måndag 6 september 2010

Schrödingerkatter och Lars Ohly.

Jag älskar Terry Pratchett och särskilt förtjust är jag i boken "Riktiga katter bär inte rosett" .. och i går när jag lyssnade mig igenom partiledarintervjuandet av Lars Ohly så kunde jag inte låta bli att tänka på avsnittet om Schrödingerkatter.

Nu inbillar jag mig att det inte är tillåtet att skriva av ett helt kapitel ur någon annans bok .. och OM det är det så orkar jag .. och förmodligen inte ni heller .. med så mycket text i något så futtigt som en blogg?

Men jag kan avslöja att de "ursprungliga" Schrödingerkatterna .. om det nu fanns några, det är omtvistat .. härstammar från Erwin Schrödingers berömda men ökända kvantmekaniska experiment på 30-talet?

Experimentet består av en KATT, en LÅDA, en flaska GIFT .. en liten flaskkrossarmekanism och slumpvisa kärngrunkor som avgivits av något radioaktivt material.

Detta är alltså ett TANKEEXPERIMENT .. ett som man inte KAN utföra och som inte GÅR att utföra .. men som förklarar varför katter, som tillsynes varit försvunna en längre tid plötsligt uppenbarar sig oskyldigt sovande i soffan eller inuti en kartong som beviserligen aldrig varit öppnad.

Eller befinner sig fridfullt sovande i sängen fast ni VET att ni kastade ut den innan ni låste dörren??

Alltsammans är fullständigt obegripligt, eller hur??

Ni har egentligen INGEN ANING om VARFÖR jag ens skriver det här???

Vad MENAR människan?? .. undrar ni ...

.. och då har ni precis samma känsla som jag hade i går kväll.

7 kommentarer:

 1. Lysande! Helt obegripligt med andra ord. Jag orkade inte ens igenom Tv sändningen då de är outhärdligt tråkiga. Själv så rensade jag kantareller där jag, frugan, hunden och katten! gått en lång promenad och funnit massvis med kantareller.

  Katter är mycket speciella.....

  SvaraRadera
 2. Våra kantareller var redan rensade och uppätna när Ohly visade sig i tv-rutan!! :-)

  Men jag håller med .. outhärdligt tråkigt är ordet för partiledarutfrågningarna!!! :-(

  Katter ÄR mycket speciella!!!!!

  SvaraRadera
 3. Mjau! Nu har Ohly vunnit valet åt Alliansen.

  SvaraRadera
 4. Jag stängde snabbt Tvn när Ohlyckan visade sig. Missade alltså bröstpumpar! Vilken tur att jag ägnade mig åt att sova.

  SvaraRadera
 5. Tina Häll6/9/10 23:08

  Apropå katter, har du läst en härlig bok av Doreen Tovey, "Katt i huset", den är gammal och svår att få tag i, kanske nåt bibliotek...Jag brukar inte gapskratta ofta när jag läser men det gjorde jag när jag läste den här!

  SvaraRadera
 6. Tina Häll .. Åhhh .. ÄNTLIGEN!!! Jag började förtvivla om att någonsin få möta någon mer som läst den boken!! Jag HAR den .. ÄGER den .. och det är den mest bevakade boken i min bokhylla .. visst är den obeskrivligt rolig .. :-D

  SvaraRadera