måndag 28 juni 2010

"Vi väntar till efter den 19:e september!"

Här där jag bor invigdes det ett stort köpcenter för drygt ett år sedan .. timingen var urusel.

Det är ett tjusigt köptempel .. men tomt. Hela härligheten överlever tack vare en större livsmedelskedja och två av våra stora sport- och "diverse"-kedjor, för övrigt gapar butikslokalerna öde och våra steg ekar sorgset i tomma gator mellan dem.

Vi väntar och väntar på alla spännande, nya butiker som bara MÅSTE komma och när Maken helt plötsligt träffade en person med insyn i projektet så frågade han nyfiket .. NÄR???

Här där vi bor fanns också en fantastisk, välbesökt barnläkare med egen mottagning. När h*n gick i pension trodde väl alla att det skulle komma en ny, för visst var det väl en bra affär för en läkare att köpa en så väl inarbetad rörelse? Men trots att priset till slut bara var de faktiska kostnaderna för utrustning och inredning .. så kom det ingen ny barnläkare. Många var intresserade men ingen vågade satsa .. och vår barnläkare frågade VARFÖR???

Svaret i båda fallen var att .. visst fanns det ett intresse .. MEN ..

.. vi väntar till efter den 19:e september, då först vet vi om vi törs satsa.

Om den här inställningen är representativ för blivande företagare över landet så ser det inte så bra ut för landet om de blir besvikna.

Då är det ju en evig tur att vi andra kan försörja varandra genom den Offentliga Ofantliga Skattefinansierade Sektorn .. eller hur??

1 kommentar:

  1. Vår husläkare har tillsammans med några andra läkare öppnat en privat vårdcentral den är toppen och jättetrevlig. En läkare gör hembesök till våra gamla klena tanter och farbröder och alla älskar det. Tyvärr delas det ut Demokelesvärd i part och minut av sk politiker som säger :"Vänta till vi får tillbaka makten i september då skall vi inte ha några privata vårdcentraler , de får gå på vanliga stället. Det skall inte vara en central för priviligerade".Det är otäcka förtäckta hot där det gäller att straffa tuffa människor som vågar att satsa på eget. De har avtal med Landstinget och man betalar lika mycket där som på övriga vc i länet.Vi får samma läkare varje gång vi söker ,man känner varandra och det går snabbt och är tryggt vad mer kan man begära? Jag fruktar valet och dess eventuellt bakåtsträvande vinnarna.

    SvaraRadera