fredag 25 mars 2011

Magkänsla ..

.. ni vet, den där gnagande känslan i magen som infinner sig när man ska fatta ett oåterkallerligt beslut och av någon anledning inte är riktigt bekväm med att fatta det.

Allt känns bra, det finns inga argument mot beslutet och ALLA ANDRA tycker att du är velig och lite osolidarisk som inte inser alla fördelar .. men ändå? Det känns i magen att du är på väg att begå ett misstag.

Hjärnan accepterar alla fakta .. men någonstans inombords hörs en röst som säger .. besinna dig!

Hur många gånger har jag inte ångrat att jag inte följt den rösten. Hur många gånger har jag inte förlitat mig på fakta och förpassat magkänslan till avdelningen för trams och överspändhet och hur många gånger har jag inte velat slå mig själv i huvudet för att jag gjort just det?

För många gånger ... om jag ska vara ärlig.

I dag sitter jag här och undrar hur många socialdemokrater som sliter med den inre konflikten? Hur många sitter på tåget, i bussen, i bilen på väg till extrakongressen i Stockholm för att stödja och jublande rösta på Håkan Juholt som Socialdemokraternas frälsare och vägvisare in i det förlovade landet ..

.. samtidigt som de har en molande känsla i maggropen som säger att de är på väg att rösta på någon som inte är deras eget val??

SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, AB, AB, Expr.,
Bloggar: Den hälsosamme ekonomisten, Johanna Graf, Högbergs tankar, Dackefejden, Mina Moderata Karameller

3 kommentarer:

  1. Ska vi gissa 80% av dom. Han kommer inte överleva till nästa val är min prognos.

    SvaraRadera
  2. Jag undrar mest på hur många som verkligen vågar stå för sin känsla och åsikt mer än Stig Malm och kommunordförande i Umeå.De flesta tror jag tyvärr sitter och navelskådar under "valet".Är just i Juholtland och ser väl inte någon Juholtextas här, iof så skall jag se hockey och det spelar väl inte HJ. Enligt NWT skall Juholt krönas idag - låter pinsamt och något liknande när Bokassa blev kejsare.

    SvaraRadera
  3. Obama change kanske går i repris här i lill amerika....kan bara hoppas på att jag har fel.

    SvaraRadera