fredag 3 april 2020

Nej, nej, nej … NEJ!!!


För att skyndsamt och utan fördröjning kunna fatta det beslut som krävs för att begränsa spridningen av coronaviruset i landet vill regeringen nu ha ökade maktbefogenheter”.

I praktiken kommer det innebära en möjlighet för regeringen att genom förordning besluta om sådant som normalt skulle kräva lagstiftning från riksdagen”, skriver Moderaterna.

Jag trodde i min enfald att coronaviruset var den största, värsta och dödligaste fienden jag skulle möta i mitt liv.

Men bara tanken på att ge Socialdemokraterna och Miljöpartiet oinskränkt makt att bestämma och besluta vad som är bäst för svenska folket .. eller kanske dem själva(?) ger mig ångest och nästan panik.

Nej, nej, nej - bara tanken på att MILJÖPARTIET ska få beslutsrätt över vad som är rätt eller fel när det gäller människors vårdmöjligheter och överlevnadschanser får mig att nästan krypa ihop i fosterställning och ge upp.

Efter en dryg månad där allt ansvar, all planering, strategi och krishantering lagts i händerna på epidemiologerna på Folkhälsomyndigheten vill nu regeringen ha kraftigt utökade maktbefogenheter för att ta beslut utan riksdagens godkännande.

NU?

NU när Stefan Löfven påstår att antalet döda kommer att räknas i 1000-tal innan det ens blir en vändning.

NU, när de som har andra sjukdomar än corona och hela generationer äldre utplånas på några veckor.

NU, när sjukvården i Stockholm är så överbelastad att människor som har förutsättningar att överleva lämnas att dö eftersom resurserna inte räcker till?

NU, när viruset har fått fäste i så gott som hela landet.

NU, vill statsminister Löfven ge sken av att ta det ansvar han så raskt befriade sig från när han tillträdde 2014?

NU, vill regeringen ha oinskränkt makt att fatta de beslut som de ansåg vara onödiga för en dryg månad sedan?

Och oavsett vad de vill göra och vad de vill besluta så tar det minst tre, fyra veckor innan vi kan se någon som helst effekt av nya åtgärder, vilket ungefär är den tid som de som i dag riskerar att hamna på en intensivvårdsavdelning har kvar att leva om de har otur under de närmaste 3-4 veckorna.

Hur gärna jag än skulle vilja tro, så är jag bergfast övertygad om att allt som kan serveras från regeringens bord redan har passerat bäst-före-datum i dagsläget. Finns det överhuvudtaget några beslut som regeringen S+Mp har fattat sedan 2014 som har gynnat den grupp som de flesta tillhör – det försumbara skattebetalande folket?

Så gott som inga, vad jag kan se och om det finns något som kan bli värre så är jag helt övertygad om att det blir det om den här regeringen får för mycket makt.

Nej, nej, nej .. det är redan så illa det kan bli, låt inte regeringen få villkorslös makt att göra det värre.7 kommentarer:

 1. Kan inte regeringen bara tala om vad den vill göra, väldigt detaljerat, om den nu vill göra något? Brukar den vilja göra så mycket? Påminner den inte ganska mycket om en snigel som hittat sig en bekväm fåtölj där den kan kommentera händelseförlopp & där berätta det uppenbara för omgivningen?

  SvaraRadera
 2. Om vi bara haft en riktig regering...så

  SvaraRadera
 3. Onödigt och olämpligt som han sa demokratiutredaren.

  SvaraRadera
 4. https://hexanmexan.wordpress.com/2020/04/04/rid-pa-min-rygg-over-floden-sa-krokodilen-till-antilopen/

  SvaraRadera
 5. Kul, precis samma sak som regeringen anklagar Ungern för ….

  SvaraRadera
 6. skitregering

  SvaraRadera
 7. I en fabel gick det bara göra saker retoriskt. En groda sa: "-Jag inväntar den handlingskraftige S. Igångs (sätta igång) ankomst." Djuren satt i ring & väntade på att denne politiske entreprenör skulle dyka upp. Det blev en lång väntan. Det var som en evighet.

  SvaraRadera