tisdag 17 november 2015

Johan "jag är inte miljöpartist" Croneman, ..

 .. som var en av de första på bollen i drevet mot Håkan Juholt, skriver i dag om "drevet" mot Åsa Romson.

"Att hon fortfarande står upp politiskt (och rent personligt och privat) i den här korselden överstiger nästan min fattningsförmåga. Romsonhatet är obehagligt, oavsett partifärg" .. skriver Johan Croneman beundrande.

Håkan Juholt och Socialdemokraterna däremot fick skylla sig själva när de  .. "skickar fram en person som kan stava till och uttala ordet tydlighet på säkert minst 65 språk – men glömt ordets betydelse på svenska".

"Åsa Romsondrevet måste vara ett av de mest utdragna i modern svensk politisk historia" .. så ser det ut i Johan Cronemans värld. Håkan Juholt fick skylla sig själv men Åsa Romson är ett oskyldigt "mobboffer"? 

Och för att riktigt betona hur destruktivt det är med personangrepp och drev avslutar Johan Croneman sin försvarskrönika för Åsa Romson med .. ett personangrepp på Claes Elfsberg?

"Claes Elfsberg tror ständigt att han ställer de relevanta tittarfrågorna, det enda han riktigt övertygar åtminstone mig om är att han betraktar alla tittare som mindre vetande. Fråga om något som intresserar dig, Claes! Inte om allt du inbillar dig att vi vill veta".

Det skulle vara intressant att få veta hur Johan Croneman betraktar sina egna läsare .. som mindre vetande? .. och sina egna krönikor .. som något han inbillar sig att vi vill veta?


4 kommentarer:

 1. Det är väl bara ett led i Dn,s feministiska strävan när han försvarar Romson. Kvinnor är ju alltid värst drabbade i en radikalfeminists ögon.
  Att folk under ett par dagar har klagat på Romsons idiotiska tweet efter Parismassakern är som sagt var ingenting mot det t.ex Juholt fick utstå.
  Sedan är det väl inte konstigt om folk hugger på Romson med tanke på alla idiotiska saker hon har gjort och uttalat i andra sammanhang.
  Dessvärre är hon för ointelligent eller kåt på makten för att avgå..
  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Jag har helt slutat läsa DN sedan de i mina ögon fullständigt har spårat ur, måste tänka på blodtrycket. Det som är lite märkligt är att jag tyckte Wolodarski var en bra ledarskribent men det hände något med honom för något/några år sedan och sedan hela tidningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som hände Wolodarski var att Bonnier skickade honom på kurs hos sina släktingar i Bilderbergsgruppen och The Wall Street Clan, skulle jag tro.

   Radera
 3. What he said….

  http://www.expressen.se/debatt/statens-skyldighet-ar-mot-oss-som-bor-har/

  SvaraRadera