söndag 8 december 2019

”Så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord!” ..


.. domderar Stefan Löfven med hänvisning till Ulf Kristerssons besök hos förintelseöverlevanden Hédi Fried.

Bottenlöst omoraliskt!

Är det någon som ska undvika att tala om bottenlös omoral så är det väl Stefan Löfven.

Jag har för länge sedan tappat räkningen på alla som kämpar med dementa eller sjuka gamla föräldrar som Stefan Löfvens regering helst vill se döda och begravda, sjuka som blivit utförsäkrade och hänvisade till arbeten som inte finns, funktionshindrade som kastats ut från assistansersättningen utan att erbjudas någon form av rimliga alternativ, barn som fått skolskjuts och/eller elevassistent indragna, äldre som är livrädda för en hemtjänstpersonal som de ibland inte ens kan tala med eller få sina behov tillgodosedda av (men pengarna dras från kontot oavsett om uppdraget blir utfört eller inte), pensionärer som lever under ständig ekonomisk press efter att den åldrande partnern dött, sjuka som står i vårdkö flera år efter diagnos eller föräldrar som har barn med psykisk sjukdom som ingen har tid med.

Och det är bara i min bekantskapskrets. Så hur det ser ut i resten av landet kan jag bara föreställa mig.

Ångest är nog det enda som Stefan Löfvens regering har varit riktigt effektiv med att leverera. Att samtidigt tala om satsningar på välfärd och trygghet, är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord.

Särskilt när det är statsministern för en regering som från dag ett har gjort alla besparingar ”underifrån”, på de svagaste och mest utsatta i samhället.

Stefan Löfven ska akta sig väldigt noga för att tala om moral, känner jag medan blodtrycket stiger till nya höjder.

Att använda en 95-årig kvinna som slagträ i en match som handlar om hur sossarna ska överleva en omorganisation av Arbetsförmedlingen(!) - en del av en 73-punktsöverenskommelse med Annie Lööf - är knappast värdigt och garanterat inte ett tecken på en högt stående moral.

Vill Stefan Löfven diskutera SD med Ulf Kristersson kan han göra det vid något annat tillfälle och i ett annat sammanhang.

Hédi Fried förtjänar mer respekt än att användas som livboj åt Stefan Löfven när han känner att han förlorat kontrollen över ”styråran”.

4 kommentarer:

 1. Om man tror att allt man själv gör är rätt & bra, men anser att andra bör rätta sig efter oskrivna regler & principer, så saknar man moral. Sådana personer är amoraliska.

  SvaraRadera
 2. I en saga hade en bondmoras planer omintetgjorts av en röd plyschtupp. Tuppen hade tagit plats vid hennes bord. Den ville nu pokulera lite. Och kanske inte så lite heller. Bondmorans narcissism hade fått henne att underskatta den pippifågeln (en känd svaghet hos sociopater)..

  SvaraRadera
 3. Hej Any

  Ta en Werner till så blir det Werner & Werner och du kan fira hjul.

  Tack för din blogg och God Jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du visste hur svårt, för att inte säga omöjligt, det är att hitta en reserv-Jesus i lagom format så skulle du inse att det är lika omöjligt som att hitta en verklighetsförankrad sosse.

   Vår Werner, som är själva förutsättningen för JULEN har högsta möjliga bevakning året om. ;-)

   Radera