tisdag 28 september 2010

Overklighetens folk ..

.. det måste vara journalister och politiker?

Knappt hade valet avslutats förrän Maria Wetterstrand och Expressen hetsade upp sig över de frågor och erbjudanden som Fredrik Reinfeldt INTE kom med? Maria Wetterstrand uttalade sig och fräste ilsket över hur förmätna sådana erbjudande skulle vara .. om de kom .. så fort en mikrofon kom inom räckhåll.

Och nu??

Ja, "det finns inga signaler från Fredrik Reinfeldt som öppnar för en koalition mellan Alliansen och Mp" ... säger Peter Eriksson.

Det är väl konstigt??? Nu när de har ägnat en vecka åt att avvisa och uppröra sig över alla signaler som INTE kom .. men förväntades .. om en koalitionsregering med Alliansen och gottat sig över alla ministerposter de då skulle begära ... och så har Fredrik Reinfeld mage till att skapa en minoritetsregering UTAN Miljöpartiet!!!

Jag misstänker att Alliansens samtliga partier har dragit lärdom av de "fördelar" sossarna fick på köpet i samarbetet med Mp .. och insett att det är ett parti vars lojalitet .. (?) .. kostar alldeles för mycket.

Men Mp utesluter inte att de kan väcka en misstroendeförklaring mot en minoritetsregering i framtiden .. och då har de lyckats placera sig på två stolar samtidigt eftersom de ..

.. i det samtal med statsministern som tydligen VERKLIGEN ägt rum .. har visat intresse för ett samarbete i frågor som invandring, arbetskraftsinvandring och asylfrågor för att blockera SD i just de här frågorna som SD är särskilt intresserade av.

Ansvarsfullt, tycker jag .. men Vänsterpartiets Kalle Larsson blir upprörd och anser det vara ett "taktiskt och strategiskt misstag av Mp" och Mona Sahlin i sin tur väntar troget på att Fredrik Reinfeldt ska höra av sig till henne också.

Vi får väl se hur det blir .. om han hinner .. för nu när Expressen inte längre kan vidarebefordra icke-existerande erbjudanden till Miljöpartiet så VET de att det är interna stridigheter inom Alliansen som kan fälla hela bygget??

Ibland undrar jag vilka det är som regerar det här landet .. media eller den folkvalda regeringen??

För utan medias draghjälp och braskande rubriker är jag fullständigt övertygad om att vi inte haft den här situationen. Sverigedemokraterna har inte själva tillräckligt mycket innehåll i sin "politik" för att locka så här många väljare .. men med mycket luft från särskilt kvällspressen gick ballongen till väders och blev fullt synlig och trovärdig för hela Sveriges befolkning.

Om vi sedan lägger till det fantastiskt ineffektiva sätt man har hanterat våra röstsedlar på .. så undrar jag om det bara är jag som känner mig förvirrad .. och lite lurad???

Jag är dödligt less på rävspelet, intrigerna och spekulationerna och nu tänker jag satsa på att möblera om i min egen regering här hemma i stället.

Från och med NU .. är till exempel någon annan minister över sopsorteringen!!!!

Vi får se om det blir en KRIS eller ett KAOS av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar