söndag 26 september 2010

Att något är dyrt, betyder inte alltid ..

.. att det är bra och prisvärt. Det lärde jag mig igår när vi provkörde en Bentley där bromsarna tuggade och högg vid varje inbromsning, där vinden och slaskvattenljudet överröstade all konversation genom de otäta fönstren och där förarsätet var som fastlåst i dvärgposition.

Inte heller när det gäller tjänster behöver ett högt arvode betyda ett lyckat resultat .. se bara på en del av våra sk "kändisadvokater".

Under hela den här valrörelsen har jag häpnat över sossarna strategi .. eller snarare brist på övertygande strategi .. och nu redovisas fakturan i Expressen. Valgeneralen Bo Krogvig lyfte 193.750 kronor varje månad för sina "goda råd", vilket tydligen räddade honom själv från att gå i konkurs men inte gjorde något vidare bestående intryck på förlorarstämpeln som Mona Sahlin brottas med.

Men den sjuka, ensamma människa som VERKLIGEN såg till att Socialdemokraterna fick de fattiga 10-dels procenten som gjorde att de fortfarande kan kalla sig "Sveriges största parti" .. vad fick hon??

Bortsett från det tvivelaktiga nöjet att få hela sitt privatliv uthängt på alla tidningars förstasidor??

Ett personligt tack??

En kram?

En chokladask??

Något??

Eller var hon bara något man utnyttjade och tuggade på i ren desperation och sedan spottade ut och glömde .. medan Bo Krogvig som förde med sig "mängder av kloka erfarenheter" .. värda nästan 2,5 MILJON .. fortfarande hyllas för sin insats?

3 kommentarer:

 1. Anybody:
  Det var Annica Holmqvists dotter som gick ut med hennes öde på bloggen Klamydiabrevet. Det har således ingenting med sossar att göra denna gången heller! Holmqvist är inte den enda som råkat illa ut av de nya sjukreglerna, det finns tusentals fall och det är Alliansen som är ansvariga för de nya reglerna. Men säkert kommer du på något sätt att skylla även de nya sjukreglerna på sossar. *suck*

  SvaraRadera
 2. Lilla vän .. jag skriver inte om de nya sjukreglerna utan om UTNYTTJANDE och TACKSAMHET!!

  Det är väl helt klart att diskussionen om Annica Holmqvists situation påverkade sossarnas valresultat positivt, eller hur?

  Därmed inte sagt att frågan inte var angelägen och i behov av belysning .. för det är den!

  Men i all lagstiftning har det alltid och kommer det alltid att finnas utrymme för myndigheterna att TOLKA efter egna värderinger och önskemål eller helt avsiktligt avslå helt lagliga krav för att få dem prövade i Länsrätten .. men det är väl bortkastad möda att försöka föra en saklig diskussion med dig??

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om det går en sjuka hos politiker tyvärr, de har fått för sig att det som ser bra ut på papper också fungerar i praktiken. Så är det inte alltid, och om de kunde inse det (alltså, oberoende blocktillhörighet) så skulle saker och ting se mycket bättre ut tror jag. Visserligen är jag bara en helt vanlig väljare men det var mina två ören.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera