tisdag 28 september 2010

Rödgrön SNILLEBLIXT??

Den rödgröna alliansen, som inte kan acceptera att valet är avgjort, har TÄNKT TILL!!

"Vi kan INTE stödja Alliansens budgetmotion" .. suckar Thomas Östros bekymmrat och försöker se seriös och ansvarsmedveten ut.

"Vi måste nog lägga en EGEN rödgrönt budgetmotion" .. tänker han högt, för att ta ansvar då givetvis.

Och om det DÅ blir som man ABSOLUT INTE vill .. men det kan ju hända .. att SD stödjer de rödgrönas budget, så kan man ju inte hjälpa att det blir så att man .. tyvärr .. måste se till att det blir NYVAL så att allt blir rätt och riktigt som det skulle ha blivit från början???

Det är ju inte som om de SAMARBETADE med eller RÄKNADE med Sverigedemokraterna .. om det nu bara BLEV så??

Och hur de nu i elfte timmen ska kunna få fram en hållbar, gemensam budget när de inte lyckades med det under hela valrörelsen är helt obegripligt för mig, men ..

.. men de räknar väl med att SD inte är så bra på det där med siffror och plus och minus?

Men det är ju inte som om de räknat ut något .. så får vi inte tro!!!

6 kommentarer:

 1. Känns som att du har läst samhällskunskap på högstadienivå när jag läser dina "analyser"....

  SvaraRadera
 2. Om du ser det som "analyser" så får det stå för dig. För mig är det bara funderingar och tankevurpor ..

  SvaraRadera
 3. Och - vem säger att SD skulle hoppa i säng med det rödgröna kaoset?

  SvaraRadera
 4. Klart SD helst hoppar i säng med de rödgröna, båda är ju socialister. De rödgröna är vanliga socialister/kommunister och SD är nationalsocialister.

  SvaraRadera
 5. Svar till anybody. Givetvis är valet avgjort. Det hindrar dock inte på något sätt oppositionen att lägga en egen budgetmotion. Det är så det alltid har sett ut för alla oppositioner genom tiderna i Sverige. Menar du på fullaste allvar att oppositionen ska lägga ned alla sina röster efter som alliansen inte har egen majoritet? Det är ju upp till regeringsbildaren, i detta fall Reinfeldt, att få till stånd en majoritet för sin politik i riksdagen. Får regeringsbildaren inte till stånd en majoritet har statsministern att ta ställning till om denne skall utlysa nyval eller regera med politik som gång på gång röstas ned i riksdagen.

  SvaraRadera
 6. Nej jag menar inte på fullt allvar att någon av allianserna ska lägga ner några röster eller anpassa sin politik efter SD eller att oppositionen ska stödja en minoritetsregering för att utesluta SD.

  Inlägget är .. en uppenbarligen misslyckad .. "lustighet" med tanke på hur många gånger vi fick höra att de rödgröna inte tänkte "ta i Sverigedemokraterna med tång" under valrörelsen.

  Sverigedemokraterna ingår i Sveriges riksdag och det får ALLA förhålla sig till .. med eller utan "tång".

  SvaraRadera