fredag 3 september 2010

"Demokratisk" röstskola av Socialdemokratisk modell!!Jag måste tacka Nils Dacke som visat hur enkelt det är att lägga in ett You Tube-klipp .. och det gör jag väl bäst genom att lägga in det som jag misslyckades med i det förra inlägget.
Vi har märkliga lagar i det här landet. Det är tydligen helt tillåtet att tapetsera ett rum med valaffischer för sitt eget parti, kalla det för VALSKOLA där människor som är ovana vid vårt demokratiska system ska få lära sig rösta ..
.. bjuda in partiledaren som berättar hur illa det blir med alla andra partier, lämna ut röstkuvert och valsedlar enbart för sitt eget parti och ..
.. följa alla "elever" fram till vallokalen där de som av en händelse kunde rösta direkt!!
Smidigt, eller hur?
Och SMART .. Mona Sahlin stannade utanför dörren och HADE INGEN AAAANING om vad de röstande röstade på därinne.
Visst är det FANTASTISKT att leva i ett demokratiskt samhälle!!

9 kommentarer:

 1. Mona S är en fantastisk filmskådis. Jag funderar hela tiden på om hon är så förbaskat korkad eller spelar hon korkad så förbaskat bra.

  SvaraRadera
 2. Thomas Österberg3/9/10 17:22

  Det är så fruktansvärt äckligt att detta får fortgå i Sverige år 2010. Undrar hur alla nya svenska medborgare som röstat i samband med "valskolan" känner sig när de så småningom inser att de har blivit utnyttjade, och detta av ett parti och en partiledare som påstår sig brinna för rättvisa och solidaritet. Grattis Mona till ett genomruttet sätt att introducera nyblivna svenskar till det svenska valsystemet.

  SvaraRadera
 3. Blev riktigt förbannad när jag såg klippet hur Mona utnyttjar människor på det här viset för att få röster. Det syns en tydlig desperation från den socialdemokratiska sidan när de får ta till såna här odemokratiska metoder.

  Bra blogg förresten.

  SvaraRadera
 4. Ni som stöder Alliansen! Gör som jag, ring till Radiotjänst i Kiruna 0980-75 000 och avanmäl ert TV-innehav. Stöd inte Socialdemokraternas valkampanj genom tv-licensen!!

  SvaraRadera
 5. Konstigt att inte rikstäckande media rappoterat om detta minst sagt tvivelaktiga sätt att "lära"invandrarna hur man röstar.Verkar bara vara tvärsnytt(Örebro med omnejd) som tagit upp saken.Agerandet med "röstskolan" hos sossarna i Örebro tangerar gränsen till brottslighet.Att pariets högsta ansvariga (Mona Sahlin) uppenbarligen medverkade i detta gör det hela mycket allvarligt

  SvaraRadera
 6. Frågan är om detta agerande kan anses som direkt brottsligt och polisanmälas.

  Vilka formella kriterier skulle hänvisas till.
  Måhända missbruk av tjänsteställning ( som riksdagsledamot )eller kanske obehörig myndighetsutövning ( det är valmyndighetens uppgift att ge objektiv information till medborgarna )

  SvaraRadera
 7. Förlåt mig att jag dubbelkommenterar, men jag känner att jag vill ge en annan nyans även här...

  När jag tittar på filmen från Tvärsnytt så fattar jag att man blir förbannad. Inte var den direkt neutral, eller hur..? Men nu tror jag inte att det svarta med informationen verkligen ÄR från Tvärsnytt. Jag tror nog snarare att det är inredigerat av den som lagt upp filmen på youtube.

  Att ta den som exempel på socialdemokratisk valmoral tycker jag är ganska farligt... Om jag ska vara ärlig tycker jag den filmen är ett större övergrepp på demokratin än vad socialdemokraterna gjorde i Vivalla. Man har tagit ett nyhetsinslag som tittarna räknar som objektiv information och förvränger det för att uppnå sina syften, utan att meddela att det är en redigering. DET om något tycker jag är moraliskt JÄVLIGT tveksamt.

  SvaraRadera
 8. Thomas Österberg4/9/10 20:17

  En annan nyans? För det första så är vår statstelevision knappast neutral och för det andra så såg jag originalet utan "förvrängda" kommentarer. Det finns absolut ingenting som ursäktar Socialdemokraternas beteende. Punkt.

  SvaraRadera
 9. Till Katedervarg

  http://svtplay.se/v/2129832/mona_sahlin_larde_orebroare_rosta

  SvaraRadera