onsdag 8 september 2010

Det finns sammanhang ..

.. som är så låga att bara genom att erkänna att de finns gör att jag känner mig lite solkig.

Som nu .. när jag ser rubrikerna om den "nya" dokusåpan i Kanal 5 .. "Kungarna av Tylösand".

KUNGARNA??????????

Bara det!!! 4 tjejer och fyra killar som fylls med sprit för att sälja ut sig så billigt som möjligt .. blir KUNGARNA(?) av Tylösand???

Vad kallar man då tjejerna .. internt?? Och hur kommer deras framtida liv att se ut .. NÅGON av dem kanske vill leva ett verkligt liv om ett antal år??

En del slaskprogram kittlar nyfikenheten så pass att jag och Maken säger .. åja, man ska inte förkasta något förrän man gett det en chans.

INTE det här programmet!! ALDRIG i tiden att jag ägnar en enda sekund åt att bekräfta den här låga synen på unga, på kvinnor och på tittarnas låga intelligens och bottenkrav på underhållning.

I stället så bejakar jag mannen i mig och hänger mig åt ohejdat självmedlidande och gränslös hjälplöshet som tack för den förkylning som Maken generöst delade med sig av till mig .. och väljer mellan Uppdrag Granskning och Idol.

Beroende på vilket som hjälper mest mot ont i halsen, muskelvärk och en feber som KÄNNS .. men inte finns????

6 kommentarer:

 1. Konjak :-D (på alvar det hjälper)

  SvaraRadera
 2. Tack för ett bra tips :-) .. men det får inte hjälpa för mycket, den här förkylningen ska utnyttjas väl. Stackars stackars stackars mig .. ;-D

  SvaraRadera
 3. En romtoddy är inte dumt det heller :-).

  Och jag håller verkligen med om att just detta program lockar ännu mindre än något annat program jag läst om. Jag fattar verkligen inte att det finns folk som vill se sådant elände. Sedan ska vi väl också få uppleva braskande rubriker om en eller annan "TV-stjärna" ur dokusåpan som utmärker sig på diverse märkliga sätt för att få ytterligare litet uppmärksamhet.
  Hur mår egentligen de som känner detta behov?

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 4. Det är egentligen bara sorgligt när media gör allt för att "hjälpa" unga dumma (iaf naiva) människor till att få sin dröm om uppmärksamhet till godosedd genom att de förnedras och behandlas som testdjur eller bisarra objekt som beskådas i någon anatomisk teater. Se på Linda Rosing, Jackie Ferm tex. Dokusåpan Ullared får en djup framtoning som finkultur brevid dessa förnedringsprogram.

  SvaraRadera
 5. DET ÄR GRÄSLIGT SYND OM DIG;skickar mina välgångsönskningar och hoppas du får gotta dig ett tag åt förkylningen.

  SvaraRadera
 6. Efter att ha sett första avsnittet kan jag konstatera att det knappast är tjejerna som hängs ut negativt. Killarna däremot är en hög korkade omogna jobbiga typer. Allt från obligatorisk urinering i poolen till jönsigt uppträdande på lokala innestället och utslängning och portförbjudning efter att man rivit ned inredningen.
  Jämfört med detta framstår tjejerna som Nobelpristagare.. (nja, kanske inte helt men du fattar.. ;)

  SvaraRadera