fredag 24 maj 2013

Nu börjar det banne mig hetta till i valrörelsen ..

Det brinner i förorterna och oppositionen sjunger unisont .. om än en smula falskt .. om Fredrik Reinfeldt som en Nero som ser Rom brinna.

ALLT ont är Fredrik Reinfeldts fel, eller hur?

Miljöförstöringen till exempel!! Fredrik Reinfeldt fel!!

Om inte han hade berövat sossarna makten så hade ALDRIG allt det här tråkiga med Grekland, Spanien och de andra länderna hänt! För det är väl självklart att politikerna tappade greppet när detta onaturliga och ofattbara hände i det stabila föregångslandet i norr.

Utan Fredrik Reinfeldt och Anders Borg hade euron varit världens stabilaste valuta och Sveriges export hade blomstrat!!

Tänk på det ni, när det är val nästa år!

Om Löfven får ta över så har han lovat att lagstifta om att alla upproriska unga män ska  tvingas kvar i skolan tills de varken orkar bränna eller brinna för någonting mer alls.

Så det så!

Vilka skolor som får förmånen att ta hand om dessa eldsjälar kommer han att komma överens med Miljöpartiet och Vänsterpartiet om och då kan ju jag tipsa om en plats som verkar vara som klippt och skuren för uppgiften. Pajala verkar ju vara en plats där inga privata alternativ vill etablera sig och det verkar finnas goda förutsättningar för en kommunal kompromisskola för rödglödgade våldsromantiker, eller hur?

Så har det konstaterats att svenska folket har tappat lusten för sex under Fredik Reinfeldts ledning. Det tränas och umgås och twittras och facebookas mellan arbetspassen .. men sex?? Nej, det har nog de borgerliga med Fredrik Reinfeldt i spetsen tagit bort lusten till.

Men om Stefan Löfven kommer till makten?

Ska han lagstifta om att vi måste  .. hmm .. vara lite mer eldiga??

Brinna för Sverige, typ? 

Kanske till och med få 6-timmars arbetsdagar för att hinna älska lite mer medan barnen befinner sig i statens vård i 8 timmar mellan 2 och 25 år??

Kommer Löfven att införa allmänt kompromissex om han får möjlighet?

" får du byta ut din kudde med Anders Borg mot en bild av Stefan Löfven" .. säger Maken och ser lika tvivlande ut som jag känner mig vid tanken.

Ja, jisses .. det kommer verkligen att sätta Sverige på kartan igen!! Möjligen tänker han satsa på turismen, Stefan Löfven?

Men blir det några nya jobb av det??? Eftersom Stefan Löfven också har lovat att ARBETSLINJEN även i fortsättningen kommer att gälla .. så vi har råd att ha någon välfärd kvar.

Det här verkar bli en eldfängd och glödhet valrörelse, helt byggd på vad oppositionen anser om Fredrik Reinfeldt!

Om honom tycker de INTE .. och mer behöver vi faktiskt inte veta!


Veckans citat (eller valfläsk?) ..

Den sexuella friheten har blivit en ny form av puritanism, en mekanistisk inställning till sex som leder till alienation, ensamhetskänsla och depersonalisering. Eller på ren svenska: mycket (s)ex men inget kul.


Det fet- och s-markerade kanske blir årets valvinnare på plakat och affischer och jag behöver väl inte påpeka att det är jag som stått för markerandet?

DN, DNAB, AB, AB, AB, AB, AB,

3 kommentarer:

 1. Du skriver helt fantastiskt :)

  SvaraRadera
 2. Det här med Reinfeldt som den stora sexsabotören har åtminstone blivit hånat så det räcker och blir över idag. :)

  Aftonblaskan verkar helt urspårad nu. Kulturdelen och Jan Helins förnumstigheter har ju varit lite eh, enkelspåriga en längre tid. Men på sistone har även ledarsidan blivit batshit insane. :D

  SvaraRadera
 3. Är det inte lite otäckt ju mer självsäkra politikerna verkar. Ju mer säkra de är på att veta orsakerna. På att veta lösningarna. På att meddela sin extra stora empati.

  Reportern frågar envetet "varför startade bråket i Husby". Hon upprepar och upprepar. Klart man vill låtsas veta. "Jag skall åka ut och prata med folk. Empatin är enorm från min sida. Nu vill jag låta som jag vet något. Tycker något. Och känner något". "Men varför startade bråket just i Husby" osv.

  Hugskott, gissningar, antaganden, stora ord. Ingen vet något. Egentligen. Tillfälligheter. Slump. En kul grej. Impa på polare. Strukturella problem som en faktor av många, hur stor då. Ingen vet något. Egentligen.

  Politikern som symbolpajas i mediamanegen. En röd kanin i hatten, eller en blå. Eller bara en lustig visa. Klagolåt och okunskap. Låtsas veta något. Elda pengar kanske. Tjugofem års problem komprimerade till någon vecka och kvickfix på ett par dagar. Eller bara en tillfällig svacka och allt tillbaks till normalt på tisdag.

  Ingen vet. Egentligen.

  Oo.

  SvaraRadera