lördag 4 juli 2015

Anna Kinberg Batra talade om förtroende, ..


.. tillit och ekonomi, och det är väl det som är viktigast för att människor ska kunna leva tillsammans?

Oavsett om det gäller en helt vanlig familj, en arbetsplats, skolan, vården, omsorgen eller politiken .. vem känner trygghet om h*n inte känner förtroende eller tillit till dem h*n har närmast, eller är beroende av, och vem kan se fram emot morgondagen om ekonomin inte är i balans?

Vi moderater kommer aldrig att släppa ansvaret för att Sverige ska vara ett samhälle man kan lita på, med statsfinanser som man kan lita på .. sa Anna Kinberg Batra lugnt och behärskat och gled smidigt över de frågor som kunde skapa dålig stämning bland partikamraterna på de främsta bänkarna.

Hon sa att regeringen saknade svar. Gör det som är problematiskt värre. Har en politik utan konkreta förslag som snarare ger färre jobb än fler. Att Miljöpartiet till och med vill att det ska löna sig bättre att inte jobba och att det sammantaget ger färre jobb, lägre tillväxt och fler i utanförskap.

Hon talade om hur viktigt det är med det första jobbet. Om hur värdefullt det är med utbildning och lärlingsjobb där den som vill kan lära sig jobbet på jobbet och om hur det kan skapas fler jobb genom att lätta på regelverket och göra det mer förmånligt att anställa den som behöver sitt första jobb.

Ja, vi har hört det förr, men ok då.

Men .. Vi moderater kommer aldrig att släppa ansvaret för att Sverige ska vara ett samhälle man kan lita på, med statsfinanser som man kan lita på?

Är det inte Anna Kinberg Batra och hennes allianskompisar som ger vår regering rätten att föra en politik som ger lägre tillväxt, saknar svar, gör allt värre, skapar färre jobb och mer utanförskap?

I Debatt tjafsades det om decemberöverenskommelsen. Utan den skulle vårt land bli som Grekland, falla i sär i totalt kaos och allt berodde på att Jimmie Åkesson uttalade de bevingade orden .. give them hell, vi gör som vi vill för att visa att vi kan .. när sverigedemokraterna fällde den rödgröna budgeten.

Men vi var ju bara 13% .. sa SD:s Paula Bieler, ni var 87% och ansvaret för decemberöverenskommelsen bör väl i rimlighetens namn vara ert?

Något att tänka på .. 7 partier, 87 %, irrar runt som handlingsförlamade yra höns bara för att 1 parti, 13%, handlar på ett oväntat sätt. För vems fel är det att min röst på ett alliansparti hamnade hos de partier som jag aktivt valde bort?

Är det att ta ansvar för att Sverige ska vara ett samhälle man kan lita på med statsfinanser som man kan lita på, när mitt parti pekar med hela handen på partiet 13% med budskapet  ..

.. det är vad ni har att välja på, om ni inte gillar hur vi hanterar  förtroendet ni gav oss.

De tog ansvar för att Sverige ska vara ett samhälle man kan lita på? Med statsfinanser man kan lita på? Är det så vi ska tänka nästa år när effekterna av den rödgröna politiken blir uppenbar till och med för deras egna väljare?

Och det outtalade svaret på väljarnas oro, farhågor och frågor kan då lätt uppfattas som  .. give them hell, vi gör som vi vill, för att visa att vi kan.

Förtroende, tillit och ekonomi .. det är viktiga saker och jag tror fortfarande att ekonomin mår bättre om den hanteras av en alliansregering. Men så länge som decemberöverenskommelsen ligger fast saknar jag både tillit och förtroende.

Men bortsett från det .. jag gillar Anna Kinberg Batra som person, jag har hellre henne som statsminister än Stefan Löfven, det var ett trevligt tal ... och det var till och med vackert väder.2 kommentarer:

  1. Det var ett sövande, stelt och ointressant tal som dessutom saknar all form av trovärdighet.

    SvaraRadera