fredag 10 september 2010

Maria Wetterstrand .. förlåt en enkel fråga??

I gårdagens sista partiledarutfrågning fick Miljöpartiets Maria Wetterstrand .. som väntat .. frågan om hennes familjs resande med flyg mellan Stockholm-Helsingfors inte var ett problem för henne.

Det tyckte hon inte. De BETALADE minsann för sina egna miljökatastrofer genom att KÖPA klimatkompensation!!

Jag var tvungen att se vad det var och hittade Green Seat där alla flygresenärer .. än så länge frivilligt .. kan KÖPA SIG FRIA från miljöansvaret genom att betala till forskning på förnyelsebar energi .. som ännu inte finns.

Men .. det gör väl knappas miljöförstöringen mindre .. just NU??

Och vad är det för skillnad att KÖPA sig fri från sina egna miljökatastrofer mot att KÖPA sig förbi vårdköer för att rädda sitt eget liv?? Var ligger skillnaden i att KÖPA en bättre skolgång till sina barn mot att BETALA för att få fortsätta använda miljöskadliga transportmedel och ändå ses som en god miljöansvarig??

Jag trodde att det rödgröna alternativet var MOT att de som har råd kan BETALA och KÖPA sig förbi det som krävs av dem som inte har det fullt så gott ekonomiskt ställt???

Det kan väl inte vara det här de menar .. när de säger att de RIKA ska betala??

Är den annalkande miljökatastofen inte värd mer uppmärksamhet än att det finns en gräddfil förbi den?? Eller finns det ett förslag i den rödgröna bakfickan om lagstiftning om klimatkompensation för ALLA vid flygtransporter???

Förmodligen är det den förkylda gröten som jag har mellan öronen just nu som får mig att tänka i såna här absurda banor ..

.. för så här kan det väl ändå inte fungera??

Eller .......??

8 kommentarer:

 1. Jag reagerade också över det och tycker det verkar som ett modernt avlatsköpande. Har gäller det "försyndelser" mot miljön , för var det synder mot gud och hans bud - men ett ekonomiskt friköpande från sina synder är det i vilket fall.Kanske gäller dogmen "Gör som jag säger och inte som jag lever" för miljönissen Wetterstrand och hon har ju lön från oss medborgare som ger henne möjlighet att köpa sig fri från miljöförstörelsanklagelserna. Förmodligen får hon kompensation för de tilläggen på resorna likadeles. Hon kan ju överbygga miljöklyftan på det viset med de av våra skattade medlen. Jo jag tackar det är fint att vara allmänhetens tjänare och språkrör när man har ekonomisk möjlighet till det.
  PS Späd gärna gröten mellan öronen med ett glas vin eller två - botar inte men kan göra livet något roligare.

  SvaraRadera
 2. Det intressanta är att Mp säger sig stå för ett lokalt tänk, något man framhävde 2005 i samband med biltullsförsöket. De långsiktiga effekterna av tullarna var att folk skulle flytta närmare jobbet. Att bo i ett land och jobba i ett annat är väl knappast förenligt med detta?
  Sedan spelar det ingen roll hur många avlatsbrev Maria W. köper för sina co2-utsläpp (om dessa utsläpp ens har någon effekt på jordens temperatur, men det lämnar vi därhän för annan debatt): Hon förbrukar likt förbenat en väldans massa olja (=ändlig resurs) för sitt tokresande över Östersjön.

  Fundera dessutom på det här en stund:
  På samma sätt som Wetterstrand köper "utsläppsrätter" för att kompensera för sina farliga och hemska co2-utsläpp (håller hon andan också?) borde väl en bilist som aldrig flyger (t.ex. jag!) och som med sin bil förbrukar avsevärt mindre olja totalt sett än vad Wetterstrand gör kunna köpa mig fri med samma utsläppsrätter? Vad säger Maria, den rabiata bilhatare hon är, om det?
  Då är det väl okej att köra bil...eller?

  SvaraRadera
 3. "Förmodligen är det den förkylda gröten som jag har mellan öronen just nu som får mig att tänka i såna här absurda banor .."

  Själv spyr jag över det uttalandet och jag är mig veterligen frisk!

  SvaraRadera
 4. Anybody's place förespråkar tydligen splittring av familjer. Men det går ju också helt i linje med RUT-avdraget där fattiga kvinnor från Lettland ska lämna sina barn i hemlandet och åka till Sverige för att torka överheten i arslet!

  SvaraRadera
 5. HumanLatRat: Som jag ser det så förespråkar Anybody att man ska leva som man lär. Tycker inte du det?

  SvaraRadera
 6. Granny, Peter, Hmm .. Ju mer jag hör av Maria Wetterstrand och Miljöpartiet desto mer motsägelsefullt blir det?? De RIKA ska betala och HAR RÅD att betala för fördyrade bensinkostnader och friköpande av miljöförstöring .. alltså blir det VI som ansvarar för hela miljöfrågan med våra skatter?? Väldigt märkligt .. jag måste utveckla det vidare, tror jag??

  LabRat .. du överraskar mig ständigt! HUR hamnade familjepolitiken i ett inlägg om klimatkompensation???
  OCH .. om jag får ställa en enkel fråga till dig. Du är så välkommen, men VARFÖR läser(?) du det jag skriver om du tycker det bara är skit???

  Finns det NÅGOT du tycker om?? Eller tittar du bara in för att ösa ur dig lite bitterhet och galla helt spontant??

  SvaraRadera
 7. Rödgrön politik i ett nötskal...

  "alla ska ha det lika dåligt... förutom jag."

  SvaraRadera
 8. Jag tycker den här bilden är lysande och illustrerar Wetterstrands dubbelmoral:
  http://go.to/wetterstrand

  SvaraRadera