fredag 26 mars 2010

Svt skulle fria "Oskar" ...

.. så benhårt trodde någon ur "Oskars" innersta krets på hans oskuld att de kontaktade Uppdrag Granskning för att bevisa den.

Resultatet blev ett helt annat och även om familjen fortfarande ser "Oskar" som ett offer så får de betala ett högt pris för sin missriktade solidaritet. Om en vecka är "Oskar" fri och får förmodligen hjälpa sin familj med flytten från orten.

Man får tro på en anhörigs oskuld och försöka skydda sitt barn .. men man får inte göra det på någon annans bekostnad.

Det räcker nu!! .. skriver Lars Lindström i Expressen. Hat och mobbing kan inte göras ogjort genom att vändas åt ett annat håll eller att riktas tillbaka till dem som kastade den första stenen.

Nu är det dags att se "Linnea" och hennes behov .. för hittills är det bara en enda person som gjort det öppet. Bland alla vuxna som borde ha sansat sig, tagit reda på sanningen och ifrågasatt det som berättades i tredje, fjärde hand .. är det bara Amanda som sett "Linneas" ensamhet och utsatthet.

Bara en jämnårig .. en tonåring .. som hade den mognad och inlevelseförmåga som hela vuxensamhället saknade???

Den präst som öppnade sitt hjärta för "Oskar" och hans familj stängde det samtidigt för "Linnea". De föräldrar som identifierade sig med "Oskars" mamma tog samtidigt avstånd från "Linnea" och hennes familj och skolan gjorde ett tydligt ställningstagande när man fegt hävdade sin neutralitet. Och nu .. så handlar det mest om förövarna av den smutskastningskampanj som hon utsattes för.

"Linnea" har fått lämna sitt hem, sin hemort och sett vännerna svika. Hon har byggt upp en ny tillvaro långt borta från sina plågoandar, fått nya vänner, nya framtidsperspektiv och .. förhoppningsvis .. har hon påbörjat en läkningsprocess som kan göra att hon kan lämna Bjästa bakom sig.

Örnsköldsviks Kommun ska utreda om de har råd att låta "Linnea" gå kvar på sitt internat under gymnasietiden.

Jag tror inte att de har råd att INTE låta henne stanna. Hela Sverige har ögonen på deras ställningstagande och väljer de att bestraffa "Linnea" ytterligare genom att tvinga henne tillbaka så kommer hela den här historien att fylla tidningssidorna igen.

6 kommentarer:

 1. Varför kommer jag att tänka på boken "Dom välvilliga" av Jonathan Littell när jag hör talas om hela den här historien...

  SvaraRadera
 2. Hela den här situationen är så förbannat hemsk.
  Va tvungen att spy lite i min blogg,,

  SvaraRadera
 3. ANONYM .. den boken har jag inte läst men nu MÅSTE jag ju bara göra det! Tack för tipset .. :-)

  KAKAN .. jag har läst ditt inlägg och visst är det tragiskt att vuxna människor är så fega. Och tänk om "Oskars" anhöriga inte anmält till Uppdrag Granskning .. då hade "Linnea" tvingats tillbaka till Bjästa och fått möta "Oskar" varje dag???

  Alla domar är offentliga och kan beställas .. det är de få som är medvetna om misstänker jag.

  SvaraRadera
 4. Vad har Littells bok med detta att göra? Förstår inte kopplingen.

  /En annan anonym

  SvaraRadera
 5. Det var väl tur att det inte var något "etniskt" inblandat. För då hade garanterat SVT och andra medier visat något intresse !

  SvaraRadera
 6. Hur kan en så´n som "Oscars" mamma fungera? Strunta i allt som är relevant i historien och bara blint tro på sin sexfixerade son. Älskade hon honom så mycket att även sexuella förbindelser fanns mellan mor och son? Är det så kan det förklara varför hon gick ut så hårt för att smutskasta sonens våldtäktsoffer.Dessutom kanske hon tyckte att ha sex med sonen är ett privilegium.

  SvaraRadera