tisdag 27 oktober 2015

Få inte panik nu, men ..

.. var det första som föreståndaren på min dotters dagis sa till mig efter att ha presenterat sig.

Aldrig .. varken förr eller senare .. har jag fått en sådant adrenalinpåslag. Jag hade bilnycklarna i handen och skorna på fötterna innan hon fått ur sig resten .. det har hänt en liten olycka och vi har personal som är på väg till vårdcentralen med henne just nu ..

Sen hörde jag inget mer eftersom jag redan var på väg och jag hann in i väntrummet innan läkaren kom och konstaterade att det behövdes tio stygn i hakan, som träffat rutschkanan efter det att två andra barn ledsnat på att vänta på att ett mycket mindre skulle våga åka ner.

Jag tänker på det nu när våra politiker, journalister, debattörer och en massa annat löst folk .. som anser sig veta-vad-som-är -bäst-för-folket .. unisont förkunnar .. få inte panik nu, men ..

Min första tanke och alla andra som kommer efter den, handlar om hur framtiden ska se ut för MITT barn.

Jag tror att det är så alla föräldrar tänker när de som påstått sig kunna bära ansvaret för ett helt land säger .. få inte panik nu, men nu får ni nog hjälpa oss att lösa det här. För visst var det kul att vinna valet .. men nu har vi ingen aning om vad vi ska göra?

Pengar har en tråkig förmåga att försvinna om Någon Annan fattar fel beslut, ditt hem kan bli någon annans hem innan du vet ordet av och allt du investerat kanske blir till glädje för dem som manade till lugn medan de räddade sig själva.

För drygt ett år sedan hade jag blivit hängd offentligt om jag visat upp dagens tidningar på nätet eller dagens nyhetsinslag på Youtube. INGEN hade trott att det var sant! Sverige var ju landet med full kontroll på finanserna, världens bästa skola, en högklassig vård för alla, skyddsnät för äldre och funktionshindrade, välfärd för alla och landet som ensamt seglade rakt igenom en finanskris utan att någon ens märkte att den pågick.

I dag tänker jag i första hand på min dotter som har större delen av livet framför sig och jag vill hoppa i skorna, köra som en idiot och ... sedan inser jag att jag inte har en susning om vart jag ska eller hur jag ska bete mig för att se till att inget ont händer henne .. någonsin .. i resten av hennes liv.

Det värsta är att jag är fullt medveten om att det inte finns någon annan som vet det heller?


Det är sånt jag får panik av.7 kommentarer:

 1. Inte panik, inte än, men oro, lite saknad, stor frustration och depressionstendenser.
  Det enda positiva är att en del vänner och nära släktingar jag knappt kunnat prata med de sista åren nu börjar gå att resonera med.

  SvaraRadera
 2. Få inte panik nu, men Staten behöver låna lite pengar för att investera i invandringen, och dina barn och barnbarn och barnbarnsbarn är de som kommer att få ta notan. :-(

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Emigrera - fly.
  Acceptera - assimileras.
  Revoltera - slåss.

  När man skär in till benet är det så det ser ut. Vad skall vi göra åt saken?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Anonym: Det behöver du inte oroa dig för, om staten börjar låna för att lösa det här och gör något större avsteg från överskottsmålet kommer Sveriges rating att sänkas, vilket kommer öka kostnaderna för bankerna att låna upp pengar då statens förmåga att baila ut dem sjunker, vilket kommer kollapsa bobubblan. Då kommer det gå så fort och djupt utför att det snarast är skuldsanering som gäller, för den notan kommer inte gå att betala.

  Hade jag inte haft planer för sådana eventualiteter hade jag nog haft lite panik...

  SvaraRadera
 5. Få inte panik...Chauffören i bussen vi åker i har bara somnat lite,men det ser inte ut att vara något möte på vägen ,och inte heller något stup än. Så det kan nog gå bra,ett tag åtminstone.

  SvaraRadera
 6. Å jag som det sista året trott att bara jag var dum i huvudet och oroade mig för saker som jag inbillade mig. Antingen är det så eller också har vi gripits av en bloggisk masspsykos. Undrar vilket det är?

  SvaraRadera
 7. Det är inga problem! Staten lånar bara från våra inbetalade pensioner och vi kommer att få "hyresgäster" i våra sommarstugor och fastigheter. Ingen panik!

  SvaraRadera