tisdag 26 februari 2019

Rädda barnen!


Svenska Rädda barnen kräver att svenska misstänkta IS-terrorister och deras barn ska hämtas hem från lägren i norra Syrien.

Barn har individuella rättigheter. De har inte gjort de val som deras föräldrar har gjort – sa Ola Mattsson, Sverigechef på Rädda Barnen i SVT:s Agenda.

Det är vackert tänkt. Vem vill inte rädda ALLA barn i hela världen från att fara illa?

Då är det ju tur att det finns organisationer som Rädda Barnen som för ALLA barns talan och påpekar vikten av att följa barnkonventionen och se till att barn får trygghet och en fristad i det land som deras föräldrar lämnat för att ägna sig åt terrorism, mord och andra våldshandlingar i sitt gamla hemland. Givetvis i sällskap med sina föräldrar eftersom det är för barnets bästa även om det kan medföra vissa problem för omgivningen.

Eller?

Att företrädare för Rädda Barnen vädjar för terroristers barn är ju deras jobb, kan man tycka. Men att engagemanget är nästan lika med noll när det gäller andra utsatta barn inom landets gränser har jag svårare att förstå?

Är det någon som hört Ola Mattsson, eller någon annan företrädare för Rädda barnen, tala lika varmt om barnkonventionen eller om rättigheterna för barn med funktionsnedsättning och deras föräldrar som samhället sviker, även om det påstås att några minuters grundläggande behovspoäng kommer att göra stor skillnad i en situation där det inte gör någon skillnad alls?

Var finns Rädda Barnen för barnen som placeras i familjehem om mamma blir hemlös när hon flyr från en misshandlande man eller blir uppsagd från lägenheten som kommunen plötsligt behövde till en annan, mer behövande, barnfamilj?

Har inte Rädda barnen uppmärksammat att tusentals barn väljer att stanna hemma från skolan av rädsla för våld, mobbing eller övergrepp från andra elever och att köerna till BUP och barnpsykiatrin är så långa att de som står sist förmodligen hinner bli vuxna innan det är deras tur? Om de inte ökar på den stigande statistiken för självmord för barn och unga innan dess förstås.

Rädda Barnens talespersoner är också öronbedövande tysta när det gäller minderåriga flickor som försvinner ur landet för att giftas bort, utsätts för hedersrelaterat våld eller isoleras i hemmet för att bevara familjens heder fram till den dagen en, av familjen utvald, man övertar ansvaret och isolerar den tonåriga bruden i hemmet för att bevara sin egen heder?

Herregud, bankonventionen säger ju att - ett barn inte ska skiljas från föräldrarna mot deras vilja, utom när det är för barnets bästa – och det bästa för barnen är ju att ALLTID att leva tillsammans med sina föräldrar, oavsett vad vi misstänker att föräldrarna har eller haft för sig när vi inte var närvarande.

Jag har sällan eller aldrig hört eller sett någon representant från Rädda barnen stå upp i media och högljutt och engagerat kräva att staten ska leva upp till barnkonventionens krav - ALLA barn är lika mycket värda och har samma rättigheter och att ingen får diskrimineras samt att barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn – när det gäller funktionshindrade barn, psykiskt sjuka barn, mobbade/utsatta/sextrakasserade skolbarn, barn som lever under begränsande uråldriga hedersregler, barn till psykiskt sjuka eller utbrända föräldrar eller barn som av olika orsaker inte klarar av livet i så stora barngrupper som förskolan eller grundskolan har som enda alternativ.

Alla barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling – står det i barnkonventionen?

Nåja, alla och alla? Jag antar att Rädda Barnen arbetar efter devisen att det inte går att göra en omelett utan att knäcka ägg. Det vill säga, vi tar resurserna från de svagaste som ingen vill se eller befatta sig med och ger till dem som bäst passar in i bilden av Sverige som en moralisk stormakt i media och VÄRLDEN!

Den stora frågan är kanske inte vad vi ska göra för de barn som IS-fanatikerna fött och fostrat under sin våldsutövning utan vad vi ska göra för de barn som redan finns i landet men ändå inte får de individuella rättigheter och den rätt till liv, överlevnad och utveckling som de har rätt till enligt barnkonventionen.6 kommentarer:

 1. På 70-talet var jag stående givare till Rädda Barnen för dess hjälp till flyktingbarn. Totalt gav jag mer än 60 000 kr till hjälp för barn i flyktingläger.
  Det är beklämmande vad dgens Rädda Barnen har utvecklats till. En kamproganisation för hjälp till islamska terrorister i form av IS-mördare och invaderande afghaner.
  Fy fan säger jag! Inte en krona till de s k NGOs, som ofta ingår i makten.
  Bo Adolfsson, Hjo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hexanmexan1/3/19 10:29

   Rädda barnen och läkare utan gränser är politiserade och har förlorat vårt stöd. Att gräva där man står är förbi och att som läkare utan gränser vägra ta emot medel i protest var droppen för oss. Jag blir fullständigt rasande av misshushållningen av våra skattemedel. Frustrationen är permanent liksom föraktet för våra styrande. Vi går en mycket mörk och orolig tid till mötes

   Radera
 2. Vi skall rädda alla barn, och inom kort även alla sjuka.
  De barn och sjuka som eventuellt redan finns i landet får maka på sig lite.
  Det blir lönsamt i längden!
  /Kristian

  SvaraRadera
 3. Alla barns lika värde...
  https://www.expressen.se/nyheter/qs/noora-16-valdtogs-pa-brollopsnatten/

  Jaha...jag skrev om dylikt 2014...
  https://hexanmexan.wordpress.com/2014/04/14/naiv-socialtjanst-ansvarig-for-hedersmord/

  SvaraRadera
 4. Inte oroade Rädda Barnen sig för de kurdiska barnen, flickorna som fångades till sexslavar och sedan mördades.
  För att ta bara ett ex.

  SvaraRadera