fredag 10 september 2010

Att tala om invandrare och ..

.. invandrares situation i Sverige är ganska vanskligt. Det är som att ta sig fram på minerad mark .. och oavsett vad jag säger, frågar eller tänker .. så finns det ALLTID någon som begär mig utvisad med rasist- eller främlingsfientlighetskortet i handen.

Förmodligen kommer det att ske nu också?

Det är också ALLTID de som är totalt ursvenska som är de mest rabiata, märkligt nog. De av våra vänner som är födda någon annanstans är mer toleranta, har mer humor och är mer intresserade av att dela med sig av sina upplevelser och önskemål .. det är väl kanske självklart .. men det är inte lika självklart att någon vill lyssna, har jag förstått.

Sverigedemokraterna har en invandrarfientlig politik och dessutom synpunkter på vår svenska religionsfrihet .. inbillar jag mig, jag har inte varit så intresserad att jag läst på ordentligt. Men vad jag förstår vill de INTE ha fler invandrare, helst mindre och har svårt att se att de också .. precis som vi infödda svenskar .. består av individer fördelade på en skala mellan FÖRSKRÄCKLIGT HEMSK till BEUNDRANSVÄRT KOMPETENT.

Det samma gäller nog Sverigedomkraterna som grupp också, kanske??

I dag läser jag vad Alice Teodorescus skrivit om att "Röstfisket i förorterna stinker" och hon vågar skriva det som jag själv tänkt de sista dagarna.

De rödgröna är just nu så upptagna med att försöka baxa upp Sverigedemokraterna i Alliansens knä att de inte ens märker sitt eget tvivelaktiga beteende.

Det är en vacker tanke att hjälpa människor förstå vårt system med demokratiska val, men det är mindre vackert att göra det genom att bara visa ett enda alternativ .. och avgrunden i form av Sverigedemokraterna.

Det är inte fel att vända sig till grupper som kanske har svårare än andra att förstå hur systemet fungerar .. men det är definitivt fel att söka upp särskilda grupper och valla dem som "valboskap" till vallokalen eller valurnorna, som tre övertaggade socialdemokratiska valarbetare i Huddinge, Evin Cetin och Mona Sahlin entusiastiskt har tagit på sig ansvaret för att göra.

Det är vi fullständigt överens om Alice Teodorescus och jag.

Att behandla människor som en grupp och inte som individer är kanske inte föraktfullt .. men i mina ögon är det helt klart nedlåtande.

Precis lika nedlåtande som att klassa de kvinnor som städar privata hem som mindre värda och mer utnyttjade än de som gör samma arbete på kontor, industrin, skolor, riksdagshuset eller partihögkvarter.

Jag är inte religiös det minsta lilla .. men vad jag kan minnas av konfirmationsundervisningen så finns det något om att .. kunna se grandet i någon annans öga, men inte bjälken i sitt eget.

Minns jag fel där??

7 kommentarer:

 1. Enligt tv 4-text så stoppar S valsedlar färdigt i valkuverten i vallokalerna i Huddinge nu också. Ingen hejd på valfusket.

  SvaraRadera
 2. Helt klart ett problem detta med att man inte får ha diskussioner om invandrare. Att det blir så PK. Klart att folk blir lite fundersamma. Såg det här tydliga med pixlingen av en dömd mörkhyad brottsling i Aftonbladet samtidigt som man går ut med bilden på en som sitter åtalad för mord, när det handlar om en "svensk".
  Men så fort man påtalar skillnaden så är man rasistisk. Klart att det finns folk som då bara för att markera sitt missnöje går till SD.

  SvaraRadera
 3. För upplysnings skull kan jag berätta att alla som röstade den dagen när tv4 filmade var supporters till Evin Cetin. Jag skulle tro att de betraktar sig själva som myndiga personer med egna åsikter och levnadsval.

  /En som var där

  SvaraRadera
 4. Anonym .. Jag tycker om Evin Cetin och just därför så blir jag så ledsen över att hon inte kunde förutse hur detta "gruppröstande" skulle se ut .. och kanske påverka människor utanför "supporterskaran".

  I mina ögon är det människor som Evin Cetin som Socialdemokratin borde ha använt i den här valrörelsen i stället för Perssons gamla underkända gäng.

  Dessutom så tror jag inte att varken hon eller Mona Sahlin såg sitt överentusiastiska handlande som valfusk .. men helt klart klev de båda över en gräns de borde ha väjt inför, eller hur??

  SvaraRadera
 5. "..och avgrunden i form av Sverigedemokraterna."

  Bara en fråga, känner du dig medskyldig till det hemska attacken på David von Arnold Antoni och de organiserade attackerna på mötesfriheten? Förstår du att demonisering kan få såna effekter? Delar du Fredrik Barbariet Reinfeldts åsikt att sverigedemokraterna får skylla sig själva eftersom de har fel åsikter?

  Angående svensk invandringspolitik, den verkar bra på att förvandla delar av sverige till somalia men usel på att förvandla somalier till svenskar om jag ska uttrycka mig hårt. Men det vet du ingenting om där du bor.

  SvaraRadera
 6. Nej Martin .. jag vänder mig tvärtom MOT de etablerade politikernas sätt att bemöta Sverigedemokraterna. I en demokrati har ALLA rätt till en åsikt och INGEN ska bli mobbad, hånad eller förföljd för att majoriteten tycker annorlunda.

  Och just därför vänder jag mig också MOT sossarnas marknadsföring av sig själva i invandrartäta områden där de framställer Socialdemokratin som räddningen från "avgrunden i form av Sverigedemokraterna".

  I den här valrörelsen rör vi oss verkligen i demokratins utkant och det är väldigt obehagligt.

  SvaraRadera
 7. Håller med. Var vad som provocerade mig till att bli sverigedemokrat. Och Moderaternas agerande under debatten om de ensamkommande flyktingbarnen. Jag har mycket kort tålamod mot lögner.

  SvaraRadera