tisdag 13 juni 2017

Kommer någon ihåg ..


 .. den här ensamma .. högt älskade .. stöveln som fick symbolisera det som fattades för att Socialdemokraterna skulle kunna uppfattas som ett fungerande alternativ den 13 april 2011?

Jag vill minnas att jag lovade att göra mig av med den efter valet 2014, men sedan glömde jag bort att den fanns .. och det var ju tur för mig, eftersom jag annars hade haft en annan ensam stövel att göra mig av med i dag.

Jag har alltså hittat maken till den ensamma stackaren. Sex år senare! Jag blev nästan löjligt glad och lycklig, trots att det säger en hel del om hur det ser ut på vår vind. 


Men det säger inte mycket om hur det går för Socialdemokraterna som fortfarande haltar fram utan riktning och mål.

Men eftersom de "vann" valet 2014 och bildade Sveriges första Feministiska Regering .. och med tanke på att jag äntligen har hittat min borttappade vänsterstövel .. så får jag väl lov att hitta en annan symbolbild.

Det här är ett par skor i storlek 38 som jag "fyndade" på Myrorna för en tid sedan. De är jättevackra, tycker jag. Det är bara två fel på dem.


De har fel storlek och det går inte att gå i dem.

Så jag har dem på bokhyllan som symboler för vår Feministiska Regering i synnerhet och feministisk politik i största allmänhet.
3 kommentarer:

 1. Påminner inte "imaginära föremål" mycket om befintlig socialdemokrati, typ en kvast utan stång & borst? Eller "ofärdiga föremål" typ en cykelram utan hjul, styre & pedaler? Eller då urdjur, det kanske fanns en "trögosaurus" där någonstans som lunkade runt utan styrfart, riktning & förmåga..

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Hahaha! Suveränt bra satir!

  Tror jag skall börja använda den metaforen istället för den gamla om hur man slår i spik feministiskt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Ca 7% öppen arbetslöshet för de arbetslösa i högkonjunktur, är det rekordlåga arbetslöshets-siffror det? Det är väl skyhög massarbetslöshet? Ungdoms-arbetslösheten är väl så hög att de inte ens viskar om den?

  SvaraRadera