torsdag 16 september 2010

Om jag var gift med Kungen ..

.. så skulle han förmodligen vara en mycket olycklig människa .. eller en avsatt kung!!

Men som tur var möttes vi aldrig, trots att vi slog klackarna i taket ungefär samtidigt och på ungefär samma plats .. han innanför de bevakade dörrarna och jag på gatan utanför.

I dag kommer landets invandrare att lägga ner sitt arbete i cirka 5 minuter för att visa hur mycket invandrarna gör och betyder för vårt samhälle .. en aktion som bloggaren Damon Rasti, "Tjuvlyssnat", ligger bakom. Den här typen av aktioner tycker jag om .. det går att säga så oändligt mycket mer med fredliga medel än med våld och hånfulla slagord.

I gårdagens papperstidning tillfrågades Damon Rasti om han hade någon favoritinvandrare som han särskilt gärna skulle vilja se lägga ner sina arbetsuppgifter, och han svarade ..

.. "Silvia. Om hon kunde låta bli att klippa ett band klockan 14.00 vore det helt fantastiskt. Bara lägga ner saxen."

Och just därför är det tur att jag inte är gift med Kungen. Jag skulle inte kunna hålla mig .. inte kunna låta bli att gå ut på slottsbalkongen, vända ryggen till och LÅTA BLI att vinka .. i FEM MINUTER!!!

18 kommentarer:

 1. Vem vet om hon fick så kanske hon skulle göra det. Har vi tur så räknas det inte som en politisk demonstration utan som en medmänsklig.

  SvaraRadera
 2. Aktionen är väl OK men det hade varit mycket bättre om alla invandrare tog ordentligt avstånd från vad alla kriminella invandrare gör i Sverige dagligen!

  SvaraRadera
 3. @anonym: Ska då alla svenskar göra en demostration mot alla kriminella svenskar? Alla män mot husrumisshandlare, alla kvinnor mot mammor som dödar sina barn etc etc.

  Varför ska man stoppas in i ett fack och därför också tvingas ta avstånd för de som ngn annan stoppar in mig i samma fack som?

  Jag är kvinna men det gör inte mig till pro- barnadödare!

  SvaraRadera
 4. Invandrare som strejkar mot sitt nya land bekräftar bara att de inte är solidariska mot Sverige. SD har alltså rätt.

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte om jag tycker det är så bra med olagliga strejker, vi har ju redan ett bra ramverk att använda. Det är ju också lite av en skymf mot demokratin, -Om ni inte röstar som jag tycker råkar ni illa ut...
  Vore intressant om det röda eller blåa blocket använde samma taktik, om än väldigt destruktivt.
  Men det är väl så i många länder, så det är väl lika bra att anpassa sig i Sverige med. Det eller rösta på ett parti som verkar för de demokratiska värderingarna.

  SvaraRadera
 6. Det här är inte en fråga om "olaglig strejk", Jimmy!! Att du tror det är väl delvis mitt fel eftersom jag inte tydligt talade om att det är 5 minuters samordnad rast som inarbetats .. känns det bättre nu??

  Och det handlar inte om "om du inte röstar som jag råkar ni illa ut", hur kan du få för dig något sånt???? Det är en aktion för att framföra ett positivt budskap .. läs på!!!

  SvaraRadera
 7. Det är klart att det är en olaglig strejk, det bryter helt klart mot strejkreglerna. Jag anklagar ingen för något, jag säger bara att det är en styrkedemostration som missbrukas för att markera något. Det finns väl ingen som säger att det är fel på invandrare, själv tycker jag vi ska unna dem som kommit hit ett bättre liv än i dag genom att ta hand om dem som har det jobbigt idag. Det har ingenting med rasism eller en dålig syn på invandrare. Det är en fråga om -Mycket till dålig kvalité, eller mindre med högre kvalité. Ett positivt budskap vore om samma grupp arbetade extra i 5 minuter med ett gemensamt projekt.

  SvaraRadera
 8. @Jimmy: Och nästa gång vi vill marker ngt med en tyst minut så kommer du också att protestera? Eller är det ok för att regeringen går ut med en rekommendation? Tänker tex på tsunami-tysta minuten.

  SvaraRadera
 9. @Hmm. Jag tror du blandar ihop att av tradition visa sin vördnad med att använda ett maktmedel för att visa inflytande. Om "aktionen" gick ut på att visa sin vördnad för något vore det jättebra, men tyvärr så var det ju inte så.

  SvaraRadera
 10. @Hmm: Den dagen en majoritet av svenskarna begår brott, spöar sina fruar eller dödar sina barn (etc etc) så skulle jag med glädje demonstrera att jag som svensk är emot sådant.

  PK påstår glatt att de flesta "invandrare" (norrmän, finländare, engelsmän, tyskar etc) minsann jobbar och betalar skatt. Men de flesta som använder ordet "invandrare" menar inte västeuropeiska invandrare, vilket PK vet om.

  80% av zigenarna går arbetslösa (20% sitter alltså i fängelse), 90% av somalierna går på bidrag (ofta flera olika bidrag då de är gifta enligt Islam men inte enligt svensk lag etc). En majoritet av irakierna går på bidrag osv.

  Nu påstår jag inte att alla invandrare är våldtäktsmän, mördare eller ens rånare. Klart de inte är, men en majoritet av dem är brottslingar och/eller lever på bidrag. Hade jag varit somalier (heh) så hade jag gjort allt jag kunde för att visa att jag minsann inte var som dräggen.

  SvaraRadera
 11. skicka hem packet

  SvaraRadera
 12. @ Illwill: Nästa gång du åker till Österrike eller Cypern så tycker jag att du ska protestera mot alla svenskar som super och svinar sig på sina charter-semsterar.

  I övrigt så har jag inte uttalat mig ang vem som begår flest brott bara motsatt mig att alla ska sättas i ett fack som man inte vill tillhöra. Fast flera tillförlitlig källor till dina påståenden hade KANSKE kunnat intressera mig.

  SvaraRadera
 13. @illwill,
  Jag antar att det då inte skulle göra så stor skillnad om alla släppte eftersom större delen av invandrarna är arbetslösa och går på bidrag i din värld...så då är det väl inget att oroa sig för.

  @Jimmy,
  Att orera om strejk vid en demonstration är rätt patetiskt tycker jag. Vi pratar 5 minuter. En rökpaus för många. nu tror jag tyvärr inte det får så stort genomslag då inte alla känner till det. Det finns ju inget nätverk mellan alla invandrare som en del verkar tro. Men jag tycker idéen är god.

  Det är skillnad på en strejk och demonstration som jag ser det. Jag kan tänka mig en demonstration vid sorg, eller för att demonstrera mot våld. Eller mot rasism.

  SvaraRadera
 14. Aktionen är en aktion mot något som inte finns eller kommer att finnas bara att läsa partiprogrammet.

  SvaraRadera
 15. Som svensk medborgare är man ingen invandrare – man är SVENSK med invandrarbakgrund.

  Med hennes aktion bjuder hon Sverigedemokraterna på en björntjänst!

  Tydligen stör det inte henne att SD har framgångar just på grund av "så många invandrare"…!

  DO YOU GET MY DRIFT?

  Jag betraktar mig inte som INVANDRARE!

  SvaraRadera
 16. Med hennes aktion bjuder hon Sverigedemokraterna på en björntjänst!!!

  "Anonym sa... Invandrare som strejkar mot sitt nya land bekräftar bara att de inte är solidariska mot Sverige. SD har alltså rätt." [16 september 2010 13:58]

  SvaraRadera
 17. Jag är väl förmodligen fruktansvärt naiv .. men ALDRIG hade jag kunnat ana att en aktion på 5 minuter .. FEM MINUTER!! .. för att visa på den positiva insats många människor med invandrarbakgrund utför i vårt samhälle skulle väcka så här starka och negativa känslor???

  ÄR vi så här? Småsinta, snåla, ogina, fördomsfulla, missundsamma och drar alla över en kam? Saknar vi verkligen förmåga att se att alla människor är INDIVIDER med allt vad det innebär?

  Visst .. vi har problem där vi bor också, men beror det på ursprunget, bemötandet, livsupplevelserna eller den sociala situationen?? Jag tror det är olika för alla .. precis som i det ursvenska livet, bara lite synligare .. och inte blir det direkt bättre om vi anstränger oss för att göra en dålig situation ännu sämre.

  SvaraRadera
 18. Applåd, Applåd...vilken säljare slår det här..

  SvaraRadera