söndag 30 januari 2022

Tror Tobias Baudin själv på det han skriver?

 


Tobias Baudin, Socialdemokraternas partisekreterare har skrivit en debattartikel i Aftonbladet där han berättar om vad han och partiet ser fram emot att få tala mer om i valrörelsen.

Håhåjaja, hur många ser fram emot att få höra detta om och om igen under de närmaste sex månaderna?

Hur många kommer att tro på det de hör? Och hur tänker de som faktiskt köper det fantasifulla budskapet?

Tobias Baudin påstår att ”Socialdemokraterna vet vad som krävs för att stoppa kriminalitet och droghandel”! Och att de ”kommer inte att vika en tum från sina grundläggande värderingar”?

Fantastiskt!

Även om det verkar vara de grundläggande värderingarna som placerat frågan om kriminalitet och droghandel under en av alla stenar som Magdalena Andersson ännu inte vänt på?

Och om nu Socialdemokraterna, tack vare sina oomkullrunkeliga grundläggande värderingar, VISSTE vad som krävdes för att stoppa droghandeln och kriminaliteten – varför i all sin dar använde de sig inte av den kunskapen redan när de fick regeringsmakten 2014? Eller vid något tillfälle under de fyra år som gått sedan valet 2018?

Fast han ska kanske ha beröm för att han nu, efter åtta års betänketid, har kommit fram till att ”det krävs nya krafttag för att lösa samhällsproblemen”?

De gamla krafttagen som förde dem till makten tidigare har helt klart passerat bäst-före-datum vid det här laget.

Det är bara ett enda parti som med trovärdighet har det ”ledarskap som skyndar på nyindustrialiseringen av vårt land och säkerställer att de nya arbetstillfällen som skapas är bra jobb med kollektivavtal”, hävdar Tobias Baudin.

Och det partiet är .. tada!! .. SOCIALDEMOKRATERNA.

Se bara på allt som redan gjorts, hur förutsättningarna för industrin har förändrats och förutsättningarna på arbetsmarknaden förbättrats under det socialdemokratiska ledarskapet.

Halleluja!

Valrörelsens ”budskap” kommer tydligen också att vila på allt som Socialdemokraterna ”vill göra för att med full kraft motarbeta segregationen”.

Med FULL KRAFT! Woow!

Jajamensan, men först ska de ”vända på varje sten för att bryta segregationen och få bort våldet och brottsligheten”.

Ack ja, alla dessa stenar som ligger i vägen och måste vändas på? Vilken jättesatsning sossarnas väljare har att se fram emot.

Naturligtvis ägnar Tobias Baudin större delen av sin debattartikel åt att beskriva oppositionen i allt annat än smickrande ordalag. Något annat hade ju varit tjänstefel för någon som sitter så bekvämt placerad i det socialdemokratiska partiet.

Moderater och Sverigedemokrater saknar respekt för väljarna! Deras enda önskan är att stoppa Magdalena Andersson från att bli statsminister och inget annat! De delar också en högerkonservativ värdegrund som gynnar dem som är själva förutsättningen för sossarnas ”nyindustrialisering” och ”de nya arbetstillfällen som ska säkerställas”!

Tobias Baudin avslöjar också att Moderaterna och Sverigedemokraternas avsikt är att ”urholka folks känsla av värdighet och respekt” eftersom detta innebär att ”möjligheten till ett bra liv försämras”!

Vilket absolut inte skett under de senaste två mandatperioderna? Eftersom Socialdemokraterna ”är tydliga med att en god skolgång, hög kvalitet i vården och ett tryggt arbetsliv ska vara en självklarhet för alla”.

Naturligtvis ska Socialdemokraterna också ”ta tillbaka (från vem avslöjar han inte?) den demokratiska kontrollen över välfärden”, vilket absolut kommer att tilltala alla äldre som i nästan åtta år levt med ”känslan av värdighet och respekt” och samtidigt överlevt pandemin trots de uppenbara bristerna inom hemtjänst och äldreboenden under samma tid.

Har ni också upplevt denna känsla av att bli bemötta med värdighet och respekt från regeringen under de senaste åtta åren utan att tillhöra ”samhällets ekonomiska och sociala toppskikt”, är ni bara att gratulera.

Tobias Baudin avslutar med att vi under valrörelsen inte bara kommer att få ta del av de demokratiska samtal som Socialdemokraterna traditionellt lockar med vart fjärde år utan också ett budskap som tydligt ska förmedlas på ”gator och torg i hela vårt land”– ”Sverige kan bättre.

Än vad då? .. undrar jag? Bättre än vad regeringen presterat hittills? Eller vad?

Jag undrar vilka som köper detta budskap?

Varför?

Och tror Tobias Baudin själv på sitt eget budskap?

2 kommentarer: