onsdag 30 maj 2018

Är det här ens lagligt?Ordföranden för fackförbundet Kommunal,Tobias Baudin, lovar att minst hälften av medlemmarna, ca 250 000, ska rösta på Socialdemokraterna på valdagen.

Det är ju häpnadsväckande. Hur kan han lova bort medlemmarnas röster och hur ska det gå till?

Svaret är att Kommunal ska växla upp för att hjälpa Partiet i valrörelsen. Fram till valdagen, ska förbundsledningen ringa upp medlemmarna och besöka deras arbetsplatser.

Målet är att vi ska prata med hälften av medlemmarna, säger ordföranden Tobias Baudin, som samtidigt lovar att minst lika många – 250 000 – ska rösta på Socialdemokraterna i höstens val.

Det betyder alltså att förbundsledningen tänker använda medlemsregistren för att kontakta medlemmarna och tala om för dem hur de ska rösta?

Bortsett från att förbundsledningen verkar se på medlemmarna som lättledda får eller det lämpliga i att de besöker medlemmarnas arbetsplatser för att ragga sosseröster, känns det tveksamt om det ens är lagligt att använda ett medlemsregister för att sälja ett politiskt budskap, eller något annat som ledningen har behov av eller har lovat bort till någon utomstående? 

Trots oräkneliga mail med information om den ny datalagen gällande personuppgiftsskyddet, GDPR, så har jag dålig koll på vad den innehåller, men jag undrar ändå .. vad säger Datainspektionen om Kommunals hantering av sitt medlemsregister?
2 kommentarer:

 1. Jag förstår inte riktigt din upprördhet över sossarna, har du redan glömt "öppna era hjärtan"? Det var Reinfeldt och den s.k. "alliansen" som knuffade Sverige ut över stupet, inte sossarna och inte Löfven, att löfven är en idiot råder ingen tvivel, men han kan inte göra så mycket åt det. Där finns fortfarande folk som omtalar våra partier som "7-klövern" ,jag vill påstå att vi i dag rent faktiskt lever i en 8-klöverstat, SD har blivit MSM (mainstream moderater) och gör att för att få äta vid de vuxnas bord, så där finns inget ljus i tunneln de närmsta många åren.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Socialdemokraternas namn är en sammandragning av socialist och demokrat - istället för väpnad revolution så tar man över det demokratiska systemet via val och upphäver sedan demokratin.

  En viss österrikare gjorde likadant i Tyskland, även om hans svenska partikamrater valt en mer korporativistisk väg från nittiotalet och framåt.

  Väl makten är partiets, behövs demokratin inte längre - folket har ju gjort sitt val. Denna tanke är central inom det svenska socialistiska demokratiska arbetarepartiet - demokrati är att partiet styr och folket lyder.

  Läs (om?) "Tankar från roten" - kritiken mot Partiet och dess Stat bär texten som en våg sitt skum.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera