söndag 16 februari 2020

Plötsligt får jag ett Löfven moment!


Har du haft ett Jimmie moment?”, var rubriken på Kajsa Dovstads omtalade gästkrönika i Göteborgs-Posten förra sommaren. Krönikan handlar bland annat om att Kajsa Dovstad inte lyckas köpa köttbullar en kväll i Gävle och kommer till slutsatsen - "Jag är i Sverige, ett Sverige som inte känns svenskt. Och jag gillar det inte". 

Kajsa Dovstad får ett Jimmie moment och förstår plötsligt varför så många röstat på Sverigedemokraterna.

För några dagar sedan uttalade sig statsminister Stefan Löfven om  ungdomsrånen/förnedringsrånen som han beskriver som ett uttryck för ”en fullständig brist på moral”.

Vi kan aldrig acceptera det här, utan det måste också få ett stopp, säger han.

Och så kopplar han vågen av ungdomsrån till alliansregeringens skattepolitik under åren 2006-2014? Att han själv haft ansvaret för Sverige under de senaste nästan sex åren, är något han inte riktigt vill kännas vid.

Det måste ju vara helt underbart att verkligen tro på det Stefan Löfven säger. En rejäl skattehöjning och så – vips! – är alla problem lösta. Det gamla Folkhemmet från förr reser sig ur askan, skolan blir åter en plats för lärdomstörstande elever, kvinnor kan åter vandra fritt på gatorna även när mörkret faller och polisen kommer att behandlas med den respekt de förtjänar.

Fattigdomen kommer att utrotas och välfärden höjas. Halleluja!

Det kanske också, och helt magiskt, kommer att bli vackert väder utan klimatångest eller skam?

Men om ungdomsterrorismen beror på ansvarslösa skattesänkningar? Vad beror alla kvinnoöverfall och våldtäkter på?

Vad gjorde alliansregeringen för fel som orsakade denna fullständiga brist på moral? Kan det vara så illa att det beror på RUT-avdraget?

Det verkar ju helt rimligt med tanke på tidigare uttalanden och jag får plötsligt ett Löfven moment och förstår varför så många envisas med att rösta på Socialdemokraterna.

Det MÅSTE helt enkelt vara så att Stefan Löfvens ord fortfarande får en knapp fjärdedel av väljarkåren att känna det som att de, under hans ledning, lever i det gamla, trygga, välkända Sverige. I ett välorganiserat Sverige som känns svenskt. Och att de gillar det de hör så mycket att de bara vill ha mer av det som de inte har fått hittills, men som helt magiskt kommer att komma om bara Stefan Löfven får fortsätta att sitta på styråran?

Sedan finns det förstås alternativa förklaringar som är så alternativa att de egentligen inte är ett alternativ för dem som tror blint på Stefan Löfvens förklaringsmodell.http://helenaedlund.se/barnen-som-dodar-en-fotboll/
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nar-barnranen-kommer-till-villaidyllen-ar-det-for-sent/
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ungdomsranen-kommer-att-forandra-allt-31393

4 kommentarer:

 1. Få människor saknar moral dvs uppfattning om vad som anses rätt & fel. Men det någon tycker är fel kan ju andra anse vara rätt. Dock finns en annan kategori: de som inte begriper VAD MORAL ÄR för något, som bara har en omtöcknad inställning att det de gör alltid är bra, även om de sa något annat förra veckan. De amoraliska.

  SvaraRadera
 2. Den här veckan skall mästerförhandlaren till Bryssel för att pruta på EU-avgiften.
  Det handlar om många fler än de tre mdr till välfärden som de har tjafsat om i riksdagen.
  Lycka till Stefan och Sverige!

  SvaraRadera
 3. I en saga skulle en groda bevisa sitt ledarskap: han gick ut med hunden. När han kom tillbaka satt kopplet på honom.

  SvaraRadera
 4. I en annan fabel satt samma groda med en burk baciller han fått i uppgift att hålla reda på. "-Det här kommer att gå bra" mumlade han.

  SvaraRadera