torsdag 10 november 2016

Min bror dog på Alla helgons dag ..

.. en stor del av min historia är för evigt borta, och jag måste erkänna att det gjorde ont i hjärtat när jag senare läste att det var en efterlängtad händelse som skulle ha fröjdat Zara Larsson om hon hade vetat om det.

Men trots att min bror var en äldre, heterosexuell och lite bitter vit man så är hans frånfälle ingen vinst för Zara Larsson. För lika blå som jag är, lika röd var han och det finns väl ingen som jag haft så fantastiskt roliga och upprörda diskussioner med. Jag kommer att vara en mycket fattigare människa nu när jag inte längre har honom som synar, ifrågasätter och kanske till och med ger nya perspektiv på mina åsikter

För mig var han oersättlig och mitt eget liv känns än så länge också så pass värdefullt att jag inte är beredd att offra det på Zara Larssons altare .. även om det i mitt fall skulle innebära en betydligt större vinst för vänsterns dyrkade godhetsapostel.

18 kommentarer:

 1. Hej anybody! Beklagar din brors frånfälle! Sannolikt har Zara L haft sin storhetstid, får vi hoppas iallafall!

  SvaraRadera
 2. Beklagar sorgen. //tompas11

  SvaraRadera
 3. Zara Larsson må vara framgångsrik och kanske ser hennes föräldrar med glädje på detta.
  Det lilla jag sett av henne får mig dock att känna tacksamhet för att hon inte är min dotter. Finner henne inte älskvärd, skulle nog snarare ha väldigt svårt för att kunna älska en så självgod och hatisk översittare. Hon tycks mig mer som en prövning än som ett glädjeämne.
  Kärlek är för mig möten. Just det du verkar ha haft med din bror. Då behöver man inte vara lika, inte heller tycka lika. Förmågan att vara kvar och våga mötas är det viktigaste.
  Hoppas du kan vara kvar i det du haft och kan släppa vad en högst obetydlig ung kvinna som antagligen har stora svårigheter framför sig kläckt ur sig.

  SvaraRadera
 4. Zara Larsson kan snabbt vända kappan efter vinden om uttalanden som de ovan inte gynnar hennes karriär. Vilket de garanterat inte gör i stora delar av USA.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Mina kondoleanser.

  Om Zara Larsson tillåter jag mig att hysa hopp om att hon av en eller annan anledning överger sin karriär som kändis, och ersätter den med bildning, respekt för kunskap samt livserfarenhet.

  Vilket din salig bror, av din beskrivning att döma, verkar ha haft.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Hej,

  Finns Karma? Isåfall så blir Zara medveten om det (lr inte).

  Naturligt kanske att en yngre person uttrycker sig utan eftertanke. Logiskt eftersom denna person oftast saknar ganska mycket livserfarenhet. Men där kommer oxå ansvar från t ex föräldrar att försöka bibringa den yngre lite "eftertanke innan du öppnar käften" (= respekt för andra än dig själv).

  Eftersom vi befinner oss i en period när "barnet, minderårig" ska fritt uttrycka sig utan kommentar/tillrättavisning så uppstår pinsamma feltramp. Och detta börjar inte i skolan lr i tonåren. Det börjar hemmma i familjelivet med de kurlade/osäkra föräldrar. Så det är vårt fel kanske som föräldrar (själv f -49). Snacka om karma.

  Nåväl, som föräldrar är vi olika på gott o ont. Och vår avkommor oxå.

  Men oavsett ovanstående så har jag en storasyster som jag känner stor oro för (fast hon bara tyckte jag var rolig första 6 mån av mitt liv, sen tröttnade hon på en lillebror).

  Och när våra diskussioner är borta så är även en del av mitt liv.

  SvaraRadera
 7. Beklagar verkligen sorgen. Har förvånats över din tystnad, men förstår nu varför.

  SvaraRadera
 8. Beklagar sorgen /Lasse

  SvaraRadera
 9. ZL tillhör den generationen som mäter sin framgång med antal retweets och likes på FB.
  Hon är säkert en översittarbrud som mobbade alla i skolan som är utanför hennes gäng. Innerst inne är hon väldigt ensam och mår väldigt dåligt, trots ytliga framgångar.

  SvaraRadera
 10. Kram på dig Any!

  Jag vet att det inte hjälper i stunden, men den becksvarta himlen som ligger som en våt filt över en och håller ett järngrepp om en hjärta och själ börjar så smått spricka upp och släppa igenom stjärnljuset efter ett tag. Stjärnljuset, det är alla glada och roliga minnen. En liten del av av det becksvarta finns kvar men stjärnljuset tar över. Håll ut!

  SvaraRadera
 11. Svart-Malin11/11/16 20:07

  Åh Any, så himla tråkigt. Jag känner verkligen med dig. Jag förlorade en syster för inte så länge sen och fattar precis känslan av att ens egen historia är borta för evigt. Man ska inte bara tampas med sorgen efter ett älskat syskon utan också förlusten av sin egen historia och liv. Plötsligt finns ingen enda som minns detsamma som man själv. Man är ensam i världsrymden på ett sätt man inte var tidigare.

  Jag beklagar verkligen sorgen. Min djupaste medkänsla.

  /Svart-Malin aka Malin

  SvaraRadera
 12. Jag faller in i övriga kommentatorers kondoleanser, det tycks mig som dagarna och åren blir kortare och kortare årstiden inbjuder till att vila, försjunka i tankar. Jag eldar..Kram Any ��

  SvaraRadera
 13. Så ledsen för din skull...<3

  SvaraRadera
 14. Hej Any! Om jag vore ZL:s mamma hade jag med risk att åka dit på det givit henne ett kok stryk i rent uppfostrande syfte.Jag kan faktiskt tänka mig in i din situation på ett ungefär. Inom några månaders tid har jag förlorat en bror och därefter mannen i mitt och en underbar vän. Precis som din bror var min politiskt knallröd och jag blå och våra politiska drabbningar vår många - vet inte hur många gånger vi idiotförklarat varandra - vi var trots allt syskon i slutänden och jag saknar honom oerhört. Mannen i mitt liv hade den goda smaken enligt ZLs måttstock att dö innan han blev alltför gammal (71) för att belasta hennes normvärld, likadant gjorde min vän som slutade sin levnad några dagar efter att hon fyllt 55 år. Jag är så förbannad på en självutnämnd livsförkunnare som har lösningen på allt och som får medieutrymme för allt hon kläcker ur sig. Nu har jag hittat ett ord för detta och passar det så ta det. Känslan jag har kallar jag Saknadssorgeilska. så känner jag.
  P.S. Jag älskar dig min syster i anden.

  SvaraRadera
 15. Så vemodigt och sorgligt. Vad kan man säga annat än beklaga.

  SvaraRadera
 16. Hej min vän. Jag beklagar sorgen. Ord är så futtiga när man förlorat någon.
  Men jag vet hur det känns. Skickar mentala tröste kramar till dig här över nätet. Kram <3 Libra

  SvaraRadera
 17. Jag är mycket ledsen för din skull. Kram!

  SvaraRadera