måndag 13 september 2010

Om jag ser vår familj som ett litet Sverige i miniatyr?

Vi har en "infrastruktur" att underhålla ... bilar, transportsystem, energi, tele, it och vi har också diverse försäkringssystem att betala för så att vi är skyddade om olyckan är framme.

Dessutom måste boendet underhållas, moderniseras och anpassas till de boendes tilltagande ålder och behov tillsammans med grönytor och delar som är avsedda för transportmedel, arbetsredskap och övrig verksamhet.

Vi är 3 personer i olika inkomstlägen i vårt eget lilla Sverige .. vi kan kalla det hög-, medel- och låginkomsttagare .. även om det inte stämmer med kriterierna för övriga landet och vi delar solidariskt på kostnaderna.

Vår "höginkomsttagare" betalar mest till vår välfärd .. vår "låginkomsttagare" får ett ekonomiskt tillskott från oss båda andra, vilket vi tycker är rättvist och bra. Och om vi upphöjer hundarna till fullvärdiga medborgare så betalar vi ALLT för att de ska kunna leva på ungefär samma standard som oss själva när det gäller boende och trygghetssystem.

Därmed kan vi väl säga att vi lever solidariskt och jämställt?

OM vi nu tycker att välfärden är för låg .. att någon eller några av oss anser oss få för lite, vad gör vi då??

Och det är ungefär här den rödgröna politiken spricker för mig.

För om Maken .. den RIKE .. lämnar över mer pengar till Dottern och mig så vi får en högre levnadsstandard, så räcker inte hans inkomster till både honom själv och till det han redan betalar och bär ansvaret för. Då är han helt enkelt TVUNGEN att göra som Fredrik Reinfeldt säger .. ARBETA MER!!

Eller så kan han byta till en annan mindre kostnadskrävande familj!

Alternativet skulle vara att jag, som medelinkomsttagare, helt avstod från ökad välfärd och delade den ökade arbetsbördan till fördel för Dottern som är ung .. eller att vi utarmade de ekonomiska medel som vi regelbundet avsätter för underhåll av hela systemet.

Men när vi sedan går i pension? Då kommer alla ekonomiska förutsättningar att ändras .. drastiskt.

Hur gör vi då med välfärden i familjen .. vem betalar då??

Och där hänger jag inte med när Mona Sahlin så vackert talar om att familjen/staten ska betala ALLT för ALLA .. men inte vill tala om det som Fredrik Reinfeldt så trist envisas med att upprepa .. "skatt, skatt, skatt".

Alla bidrag, ersättningar, extra resurser, vidareutbildningar, stöd, upprustningar, personalökningar, satsningar på infrastrukturen och miljön. Alla praktikplatser, komvux-studier, omsorger om barn och äldre .. allt detta ska betalas av den gemensamma kassa som samtidigt bär de sjuka, handikappade, arbetslösa och intagna på landets kriminalvårdsanstalter.

All upprustning av bostäder och skolor, nybyggnation av lägenheter, ökade satsningar på alternativa transportmedel och energikällor, alla nyanställningar inom den offentliga sektorn .. det låter vackert och behövs säkert .. men var ska pengarna komma ifrån???

Vad är det, om inte det trista som Fredrik Reinfeldt stör Mona Sahlins vision med genom att upprepa .. skatt, skatt, skatt?

Och VARFÖR vill Mona Sahlin behålla det jobbskatteavdrag hon anser vara helt förkastligt men sänka skatten för pensionärer med 17,5 MILJARDER ... samtidigt som medborgarna får skattehöjningar både på bland annat lönearbete, transporter och konsumtion? Vad är det om inte ... skatt, skatt, skatt?

Och inom den kommande mandatperioden kommer nästan hela den gigantiska gruppen av 40-talister att ha gått i pension. Vi går in i en ny tid med fler pensionärer med bättre pensioner än det någonsin tidigare funnits i vårt land .. MEN .. finns pengarna kvar som de som löntagare avsatt till sin pension??

Nej, naturligtvis inte .. de har "lånats" och förbrukats och då undrar jag .. VILKA ska betala denna ökande, skenande kostnad .. inte minst på vård och omsorgssidan?? Hur ska återbetalningen av "lånade" pensioner ske, om inte med .. skatt, skatt, skatt??

Så när jag väljer den 19:e september så är det de här tankarna som är grunden för mitt val. Om de rödgröna redan från start vill höja skattetrycket för Sveriges arbetande befolkning .. hur mycket mer skatt kommer vi att orka med när det ökade trycket från en åldrande befolkning kräver mer ..

.. MYCKET, MYCKET MER!!!


"Det här valet handlar inte om ifall det ska bli 500 kronor mer eller mindre i plånboken utan om hur vi vill att Sverige ska se ut om fyra år." ... säger Mona Sahlin.

Ja du, Mona ... hur TROR DU att Sverige ser ut om fyra år om ni får regera????
Uppdaterat kl 14:10 ... De pensionspengar som Persson "lånade" .. och lovade betala tillbaka .. från AP-fonden är i storleksordningen 258 MILJARDER kronor. Det har ännu inte skett och när den sk bromsen på pensioner slog till fattades det 180 miljarder och pensionärerna fick själva stå för Perssons risktagande. INGEN talar om detta i årets val, INGEN kan betala tillbaka .. och särskilt tyst är det när det gäller ungas rätt till arbete .. vilket också innebär skyldighet att, via skattsedeln, ersätta landets pensionärer för deras förlorade inbetalade pensioner.

12 kommentarer:

 1. Tänkte inte på de' sa Mona och uppfinnaren från Sundbyberg i Lorry.

  SvaraRadera
 2. Har du sett detta?

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/tv/article2467921.ece

  Inte konstigt att hon fick bra betyg av tittarna!!

  SvaraRadera
 3. Ser att det inte blir kilckbart hos dig, men kopiera tecknen och lägg in dem i adressflätet så finner du vad jag ville länka till.

  SvaraRadera
 4. Som tur är består ju Sverige av fler än 3 personer och i alla åldrar från 0 till över 100. Din lilla illustration håller inte. Det måste finnas en fördelningspolitik mellan åldrar och inkomstgrupper. Alla vinner på att inte vissa grupper ställs mot andra grupper när det exv gäller beskattning. Jag är pensionär och har alltid känt mig rättvist behandlad av det svenska samhället tills jag blev straffbeskattad av Alliansen. Hitintills har jag alltid röstat blått men inte i år.

  SvaraRadera
 5. @anaonym: Att du har röstat blått fråntar dig som pensionär visst ansvar för att dina pensionspengar är borta. Men faktum kvarstår att de pengar som du betalade in till din pension har supits bort av de röda.

  Din röst till de röda gör att du är osolidarisk mot de som arbetar idag och ser till att även de kommer att få problem den dagen de pensioneras.

  40-talisterna hade ett kalas på skattebetalarnas bekostnad. Nu kommer räkningen.

  SvaraRadera
 6. Men snälla Hmm! Vi 40-talister är många, det är visst och sant, och därmed en belastning ifråga om pensioner. Men det är faktiskt inte vårt fel! Skyll på våra föräldrar! Och inte var det vi som röstade igenom ATP-systemet heller, för den omröstningen skedde 1956, om jag inte minns fel, och de som föddes 1940 hade inte rösträtt förrän 1962, året efter de fyllt 21. De flesta av oss får heller inte ATP fullt ut, även om vi arbetat tillräckligt många år. Så på vilket sätt har vi skott oss? Det finns säkert en del som gjort det, men det finns det också bland 50-, 60-, 70- och 80-talisterna. Men det har ju blivit väldigt populärt att skylla allt som är dåligt på oss som råkar vara födda på 40-talet.

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 7. Kusinen från landet:

  Så du mear att det inte festades på skattebetalarnas bekostnad på 70 och 80-talet? att Göran inte satte sprätt på era surt förvärvade pensionspengar?

  Varför 40-talisterna får skulden för mycket är för att fram tills idag så har de varit i kontroll över vårt land och det är deras politik som gällt.

  Men bortsett från ovan så vad tycker du att du åstadkommer genom att rösta på de röd-gröna? Jag anser att de vill supa bort våra pengar en gång till så att ni får er pension och vi som följer efter får inget. Inte ens idag.

  SvaraRadera
 8. Nej bevare mig! Aldrig i livet att jag skulle rösta för en regering ledd av Mona Svamlin och med komunister och miljöstollar som ministrar!

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 9. Kusinen från landet: My mistake. Pirat partiet då? ;-) skämt och sido om du vill ha alternativ så kolla in SPI. Parti för och av pensionärer.

  SvaraRadera
 10. Anybody: Jag tror att du sprider nätvirus. Nu är det jag som snörvlar över ett konjaksglas. Achtjo'!

  SvaraRadera
 11. Hmm .. Jag ber om URSÄKT!!! Och är alldeles förtvivlad!!
  Från och med nu bloggar jag med munskydd och skyddshandskar .. och för säkerhets skull så har jag en plaspåse över datorn .. ;-)

  SvaraRadera
 12. Har du inget virusfilter????

  SvaraRadera