måndag 31 oktober 2016

Socialdemokraterna befinner sig i fritt fall ..


.. åtminstone om man får tro på Novus senaste mätning som säger att stödet för en rödgrön regering har halverats sedan valet 2014.

Något måste göras!

Socialdemokraternas verkställande utskott samlas, ber en bön och finner att räddningen lyckligtvis finns inom Partiet.

Socialdemokraternas egen Glamourgirl .. Margot Wallström .. ska rädda Partiet, skapa förtroende för Partiledaren samt ingjuta mod och självförtroende hos Partikamraterna.

Om någon har en chans att lyckas så är det hon .. skriver Aftonbladets Lena Mellin. Margot Wallström är en av Sveriges mest erfarna politiker. [ .. ] Dessutom är hon både populär och uppskattad i sitt parti.

Margot Wallström .. Stefan Löfvens drömprinsessa, vår diplomatiska och feministiska utrikesminister, Mona Sahlins allra bästa vän, Göran Perssons valsänke .. vad kan då gå fel? Nästa mätning bör med största sannolikhet visa på dramatiskt höjda förtroendesiffror.

Så slänger er i väggen Alliansen och Sverigedemokraterna .. här kommer Margot Wallström tjollahej, tjollahopp!

För Margot Wallström är ju nästan som socialdemokraternas egen Fantomen .. när hon talar lyssnar Partiet.

Tror VU i alla fall. Själv är jag inte riktigt lika säker.

Tanken verkar vara att den helgonförklarade utrikesministern ska arbeta inrikes för att kommunicera regeringens politik och utrikes för att kommunicera regeringens utrikespolitik i de fall som statsministern tycker det är lämpligt . Det ska bli intressant .. för är det något som lyst med sin frånvaro så är det just den röda tråden i regeringens inrikespolitik.

För de socialdemokratiska Distrikten kommer Margot Wallströms turné förmodligen att kännas lika magisk som påvens besök är för kristna och katoliker i dag. Eller som vårt eget helgon .. som på er tröskel står, finklädd med nylagt hår .. en räddande ängel, er räddande ängel. Visst känns det solidariskt, feministiskt, förtroendeingivande, tryggt och vackert?

Nu kommer ju inte Margot Wallström att komma i närheten av sådana som dig och mig, det är ju en självklarhet. Hon kommer däremot att besöka utvalda högskolor och universitet och de röda Distrikten för att entusiasmera och prata om värderingar och värdegrunder, så att de i sin tur får sprida mirakelkvinnans ord och ideella riktningsgivare nedåt till oss väljare.

Wallströms egen pressekreterare Pezhman förtydligar för den som inte redan är frälst .. Margot Wallström är värderingsdriven och inte rädd för att stå upp i svåra frågor och säga det som behöver sägas. Det är naturligt för henne att prata om värderingar. Dessutom är hon någon som folk litar på och lyssnar på, oavsett politisk tillhörighet.

Så då kan vi kanske förvänta oss en värderingsdriven förklaring på varför socialdemokraternas kärnväljare, som hittills har varit de som sökt tryggheten i Sveriges välfärdssystem .. numera har blivit ett tärande bagage som regeringen helst vill bli av med eller dumpa utan avsändare hos kommuner som redan får ta ansvar för regeringens tröghet och handlingsförlamning i samband med flyktingvågen förra året?

Vi kanske kan få en förklaring till vad som hände när Alla ska med förvandlades till .. Alla som kan gå själva ska med?Novus: Stödet för en rödgrön regering har halverats sedan juni 2014.
När ett riksrepresentativt urval efter eget huvud har kryssat i vilka partier de vill se i en regeringskoalition så har bara 2 procent kryssat för den sittande regeringen, jämfört med 9 procent i juni 2014.
En trepartikoalition där även V ingår får stöd av 7 procent, jämfört med 15 procent för två och ett halvt år sedan.
En ren allianskoalition med M, C, L och KD är det populäraste alternativet i undersökningen med 11 procent. Sett till partier så är Moderaterna i topp. 45 procent av de tillfrågade vill se dem i någon typ av regeringskoalition, tätt följda av Socialdemokraterna på 40 procent.


9 kommentarer:

 1. Hej anybody! Jag har länge varit förvånad över att Margot varit så idoliserad i partiet! I andra läger är hon ansedd som lägre än medelmåtta, men hon har verkligen lyckats skapa sin egen och sin familjs förmögenhet med hjälp av våra skattemedel. Nu är säkert planen att hon ska placeras i säkerhetsrådet, men vad hon kan åstadkomma där är sekundärt.

  SvaraRadera
 2. Jag är mest förvånad att dom inte bytt ut Löfven än? När det gått dåligt förut för partiet så har det ju alltid varit partiledaren som fått bära hundhuvudet och avgått,men inte nu.Konstigt nog är både han och Vallström poppulära.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem skulle ersätta Löfven? Ygeman? Han ämne så dum att han tar över en sjunkande skuta. Fickpingisministern? Inte ens han hade fått för sig att leka Kamikaze. De har inget bättre, det är det som är det värsta

   Radera
 3. Helgonet lyckades under sina 10 år som EU-kommissionär skrapa ihop 30 mnkr. Skatten på dessa 30 mnkr var obefintlig.
  Man kan undra om hon är ett helgon att se upp till för vanligt skattetrött folk?

  SvaraRadera
 4. Nästan pricken över i:et, det enda som saknas är väl den dummaste och mest stolpskottsaktiga partiledaren som moderaterna någonsin haft. AKB är så in i bomben obegåvad att hon inte fattat att ju längre steffe är statsminister, desto mindre blir hennes chans att överta ämbetet från Löfven .

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Gissar att valslogan kommer att vara i stil med 'Margot kan!' eller något liknande Obama-mässigt.

  Skall bli spännande att se om svenska media överhuvudtaget rapporterar om kopplingen mellan Wallström och Clinton-stiftelsen.

  Törs man sätta en krona på att något av följande händer:

  Löfven avgår ca tio till åtta månader före valet; alternativt strax efter, och lämnar över till Wallström.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer i din analys! Dessutom kommer m, nu med invandringsskeptisk muf-ordförande, sannolikt att byta ut A-KB, tror jag!

   Radera
 6. Såg inledningstalet Jimmy Åkesson höll för det onämnbara partiet på dess kommun och landstingsdagar. Tvåla gärna till mig om jag har fel men mitt intryck är att han fyller ut sin partiledarkostym bättre än någon annan partiledare. Talade kunnigt, tydligt, stringent om politik och överseende med hur SD behandlats.
  Jag blev mycket imponerad. Vilken skillnad mot Löfvens (vet inte vad jag ska kalla det) patetiska stammande och AKB´s robotfloskelsoppa.
  Han nämnde till och med miljöpartiet som han kallade "snälla".

  SvaraRadera
 7. Sanningen är eventuellt att så länge (s) bedriver nuvarande passiva liberal-politik så kommer "hissen" bara att gå i riktning nedåt? Gissningsvis spelar personfrågor inte alls så stor roll som det ofta framställs. Välfärden är bortglömd & "fördelningspolitik" ett okänt begrepp & "samtiden" har visat sig vara icke-kompatibel med 1965 års politiska intriktning..

  SvaraRadera