söndag 29 december 2019

”De har inte brytt sig om några regler hittills” ..


.. suckar en uppgiven polis när han ska kommentera de nya lagarna gällande fyrverkerier som trädde i kraft i somras. Lagar som gör att användandet av raketer på pinne är förbjudet för dem som inte har genomgått en utbildning och fått tillstånd att skjuta upp fyrverkerier, och bestämmelser som säger att i Malmö får man bara använda pyroteknik mellan kl 18 och 02 på nyårsafton.​

Man kan ju alltid hoppas .. säger polisen. Men de som skjutit raketer på Möllevångstorget längs med vägen och torget har inte brytt sig om några regler hittills så det kanske är för mycket att tro att detta ska lösa hela problematiken.

Att de/vi aldrig lär oss.

De lagar som stiftas har sällan, eller aldrig, som avsikt att ändra negativa beteenden. Det är bara praktfulla (S)lag i luften för att markera handlingskraft och alibin när det verkligen händer något allvarligt .. VI HAR FÖRBJUDIT och TAGIT AVSTÅND FRÅN användandet av fyrverkerier och rökning på allmän plats. Skyll inte på lagstiftarna om någon bryter mot lagen!

Efter årsskiftet, den första januari, träder också en ny lagstiftning i kraft, blåljussabotage, som innebär mycket hårda straff för allvarliga attacker riktade mot blåljuspersonal. Faktiskt ända upp till livstids fängelse när det gäller mycket grova fall. Det kommer förmodligen att göra (S)tor (S)killnad för dem som riskerar livet på jobbet?
 
Regeringen har också fått igenom en (S)amtyckeslag – ett hårt och rejält slag i luften - som skydd mot våldtäkter. Regeringen har också TAGIT AVSTÅND FRÅN skjutningar och markerar också kraftfullt MOT MORD genom att höja straffet redan nästa år, så skyll inte på regeringen om de inte efterlevs. Och glöm för all del inte vilka det var som fick igenom FÖRBUD(S)LAGARNA som inte borgerligheten ens lade på bordet under 90-talet.

Ett nytt kraftfullt och handlingskraftigt slag i luften kommer också att utdelas av Morgan Johansson under nästa år – rätten att ”porta” butikstjuvar som ”betraktar butiken i området som sitt eget skafferi”.

Något som förmodligen kommer att resultera i en intervju i SVT vid nästa årskifte, där en uppgiven handlare suckar och säger .. De har ju inte brytt sig om några regler hittills, så det kanske var för mycket att tro på att detta skulle lösa problemet.

Men en sak tror jag vi alla kan vara överens om – de jobbiga ”utmaningarna”, den ökande otryggheten och kriminaliteten som den sittande regeringen fördömer, betecknar som oacceptabla och försöker lagstifta mot är inte en följd av något de har gjort .. utan resultatet av allt de INTE har gjort, under den tid som de har haft möjlighet att verkligen göra något.

Typ!

4 kommentarer:

 1. I en nyårsfabel klamrade sig en lillgroda fast på stolen. Han hade skaffat sig ett ämbete helt tömt på innehåll, en rent symbolisk "pyntfunktion". Andra styrde & ställde. Förstod lillgrodan det? Fölket fick intrycket att han trodde att man var kejsare om man gick runt i en prålig maskeradkostym..

  SvaraRadera
 2. På första klass hade vi en pojke i skolan som använde fult språk och var stökig. Han kom från en familj vi inte får använda namnet på nu mera. Läraren varnade. Inga resultat. Varnade igen och anmälde till föräldrar. Noll resultat. Så en dag borstade hon tänderna och munnen med såpa på pojken och vi andra beordrades att titta på.
  Ingen använde fult språk därefter.
  Barnmisshandel? Javisst. Effektivt. Så klart.
  Något liknande när flickor blir kallade horor idag? Nej, det blir bullar och klapp på axeln.

  SvaraRadera
 3. Kriminialiteten och otryggheten beror visst på något regeringen har gjort. De har tillåtit avsteg från utlänningslagen via migrationsverket och p s s medverkat till en invandring, som har överstigit samhällets förmåga.
  De fick i ala fall inte igenom lagen om vapenmaga(s)in! Den hade ju hindrat de kriminella!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju också säga att regeringen INTE tagit ansvar för vare sig migrationspolitiken eller konsekvenserna av sina egna beslut när det gäller invandringen.

   Radera