måndag 7 maj 2018

”Exakt varför sexualbrotten ökar tror jag ärligt talat inte att någon vet?” .. .. sa Ulf Kristersson i gårdagens partiledardebatt. De övriga partiledarna, med undantag för Jimmie Åkesson, var lika förbryllade och oförstående.

Möjligen kunde det bero på undantag i turordningsreglerna på arbetsmarknaden?? .. hasplade Stefan Löfven ur sig, vilket framkallade kvällens enda spontana glädjeyttring hos publiken. Ett uttalande han nog får bära med sig under hela valrörelsen.

Ingen hade en susning om hur ökningen av våldtäkter och sexuella övergrepp skulle kunna hejdas, men däremot var det gott om förslag vad som kunde göras EFTER det att våldtäkterna och övergreppen redan hänt?

Kvinnojourer! Samtyckeslag!! Sexualundervisning! Skyddat boende! Prata med de egna barnen om värderingar?

Det är för sorgligt. När det gäller gruppvåldtäkter går till och med Aftonbladet ut med att 27 av 112 dömda förövare är födda i Sverige, varav 13 av två svenskfödda föräldrar. 82 är födda utanför Europa. Vanligaste medborgarskap är: Sverige (41), Afghanistan (25), Irak (9) och Somalia (7). Sannolikheten att siffrorna när det gäller enskilda våldtäkter och övergrepp är fördelade ungefär på samma sätt är nog ganska stor.

Men våra partiledare vet inte. De förstår ”ärligt talat” ingenting? HUR kan det komma sig att denna ökning skett så PLÖTSLIGT under de senaste åren????

En ung kvinna .. påfallande ofta under 15 år .. som blir våldtagen ska alltså kunna bevisa att hon inte gett sitt samtycke till våldtäkten, annars får förövaren/förövarna
stanna i landet och belönas med strafflindring eftersom han/de ”inte visste att våldtäkt var olagligt” trots att de ”anpassat sig och fått rötter i landet”? Förövarna erbjuds en kurs i sex och samlevnad och offret erbjuds samtal på kvinnojouren och/eller ett skyddat ett boende .. och vips så är problemet löst?

Det vi fick se och höra kändes lika tillförlitligt som om läkarna skulle erbjuda cancerpatienter informationskurser i palliativ vård medan de väntar på att få fullständig diagnos och behandling.

Och så kom då frågan som hade varit omöjlig att ställa för bara några år sedan .. Vem tycker att antalet flyktingar till Sverige bör minska? Ja eller nej!

Men att svara på den frågan var inte lika lätt som att ställa den, av åtta partiledare svarade två med ett kraftfullt JA och 6 med ett lika kraftfullt NJAEJ?

??

Så mycket var Stefan Löfvens löften om ett kraftigt minskat flyktingmottagande värda.

7 kommentarer:

 1. Hej.

  Det är egentligen konstigt att svenska politiker kan röra sig relativt fritt.

  Med tanke på att de gärna offrar sitt folks döttrar, sina äldre - ja offrar allt för medias, EUs och De Godas gillande.

  Ibland är uppror en plikt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var träffas vi?

   Radera
  2. Har ni inte hunnit med det än?
   Jag lämnade Sverige i augusti och nu håller ni fortfarande på att komma er för...
   Sedan 5/5 i Roslagen.
   Hör av er, vetja...

   Radera
 2. Men hur ska man kunna veta vad det beror på? Kan det vara kemiska förändringar i grundvattnet som är orsak?

  SvaraRadera
 3. Hej Any

  SS "Sverige" är i begrepp? att gå över stag.

  Och du är en av dem som "skotar hem".

  Tack för din medverkan att ta i!

  Hälsningar,

  Manfred,
  fd seglare och sedermera befälhavare på ett tankfartyg

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag helst håller mig till skogar och ängar var jag tvungen att googla "skota hem" innan jag kunde säga TACK för omdömet .. och tack för att du läser och tycker. ;-)

  SvaraRadera
 5. Nu har t o m Brå vaknat eller vill få det att se ut så före valet. Se Brås hemsida!
  Morgan har varit ovanligt tyst. Munkavel?

  SvaraRadera