torsdag 9 september 2010

Falska sossar!!

Ett av socialdemokratins största problem i dag är .. enligt mig .. bristen på riktiga sossar.

Det finns däremot gott om sådana som Jan Emanuel Johansson .. människor som insett att politiken är en gräddfil till de stora pengarna och de goda kontakterna när man saknar möjligheter att nå dit på andra meriter.

Jag upplevde Göran Persson på samma sätt .. en man med ett mål som skulle uppfyllas och politiken var bara medlet. Men Göran Persson hade i alla fall den goda smaken att göra ett fullgott arbete och en helhjärtad satsning på det han för ögonblicket höll på med och varför ska jag klandra någon för att han hade drömmar att uppfylla? Jag kunde ha gjort likadant själv .. om jag hade varit tillräckligt smart.

Jan Emanuel Johansson däremot tar den lätta vägen, utnyttjar sin politiska ställning för att skapa en extremt vinstdrivande, ofta ifrågasatt och hårt kritiserad "non-profit organisation med socialt ansvar och tydlig ideologisk bas utifrån arbetarrörelsen klassiska värderingar"(???). Och i år skapar han en valaffisch av Harley Davidsons varusymbol och ersätter varunamnet med sitt eget ... och tror att företagets företrädare ska känna sig hedrade????

Det gjorde de INTE!!

Extremt osmakligt! .. var den svenske marknadschefens bedömning och Jan Emanuels förvånade reaktion var en grämelse över alla bortkastade kampanjpengar?

Men vad symboliserar hans valaffisch!!

Pengar, kapitalvaror, USA, män med långt hår och yvigt skägg, lädervästar med påmålade symboler, motorcykelgäng, hänsynslöshet och i förlängningen kopplingen till kriminalitet.

Det är kanske inte precis vad allmänheten tycker symboliserar ett arbetarparti eller socialdemokratin ...

.. eller är det så??

För när jag läser att en valhandläggare skrivit en promemoria om att socialdemokratiskt valfusk blivit anmält av personalen vid vallokalen på biblioteket i Flemingsberg och ytterligare två platser .. så känns det inte så bra.

OM detta är sant .. OM valarbetare på ett agressivt sätt "hjälpt" ovana människor att "rösta rätt" .. då har socialdemokratin problem, då lockar de fel människor och då riskerar hela partiet det anseende som hårt arbetande människor byggde upp för länge sedan.

Det tycker jag personligen är en större förlust än ett enstaka valnederlag.

4 kommentarer:

 1. Min man fick brev från Mona Sahlin idag. Det var undertecknat av AnnaGreta Leijon och Ingvar Carlsson också, de ville försäkra sig om att han som pensionär förstod vad det kan innebära om nuvarande regering får nytt förtroende och vad de rödgröna kan kan erbjuda istället. Min man lider av viss skröplighet men han är helt klar över vad som gäller och roas väldeliga över att plötsligt bli så attraktiv för en rörelse han aldrig varit intresserad av eller haft kontakt med. Han tror t o m att Monas intresse dalar till noll för honom efter den 19 september.Han tror att det gäller politisk solochvår som är på gång. Jag är benägen att hålla med.

  SvaraRadera
 2. Anybody!

  På tal om att hjälpa människor att rösta rätt, se på detta reportage om socialdemokraten Evin Cetin i Botkyrka. Se hur hon först valtalar och sedan tar med sig hundratals av åskådarna till vallokalen för att "hjälpa" de att förtidsrösta! Om inte detta är en form av valfusk, vad är då valfusk?

  http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1802641

  SvaraRadera
 3. Granny .. jag börjar få den här valrörelsen ända upp i halsen och mår illa ... det vete sjutton om det inte är den som är orsaken till den här förkylningen också .. valrörelseallergi??

  Medborgare X .. gränserna flyttas på ett obehagligt sätt och visst borde politikerna hålla sig på avstånd från både valsedlar, kuvert och vallokalen för undvikande av valfuskanklagelser. Men det är väl det här vi har att förvänta oss i framtiden .. påträngande inkastare inne vallokalen som försöker tvinga fram "rätt parti" .. nu när ingen verkar köpa själva politiken??

  SvaraRadera
 4. Nåja, det är ju ingenting nytt i att sossarna vill "hjälpa" folk att rösta, det har de gjort i alla tider. Jag har själv sett exempel på det vid förra valet. När mamma låg på sin dödsbädd kom två biträden inspringande för att rulla ut henne till valurnan på äldreboendet. Nu satt jag där hos mamma, så de fick hejda sig och i stället fråga om jag ville ha något att äta. Det behövs det ju två personer till, inte sant?
  Fast min syster hade redan rivit sönder och kastat mammas röstkort, så de hade ändå inte haft något för det.

  Kusinen från landet

  SvaraRadera