. Den som klockan visar och den som det egentligen är! När sedan de båda tiderna sammarfaller till en begriplig tid så kommer en tid av tidsmässigt lugn innan tiden än en gång delar på sig och jag får sova en timme MER än jag egentligen skulle ha gjort på söndagsmorgonen? Även om jag nu sover så länge jag kan??????

Inte undra på att vi nästan riskerar vår hälsa och ökar risken för hjärtinfarkt. Jag tror att det beror på att vi grubblar oss till ohälsa när vi balanserar medan tiden som var och tiden som är .. och hur vi ska förhålla oss till den???

Det här måste vara värre och farligare än alla resor vi tar över tidsgränserna och kommer fram i går fast vi åkte i morgon .. eller hur??

En avgrund av okunnighet??

I spåren efter våldtäkten och mobbingen i Bjästa ser jag en avgrund av okunnighet.

Prästen Lennart Kempe, som tog ställning utan att veta vad han tog ställning för, rektorn på Bjästaskolan, Inger Karlsson, som manade till tystnad och neutralitet, utan att veta vad som egentligen hände, lärare och skolledningen som ansåg att "Linneas" mamma förvärrade situationen genom att vilja föra ett öppet samtal ... alla har de en sak gemensamt. De har ingen eller mycket dålig kunskap om den delen av samhället där de flesta .. och nästan alla unga .. tillbringar stora delar av sitt liv.

Prästen säger .. Jag trodde aldrig jag skulle behöva öppna en dator innan jag gick i pension. Rektorn fick hjälp av Uppdrag Gransknings journalist för att överhuvudtaget hitta ut på nätet. Båda har som huvuduppgift att hjälpa och stödja andra människor .. men gör det tydligen helt på egna villkor och efter reglerna från en svunnen tid?

Det är inte ovanligt att föräldrar till mobbade barn får rådet att ligga lågt och hoppas att allt går över .. "rör man i sörjan blir det bara värre".. det kan vi läsa om på nätet där hundratals, kanske tusentals frustrerade föräldrar söker stöd och hjälp hos andra i samma situation.

Men där människorna och deras berättelser finns, där finns inte våra beslutsfattare eller de som vi avlönar för att ge det stöd och den hjälp som det ropas efter.

Till och med Jan Björklund hänvisade till råheterna på nätet som "mail" .. vilket förmodligen säger en hel del om hur kunnig han är på området.

Läser våra politiker och makthavare vad som skrivs i bloggar, twitter, chattar och forum?? Tar de vara på den ovärderliga information om människors vardag som finns där??

Varför anordnar de politiska partierna dörrknackningskampanjer för att tala om sig själva .. när stora delar av svenska folket redan har öppnat dörren på Internet?? Vill man inte lyssna .. eller kan man inte??

Är kunskapen om den sociala samvaron på nätet lika låg som i Bjästa så måste jag ge Maud Olofsson rätt på en punkt ..

.. vi behöver utbilda våra gamla i datoranvändning och på Internet. Och i det här fallet bör vi nog lägga ribban för "gammal" redan strax för 50!

fredag 26 mars 2010

Det mest fantastiska i hela den här historien ..

.. om våldtäkten på Bjästa-skolan måste väl ändå vara att det uppenbarligen var någon i "Oskars" närmaste krets som kontaktade Uppdrag Granskning?

Resultatet blev förmodligen inte det förväntade, men gör att åtminstone jag ser prästens agerande i ett annat ljus. Han var förmodligen införstådd med vem som kontaktat Svt och syftet med det hela och trodde att han deltog i ett korståg för att fria en ren, ung oskyldig pojke. Helt och hållet svalde han de anhörigas historia och tog ställning mot en 14-årig flicka .. utan att för ett ögonblick försöka bilda sig en egen uppfattning.

Nu har det ramlat in en hel hög anmälningar mot både prästen och skolan och det ska bli intressant att se vad det resulterar i.

För ord som antimobbningsgrupp, värdegrundsfrågor och likabehandlingsplan är totalt tomma och meningslösa om det inte finns människor bakom som är inkännande, lösningsinriktade och har ett normalt civilkurage.

Det fanns så mycket skolan hade kunnat göra utan att peka ut någon. Katarina Wennstam, som deltog i Debatt i går, har skrivit två böcker som kunde ha använts .. "Flickan och skulden" och "En riktig våldtäktsman". Bara dom hade kunnat besvara en del av de frågor som låg bakom hysterin runt "Linnea".

Skolan kunde också ha haft temadagar där frågor runt åtal, rättgångar och domstolar reddes ut. Man hade kunnat tagit upp vad ett DNA är, vad det talar om och hur det värderas.

Och någon borde ha vetat .. prästen?, rektorn?, någon förälder? .. att domar och beslut i avgjorda mål kan beställas, om man nu inte riktigt vet vad det är man upprörs över.

Men han som våldtog "Linnea" och de som startade utfrysningen och mobbingen .. det blev också de som gav henne upprättelse genom att försöka "fria Oskar" med hjälp av Uppdrag Granskning.

Visst är det fantastiskt .. rättvisa kan skipas på de mest märkliga sätt!!!

Visst är det konstigt???

Miljöpartiet når sina högsta siffror på 14 år enligt Syovates mätningar och är nu uppe i 10,2%.

Varför då??

Hittills har i alla fall jag inte hört mycket från Miljöpartiet. Maria Wetterstrand har varit synnerligen frånvarande .. bortsett från den intervjuv i Fokus där hon menade att Socialdemokraterna var ett obegripligt parti (?) .. och det enda jag förstått är att Miljöpartiet vill höja skatterna mer än Socialdemokraterna och att de dessutom vill höja bensinpriset med ofattbara 2 kronor per liter. Fel eller rätt?? Det är det ingen som berättar.

Så varför strömmar det bara väljare till Miljöpartiet i den valkampanj som Socialdemokraterna betalar .. med stöd av pengar från LO???

Är det bara på grund av missnöjet med Mona Sahlin?? För att de inte säger något?? För att Maria Wetterstrand var så snygg på Nobelfesten och gör sig i TV?? Eller är det för att VI är så korkade att vi TROR att de är bättre än de andra alternativen??

Svt skulle fria "Oskar" ...

.. så benhårt trodde någon ur "Oskars" innersta krets på hans oskuld att de kontaktade Uppdrag Granskning för att bevisa den.

Resultatet blev ett helt annat och även om familjen fortfarande ser "Oskar" som ett offer så får de betala ett högt pris för sin missriktade solidaritet. Om en vecka är "Oskar" fri och får förmodligen hjälpa sin familj med flytten från orten.

Man får tro på en anhörigs oskuld och försöka skydda sitt barn .. men man får inte göra det på någon annans bekostnad.

Det räcker nu!! .. skriver Lars Lindström i Expressen. Hat och mobbing kan inte göras ogjort genom att vändas åt ett annat håll eller att riktas tillbaka till dem som kastade den första stenen.

Nu är det dags att se "Linnea" och hennes behov .. för hittills är det bara en enda person som gjort det öppet. Bland alla vuxna som borde ha sansat sig, tagit reda på sanningen och ifrågasatt det som berättades i tredje, fjärde hand .. är det bara Amanda som sett "Linneas" ensamhet och utsatthet.

Bara en jämnårig .. en tonåring .. som hade den mognad och inlevelseförmåga som hela vuxensamhället saknade???

Den präst som öppnade sitt hjärta för "Oskar" och hans familj stängde det samtidigt för "Linnea". De föräldrar som identifierade sig med "Oskars" mamma tog samtidigt avstånd från "Linnea" och hennes familj och skolan gjorde ett tydligt ställningstagande när man fegt hävdade sin neutralitet. Och nu .. så handlar det mest om förövarna av den smutskastningskampanj som hon utsattes för.

"Linnea" har fått lämna sitt hem, sin hemort och sett vännerna svika. Hon har byggt upp en ny tillvaro långt borta från sina plågoandar, fått nya vänner, nya framtidsperspektiv och .. förhoppningsvis .. har hon påbörjat en läkningsprocess som kan göra att hon kan lämna Bjästa bakom sig.

Örnsköldsviks Kommun ska utreda om de har råd att låta "Linnea" gå kvar på sitt internat under gymnasietiden.

Jag tror inte att de har råd att INTE låta henne stanna. Hela Sverige har ögonen på deras ställningstagande och väljer de att bestraffa "Linnea" ytterligare genom att tvinga henne tillbaka så kommer hela den här historien att fylla tidningssidorna igen.

torsdag 25 mars 2010

En gång förlorade vi allt ..

.. huset, mitt jobb, hela vårt sociala nätverk och föll ner i ett svart hål. Det var oväntat, oförutsägbart och förfärligt.

Samhället har vissa skyddsnät för det vi råkade ut för .. men det medförde också en hel hög skyldigheter från vår sida .. bland annat insyn och medbestämmande i vårt privatliv.

Det ville vi inte ha!

Det tog lång tid .. år!! Det fordrades mycket arbete och vi fick avstå från så gott som allt innan vi stod på ruta ett igen .. men det gick och det kändes bra.

Det vi lärde oss då har varit ovärderligt i resten av livet!!

En av de första åtgärderna vi gjorde var att inhandla två stycken anteckningsböcker .. en till Maken och en till mig. Där skrev vi prydligt in vartenda öre vi hade på respektive konto, plånböcker och i fickorna och sedan antecknade vi lika ordentligt vartenda öre vi spenderade.

Vi räknade ihop det i slutet på månaden .. mat, bensin, hushållsartiklar, tobak ... och diverse.

Det var ett uppvaknande vill jag lova. Ingen av oss unnade oss någonting alls, tyckte vi .. men ändå så var posten för godis, läsk, tidningar, diverse onyttigheter och liknande förbluffande stor!!! Nästan lika stor som bensinförbrukningen för två personer???

Jag behöver väl inte säga att det bara hände en gång?

Det GÅR att leva på lite.

Man KAN arbeta med sånt som man tidigare sagt att man inte kunde!!

Även en LITEN sparad summa blir till slut ett användbart kapital.

Det FUNGERAR att klara sig själv utan samhällets klåfingriga inblandning även i en krissituation .. om man bara ger sig fan på det!

Det är inte bara de stora inkomsterna som bygger en stabil ekonomi .. det är i allra högsta grad de små utgifterna.

Det töar och socialdemokratin smälter bort?

Nu kommer Sahara-värmen och i stället för en svensk, smygande, stillsam VÅR .. så ska det bli varmt, varmt, varmt!! Varför ska allt vara så överdrivet nu för tiden??

Och på tal om överdrivet så var det debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i går.

Sahlin måste bli säkrare när hon bemöter Reinfeldt .. skriver Lotta Gröning.

Det är väl ändå att ta i .. Mona Sahlin står fast förakrad i politikerträsket med ett ben hos Vänstern och ett hos Miljöpartiet. Hur i all sin dar ska hon få möjlighet att bemöta Fredrik Reinfeldt på ett säkert sätt??? När hon väl tänkt igenom hur Ohly eller Wetterstrand ska ställa sig till det hon svarar så har tåget redan gått!!

Vad vi ser nu är ett jätteparti som sakta smälter bort. Om den rödgröna alliansen får regeringsmakten i höst är det helt och hållet Miljöpartiets förtjänst och vi kan nog vara övertygade om att de vill bli belönade därefter. Att ikläda sig statsministerposten på så svaga meriter kommer inte att bli lätt och efter mandatperiodens slut tror i alla fall jag att det är slut på socialdemokratins stormaktsdagar.

Inte undra på att Mona Sahlin vacklar i debatterna.

Om de rödgröna vinner kommer den politiska kartan att ritas om och Socialdemokraterna kommer att få inordna sig bland de småpartier som kämpar efter småposter i valrörelsen 2014.

Gud älskar en heterosexuell man!

Jag såg uppdrag Granskning i går. Det handlade om Linnea som blev våldtagen på skolans toalett av en 2 år äldre skolkamrat och sedan bestraffades hårt för att hon anmälde det som ALLA ansåg var hennes eget fel.

Hon har hatats, mobbats, förtalats och fördrivits från sitt hem .. röster har krävt bränning, tortyr och misshandel .. det låter helt medeltida men handlar om en helt vanlig 14-åring år 2010???

Så långt suckade jag bara uppgivet .. för det händer allt för ofta att kvinnor anses få skylla sig själva, även om de bara är 14 år. Det är inte klokt vad vi kvinnor kan trigga igång de stackars männens drifter utan att vi har en aning om det?? Vi klär oss fel, skickar fel signaler, är för glada, utmanande eller så finns vi bara där .. med våra kvinnliga kroppar?? Ibland känns det lite ärligare med burka .. även om det är ännu ett utslag för samma idioti.

Men det som upprörde mig mest var prästens inställning!!

Den våldtagna flickan kunde inte delta i skolavslutningen av rädsla för repressalier för att hon blivit våldtagen?? Det var något som prästen inte ens reflekterade över .. i Guds ögon är tydligen en skändad kvinna förtappad .. en Eva som återigen frestade med äpplet??

Men förövaren .. en vacker yngling med ett socialt vinnande sätt som delade ut blommor i en välregisserad föreställning .. en Adam, skapelsens krona .. han hälsades med jubel och applåder och prästen suckade hänfört och uttalade sig lyriskt om en manifestation för .. ja, vad det nu var? Vackert var det i alla fall!!

Så tillåtande och förlåtande var stämningen att grabben fick hybris och våldtog en tjej till samma kväll.

Och han ansåg väl att han var i sin fulla rätt .. så vacker, så populär och så älskad .. ingen tackar väl nej till någon som till och med blivit hyllad i kyrkan .. där det återigen bevisas att GUD älskar en heterosexuell MAN!

Och för den som tvivlar har man till och med lagt ut denna fantastiskt tjusiga, ödmjuka handling i kyrklig miljö på nätet så att alla som vill hylla Adam och straffa Eva kan göra det utan att ens behöva veta vad som egentligen hänt.

onsdag 24 mars 2010

Linda Rosing?????????

Linda Rosing ska gifta sig med mannen hon nyss fått barn med ... jaha ...?????

Linda Rosing ska träna så hon blir lite tightare i brudklänningen ... och???????

Linda Rosings kropp har muskelminne .. kul för henne????

Expressen har svårt att fylla sidorna med text .. eller?????????

Jag håller mig sysselsatt för att slippa börja med middagen .. helt klart!!!

Ett UNDER har skett på Ullared!!

Halleluja .. än är inte undrens tid förbi!!! Och de sker på de mest märkliga och oväntade platser .. förra sommaren skedde ett på Ullared!

Susanne har kotorna sönderslagna i nacken, ryggen helt söndertrasad, kan inte röra högerarmen i kyla eller vinter eller vid psykiskt illamående och lider dessutom av droppfot så hon inte kan gå alls större delen av året ...

.. men när hon klev genom dörrarna på Ullared så skedde ett MIRAKEL!!

En kraft strömmade över henne så att hon kunde shoppa, bära väskor, kassar och annat bagage, gå med lätta steg .. och väl utkommen från Ullareds magiska sfär kunde hon också delta i ett gympass tillsammans med sin son. Allt detta dokumenterades av Kanal 5:s kameror .. och även kan beskådas på Expressens hemsida. (Jag vet tyvärr inte hur jag ska göra för att lägga in det?)

Men en vecka senare var effekten över och Susanne sökte personlig assistans hos omsorgsnämnden som avslog efter att ha sett programmet "Ullared".

Attans ... det var oförstående. Det enda raka hade ju varit att skicka tillbaka henne till Ullared och se till att hon stannade där.

Jag bryter ihop ..

.. mår dåligt, känner mig låååg och meningslös!!

Jag har varit hos tandläkaren och bränt iväg nästan 700 kr på mindre än en kvart .. det är rekord till och med för mig och beräkningen av framtida kostnader var inte direkt uppmuntrande. När jag klev ut från tandläkarmottagningen var jag så svartsynt att hade jag fått ett erbjudande om en "Firework funeral" så hade jag slagit till på direkten och glatt alla med en direktsprängning med tillhörande stjärnfall.

Men lite shopping piggar alltid upp ... tänkte jag och kastade mig entusiastiskt in och ut i alla tillgängliga affärer.

Förgäves???

Jag kom hem med två semlor?? Detta har aldrig hänt förr!!! Inte en enda onödig pinal .. inte ens en pinal?? Jag fick inte till något nödvändigt heller .. förutom semlorna då förstås?

Jag är deprimerad ... slagen till marken och har helt tappat styrningen i livet.

Så läser jag i Expressen "Handla dig sund .. tycker du att det är svårt att gå och handla utan att få med dig en massa onyttigheter hem"? Frågan är lite felformulerad för jag tycker normalt sett inte alls att det är svårt .. men just idag behöver jag de 4 tipsen för att få en chans att lösa upp eventuella shoppinglåsningar.

1. Handla grönt .. ??? Varför då?? Jag klär inte i grönt, har inget som passar till grönt och vill faktiskt inte ha grönt???

2. Handla målmedvetet .. men det GÖR jag ju!! Jag är specialist på shoppingmålmedvetenhet .. nästan innehavare av svart bälte med krusiduller i shopping??

3. Lär dig dina favoriter .. jag KAN mina favoriter!! I dag var jag till exempel inne på Scorett .. det var rea .. och den affären tillhör garanterat mina favoriter. Men köpte jag något?? NEJ .. inte ens ett par solglasögon som var nedsatta med 50% .. och DET kändes inte sunt alls!!

4. Handla inte hungrig .. ????????? .. HUNGRIG?? ... och nu börjar jag ana .... hmm .. den här artikeln handlar om MAT!!! Inte undra på att det var lite råddigt .. men vem piggar upp sig med att handla MAT???

Mat det är ju det som slukar alla pengar som jag behöver till de roliga sakerna som jag behöver för att bli glad igen efter att ha varit hos tandläkaren och blivit fattig och deprimerad!!

tisdag 23 mars 2010

Yeesss .. det här köper jag rätt av!!!

Anders Hållinder på Fyrverkerifabriken i Göteborg vill öppna upp för "Firework funeral" som tydligen finns i andra länder.

Det skulle betyda att jag själv kan välja att få min jordiska aska inproppad i en valfri fyrverkeripjäs och uppskjuten på ett lämpligt ställe till nöje och skönhetsupplevelse för nära och kära.

Jaaaa .. det vill jag. Ett STOOOORT stjärnregn i massor av färger och utan bombeffekter .. bara tyst och värdigt och VACKERT!!!

Lennart Koskinen, biskop inom Svenska kyrkan är orolig för att det kan bli ett jippo och tycker därför att idén känns olämplig .. men det tycker inte jag.

Däremot tycker jag alternativen känns trista, fantasilösa och väldigt stillsamma i förhållande till livet självt som ju är ett fyrverkeri av oväntade händelser.

Åhhhh .. vad jag hoppas att det här blir ett verkligt alternativ!!!!

Det här SKA jag göra ..

.. det har jag bestämt sedan länge! En alldeles egen graffitivägg!!!

Det finns en jättebra vägg med över 3 meter i takhöjd .. det enda som behövs är att frigöra den och rummet den finns i från grejor, mojänger, saker, prylar och pruddilutter.

Jag har air-brushgrejor och kompressor .. det enda som saknas är en overhead så jag kan förstora upp något av de motiv jag har i tankarna.

Och så lite övning, träning och misslyckanden .. så är det ju bara att sätta igång!

Jag VILL .. där saknas det ingenting .. jag vill så förskräckligt gärna!!

Men var sjutton ska jag göra av allt som jag inte vill ha kvar .. men som behövs ändå????

Ack ja .. jag är för okulturell för storsäljande konst??

Carolina Gynning ska ha vernissage den 1 april(!?) och i Expressen kan vi få se en del av verken som ska visas upp.

Nu när Carolina är en mer glamourös brunett känner hon sig lugnare och tryggare än när hon var blond och mer speedad och det ska då avspeglas i hennes konst? Jag hade ingen aning om att det konstnärliga skapandet påverkades av hårfärgen .. ??? .. men det här ger mig en längtan efter att bli platinablond för testa om det går att få lite fart på mig själv.

Men .. är det bara jag som tycker att Carolina Gynning målar samma bild om och om igen??? Samma kvinnoansikte omgivet av diverse "symboler" eller färgfläckar .. enformigt, kitchigt och inte ens särskilt dekorativt, unikt eller tankeväckande?? Är jag fullständigt dum i huvudet när jag tycker att jag sett liknade, men bättre bilder på de bildutställningar skolan brukade ha vid skolavslutningen???

Men jag tillhör inte den elitistiska kultureliten .. så jag behöver inte tycka om det heller .. jag kan känna mig fullständigt fri att tycka om vad jag vill, det är skönt!

Och det är positivt att det går bra för Gynning. Särskilt roligt måste det vara att så många vill betala så mycket för .. hmm .. så likartade målningar.

Jag undrar varför???

WOOOW .. jag vill nyinreda mitt hem!!

I AB får vi titta in i Tine Jolanders hem. Tine är en dansk butiksinnehavare och vävare som inte besväras av hämningar när det gäller form och färg och jag blir grymt avundsjuk och våldsamt inspirerad.

Jag vill också släppa alla "nejdetkanmanjuinteha"-känslor och gå bananas i mitt hem!!

Men i bildspelet saknar jag bilder på den jättesoffa i lila sammet med orangefärgade ben och de matchande orange saccosäckarna i sammet som det står om i artikeln .. fast något sådant kan inte jag ha, tyvärr .. även om det låter helt underbart!

I ett hem med 3 hundar och 4 katter är möbler klädda med material som sammet helt förbjudna .. det skulle bara ta ett par timmar innan de förvandlades till oaptitliga pälsmöbler.

En annan sak som slår mig när jag dreglar över inredningsbilderna är .. hur välstädat hon har det!!!

Hur i allsin dar får man till det så där???????

Jag tror inte McFie finns på riktigt ..

.. eller att han dött på riktigt heller, som en del av Viveca Lärns läsare tydligen gör. Men jag följer Saltön och älskar serien och böckerna.

Däremot vet jag att Per Myrberg finns på riktigt och efter skriverierna om hans påstådda sextrakasserier under föreställningarna på musicalen Cats fick jag väldigt svårt att skilja på privatpersonen Myrberg och rollfiguren McFie. Möjligen kan det bero på förhållandet äldre man och yngre kvinna .. men jag satt hela tiden och funderade på hur det egentligen var att spela förälskad i McFie/Myrberg???

Så för min del så är jag glad för att McFie fick ett värdigt slut och att det satte stopp för en massa bitankar i mitt huvud .. som jag verkligen inte ville ha .. när jag tittar på Saltön.

Nu är han på hugget, Thomas Bodström!!

Jisses .. så här aktiv har jag inte sett Thomas Bodström på länge?? Inte i politiska sammanhang i alla fall .. som författare, fotbollspelare, tidskonstnär och advokat brukar han kunna dyka upp då och då .. men nu tar han igen det han missat.

Beatrice Ask bör AVGÅ .. dundrar han i både Expressen och Aftonbladet och syftar då på debatten om det lila kuvertet.

Fast Thomas Bodström vet lika väl som både du och jag att det aldrig handlade om något LILA KUVERT utan om den sanslösa hänsynsfullhet som samhället hittills visat sexköpsmisstänkta som själva fått bestämma till vilken adress myndighetsbrevet ska skickas!

En hänsyn som kanske andra brottsmisstänkta också skulle vilja ta del av????

Jan Guillou är en lögnare .. säger Bodström i sin blogg!!! Aldrig tidigare har han mött en människa som ändrar åsikt, sanningen och tolkningen av lagen så till den milda grad!!

Det är en prestation i sig tycker jag .. Thomas Bodström har varit socialdemokratisk politiker i åratal och inte förrän han mött Guillou mötte han lögnen, sanningsföraktet och tolkningar till egen fördel???? Och när Jan Guillou säger att Thomas Bodström är urtypen för oseriös politiker som väter fingret för att se åt vilket håll vinden blåser .. så är det naturligtvis ytterligare ett bevis på Guillou´s lögnaktighet??

Men att offentligt gå ut och anklaga någon för lögn .. det är väl helt i sin ordning?

I FRA-frågan var det svidande nära att Thomas Bodström hoppade av politiken .. eller blev av med jobbet på grund av sitt engagemang. Det får vi veta NU!!!

Lite synd är det allt att vi inte fick veta det DÅ!! När upprördhetens vågor svallade och vi verkligen hade haft nytta av ett uttalande från Bodström .. men bättre sent än aldrig och nu kanske någon tycker att Thomas är en hyvens kille ända fram till den 18:e september??

Nu väntar jag med spänning på nästa uttalande från Bodström .. nu när han äntligen verkar ha tid att ägna sig åt politiken på heltid?

måndag 22 mars 2010

Hahaha .. när är det INTE obekvämt att jobba???

Almegas VD Jonas Milton är morgonpigg och vill gärna arbeta ensam och i lugn och ro på morgonen vilket gör det obekvämt att arbeta på eftermiddagen föreställer jag mig .. eller så vill han ha extra betalt för sina morgontimmar?

Han hänvisar också till en undersökning som visar att 4 av 10 tycker det är obekvämt att jobba på morgonen och av de yngre är det 6 av 10 som tycker detsamma.

Därför tycker Jonas Milton att vi ska .. slopa ob-tillägget i avtalen - det är omodernt!!!

Han anser att "anställda ska själva få bestämma vad som är obekväm arbetstid"!

Hahaha .. vad bra!! Vilken LYSANDE idé!!

Själv tycker jag att det är jädrans obekvämt att arbeta överhuvudtaget .. så ett litet tillägg skulle kanske lindra det obehaget.

Sedan blir ju samhället lite mer spännande på det här viset. Vi kommer aldrig att veta när något är öppet, bemannat eller stängt när vi alla får bestämma när det är bekvämast att vara tillgängliga???

Fast han måste ju ha tänkt nåt??? Han kanske bara vill ta bort pengarna som måste utbetalas när vi jobbar natt och helg ... utan att vi får något annat i stället???

Och det låter ju inte riktigt lika roligt!!

Jag saknar Svenska Dagbladet!

För inte allt för länge sedan hade vi två morgontidningar i vår familj. Jag satt i köket med min kaffekopp i morgonsur ensamhet och läste Svenska Dagbladet medan Maken åt frukost i sällskap med Dagens Nyheter. Nu är tidningarna så dyra att vi inte längre har råd med två och eftersom Svd är nästan tusen kronor dyrare än DN så är det jag som får vänta i ännu morgonsurare ensamhet tills Maken släpper ifrån sig huvuddelen som vi båda är mest intresserade av.

Särskilt saknar jag Sanna Rayman. Hon skriver bra .. och framför allt ärligt, sett ur sin synvinkel. Det är inte alltid jag sympatiserar med vad hon tycker, men hennes åsikter är alltid tankeväckande och intressanta.

I dag skriver hon om Fredrik Reinfeldt och diskussionen om "partipiskan". Jag är väldigt kluven där måste jag erkänna. Å ena sidan tycker jag att en riksdagsgrupp ska vara enig .. de representerar ju HELA partiet från norr till söder och borde ha bildat sig en uppfattning om vad alla distrikt tycker .. ingen riksdagsledamot sitter i riksdagen på eget uppdrag, eller hur?

Å andra sidan så kan jag inte fatta varför de ska vara så MÅNGA ... riksdagsledamöterna???

Om nu partien står för vad distrikten tycker så borde det ju inte behövas så förbaskat många för att säga det .. eller har jag helt fel???

Men i dag hade Sanna Rayman också ett lysande förslag! I stället för att kryssa in folk som lovat runt och kostat på sig dyra kampanjer så borde vi kunna stryka dem som vi ledsnat på att få tomma löften av.

Att sätta ett kryss på någon som jag inte vet vem det är känns inte så angeläget, men ...

... att sätta ett fett streck över någon som tillbringat mer tid hemma än i riksdagen, som utnyttjat systemet bortom all anständighet eller som röstat stick i stäv mot vad h*n lovat i val- eller personkampanjen .. DET skulle ge mig en sann njutning!!!

Ett hemskt jobb??

Hon har Sveriges hemskaste jobb ... skriver Expressens ledarredaktion i en debattartikel om Mona Sahlin.

Det har de nog rätt i .. och hon hanterar det inte särskilt bra. För att bygga den koalition som ska föra henne till den hett eftertraktade statsministerposten tvingas hon att offra det mesta av socialdemokratin för att tillfredsställa två samarbetspartners som inte behöver göra något alls .. utan tvärtom, inkasserar väljarstöd baserat på misstron mot Mona Sahlin.

Vad har egentligen Maria Wetterstrand gjort och sagt för att förtjäna den helgongloria väljarna placerat på hennes huvud .. undrar Expressen.

Ja, jag undrar detsamma .. och dessutom så undrar jag varför det inte kommit några reaktioner alls på hennes uttalanden om det socialdemokratiska partiet i tidningen Fokus? Hade Mona Sahlin gjort motsvarande uttalanden om Miljöpartiet eller Vänstern hade hon förmodligen gjort slut på trycksvärtan i medialagren.

Men att Mona Sahlins låga förtroende skulle bero på att hon är kvinna och att .. "hon dras med Tobleroneaffären som uppenbarligen har längre preskriptionstid än mord och som en man skakat av sig betydligt snabbare utan tvekan" .. tror jag inte på.

Vi har haft svaga ledare i politiken förr, duktiga politiker utan karisma och utan förmåga att entusiasmera .. Bo Lundgren (m), Maria Leissner (fp), Lennart Daléus (c) .. för att ta några exempel.

"Affärer" finns det också några stycken som hänger kvar livet ut även om de handlat om män. Stig Malm är för evigt förknippad med sitt "fittstim", Marjasin fick dra sig tillbaka efter ivrigt kvittoklippande, Rosengren famlar i porrmörkret genom historien och hade inte haft en chans om han hade envisats med att fortsätta i politiken. Gudrun Schymans skattefusk är väl inte heller direkt bortglömt och Laila Freivalds lägenhetsaffärer poppar upp då och då.

Det var ju inte precis Tobleronen som fällde Mona Sahlin, eller hur?? Även om media tycker att det passar bäst så fanns det en hel del andra .. större .. besvärande "feltänk" som ledde till hennes "time out" från politiken.

Men OM den rödgröna alliansen vinner valet i höst .. då är jag för min del övertygad om att det är dödsstöten för det socialdemokratiska partiet. I valet 2014 kommer de att få slåss på lika villkor med de andra småpartierna mot Moderaterna och Miljöpartiet.

Jag är städhandikappad, tror jag?

Städning är inte riktigt min grej. Om sanningen ska fram så är jag totalt värdelös på det området .. det blir aldrig riktigt som jag tänkt mig?

I min bekantsskapskrets finns det riktiga städproffs som viker särskilda dagar åt särskilda åtgärder i hemmet, virvlar effektivt runt i några timmar och som ALLTID har välstädade, rena hem. Jag är stum av beundran och förkrossad av mina egna tillkortakommanden.

Här hemma blir det liksom aldrig klart? Det ligger alltid högar med saker som ska tas ställning till eller som .. kanske .. kan lagas, bli till något annat eller kommer till nytta i en avlägsen framtid. Mina fönster blir aldrig glasklara, hemmet blir aldrig dammfritt och även om det finns utrymmen för allt så är allt aldrig på rätt plats???

Det finns tydligen familjer som kan lägga ner tankemöda och energi på att förvandla sitt hem till en oas av smarta lösningar, fiffiga förvaringsutrymmen, dolda tvättutrymmen och flödande ljus över tomma, avtorkade ytor .. och jag känner mig maktlöst avundsjuk och sorgligt handfallen! För det hjälper inte hur mycket fiffigheter jag tänker ut .. det hela faller i alla fall på grejen med transporten dit.

Men så gör jag ett webbtest på Expressen och upptäcker att jag .. trots att jag inte begriper mer än 3 av de 12 frågorna .. tydligen har en medfödd förståelse för teoretisk städning! För 7 rätt av 12 .. det är väl inte så illa, eller hur?

Men jag har svårt att tro att ALLA utom jag vet vad tvättpäls, skviss, spanjor, boogie-woogie, rundvaskning och svirvelmetoden är för något? Eller VET alla det???

Är det därför det funkar så dåligt för mig???

söndag 21 mars 2010

Hmm .. vad säger Beatrice Ask om det här???

Succé!! .. genombrott!! .. nu har man verkligen lyckats framställa den ultimata produkten!!

ROXXY .. den talande sexroboten! En otroligt oattraktiv variant av den gamla hederliga Uppblåsbara Barbara som gick att skicka som litet paket med diskret avsändare. Roxxxy kräver stora utrymmen och kan även programeras att tala om vad som helst som användaren är intresserad av. Hon kan dessutom fyllas med varmluft och omladdas efter 3 timmar .. men tyvärr så kan hon varken diska eller städa, så vi vanliga kvinns kan andas ut.

Vad säger nu Beatrice Ask om det här??

För min egen del anser jag nog att Roxxxy borde packeteras i ett iögonenfallande emballage .. gärna lila och gärna med små bjällror så att omgivningen uppmärksammas på hennes ankomst.

Visst är det det minsta man kan begära??

Glädjebesked????

Glädjebeskedet: Elpriset på väg ner .. läser jag i Expressen.

Glädjebeskedet???

Hahaha .. jättekul!! Här sitter vi fortfarande och stirrar chockat på den senaste elräkningen och undrar vad som hände, samtidigt som skräcken inför nästa börjar komma krypande??

Nu när kärnkraftverken börjat leverera igen så kommer priset att sjunka ytterligare, jublar skribenten? Jag undrar fortfarande vilken idiot det var som såg till att de INTE levererade under den kallaste vintern i mannaminne???

Varför ska jag sitta här och glädjas åt att elpriset förmodligen kommer att vara trevligt lågt i sommar när det ändå är varmt och skönt ... när större delen av semesterkassan går åt till att betala den värme jag var tvungen att ha nu?

Glädjebesked .. pfft .. det hade räckt så bra med ett enkelt konstaterande att det som inte fungerade när det behövdes kommer att fungera när det inte längre är så viktigt att det gör det!

Franschock i Körslaget!!

Jag såg Körslaget i går. Vi har totalt olika syn på underhållning Maken och jag .. Körslaget, Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta är hans inmutningar på tv-kartan. Själv är jag så omusikalisk att jag inte riktigt förstår storheten hos de här programmen.

Men det är ett lättsamt inslag på lördagskvällen och får jag bara ha alternativ sysselsättning inom räckhåll så tycker jag också att det är bra och trevligt .. som ett bildsatt radioprogram ungefär.

Jag brukar sällan uttala mig om andra människors utseende .. jag är inte direkt i den positionen att jag tycker mig ha rätt till det. Men Marie Picasso??

Hon var väl väldigt OLIK sig, om man säger så??

HAR folk såna ögonfransar nu för tiden, undrade jag och kände mig gammal som gatan?? Och dragkedjan där bak ..??? Passformen?? Frisyren???

Jisses!! Jag är helt borta från vad som är trendigt och inne???? Men pojkvännen var läcker .. trots att han inte kom från Västerås .. eller är jag ute och cyklar där också???

Nu läser jag i Aftonbladet om att Maries kör hade sytt upp egna outfits som ratades på grund av att de ansågs vara för extrema och vågade ... och då förstår jag bättre!!!

Stackars Marie Picasso hann inte byta om på grund av trängseln i logen .. det måste ha varit attans förargligt??

Flytta genast regeringen till landsorten!!!

Kokainanvändningen är så utbredd i Stockholmsområdet att det bara behövs en kaffekopp avloppsvatten för att fastställa att 1 av 1000 använder kokain.

Det är ju skrämmande!! Avloppsvattnet kan ju i sin tur "pigga upp" grundvattnet med okända biverkningar som följd!!!

Stockholm är den plats i landet där vi har samlat de flesta av landets beslutsfattare. Här behövs det krafttag innan det är för sent .... flytta genast regering, opposition och näringslivets höjdare till landsorten!!! Norrland verkar rent och bra och där finns det dessutom gott om plats och alternativ sysselsättning för dem som saknar Stureplan.

Inte undra på att jag tycker att årets valrörelse bara blir konstifikare och råddigare .. ??

lördag 20 mars 2010

Livet är mer än en whisky .. även för den som är inlåst!

Med jämna mellanrum kommer det rapporter från sorgliga äldreboenden som föder rubriker i kvällstidningarna som .. "Farmor har rätt till sin whisky"

Jag tycker det nästan är pinsamt att förminska ett så stort problem till en fråga om att få sig en sup, ett glas vin, en öl eller en whisky.

Jisses ... går det verkligen inte att få till en rubrik om att våra äldre faktiskt aldrig kommer UT!! Var är diskussionen om rätten till frisk luft, sol och natur??? Det finns människor som inte varit utanför sitt äldreboende på åratal trots en ångestladdad längtan efter att komma utanför äldreboendets eller lägenhetens låsta dörr.

De avstår nog gärna från spriten till förmån för en promenad om dagen ... om än aldrig så kort!

(Att våra äldre är så drogade att sprit är direkt olämpligt .. det är en HELT annan fråga!)

Jag har en blandrashund ..

.. eller rättare sagt, jag har haft flera stycken.

Den första var en bordercollie-korsning, en välväxt, rymningsbenägen hanhund som trodde han var Guds gåva till hundaveln. Det fanns inga avstånd som var för långa när han fick vittring på en löptik och det fanns inga dörrar som han inte kunde forcera. Hans favorit-trick var att förminska sig till osynlighet bland skorna under ytterkläderna .. bara för att explodera som en vitglödgad blixt när vi öppnade ytterdörren. Det längsta jag fick åka för att hämta hem honom var 3 mil och jag måste erkänna att ingen var glad över att han var där och alla var lyckliga när han försvann.

Han var en omplaceringshund som hade farit väldigt illa hemma hos en äldre kvinna och det hade satt sina spår. I vanliga fall var han respektingivande och trygg men så fort vi mötte en vithårig, lätt rörelsehindrad kvinna med käpp eller kryckor .. förvandlades han till en ömklig fegis som stretade i kopplet för att ta en annan väg. När min mormor kom och hälsade på tillbringade han större delen av tiden under soffan trots att hon var vänligt sinnad och helt ofarlig.

Blandis nummer två var en smäcker, liten svart mångkorsad tik. Schäferliknande skulle hon bli sa försäljaren .. hmm .. nåja, det var en sanning med modifikation. Men det som saknades i storlek kompenserades av att hon var den intelligentaste hund jag någonsin haft. Hon kunde till och med öppna burkar med skruvlock, även om hon inte kunde sätta på locket igen. Vi var oskiljaktiga i 13 år och ett litet hörn av mitt hjärta gick i kras när hon dog.

Blandis nummer tre var en överraskning för en bekant som brukade låta sin stora, feta NewFoundlandstik vara ute i löplina på dagarna. En morgon när hon gick ner i köket trodde hon att hunden ställt till med massaker på råttor .. bara för att upptäcka att hon fått 12 stycken valpar. En förblev osåld och vid ett fikabesök blev det bara så att hon fick följa med hem. Förmodligen var pappan en okänd Afghan som passerat och lämnat efter sig det orientaliskt mystiska frånvarande uttrycket? Hon var helt okontaktbar, snäll, kelig .. men totalt omöjlig att fostra. Vi försökte med kurser och dressyr, men så fort hon hörde klicket av ett koppel som kopplades bort .. så försvann hon i fjärran med en fruktansvärd hastighet. Lyckligtvis så kom hon alltid hem igen .. så småningom.

Nu har vi Halvan, en korsning av hur många raser som helst. Hon är 15 år och har fått artros på höger sida och är nästan helt döv .. men vi medicinerar med framgång mot artrosen och har utvecklat ett alldeles eget teckenspråk. I övrigt är hon som en valp, lekfull, nyfiken och glad och älskar fortfarande långpromenader i skog och mark. Fast i sakta mak ...

Att köpa en blandrashund är ett lotteri, man har ingen aning om vad man köper .. men det har man nog inte när man köper en rashund heller. För det våra blandisar har haft gemensamt är att de har varit väldigt friska och blivit väldigt gamla .. mycket äldre än de rasrena hundar som vi också haft.