torsdag 19 januari 2017

Blir Annie Lööf mediernas nya Fridolin?


När sossarna hade tömt Miljöpartiet på all trovärdighet och allt innehåll började Annie Lööf segla upp som mediernas och kulturelitens nya älskling. Det har varit svårt att undvika att se det.

Centern har tacksamt tagit emot Miljöpartiets ledartröja när det gäller det officiellt godkända förhållningssättet när det gäller invandring, miljö och energifrågor .. samtidigt som de talat om värdet av ett allianssamarbete och borgerliga värderingar. Ett samarbete där Moderaterna självklart ska stå för de obehagliga och svåra besluten där Centern klädsamt motvilligt får ge sig, om de i gengäld får igenom de moraliskt högtstående besluten som får ledarsidorna att explodera av beundran över Annie Lööfs storhet som partiledare.

För den som följt svensk inrikespolitik sedan valet har det sedan länge stått klart att Alliansen i sin ursprungliga form, dog på valnatten 2014 och att Centerpartiet har stått för allt som omöjliggjort en återuppbyggnad.

Nu går Anna Kinberg-Batra ut och säger att Moderaterna har fått nog av att släpa på Centern och Folkpartiet(Liberalerna) som politiskt förlamande drivankare.

Hon säger också att hon accepterar och fortsatt kommer att acceptera stöd från alla partier som är demokratiskt valda, INTE kommer att bilda regering med aktivt stöd från Sverigedemokraterna, men att hon anser att den moderata politiken är av så stor vikt för landet att hon inte tänker anpassa den efter vem som vill rösta igenom den eller inte.

Det tycker jag är klokt. Efter nästa val kommer förmodligen Sverigedemokraterna att representera en femtedel .. eller en fjärdedel .. av väljarna. Att låtsas som om de inte finns är om något att slänga ut Sverige i en politisk cirkus.

Att som hittills kasta sverigedemokraterna som någon slags förbannelse över dem som har en avvikande uppfattning är ju faktiskt också som att leva i ett land som befinner sig i en politisk cirkus, så skillnaden är ju försumbar.

Det är inte heller ansvarsfullt att fortsätta att låta regeringen baka in beslut .. som ytterligare förvärrar dagens situation för de svagaste i samhället .. i en budget som passivt godkänns i sin helhet av partier som har en helt avvikande åsikt.

Jan Björklund .. eller Birgitta Ohlsson? .. varnar för nyvalskaos och vägrar att släppa taget om Stefan Löfven trots inställningen att hans politik försvagar landet? Men så här i elfte timmen kan det inte bli något nyval så det är en svag ursäkt.

Om de borgerliga partierna fäller regeringens budget i höst finns det inte en chans att det hinns med både ett nyval och ett val inom ett år. Det värsta som kan hända är det som hände 2014 .. Stefan Löfven blir ARG, hotar och varnar och får sedan finna sig i att regera efter den vinnande budgeten fram till valdagen 2018.

Sverige får en paus från den socialistiska reformivern, där Stefan Löfven alldeles nyss påstod sig för att stå för stabilitet, ansvar, tydlighet(!) och långsiktighet. Han påstod också att Anna Kinberg-Batra stod för ett moderat ledarskap som totalt tappat sin kompass. En kompass som vi vanliga dödliga ansett att Stefan Löfven inte ens varit i närheten av under sin tid som statsminister med aktivt stöd från Vänsterpartiet.

Ingen dör av att någon får stöd av Sverigedemokraterna .. eller Vänstern .. när det gäller frågor som gäller HELA befolkningen.

Det KAN ju faktiskt också vara så att de som kommit mest i kläm i det rödgröna regerandet ..  offentliganställda och äldre, funktionshindrade, hemlösa, psykiskt sjuka .. har något att vinna på att deras situation äntligen kan få debatteras öppet .. utan rasistnazistfascist-anklagelser .. i stället för att få förutsättningarna för sin tillvaro krossade, dolda i en ljusskygg rödgrön budget som godkänts, utan ifrågasättande, av partier som hellre ser människor dö i förtid än att anklagas för samarbete med Sverigedemokraterna.


Nästa val har de som allmänt kallas för Eliten, två val .. älsklingen Fridolin eller älsklingen Lööf. Det ska bli underhållande att följa vem som vinner den tävlingen och hur det kommer att påverka partierna opinionsmässigt.9 kommentarer:

 1. Hej Any

  Jag är fortfarande lika förvånad och glad över dina tankegånger.
  Medan media försöker att "analysera" vad detta nu kan innebära, så struntar du blankt i att göra så...utan sätter fingret än en gång rätt på bölden, trycker till lite sakta och se till att den så småningom spricker "liksom av sig själv".

  Jag har skrivit det förr, jag skriver det igen: Tack för din röst!

  Manfred

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Kul att se att moderaternas sedan länge invanda rutin att endast reagera och taktisera håller i sig.

  Likt ett välsmort finger i vinden reser sig partiledningens huvud för att fånga opinionsvinden, och AK-B snurrar där ovan på.

  Vad jag vill se från moderaterna är en total utrensning av Reinfeldts handgångna, oppositionspolitik (som i att ha en egen politik, inte sosse i lättvariant), och att man klart säger att man inte kommer att regera med socialdemokraterna.

  Om moderaterna tänker administrera sossepolitik, varför rösta på moderaterna då?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha .. jag för min del är bara glad över att NÅGON visar livstecken nu när alla förberett sig på 598 dagar av total likstelhet! Någon säger något .. en så´n överraskning!

   Radera
  2. Ja men visst har Annie Lööf tagit över Miljöpartiets ledartröja, och det finns nog stora chanser att hon även tar deras missnöjda väljare, utom några som går till Gudrun Avskymän.
   Annie uttalade sig ju för några år sen om att Sverige kunde ta emot 50 miljoner flyktingar, så nog kvalar hon in i Miljöpartiets världsfrånvända världsbild.

   Radera
 3. Regeringen ÄR verkligen stabil. Nästan som en gråsten som legat passiv i 100000 år ungefär, ungefär samma sorts stabilitet.

  SvaraRadera
 4. Att sitta o gnälla över regeringens politik och samtidigt låta det gå igenom är lika ansvarslöst som att sitta i TV och försvara en mördare.

  Nu har SD fått ett köttben att tugga på vilket kommer göra att Löfvrn o Co kommer att få ett helvete att få igenom sin politik, dt kommer skapa ännu större slitningar i regeringen och mellan S och V.

  Att Lena Melin inte fattar nånting är väl knappast förvånande!

  SvaraRadera
 5. Ger inte mycket för C, med deras klimatalarmism och vurmande för storstaden och balkongekologer pissar de på sina forna väljare.

  SvaraRadera
 6. Hej anybody! du beskriver problem med "politierbroilers" som saknar verklighetsförankring, både Fridolin och Lööf! Och den senare har ju fått juristutbildning bekostad av oss skattebetalare, samtidigt som hon arvoderats i riksdagen!

  SvaraRadera