måndag 14 maj 2012

Jag bor mitt i spenaten ..

.. och har några mil till närmaste affär och tätort. Därför är jag normalt sett ganska stationär och planerar mina inköp så att jag kan ta allt i ett enda svep när jag ändå måste åka in "till stan".

Trots det så är kostnaden för bensin inte att leka med och jag står inte och trallar och småler medan tanken fylls .. alldeles för ofta.

De senaste veckorna har jag långpendlat över kommungränserna och det är attans vad det kostar. Nästan en tusenlapp i veckan sörplar bilen i sig .. trots att det är en bensinsnål modell och avstånden inte är sååå långa. Jag kan inte låta bli att räkna på vad jag kunde ha fått i stället.

Skor, till exempel?

Jisses vad mycket snygga skor jag kunde ha köpt för de här pengarna.

Jag ska väl inte gnälla, det är samma villkor för alla och till slut så jämnar det väl ut sig på något outgrundligt sätt antar jag? Egentligen så är det värre med allt tid som går åt till inget annat än bilkörning .. förlamande trååååkigt och ett förbaskat slöseri med tid som kunde ha används till något roligare.

Men jisses vad glad jag är över att Miljöpartiet inte sitter i någon matposition just nu .. för här stannar inga tåg, det finns inte ens några inom synhåll och bussen går bara ibland och oftast bara på tider som inte fungerar så bra.

För om Miljöpartiet får som de vill är det lantisar som jag som får betala dyrt för att bo på landet och då hade jag kunnat räkna bensinkostnaderna i juveler i stället för skor.

Då hade jag förmodligen inte haft råd att bo kvar här .. och vart skulle jag då ta vägen med allt mitt pick och pack, alla mina pelargoner, min våldsamt störande Rackarkott, min frihetstörstande Hittekatt och mitt totala naturberoende?

Undrar om de har någon plan för sådana som mig .. Miljöpartiet???

SvD,

8 kommentarer:

 1. Tänker samma. Mp är ett storstadsparti. De vill helst att man ska bo på arbetsplatsen så att man inte behöver resa alls. Ja förutom de själva då som pendlar mellan Helsingfors och Stockholm utan att skämmas de minsta för de har ju minsann betalt den där extra 5 kronan i miljötillägg.

  SvaraRadera
 2. Anybody du är skarpsynt som vanligt. Det jag har svårast med hos MP är det besservissiga - det vet bäst hur alla andra ska leva. Kunde man får önska att de såge liite längre än den egna näsan räcker?

  SvaraRadera
 3. Kära Any jag tror att din enda möjlighet att få stanna på din plats på jorden är att få den fridlyst. Samtidigt kan du söka om att bli både K-märkt och Q-märkt. Det kan gå och jag ställer gärna upp som oberoende och ojävigt specialistvittne på att din värld är så unik och underbart att den måste bevaras och försvaras.Vad du än gör så akta dig för MP - allt skiter sig om de är med och du dessutom inte bor i Stockholm.

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag är uppväxt norrut så slås jag alltid av tanken att MP inte har en aning om hur det är att bo på landet. Att ha fem-sex mil på ödsliga och slingriga vägar bara för att komma till affären, vårdcentralen eller något annat ställe man är tvungen att besöka då och då.

  Jag hissnade när jag läste att du kör upp ca tusenlappen i veckan. Den här månaden har vi kostat på oss några längre bilturer och då väntar oss en månadsräkning på samma belopp som din veckokörning. Vi klarar oss normalt på 4-500:-/mån.

  SvaraRadera
 5. Cicki .. ja, du .. om det här hade varit ett långsiktigt åtagande så hade nog jag också gått på knäna innan årets slut, men nu handlar det bara om några veckor som förhoppningsvis leder till något bra?

  Men ibland undrar jag om det lönar sig att arbeta för ett par grannar som har lika långt till jobbet .. varje dag, hela året?

  SvaraRadera
 6. Kusinen från landet15/5/12 08:26

  Visst måste det vara dyrt för dina grannar att ta sig till jobbet, men de får ju ändå dra av en del i deklarationen. Vi som inte har några jobbresor att dra av för, men är lika beroende av bilen för att ta oss någonstans över huvud taget, anses ju dock vara verkliga miljö-bovar och ska bestraffas för att vi bosatt oss utanför sta´n.

  SvaraRadera
 7. Vad härligt det låter att bo mitt i spenaten! Särskilt om du kan få den både K och Q märkt som Granny föreslog. Annars får du hoppas att stadsmänniskor som MP aldrig hittar så långt ut i spenaten att det drabbar dig. Drömma kan man ju alltid. =)))

  SvaraRadera
 8. Ja, jag flyttade iväg från spenaten jag. Men varje gång jag hör det här med kommunala färdmedel så tänker jag på bussarna till stan som gick 1 gång i timmen i högtrafik..Tyvärr är det väl så att ränderna inte går ut, så även nu när jag hostar till när jag tankar så blir det väl lite oftare än behövligt bil ändå. Men å andra sidan har jag börjat köra ekonomiskt - så lite skillnad gör det ju.

  En annan fråga som kan var intressant är väl det här med skogen. Jag rekommenderar att du kollar Helenas inlägg i dag:
  http://helenavonschantz.blogspot.se/2012/05/zaremba-min-hjalte.html

  Egentligen är det lite märkligt hur ointresserade vi tycks vara av vår natur som vi annars sitter och höjer till skyarna. Känns som du skulle kunna vara rätt person att se på det hela med ditt fantastiska sätt att skriva saker och ting...

  SvaraRadera