torsdag 2 september 2010

Solidaritet, empati?? .. Vinna eller försvinna!!

Aldrig hör man orden IDEOLOGI, SOLIDARITET och EMPATI uttryckas så ofta och i så agressiva sammanhang som under en valrörelse?? Det är lite motsägelsefullt, tycker jag .. och så känns det som om bra ord förlorar sitt värde på något sätt. Visst är det lite synd?

Men det verkar vara kallt på toppen av det politiska berget .. och solidaritet och empati är tydligen något som man helst lämnar kvar som överflödig packning redan vid första steget upp mot målet.

För var ÄR de egentligen .. alla de som skulle vara vallokomotiv och stödja Mona Sahlin i hennes "förnyelse" av Socialdemokratin??

Thomas Östros finns på plats och tillbringar förmodligen nätterna med att tillrättalägga all tillgänglig statistik så den passar för ändamålet. Jag vet också hur man gör, det är rätt kul .. ALL statistik går att manipulera så att den motsäger sig själv om man bara har rätt jämförelsematerial.

Thomas Bodström sa att han ville att ALLA barn från sex års ålder skulle veta vem som är deras polis .. "Jag kommer att driva den här frågan vid varje tillfälle och fråga Beatrice Ask varför detta inte genomförs." .. är det någon som märkt det??

Men han känner av de kyliga vindarna och ser i stället om sitt hus i USA, samtidigt som han planerar en ny bok och facebooksvalarbetar .. så honom går det ingen nöd på .. och Ylva Johansson som skulle strida för skolan .. verkar ha försvunnit i ett svart hål?? Eller är det NÅGON som sett eller hört någonting av henne på sista tiden??

Sven-Erik Österberg .. ja, för mig är han så anonym så att han nästan inte finns .. och inte har han blivit tydligare under valrörelsen där han skulle "jaga borgligheten" .. men en del jakthundar kommer ur spår ibland och det är väl vad som hänt här också. Fast det vore kul att veta i vilka skogar han irrar omkring??

Leif Pagrotsky .. tänkte driva sin kampanj "genom att föra samtal med väljarna" .. är det någon som hört något från honom??

Men Carin Jämtin har dragit sitt strå till stacken genom att introducera den första rödgröna tunnelbane-butlern .. men det vete sjutton om Mona Sahlin ser det som ett utslag av empati eller solidaritet? Kanske var det ett försök att få lite eget strålkastarljus i kommunalvalet i stället för att förknippas med en valrörelse som .. inte går så bra?
Det sista lilla vallokomotivet är då Ibrahin Baylan .. mannen som står såååå nära posten som Framtidsminister. Ja, vad gör han för att mobilisera de hundratusentals soffliggare som partiet så desperat behöver??

Möjligen är det han, som tillsammans med Valgeneralen Bo Krogvig (???vem är det??) och Rådgivaren och Strategen(?) Stefan Stern, som har kläckt alla fyndiga idéer, klämkäcka slagord och "vassa" annonskampanjer?? Kanske har de också extraknäckat åt LO med deras märkliga affischkampanj .. och i så fall kan man nog säga att oavsett vad de fått betalt, så har det nog varit för mycket.

Men nu .. när alla insatser är lagda och resultatet inte verkar bli det önskade då är det dags att ompositionera sig .. ta avstånd .. och hoppas på att slippa stå till svars. Eller som man brukar säga .. råttorna gör sig beredda att lämna det sjunkande skeppet.

Någon som tidigt insåg att det gällde att inte stå i vindriktningen om det inte skulle gå så bra .. var Miljöpartiets Maria Wetterstrand .. en smart och taktisk kvinna som använt Mona Sahlin som en buktalardocka för att föra fram sitt eget budskap .. en skicklig strateg, en god talare som är villig att offra vad/vem som helst för det hon tror är rätt och riktigt .. men som samarbetspartner så skulle i alla fall jag hellre ha valt någon annan.

Ensam i kylan står Mona Sahlin som fått framföra det som de andra hjälp till med att formulera och med en ideologi som hon själv har svårigheter med att definiera .. vilket gör att jag inser hur viktigt det är att tänka själv och inte låta sig styras och påverkas av andra.

Visst är det märkligt att SOLIDARITET och EMPATI är ord som bara gäller oss som är själva basen för det berg där det blåser kallt, osolidariskt och oempatiskt på toppen.

2 kommentarer:

  1. Jag har sett Ylva Johansson, hon besökte Landstingsrådet Ulric Andersson S i Värmland. Hon guidades runt på Centralsjukhuset i Karlstad där hon kraftigt argumenterade MOT privata aktörer i vården. Hon stod inte så långt från den privatägda enheten där man gör hjärtdilateringar sk ballongsprängningar och räddar 40-50 liv om året där. Landstinget ansåg sig inte ha råd att ha en sådan avdelning och skickade patienter till Örebro med ambulans tidigare och fick betala för utomlänsvård med dyra och slitande transporter istället.Nu köper man dessa tjänstewr av ett vårdföretag i huset,skonar patienterna och får snabbt utförd vård av specialister till ett lägre pris än tigigare.Men Ylva vet säkert bäst vad som passar patienterna.

    SvaraRadera
  2. Granny .. VA!! Har du verkligen SETT Ylva Johansson ... oj!!

    Gianni .. du har så rätt! Egentligen så tycker jag att alla partier talar alldeles för lite om "bieffekterna" av den ekonomiska politiken. Det är ju inte precis så att man höjer skatten .. och vips! .. så får staten mer pengar och alla är nöjda.

    Jag minns när någonting vaddetnuvar skulle finansieras med höjd restaurangmom(s) .. och alla stod som fågelholkar när krog efter krog gick i konkurs och intäkterna från restaurangmoms blev mindre än innan ..!!

    SvaraRadera