onsdag 1 september 2010

Vad var det nu ideologin hette, Mona??

Mikael Westlund i Rosersberg vann 10.000 kr i AB:s lilla tävling om vem som ställde den bästa frågan till Mona Sahlin.

De pengarna var ärligt förtjänade med frågan .. VAD HETER IDEOLOGIN SOM DE RÖDGRÖNA REPRESENTERAR?

Eftersom jag sörjer lite över att ordet ideologi blivit så misshandlat under den här valrörelsen så var det med en viss nyfikenhet som jag letade efter svaret och Mona Sahlins uppfattning om vad det egentligen är för vision de rödgröna har för ögonen.

Men ... ??

Antingen är jag djupt och räddningslöst obildad eller så har Mona Sahlin & Co tagit första steget in i en alldeles dagsfärsk ideologi?? Eller rättare sagt två??

Varför inte tre?? Så har de var sin??

UTHÅLLIGJÄMLIKHETSIDEOLOGIN och KLIMATJÄMLIKHETSIDEOLOGIN .. är tydligen de ideologier vi köper om vi röstar rödgrönt den 19:e september??

Det kan ju vara bra att veta? För den som har en aning om vad det innebär, menar jag??

Men vad är det för fel på socialism som idé och ideologi .. när man är socialdemokrat, det skulle jag bra gärna vilja veta???

.. och så är jag oroligt intresserad av om jag är förmögen eller inte?? Får vi ha hus, bil, motorcykel, båt, husvagn .. liten kolonilott?? .. utan att bli upptaxerade till FÖRMÖGNA och beskattade en gång till???

1 kommentar:

  1. Ideleegin? Lattjo ord
    Jag tror att du ligger risigt nära att stämplas som förmögen. Beviserligen har du både hund och katt och det vet varenda kotte att det är så dyrt med djurmat så att våra pensionärer inte ens har råd att äta den. Du har ju ordets gåva också så det kommer säkert att skapas en ny gåvoskatt för sådana som du. Den kommer i sann demokratisk anda att tas ut av brukaren d v s du. Det är nog kört för din del om man tänker på att du envisas att bo på landet - man måste vara förmögen för att kunna det med alla nya transportkostnader det skulle innebär. Skriv raskt make,barn och djur på Jersey eller något annat skatteparadis så kan du klara dig om du har tur.

    SvaraRadera